View Full Version : kurzweil sajt?
Ne mogu da najem neki sajt gde korisnici razmenjuju presete...... treba mi malo materijala za k2xxx seriju...
cak sam cuo da imaju kompletni John Carin / R. Wright setovi sa turneja...... to bi bilo lepo imati :)
http://forum.sonikmatter.com/forums/index.php/files/
Synclavier
29-03-2013, 01:52 AM
http://forum.sonikmatter.com/forums/index.php/files/
Dobra preporuka. 8-)
Ovde mozes naci "svasta nesto" korisno, od tutorijala i script fajlova do sound patcheva i manuala.
Ipak, sto se tice sound patcheva, treba biti oprezan jer ih ima u rasponu od odlicnih do (polu)amaterskih. Zato, naoruzaj se vremenom i strpljenjem.
Ja imam dosta toga (skupljalo se godinama), a koliko sam skapirao treba(ce) ti za K2661. :D Osim u krz, dosta toga je i u syx formatu, pa cu pokusati da to sve nekako stavim na jednu gomilu i okacim na neki server, cim budem nasao malo vise vremena.
Naravno, radi se o patchevima koji su predvidjeni za slobodnu distribuciju ili su moji licni, pa ovo nije nikakva najava piraterije i nedozvoljenog sherovanja :da:
Hvala, momci :)
Svirao sam ranije kurz, ali ga nikad nisam imao.... treba mi malo vremena da se naviknem na nejapansku filozofiju, ali prvi utisak mi je da ne mogu da oprostim sebi sto ga nisam imao ranije..... odavno se nisam tako zalepio za neku spravu..
a za programiranje je super, samo mi treba neka osnova, za pocetak, kontam da postoji moorre programa iz celog sveta koji su super, samo treba probrati
wladymeer
08-04-2013, 01:39 AM
Hvala, momci :)
Svirao sam ranije kurz, ali ga nikad nisam imao.... treba mi malo vremena da se naviknem na nejapansku filozofiju, ali prvi utisak mi je da ne mogu da oprostim sebi sto ga nisam imao ranije..... odavno se nisam tako zalepio za neku spravu..
a za programiranje je super, samo mi treba neka osnova, za pocetak, kontam da postoji moorre programa iz celog sveta koji su super, samo treba probrati
Moj utisak o Kurzweilu nakon 2 godine intezivnog korišćenja je da se na njemu može uraditi otprilike SVE a u svakom više nego što sam ikada i zamislio na bilo kom flagshipu velike trojke, ali je nažalost jako komplikovan za neke elementarne stvari. Poštujem ja svu tu fleksibilnost ali nikada neću razumeti zašto mogu da podesim global LFO, FUN ili ARP ali ne i najosnvnije envelope funkcije nego u slučaju da zaboravim pedalu, treba da potrošim jedno 2min dok ne podignem release da simulira sustain na običnom zvuku klavira :D
Sonikmatter se uskoro gasi (http://forum.sonikmatter.com/forums/index.php/topic/49740-sonikmatter-is-closing/).
Cela ekipa, zajedno sa Dave Weiser-om, ?e se preseliti na Keyboard Corner (http://forums.musicplayer.com/ubbthreads.php/ubb/postlist/Board/18/page/1) i KSetlist (http://ksetlist.com/viewforum.php?f=3).
Moj utisak o Kurzweilu nakon 2 godine intezivnog kori??enja je da se na njemu mo?e uraditi otprilike SVE a u svakom vi?e nego ?to sam ikada i zamislio na bilo kom flagshipu velike trojke, ali je na?alost jako komplikovan za neke elementarne stvari. Po?tujem ja svu tu fleksibilnost ali nikada ne?u razumeti za?to mogu da podesim global LFO, FUN ili ARP ali ne i najosnvnije envelope funkcije nego u slu?aju da zaboravim pedalu, treba da potro?im jedno 2min dok ne podignem release da simulira sustain na obi?nom zvuku klavira :D
Kupovinom Kurzweil-a si postao ve?i profesionalac, ?to zna?i da zaboravljanje pedala, kablova i sli?nih stvari, na ?alost, vi?e nije prihvatljivo. :D
aj da kazem koji utisak na prvu......
veoma sam zbunjen....... sve je suprotno onom sto sam ocekivao....
mozda cete me sad popljuvati, ali ako se setite vasih pocetaka sa kurzweilom, mozda me neko i razume :(
Godinama kao prvu spravu sviram motif ES...... imao sam uvek jos bar po jednu klavijaturu (pricam o nosenju na live)......
Kad sam kupio Kurzweil, par dana sam ga chachkao kuci, i u studiju bio odusevljen.... cak sam imao dilemu da li da prodam motif i kupim pc3k6/7 ili da zadryim yamahu i uzmem jeftiniji k2661...... cena je presudila ali i cinjenica da mi je nekako k2661 na prvu davao neke komercijalne farbe koje na novijem nisam pronasao (duvachi pre svega).... takodje mi je bilo bitno to sto mogu ADAT na komp u studiju pa kdfx........
