View Full Version : Izasao Pro Tools 11 (vec?0
DaBear
08-04-2013, 07:56 AM
ko sto kaze naslov...
http://www.pro-tools-expert.com/home-page/2013/4/8/a-heart-transplant-is-more-useful-than-a-boob-job-avid-pro-t.html
Ubacili Offline bounce, 64bit arhitektura, nije lose... Samo ne znam da li su svi ovi novi rtas i aax plugins 64bit, mislim da nisu... Ako postoji neki interni x86 na x64 bridge i ako je stabilan onda super, mogu da razmotrim varijantu prebacivanja na PT11, cisto zbog kompatibilnosti sa celim svetom...
Mada i u Steinbergu i Reaperu sam dobar :)
kravadinka
08-04-2013, 02:24 PM
http://www.youtube.com/watch?v=H6-rDi7t348
Game Changer!
Moritz
08-04-2013, 06:43 PM
Nadao sam se da cu cuti nesto stvarno revolucionarno ali na kraju ispade samo glupo potrosenih 45 minuta.....
AVID me sve vise podseca na Apple bullshit marketing...prepakivanje i preimenovanje stvari koje odavno postoje kod ostalih DAW-ova u nesto revolucionarno do sad necuveno i nevidjeno a zapravo :banghead:
MUzzY
08-04-2013, 07:32 PM
Sve su bolji i bolji :) Jos malo pa ko Logic :D
Salu na stranu, svrbi me realno... mislim da ce 11 biti moj prvi PT.
kravadinka
08-04-2013, 11:59 PM
Nadao sam se da cu cuti nesto stvarno revolucionarno ali na kraju ispade samo glupo potrosenih 45 minuta.....
AVID me sve vise podseca na Apple bullshit marketing...prepakivanje i preimenovanje stvari koje odavno postoje kod ostalih DAW-ova u nesto revolucionarno do sad necuveno i nevidjeno a zapravo :banghead:
Ne znam šta si očekivao, ali nisi u pravu. :shock:
Pro Tools 11 nije prepakivanje ni u najmanjoj meri, moglo se to reći u prethodnim verzijama sa starim kodom i borbom da se bude kompatibilan sa starim korisnicima, a opet i sa unošenjem novina, dok je ovo sada kvantni skok u odnosu na dosadašnji software.
Oni koji su upućeni u to šta je Pro Tools i zbog čega ga zapravo koriste su upravo ovo i očekivali, novi engine i svež kod, a preko toga već dobro poznati interface kome nema zamerke.
Istina je da kod ostalih DAW-ova neke stvari odavno postoje, ali to je sada rešeno i uz sve ostale prednosti Pro Tools-a sada korisnici imaju zbog čega da budu srećni.
Naravno, ovo govorim iz ugla onih koji ovaj program ozbiljno koriste i kojima on predstavlja jedini ispravan način rada, nemam nameru da nekoga u nešto ubeđujem.
Jasno je da ostali proizvođači nude više gadget-a i smicalica koje privlače pažnju velikog broja ljudi koji se bave ovim poslom, što nije nimalo loše i nekima može biti jako korisno, ali Pro Tools je sveden, u potpunosti sređen vizuelno, sa jasnom idejom i namenom, što je i naglašeno u ovom video snimku nekoliko puta.
Videćemo kako će da radi u realnom svetu, ali Input i Output Buffer Size je jedna od boljih stvari koje su predstavili, 150X brži bounce od real time, to je za sada prilično revolucionarno.
Ostaje da se vidi hoće li biti optimizovan kao Reaper, da li će mu "boot time" biti jedan sekund kao Reaper takođe, kao i još par stvari za koje je Cockos postavio standarde.
Moritz
09-04-2013, 08:40 AM
@Kravadinka
ja verujem da je tebi kao PT korisniku ovo zaista ogromna promena ( nov engine/kod, 64 bit, off line rendering) ali u poredjenju sa nama ostalima koji ne koristimo PT kao glavni soft to zaista ne znaci nikakvu revoluciju.
