View Full Version : Ne mogu ugasiti komp
Ad Fines
04-04-2013, 10:44 PM
Smijao sam se večeras do suza..... :rotfl::rotfl::rotfl::rotfl:
Pritisnem Shut Down, komp se ugasi i za par sekundi opet upali.
Poku?am ponovno, kad opet isto. Onda sam se lagano :shock:
Poku?am opet, opet isto :mad:
Nekoliko poku?aja, ali bez učinka. Morao sam ga isključiti iz mre?e.
Vratio u mre?u i sve je bilo ok.
Opet ga upalim, ali nisam mogao ugasiti dok nisam izvukao kabal.
Zna li netko od kud da krenem???
:banghead::banghead::banghead::banghead::banghead: :banghead::banghead:
diviner
04-04-2013, 11:09 PM
Nesto od usb uredjaja salje wake event (signal za budjenje), a moguce je da je ploca takodje pobrljavila (desava se). Probaj da udjes u bios maticne ploce i ucitaj system defaults (Load system Defaults, ili Load Optimized Defaults) pa probaj onda...ako je i dalje isto , probaj isto ovo ali ovaj put iskljuci komp iz struje, a zatim nadji i odradi clear cmos, pa vidi ima li promjena.
vasko
04-04-2013, 11:26 PM
imao sam taj problem, bios i hw nisam pipao, reinstalirao win i bilo ok
alavuk
05-04-2013, 10:39 AM
da ti u biosu nije slucajno upaljen wakeup on lan ? :)
Ad Fines
05-04-2013, 09:52 PM
Provjerio bios, sve je kako treba biti... Otpojio ga iz mreže, otpojio kablove napajanja sa ploče, skinuo bateriju, skinuo rame, stajalo je tako od 8 ujutro do 17 sati, vratio sve nazad i problem je ostao.
Moram još pokušati staviti drugo napajanje.... ako nije ni to, onda je ploča u banani.
Tako nekako mislim....
diviner
05-04-2013, 09:58 PM
Probaj jos otkaciti sve, i imati samo maticnu plocu, proc, memoriju i graficku (ako mozes izbjegni i tastaturu i misa...naravno sem kada ti treba kontrola kompa). Moze biti neki uredjaj, koji je "nakacen" na maticnu plocu (neka karta, usb tastatura, kamera, stampac itd, uzrocnik problema).
Poz
Ad Fines
05-04-2013, 10:07 PM
...to nisam napravio.... čak sam u jednom trenutku pomislio da to i napravim...
Na žalost, do nedjelje/ponedjeljka neću u studio....
Svakako ću se javiti na forum sa rezultatima
probaj prvo neki antivirus, meni na to mirise... Da ti je pobrkao namerno gasenje i restart
diviner
06-04-2013, 03:07 AM
Pa cekaj, jel ti i dalje imas problem sa automatskim paljenjem kompa ? Ili tog problema nema vise ?
psionic
06-04-2013, 07:10 AM
...a mozda ti je taster za paljenje poblesaveo ili "zalepio"... Probaj da skines konektor za taster sa ploce, pa vidi da li se komp ponovo pali i bez tog tastera. Ako nije to, sledeca na listi bi bila tastatura, pa i nju posle izvadi i probaj bez nje.
Ad Fines
06-04-2013, 09:28 AM
Pa cekaj, jel ti i dalje imas problem sa automatskim paljenjem kompa ? Ili tog problema nema vise ?
Da, imam još uvijek isti problem. :banghead::banghead::banghead::banghead:
psionic
06-04-2013, 07:33 PM
jesi li probao nešto od svega ovoga što smo predlagali ?
Ad Fines
07-04-2013, 07:14 PM
Nešto jesam, nešto nisam. Napisao sam gore.... Sutra ću probati ono što nisam, pa javim rezultate.
Ad Fines
08-04-2013, 09:38 AM
I dalje isti problem.
diviner
08-04-2013, 03:00 PM
Ako si vec probao sve sto smo pomenuli, onda ce biti, kao sto sam rekao u prvom postu, da je maticna malo "odljepila" :( ... Znaci probao si ubosti samo par bitnih komponenti (ploca proc, memorija, graficka) i desava se isti problem (prethodno si skinuo power taster sa maticne ploce i palio plocu kratkospajanjem pinova) ?
Ad Fines
08-04-2013, 09:10 PM
Sve sam skinuo sa matične...
Memoriju, procesor, sve isključio i stavio je na stol. Sutra ću sastaviti, a ako bude bez promjene, moram po drugu. Možda još jedino da pokušam sa drugim napajanjem.
nikolaivanic
09-04-2013, 12:03 AM
izvadio bateriju za bios?
