View Full Version : Midi player pitanje...Da li je moguce???
Zeroo
30-03-2013, 01:23 PM
Da li je moguce da sa midi playera konkretno u mom slucaju sa MidilandOptimizer 5.0Pro posaljem midi signal u vise uredjaja.Tacnije da li mogu da posaljem ujedno signal u Kontakt 5 VST i u externi hardver modul i da odredim koji ce mi kanal koja sprava reprodukovati.Da li je potrebna neka externa sprava za to ili neki virtuelni drajver ako je moguce.
Koristim laptop i zvucnu kartu Focusrite scarlet 2i4 USB koja ima midi in/out.
Hvala unapred
Zeroo
31-03-2013, 04:32 AM
Niko nista???:shock::shock::shock::thumbsup::thumbsup:: thumbsup:
awacs
31-03-2013, 12:46 PM
Izgleda da niko ne radi sa tim Midiland Optimizerom... Ja svakako ne, a i ne koristim MIDI plejere (pa im i ne znam ograničenja), ali u principu bi trebalo da mo?e.
Sve se svodi na to da kanale koje ?eli? da po?alje? u hadversku spravu treba da prosledi? na hardverski MIDI OUT na Focusriteu. Postoji li uop?te mogućnost detaljnijeg MIDI routinga na tom MIDI plejeru?
Pozdrav,
Vasa
Zeroo
31-03-2013, 12:47 PM
Upravo se o tome radi da koliko ja vidim ne postoji mogucnost,jer mogu da izaberem samo jedan MIDI out a MidilandOptimizer 5.0 vidi sve moguce oute i virtualne i hardverske od kartice ali moze da koristi samo jedan.Verovatno da postoji resenje ali koje???:banghead::banghead::
Zeroo
31-03-2013, 12:56 PM
Sve se svodi na to da kanale koje ?eli? da po?alje? u hadversku spravu treba da prosledi? na hardverski MIDI OUT na Focusriteu. Postoji li uop?te mogućnost detaljnijeg MIDI routinga na tom MIDI plejeru?
Pozdrav,
Vasa[/QUOTE]
Upravo se o tome radi,koliko vidim ne postoji!!!Sigurno da postoji neko resenje!!!
awacs
31-03-2013, 02:09 PM
Upravo se o tome radi,koliko vidim ne postoji!!!Sigurno da postoji neko resenje!!!
U nedostatku drugih odgovora preostaje samo da ja nastavim da lupam.
Probaj u Kontaktu da uradiš ovako: Options/MIDI/Outputs pa tu aktiviraj Focusrite kao device, pa vidi šta će da se desi. Takoreći, da iskoristiš Kontakt i kao ton generator i kao MIDI ruter.
Pozdrav,
Vasa
Zeroo
31-03-2013, 08:06 PM
U nedostatku drugih odgovora preostaje samo da ja nastavim da lupam.
Probaj u Kontaktu da uradi? ovako: Options/MIDI/Outputs pa tu aktiviraj Focusrite kao device, pa vidi ?ta će da se desi. Takoreći, da iskoristi? Kontakt i kao ton generator i kao MIDI ruter.
Pozdrav,
Vasa
Probao sam sve al nece pa nece i na kraju sam odabrao solmonsko resenje.Kupio sam modul,nije bas vrhunski zvuk ali sve radi kao podmazano.
Hvala puno na pomoci i trudu.
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.