Ono sto mogu da im priznam do neke mere jeste da su uspeli da nabudze ono sto drugi imaju na malo visi nivo ( off line rendering je cinjenica brzi)
Zapravo nam deluje smesno jer su to stvari koje se smatraju zdravo za gotovo vec duze vreme u DAW svetu. Nemam nameru da nipodastavam PT kao platformu ( svako ima svoj alat) ali marketing je krajnje sramotan...cak bih rekao da vredja intelekt ne PT korisnika ( cist APPLE bullshit) :shock:
kravadinka
09-04-2013, 09:16 AM
Nisam bio siguran da li koristiš Pro Tools ili nešto drugo, mada sam pretpostavio po tvom razmišljanju da verovatno posmatraš iz ugla Cubase, a sada vidim i tvoj potpis pa mi je malo jasnije sa kim pričam. :)
Revolucija različitim ljudima znači različitu stvar. :)
Pokušaću malo slikovito da pojasnim stvari...
Korisnik PT je morao da se bori sa starim i problematičnim engine-om koji je često pucao kada su korišćeni VI, niske latencije prosto nisu radile dobro, kompatibilnost sa operativnim sistemom i hardware-om je morala da se dobije kroz razne borbe sa optimizacijama i korišćenjem podržanih komponenti, jer ostale uglavnom nisu radile kako treba, sve to zbog starog koda.
Uz to, nedostajalo je par ozbiljnih opcija koje kod drugih DAW-ova postoje već neko vreme.
U isto vreme, tom istom korisniku PT nije padalo na pamet da koristi neki drugi software, recino Cubase koji iz ovog ugla izgleda grozno, nesređeno, haotično, sa besmislenim kontrastima, ikonama, workflow koji kao da nije pravljen za čoveka, besomučno kliktanje u nedogled, sa katastrofalnom ergonomijom i tako redom.
Dakle, nije bilo bitno što se ponekad pate sa tehničkim stvarima, ne bi prelazili na grozni Cubase ni zbog tih naprednih opcija koje ima.
Nadam se da razumeš da je ovo subjektivni stav i da je opis malo preuveličan zbog dramatike... ;)
Po ovome možeš da zaključiš na koji način korisnici gledaju na PT, a sada kada su otklonjeni tehnički nedostaci jasno je kolika je to revolucija, imaju software za koji smatraju da je mnogo bolji od drugih, a koji će napokon i kad je u pitanju performance raditi kako se očekuje.
Naravno, ti voliš čokoladu, ja volim vanilu, nije poenta u nametanju mišljenja onom drugom, ali ipak ti sa strane ne možeš ispravno razumeti ovu poziciju.
Verujem da se isto može reći i u suprotnom smeru, ali opet kažem, u pitanju je ugao iz koga se posmatra, pa tako ti sa osmehom gledaš na PT i ovaj update:@Hehe, ovo što je njima revolucija ja imam već godinama, baš su zaostali!", dok se sa druge strane to vidi kao:"Hehehe, eno ih oni Cubase-aši, i dalje guraju onaj grozomorni DAW i misle da su bolji od drugih!"
;)
I na kraju zaključak, ako govoriš o revoluciji potrebnoj da ti kao Cubase korisnik pređeš odmah na PT, nema je, odmah da ti to kažem.
A ako govorimo o revoluciji koja vrlo dobar softvare čini još boljim, onda je tu i to na velika vrata.
Moritz
09-04-2013, 10:34 AM
I na kraju zaključak, ako govori? o revoluciji potrebnoj da ti kao Cubase korisnik pređe? odmah na PT, nema je, odmah da ti to ka?em.
A ako govorimo o revoluciji koja vrlo dobar softvare čini jo? boljim, onda je tu i to na velika vrata.
Ovo citirano bi bilo sasvim dovoljno kao odgovor i bez onog suvisnogo (po ko zna koji put) pokazivanja koliko mrzis sve sto je Cubase/Nuendo ;) .
Iako ja volim cokoladu a ti vanilu, ipak smatras da je cokolada smece i za debile amatere :shock:.....elem, ja za razliku od tebe postujem PT i ne trolujem kako je ovo ili ono jer nisam korisnik istog ali sa iskrenom zeljom da pocnem i njega da koristim, stoga ne trolujem o verziji PT-a staroj 7 godina nego pricam o aktuelnoj verziji sto ne bih mogao reci sa tvoje postove o cubendu jer svi zvuce kao da si poslednji put seo za isti pre 10 godina...al da n smaram vise.
Srecan sam zbog PT korisnika jer sada po prvi put mogu da kazu da imaju vrhunsku platformu koja radi :) ...(bar bi trebalo)
umetnicki objasnjeno.....