Ad Fines
09-04-2013, 06:36 AM
Jesam. Sve sam skinuo sa ploče.
Ghost Dog
09-04-2013, 03:32 PM
Pesma "Ispod Reaktora" mi nekako pada na pamet kad čitam ovu temu ("Neka me nose noge od stakla, ja se ne zaustavljam ..." :D). :)
Aj sad zbilja .... ja ovako napamet isto mislim da je do napajanja. Skoro sam sastavljao novi računar za sebe, i imao sam manjih problema (ali ne baš premalih i zanemarljivih) pri uključivanju i mislio sam da je nešto do ploče ili do uređaja priključenih na portove .... na kraju je ispalo da je u pitanju napajanje. :(
VladaNS
09-04-2013, 03:40 PM
Očisti CMOS. Učini to manuelno preko jumpera na matičnoj, ili u biosu sa "reset bios settings". To bi moglo re?iti problem.
diviner
09-04-2013, 03:52 PM
Naravno, sledece napajanje da promjeni i proba!
Ad Fines
09-04-2013, 04:29 PM
Napravio sve kako ste rekli, ništa na bolje nije krenulo.
Stavio napajanje iz drugog kompa, sve radi normalno kako i treba.
Nije mi bilo tesko ponovo vratiti napajanje koje je bilo, i sad i s njim normalno radi.
Pa tko je tu lud????
Pa tko je tu lud????
pa napajanje :)
Ad Fines
09-04-2013, 07:37 PM
Sad mi krči i pucketa zvuk u cubaseu kad je neki od wavesa otvoren. Prije toga nije bilo....
Ghost Dog
09-04-2013, 07:45 PM
Sad mi krči i pucketa zvuk u cubaseu kad je neki od wavesa otvoren. Prije toga nije bilo....
E, da ga ..... :banghead:
:)
VladaNS
15-04-2013, 09:31 AM
Da nisi instalirao nove waves-e? Oni su procesorski zahtevni, pogledaj koliko ti je cpu opterecenje.
Ad Fines
15-04-2013, 09:33 PM
Jesam, ali bili su i prije, a nije se to dešavalo.
Iz jednog projekta sam maknuo sve pluginove i pogledao CPU meter, stoji u dnu i ponekad se zaleti i tad krcka zvuk. Ali pucketa i kad pomičem bilo šta na monitoru... mixer, transport bar....
Potpuno identični simptomi sa protoolsima i sa cubaseom. Jedino što kad su podignuti protoolsi, cpu ne "zaletava" dok ništa ne diram.
Da li je moguće da grafička traži izmjenu sa nekom boljom....
....ništa mi nije jasno kod tog kompa.... nikad nikakvih problema, a sad problem sa kojim ne mogu raditi, a ne znam otkloniti uzrok.
diviner
15-04-2013, 10:43 PM
Koja je graficka i da li si stavio drajvere. Ako jesi, probaj sa nekim novijim...
VladaNS
15-04-2013, 10:51 PM
Mozda su ti drajveri za graficku sa win7 a ne originalni. Probaj da odes na sajt proizvodjaca i skines aktuelne. Mislim da neki drajveri sigurno jesu u pitanju i ocigledno se kolju. Ja recimo isto imam problem (kod glomaznih projekata sa dosta vst intrumenata), kad gledam gui plugina cubase krcka, a kad ga sklonim vizuelno (plugin i dalje radi) krckanje prestane. Ni meni nije jasno do cega je.
Zapravo pitanje je, sta moze da natera cpu da iz stanja mirovanja skoci na 100% snage...
Ad Fines
16-04-2013, 07:36 PM
Piše u device manageru: Radeon X300/X550/X1050
Koja je točno, morao bih iz racka vaditi ponovo i rastavljati, ali ako ću morati, a morat ću,
napravit ću i to.
Ad Fines
19-04-2013, 11:08 PM
Stavio novu, bolju grafičku. Opet je sve normalno.
Koje olakšanje. :)
psionic
20-04-2013, 08:55 PM
Stavio novu, bolju grafičku. Opet je sve normalno.
Koje olakšanje. :)
Off topic: Ljudi misle da je dobra grafička izlišna na Daw mašini. Istina je da sve više plaginova, pa i programa traži dobru grafiku. evo na primer Cubase 7 ume da bude dosta zahtevan, naročito na dva ekrana... Sonar isto... Ne kažem da treba GTX 680, ali integrisana grafika definitivno ume da bude tesna.
U ovom konkretnom slučaju, možda je čak i kvar na grafici u pitanju, ali eto, ovo je moje neko mišljenje na temu grafičke.
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.