View Full Version : soundcraft k1 i pro tools
ucenik
30-03-2013, 10:53 PM
Pozdrav za ekipu foruma ako moze mala pomoc.Dobili smo nesto opreme pa nam treba pomoc kako sve to povezati posto smo pocetnici.od opreme tu je
-mikser soundcraft k1
-digidesign 888 karta
-UNITOR8 MIDI INTERFACE
-YELLOWTEC VIP 1 VOICE PROCESSOR
-racunar mac os 9.2 sa instaliranim pro tools 5
http://img20.imageshack.us/img20/5673/p3300075.jpg
http://img32.imageshack.us/img32/4931/p3300070q.jpg
http://img560.imageshack.us/img560/9810/p3300071.jpg
Kako povezati mikser sa sondcraft miksom,ako moze neka sugestija i pomoc ,dali moze od ovog da ispadne neki mali studio za pocetnike .hvala vam unaprijed .
Danilo S
02-04-2013, 04:35 AM
Valjalo bi da malo smanjiš sliku i da daš još malo informacija. Kakvom se muzikom bavite, šta se očekuje od opreme tj. šta vam zapravo treba oprema omogućiti?
ucenik
03-04-2013, 04:17 PM
ma to je amaterski mikrofon gitara sint da se povezu i napravi neki snimak ,da malci malo vjezbaju nista profesionalno zasad.hvala ti na odgovoru danilo
nikolaivanic
04-04-2013, 09:14 AM
Jeste li dobili kablove uz ovaj komplet? Ovo sto stoji na slikama moze biti odlican studio ali su mogucnosti povezivanja sprava tolike da bi trebalo nesto da naucite... Ako nista ne znate a zelite odmah da povezete, pozovite nekog ko se razume. Ukratko, iz mikrofona kabl u mikrofonski ulaz, signal uzeti sa inserta i odvesti na ulaz 888. Signal miksa sa izlaza 888 poslati na poseban line stereo ulaz miksete za monitorizaciju. Ulazni signali se monitorisu preko njihovog kanala a efekat preko senda pa u neki return... Postoji jos sto nacina ali to prevazilazi velicinu ovog prozora. Napominjem da bi kompletno ozicavanje opreme sto imate potrosilo min 150-200 metara kabla:banghead:
awacs
04-04-2013, 11:30 AM
Jeste li dobili kablove uz ovaj komplet? Ovo sto stoji na slikama moze biti odlican studio ali su mogucnosti povezivanja sprava tolike da bi trebalo nesto da naucite... Ako nista ne znate a zelite odmah da povezete, pozovite nekog ko se razume. Ukratko, iz mikrofona kabl u mikrofonski ulaz, signal uzeti sa inserta i odvesti na ulaz 888. Signal miksa sa izlaza 888 poslati na poseban line stereo ulaz miksete za monitorizaciju. Ulazni signali se monitorisu preko njihovog kanala a efekat preko senda pa u neki return... Postoji jos sto nacina ali to prevazilazi velicinu ovog prozora. Napominjem da bi kompletno ozicavanje opreme sto imate potrosilo min 150-200 metara kabla:banghead:
Tako je, osim što kao izlaz ka Digidesignu ne treba da koristi insert nego DIRECT O/P (= direct output).
Pozdrav,
Vasa
nikolaivanic
04-04-2013, 01:03 PM
Tako je, osim ?to kao izlaz kao Digidesignu ne treba da koristi insert nego DIRECT O/P (= direct output).
Pozdrav,
Vasa
zavisi... ja sam koristio insert koji je odmah posle predpojacala da izbegnem EQ i one silne dugmice sto ponekad suste... osim toga, ako snima na 8 kanala, a ima 4 dir outa...? Insert omogucuje da bojis kako hoces u monitorizaciji, ne utice na snimak... ima tu jos dosta prednosti ali je meni glavna bila - najcistiji zvuk u snimanju.
awacs
04-04-2013, 01:23 PM
zavisi... ja sam koristio insert koji je odmah posle predpojacala da izbegnem EQ i one silne dugmice sto ponekad suste... osim toga, ako snima na 8 kanala, a ima 4 dir outa...? Insert omogucuje da bojis kako hoces u monitorizaciji, ne utice na snimak... ima tu jos dosta prednosti ali je meni glavna bila - najcistiji zvuk u snimanju.
Da, u pravu si. Sad pogledao manual od miksera, DIRECT OUT mu je čak Post Fade :shock: Kakva glupost od dizajna :banghead:
@ucenik: zaboravi ono prethodno ?to sam napisao.
Pozdrav,
Vasa
nikolaivanic
04-04-2013, 09:22 PM
opusteno AW, sigurno ima unutra mostic za prebacivanje pre/post... a i nasem drugaru ta razlika verovatno lici na price o teleportaciji..:grin:
ucenik
05-04-2013, 06:32 AM
U pravu ste momci :) al pomalo citam na forumu i kupim,hvala vam na odgovorima malo cu vam ovako dosadjivati gdje zapne :)
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.