0:30
:)
<iframe width="420" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/dwpcQTLVlJU" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Mogli
09-04-2013, 11:08 AM
Ovo citirano bi bilo sasvim dovoljno kao odgovor i bez onog suvisnogo (po ko zna koji put) pokazivanja koliko mrzis sve sto je Cubase/Nuendo ;) .
Iako ja volim cokoladu a ti vanilu, ipak smatras da je cokolada smece i za debile amatere :shock:.....elem, ja za razliku od tebe postujem PT i ne trolujem kako je ovo ili ono jer nisam korisnik istog ali sa iskrenom zeljom da pocnem i njega da koristim, stoga ne trolujem o verziji PT-a staroj 7 godina nego pricam o aktuelnoj verziji sto ne bih mogao reci sa tvoje postove o cubendu jer svi zvuce kao da si poslednji put seo za isti pre 10 godina...al da n smaram vise.
Srecan sam zbog PT korisnika jer sada po prvi put mogu da kazu da imaju vrhunsku platformu koja radi :) ...(bar bi trebalo)
Vas dvojica ste jedni od najvecih mahera ne samo po poznavanju ovih tema, vec i po originalnim odgovorima i postovima, i sad ste nasli da se prepucavate... Obojicu treba izlupati usranim motkama. :)
kravadinka
09-04-2013, 11:29 AM
Ja ne mrzim nikoga i ništa, pisao sam o svom subjektivnom stavu. :)
Što se tiče ostalog što si napisao, ono o debilima si ti pomenuo, život je kratak da bih iznova i iznova objašnjavao provokatorima šta sam mislio.
Pametnom čoveku je i komarac muzika. :)
Idi provociraj na nekom drugom mestu... :ass:
MilTon
09-04-2013, 12:34 PM
Da li neko zna u kom smo statusu mi vlasnici PROTOOLS 10?
diviner
09-04-2013, 01:14 PM
U potcinjenom :) ...
Izvinite, morao sam!
MilTon
09-04-2013, 01:38 PM
U potcinjenom :) ...
Izvinite, morao sam!
Vlasnik sam i Cubase 7, pokusavam da dobijem neku informaciju od kolega, manite se provokacija.
Po preliminarnim najavama:
PT11 - $699
PT10 to 11 - $299
PT9 to 11 - $399
PT10HD to 11HD - $599
kravadinka
09-04-2013, 01:43 PM
Vlasnik sam i Cubase 7...
Ovo mu dođe kao da je sramota imati samo PT, pa kao imam i Cubase 7. ;)
Ne znam u kom smislu vezano za status, ali ko je kupio PT10 od 7. Aprila 2013. ima besplatni update, a svi ostali moraju platiti $299 za upgrade.
Kako je ovo bundled licence, možeš da imaš i PT10 i PT11 na istom sistemu, kao i da ih koristiš naravno.
Neko prvo vreme će biti problematično jer developeri kao da su se ulenjili i oni čekaju da jedanaestica izađe pa se slabo radi AAX, a svi oni koji čekaju i ćirilične verzije pluginova i instrumenata će dodatno čekati.
Verujem za oko godinu dana će sve da legne...
diviner
09-04-2013, 02:17 PM
Vlasnik sam i Cubase 7, pokusavam da dobijem neku informaciju od kolega, manite se provokacija.
Mala sala! :) . Nije valjda da se ljutis...
diviner
09-04-2013, 03:03 PM
http://www.rumski.com/index.php?categoryid=18&p2_articleid=569
Ako sam negdje nesto zeznuo, molio bih poznavaoce protoolsa da me isprave (ili dopune, ako sam izostavio neku bitnu novinu).
Hvala
Moritz
09-04-2013, 05:16 PM
Unosimo malo dinamike u uspavani forum, mnogo ste nesto izbiljni :)
Moritz
09-04-2013, 06:11 PM
Posle malo PM-ovanja sa @Kravadinka vidim da je bilo kakva normalna komunikacija ne moguca, stoga se izvinjavam clanovima foruma na spamovanju prepucavanjem sa vec pomenutim clanom i obecavam da cu se suzdrzati od daljeg komentarisanja njegovih postova.
kravadinka
09-04-2013, 07:52 PM
Dr?im te za reč, tvoja normalnost i moja očigledno nisu ista stvar... :wink:
Dexxy
10-04-2013, 05:36 PM
Ja se zeznuh lepo..Kupio sam mbox pro 3 + pt 9. I znao sam za ovaj dogadjaj ali nisam mogao da cekam i instalirao sam 23.03 pt 9 i dobio 10.
