Log in

View Full Version : noise pomo?, molit

loscolorados
30-03-2013, 12:45 PM
Imam deltu 66 i dobijam ne?to kao white noise u cubaseu, skoro ko glasno?a vokala.
probao sam sve ?to mi je palo na pamet, 3 interfejsa, dva mikrofona, probo sam 2 ralli?ita kabla iz delte u interfejs, probo sam instalirati drajvere ponovo.
probo sam i na slu?alice i sa izga?enim monitorima...
uglavnom ?im uklju?im neki interfejs u deltu noise po?inje...:banghead:
jel ima iko kakvu ideju :(

diviner
30-03-2013, 12:50 PM
Ground loop...

Kao prvo probaj da razvuces drugi produzni kabel sa druge faze u kuci, stanu gdje boravis, pa u njega ukljuci neke od uredjaja (kombinuj dok ne prestane shum).

Mozes da probas i da izolujes kontakte na suko utikacu racunara (one bocne kontakte za zemlju pokrijes nekom ljepljivom trakom (Selotepom). Samo ovo radis na svoj rizik, posto time uskracujes racunaru uzemljenje (pre toga sve spoji od interfejsa i nemoj da kacih i raskacujes pre nego je sve iskljuceno sa mreze. Ako sa kucista "pecka struja" odmah odustati od ovakvog rjesenja problema!

nikolaivanic
30-03-2013, 04:45 PM
Pusti samo naprimer sound forge na snimanje (prebaci ulazni driver) iskljuci sve iz ulaza u deltu i vidi koliki je sum sa otvorenim ulazima. snimi neki cd sa plejera eksternog, onda ga pusti i vidi nivo suma u tom slucaju, koliki je u pauzi...?
Delta 66 ima neki kabl spoj sa kutijom? pogledaj konekciju jel ok...

loscolorados
31-03-2013, 08:08 PM
Ground loop...

Kao prvo probaj da razvuces drugi produzni kabel sa druge faze u kuci, stanu gdje boravis, pa u njega ukljuci neke od uredjaja (kombinuj dok ne prestane shum).

Mozes da probas i da izolujes kontakte na suko utikacu racunara (one bocne kontakte za zemlju pokrijes nekom ljepljivom trakom (Selotepom). Samo ovo radis na svoj rizik, posto time uskracujes racunaru uzemljenje (pre toga sve spoji od interfejsa i nemoj da kacih i raskacujes pre nego je sve iskljuceno sa mreze. Ako sa kucista "pecka struja" odmah odustati od ovakvog rjesenja problema!

Probo sam evo, uklju?io sam produ?iva? u jednu uti?nicu i u njega stavio samo komp i ekran, isklju?io zvu?nike i sve...
u drugu uti?nicu u istoj sobi ( ne znam dali je to ista faza ili druga, iskreno ne znam ni ?ta to zna?i :) ) sam uklju?io samo taj jedan interfejs
opet ista stvar :banghead:

a ovaj drugi dio ?to si napisao me malo strah raditi jer ne ku?im se u struju uop?e, to bi mi bio ono last resort:confused:

uglavnom hvala na idejama, ove pi?ketine na gearslutsu ni da zucnu ;)

loscolorados
31-03-2013, 08:10 PM
Pusti samo naprimer sound forge na snimanje (prebaci ulazni driver) iskljuci sve iz ulaza u deltu i vidi koliki je sum sa otvorenim ulazima. snimi neki cd sa plejera eksternog, onda ga pusti i vidi nivo suma u tom slucaju, koliki je u pauzi...?
Delta 66 ima neki kabl spoj sa kutijom? pogledaj konekciju jel ok...

aj probat ?u iako kontam da ?e to bit to, a razina ?uma je skoro koliko i vokal kad ga snimam 10 cm od majka, na gitari i basu ne?ta ni?i, ali i dalje brutala.

a sad konekcija, pa ima taj kabl uboden iz delte u komp, jedino da nije on riknuo i da ?u?ti iako ?isto sumnjam...

tzv breakout box

https://www.google.com/search?q=delta+66+break+out+box&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:en-US:official&client=firefox-a&channel=fflb&um=1&ie=UTF-8&hl=en&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=cIpYUeKpL6fo7AalqoHIDw&biw=1024&bih=639&sei=c4pYUcrACcKK7Abfo4HADQ#imgrc=ktsOja-HIAES0M%3A%3B8c9z0o7NciR_9M%3Bhttp%253A%252F%252Fi s02.thegumtree.com%252Fimage%252Fbig%252F157448086 .jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.gumtree.com%252Fp%25 2Ffor-sale%252Fm-audio-delta-66-pci-sound-card-breakout-box-perfect-condition%252F112875058%3B358%3B268

dvuckovic
31-03-2013, 08:19 PM
Vjerovatno ti je crklo napajanje od breakout box. Ne adapter, sekcija napajanja unutar samog boksa.

loscolorados
01-04-2013, 10:28 PM
Vjerovatno ti je crklo napajanje od breakout box. Ne adapter, sekcija napajanja unutar samog boksa.

a bokte :) pa ?ta sad da radim?

loscolorados
02-04-2013, 09:48 AM
mislim ako je to crklo, kako mogu to provjerit da budem siguran?
i ako je crklo, dali mogu to sve skupa bacit i moram kupit novu zvu?nu (au?)
ili mogu kupit sam taj breakout box

dvuckovic
02-04-2013, 09:55 AM
Pa ponesi kod nekog majstora?