Onda je dosla prva svirka...... ajoj majko moja...... sredio sam kurzweil malo da ga koristim uz yamahu... i bas tad mi rikne adapter za motifa (110v)...i treba da presviram prvu svirku samo sa k2661..... nigde me nije bilo..... :banghead: ja sam tukao po njemu, pojacavao se, vrteo EQ...nista..... pri tom pricam o nekim osnovnim, gotovo fabrickim presetima (piano, rhodes, padovi).... sem KB3 hammonda, apsolutno nista mi nije proslo kroz bend.....
Da mi je neko pricao da ce korg tako da se izgubi u matrici jos bi mu i poverovao, ali kurz........
Onda sam u studiju ponovo probao i dosao do jednog mozda pogresnog zakljucka.... dok god slusam kurz stereo, zvuci extra, cim je mono ili jedan od 2 kanala (a tu sam situaciju imao na svirci - slusao sam jedan od 2 kanala, ) .....
mozda treba mnooogo editovati, mozda se treba navici..... ali sem kb3 sekcije, par lead-ova (koji su jako svirljivi, sto zbog brze dirke, sto zbog odlicnog velocity mapiranja) sve drugo mi je za sad dosta iza motifa...
Mozda je ovo sto pricam svetogrdje, ali zad mi je utisak takav.....:(
fix3r
08-04-2013, 10:50 AM
Sonikmatter se uskoro gasi
Cunka.com ("Mastering VAST") takodje "apgrejduje" forum vec dugo. Nisam siguran sta se desava trenutno sa njima, ali svasta dobrog je bilo na tom forumu.
Godinama kao prvu spravu sviram motif ES...... imao sam uvek jos bar po jednu klavijaturu (pricam o nosenju na live) [...] i treba da presviram prvu svirku samo sa k2661..... nigde me nije bilo....
Kod mene suprotno iskustvo - Motif XS + PC3K6. Yamaha je toliko bila tiha i 'ravna' pored Kurzweila da sam je prodao posle par meseci i ostavio samo PC3K. organe nisu mogle da se porede, recimo. Kurz bi rezao u pozadini dok motifa nigde nema. A tek VA1 "analogija", to je bruka i nevolja ako imas iole profi patch-eve. (OK, mislim da toga nema na staroj K seriji... mozda ima KB3 mod, ne secam se?). Klaviri su bili mrtva trka, dok su gudaci orgazmicni na Kurzweilu. I tako je Yamaha morala da ode.
Zavisno od tipa svirke, Kurz moze ili da odradi sve bez da taknes i jednu farbu, ili da nema apsoultno nista upotrebljivo i mozes samo da blejis u prazno. Kontam da K26x nije nista bolji (ili gori). Treba mnogo raditi sa tom masinom da se dobiju pravi rezultati. VAST je zajebana stvar.
Zavisno od tipa svirke, Kurz moze ili da odradi sve bez da taknes i jednu farbu, ili da nema apsoultno nista upotrebljivo i mozes samo da blejis u prazno. Kontam da K26x nije nista bolji (ili gori). Treba mnogo raditi sa tom masinom da se dobiju pravi rezultati. VAST je zajebana stvar.
Ne znam...... meni su upravo razocaranje ti neki bazicni zvukovi koje do sada nisam imao potrebe da chackam previse........ Klavir, i razni elektrisni klaviri.....
gudaci jesu puno bolje na novijem pc3, kao i VA koga na k2661 nema.... ali mi je cudno da neke matrix brass farbe koje u studiju grme, u bendu jedva da se cuju.... padovi, bilo warm, ili neki Ob, ili sta god... gledam ruku, i pitam se, da li sviram.....
Goran B
08-04-2013, 09:47 PM
Ne mogu da najem neki sajt gde korisnici razmenjuju presete...... treba mi malo materijala za k2xxx seriju...
cak sam cuo da imaju kompletni John Carin / R. Wright setovi sa turneja...... to bi bilo lepo imati :)
@OFF: provjeri ovo ;)
Istina, jeste za PC seriju, ali možda može nešto i na K seriji da radi, u svakom slučaju dobro je imati kao opciju.
The departure of SonikMatter is causing a lot off fuss and it's a big shame to lose all that info!
So, I took liberty to download the PC3 section sound collections and goodies.
Everything is in a single folder on dropbox.com, so you can organize and remove unnecessary stuff.
There are some high quality sounds, and I find it all to be useful and educational.
Here's the link!
https://www.dropbox.com/sh/5xw4jhqrc0y04ml/_UkE5uVivS
Again, thanks to all who contributed to the download section - the credit is fully yours, I merely downloaded everything into one archive.
Još samo da dodam da je ovaj post sa Facebook PC3K grupe, a za kompletan posao je zaslužan moj kolega Dragan Marković, hvala mu :)
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.