Vidim da tamo kazu ko je regitrovao posle 07.04 da ima i pt 11 free.
Tako da za nedelju dana ne-strpljenja moracu da doplatim za pt11.
Mada sam ja ocekivao 11-ticu, hteo sam da imam 10 zbog rtas pluginova jer ih bas koristim npr. tc powecore itd..
E sada taj novi format aax u cemu je fora zbog cega ce to sada biti bolje od rtas?
I kada ce se pojaviti mogucnost kupovine...jos nista nema na sajtu...?
MilTon
10-04-2013, 05:46 PM
Po preliminarnim najavama:
PT11 - $699
PT10 to 11 - $299
PT9 to 11 - $399
PT10HD to 11HD - $599
Hvala kolega, to sam i pitao.
milance
10-04-2013, 06:11 PM
Ja se zeznuh lepo..Kupio sam mbox pro 3 + pt 9. I znao sam za ovaj dogadjaj ali nisam mogao da cekam i instalirao sam 23.03 pt 9 i dobio 10.
Vidim da tamo kazu ko je regitrovao posle 07.04 da ima i pt 11 free.
Tako da za nedelju dana ne-strpljenja moracu da doplatim za pt11.
Mada sam ja ocekivao 11-ticu, hteo sam da imam 10 zbog rtas pluginova jer ih bas koristim npr. tc powecore itd..
E sada taj novi format aax u cemu je fora zbog cega ce to sada biti bolje od rtas?
I kada ce se pojaviti mogucnost kupovine...jos nista nema na sajtu...?
Deki,ko je uzeo PT 10 posle 07.04 ima 11 Free! Nista ti ne bi znacila 9-ka i da si bio malo strpljiv.. ;)
DaBear
10-04-2013, 06:25 PM
E narode..da podsetim samo ...koliko sam svojevremeno cuo..PT10 je ZADNJA verzija da podrzava RTAS i TDM plugove !!
Zato ko ima povecu kolekciju plugova (svi koji postoje!!) - nista od toga nece raditi na PT11, jer koristi novi format.
Najavili su to odavno....morali su da preseku zbog pirata...otud novi format !!
Ja se sigurno necu petljati sa 11-icom ..nisam ni 10 instalirao jos..:ups:
Dexxy
10-04-2013, 06:28 PM
E narode..da podsetim samo ...koliko sam svojevremeno cuo..PT10 je ZADNJA verzija da podrzava RTAS i TDM plugove !!
Zato ko ima povecu kolekciju plugova (svi koji postoje!!) - nista od toga nece raditi na PT11, jer koristi novi format.
Najavili su to odavno....morali su da preseku zbog pirata...otud novi format !!
Ja se sigurno necu petljati sa 11-icom ..nisam ni 10 instalirao jos..:ups:
Zbog toga sam i registrovao ranije da bi mi ostali rtas...
Sent from my GT-N7100 using Tapatalk 2
awacs
10-04-2013, 06:29 PM
Nisam siguran, ali naslućujem da je taj novi format omogućio ono što oni zovu "dynamic plug-in processing" - da pluginovi budu aktivni samo dok je track aktivan. Nešto kao njihova verzija VST3.
Sa druge strane, to što praktično gase podršku za RTAS... prebacili loptu u dvorište third-party programera... ko hoće da uradi za badava AAX verzije već postojećih RTAS i TDM pluginova - hoće, a ako neko neće - "nije AVID kriv za to". Kapitalizam, da se pare uzmu još jednom za iste stvari :wink:
Pozdrav,
Vasa
MUzzY
10-04-2013, 09:01 PM
Prekinuli podrsku zbog priata? :) Sta, nov format se nece krekovati? :)
Studentska verzija bi trebala da uskoro legne, he he :)
awacs
10-04-2013, 09:10 PM
Prekinuli podrsku zbog priata? :) Sta, nov format se nece krekovati? :)
Naravno da će se krekovati, ali će oni koji i inače plaćaju ponovo da plate ono ?to već imaju (mo?da ne sve, ali ne?to sigurno hoće).
To mu zapravo dođe kao poreska i svakojaka druga politika na?e dr?ave - kad ne mo?e? da natera? SVE da plaćaju onda podigne? cenu onima koji plaćaju da bi "izvadio ?tetu"... hope you catch my drift.
Pozdrav,
Vasa
milance
10-04-2013, 10:17 PM
Nisam siguran, ali naslućujem da je taj novi format omogućio ono ?to oni zovu "dynamic plug-in processing" - da pluginovi budu aktivni samo dok je track aktivan. Ne?to kao njihova verzija VST3.
Vasa
Tako je,cela poenta je u tome da se potpuno menja engine,jer ce imati odvojen Input i Output buffer,tj. input buffer ce biti bitan samo na trakama koje su u Record-u kao i gore pomenuti "dynamic plug-in processing" a to znaci CPU se premesta sa delova na kojima je tisina na trake gde je potrebna obrada zvuka i samim tim rasterecuje procesor. Zbog svega toga je stari format (pretpostavljam) nekompatibilan... mada... da ima i Kapitalizma,nije da nema.. :wink: U teoriji SF u praksi...videcemo.
MUzzY
11-04-2013, 06:40 PM
Naravno da će se krekovati, ali će oni koji i inače plaćaju ponovo da plate ono ?to već imaju (mo?da ne sve, ali ne?to sigurno hoće).
To mu zapravo dođe kao poreska i svakojaka druga politika na?e dr?ave - kad ne mo?e? da natera? SVE da plaćaju onda podigne? cenu onima koji plaćaju da bi "izvadio ?tetu"... hope you catch my drift.
Pozdrav,
Vasa
Hm, nesto mi nije logicno da third party developeri pucaju sebi u stopalo time sto ce naplacivati takav update.
Mada...
awacs
11-04-2013, 07:18 PM
Hm, nesto mi nije logicno da third party developeri pucaju sebi u stopalo time sto ce naplacivati takav update.
Mada...
Nisam ja to ni napisao (ako pročita? dva-tri moja posta unazad). Mada... kako god da okrene? - gomila stvari koje su bile RTAS i TDM će morati da se "predruk?e" u AAX, a to će neko morati da plati. Ima? li neku ideju ko bi to mogao da bude?
Pozdrav,
Vasa
kravadinka
11-04-2013, 07:51 PM
Bio je razgovor sa developerima kada je izašao PT10, generalno su neki od njih bili oduševljeno lakoćom kojom će sada raditi AAX format, kako native tako i dsp, mnogo manje koda, mnogo više slobode za dalji razvoj, jedna ista osnova za dsp i native...
Mislim da su to bili ljudi iz MCDSP i Softube, ako se dobro sećam.
Mislim da je to ovaj video:
https://www.youtube.com/watch?v=fmDG3MvZ6Is
Moguće je da će neke firme dati besplatni update, mislim da su to čak i najavili...
MUzzY
11-04-2013, 09:56 PM
Nisam ja to ni napisao (ako pročita? dva-tri moja posta unazad). Mada... kako god da okrene? - gomila stvari koje su bile RTAS i TDM će morati da se "predruk?e" u AAX, a to će neko morati da plati. Ima? li neku ideju ko bi to mogao da bude?
Pozdrav,
Vasa
... pa ako budu trazili od korisnika da to plate onda rizikuju da im ti isti pokazu srednji prst. Ako cena bude razumna, why not? Siguran sam da ce to upakovati u neki redovan update gde ce dodati (a mozda i nece) jos poneki fix ili novu opciju i eto.
Ako to bude platio developer, necu gubiti mnogo sna :)
awacs
12-04-2013, 12:26 AM
... pa ako budu trazili od korisnika da to plate onda rizikuju da im ti isti pokazu srednji prst. Ako cena bude razumna, why not? Siguran sam da ce to upakovati u neki redovan update gde ce dodati (a mozda i nece) jos poneki fix ili novu opciju i eto.
Ako to bude platio developer, necu gubiti mnogo sna :)
Nije lo?e podsetiti se s vremena na vreme:
http://en.wikipedia.org/wiki/Planned_obsolescence
Na kraju, uvek si TI taj koji plaća, fora je samo čime će da te te?e dok ti ponovo uzimaju pare za ono ?to već ima?.
Pozdrav,
Vasa
kravadinka
12-04-2013, 11:56 AM
Ne znam da li je baš bio potreban novi format za pluginove ili je to pitanje tih teorija zavere, ali svi koji koriste Pro Tools već odavno znaju da je engine morao biti pisan iz početka kako bi napokon dobili stabilan i optimizovan software koji ima odličan performance.
Verujem da se jako često dešava da se prodaje magla u novim verzijama, ali ovde nema dileme da se radi o velikom preokretu.
Naravno, ko ne koristi PT ne može to ni znati.
AVID i developeri kažu da je novi format bio neophodan, jasno govore o tome u video snimku koji sam postavio, nisam siguran da li je i zaista tako, ali ako im je stvarno trebao novi plugin format verujem da su izabrali za to pogodan trenutak pred potpuno novi engine i kod.
Što se tiče samog Pro Tools-a, tu nema dileme da je ovo značajan upgrade i da je ovo kvantni skok u odnosu na dosadašnje verzije.
Naravno, pod uslovom da sve radi tako kako kažu, što je do sada potvrđeno nekim snimcima koji se mogu videti na YT.
Ne treba zaboraviti da je RTAS pre svega plugin format, tek kasnije su dodali VI kao opciju, za šta on nije ni bio predviđen.
Godinama su tako samo dodavali spratove na staru i trošnu kuću, krajnje je vreme bilo da nešto urade po pitanju performansi, inače su ljudi počeli masovno da prelaze na Reaper i ostale konkurente, niko više nije hteo da pola dana instalira i optimizuje sistem, pa onda krene da radi i u isto vreme opet ima gomlu problema i pop up poruka koje stalno iskaču, Pro Tools can not keep up...
Ono što je najvažnije, a što većina zaboravlja, SVI AAX pluginovi će biti 64 bit.
Dakle nema nikakvih bridge-ova i razmišljanja koji je 64, koji 32, sve će biti maksimalno kompatibilno, što nije slučaj sa VST i AU.
Istina, trebaće malo više vremena da se to dogodi, ali kada developeri budu izbacili AAX verzije pluginova i instrumenata, tu će biti kraj bilo kakvoj priči 32 bit, 64 bit, i bilo kakvom bridge-ovanju.
kravadinka
12-04-2013, 12:36 PM
http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=alcPOrCfvnc
Tomislav
16-04-2013, 07:23 PM
http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=alcPOrCfvnc
Fenomenalno su isproducirali dijalog i napravili panorame na ovom videu, hahah!
Dexxy
19-04-2013, 01:36 AM
Nigde precizno ne kazu kada ce izaci PT11....
Moritz
19-04-2013, 09:25 AM
Offline bouncing ne radi sa DSP plugins, osim ako nemate natve verziju istog plugina , u protivnom renderuje bez inserata ili sendova koji su DSP.
Video playback ne radi kako je senzacionalno najavljeno ( trebalo bi da proradi oko 50% do kraja godine, verovatno neki PT 11.3 verzija mada ne garantuju jer je Video engine prenet iz MEdai composera koji i sam ima problema).
Najmanja latencija na kojoj moze da potera projekat bez kresovanja za sada je 256 ms ( tokom demonstracije na sajmu PT 11 je samo nestao sa ekrana pri pukom prebacivanju sa 512 na 32ms) iskreno sam zacudjen da buffer size stoji u ms a ne samples jer je razlika u realnim vrednostima ogromna, nadam se da je greska u grafickom prikazu.........ovo je samo deo stvari koje "rade" koji sam uspeo da zapamtim.
Dugogodisnji prijatelj koji radi za AVID na kodiranju i testiranju PT mi je bio domacin na AVID standu tako da su informacije iz prve ruke, da ne bude da je rekla kazala ili da sam negde procitao.
Toliko o PT 11 i redefinisanju DAW-a
milance
19-04-2013, 09:42 AM
Ako mislis na HW/Buffer size,na svakom videu,prezentaciji koji sam gledao (bilo da je Native ili Dsp sistem) stoji regularno mera u Samples?! Jesi siguran u to za latenciju...to me sad malo zbunjuje? Daj jos koji detalj,ako si bas bio blizu izvora?! Tnx
Moritz
19-04-2013, 03:34 PM
@Milance ne mogu da se zakunem da je u pitanju vrednost u ms, kao sto rekoh i meni je cudno sto je tako. Istini za volju PT 11 koji je bio na sajmu nije jos oficijelno izdanje tako da ce sigurno biti promena.
Kad bude izasao ( navodno pocetak juna) tada ce se sve znati iz prve ruke tj. ko ga bude kupio iznece utiske.
@ Kravadinka kao sto vec rekoh (mada sad krsim to obecanje) na tvoje postove vise ne odgovaram, a posebno se ne pravdam ili bilo sta dokazujem.
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.