View Full Version : samplovi tamburica?
drzox
27-03-2013, 09:07 PM
Ima li kakav vsti ili samplovi tamburica da su iskoristivi?
amaterius
27-03-2013, 09:24 PM
pm
Geronimo
27-03-2013, 10:08 PM
Imam ja masu ali nisam siguran da mnogo moze sa njima da se radi ako je upitanju starogradska itd.
nikolicdn
28-03-2013, 01:51 AM
Ima li kakav vsti ili samplovi tamburica da su iskoristivi?
EWQL RA - VST instrument
amaterius
28-03-2013, 10:06 AM
budući da odjednom počeli sa porukama
evo
radi se o domaćim semplovima koje je dotjerao @kravadinka pa mislim da ne kr?e nikakva prava osim ako ih kravadinka ne smatra autorskim
ko ?eli
http://www.mediafire.com/download.php?l8wwz4z5odm66b6
budući da odjednom počeli sa porukama
evo
radi se o domaćim semplovima koje je dotjerao @kravadinka pa mislim da ne kr?e nikakva prava osim ako ih kravadinka ne smatra autorskim
ko ?eli
http://www.mediafire.com/download.php?l8wwz4z5odm66b6
JBT...pokrenuo u Kontaktu i sru?ilo celi comp. Taj hard mi zablesiral i pokaziva kao da ima bad sektor.Nikakvi softi..Acronisi..itd nisu mogli niti čekirat taj disk a kamoli formatirat ..error error i error.
Izvadi hard iz kompa ubacio u drugi comp i preko Windowsa ga najnormalnije
formatiram.
Dali je to neki divlji virus ili ne?to treće neznam (tamburica od kravadinka)..cuo sam da kad nesto divelje zablesira HDD da Windowsi imaju neku za?titu i zakljucaju ga pa ga samo preko njih i mo?e? formatirati u NTFS.
:confused::confused::confused::confused:
Komentari.......:confused:
Ad Fines
30-03-2013, 11:38 AM
JBT...pokrenuo u Kontaktu i sru?ilo celi comp. Taj hard mi zablesiral i pokaziva kao da ima bad sektor.Nikakvi softi..Acronisi..itd nisu mogli niti čekirat taj disk a kamoli formatirat ..error error i error.
formatiram.
Dali je to neki divlji virus ili ne?to treće neznam (tamburica od kravadinka)..cuo sam da kad nesto divelje zablesira HDD da Windowsi imaju neku za?titu i zakljucaju ga pa ga samo preko njih i mo?e? formatirati u NTFS.
Kod mene sve ok.8-)
amaterius
30-03-2013, 02:57 PM
formatiram.
hm dobro da nisam ja uploader
ma bio mi kravadinka sumnjiv kad je rekao daj ovo nekom koga ne voli?...
dobro
kod mene radi ok, nit bilo kakvih ru?iona nit ?tekanja ne?to izvan uobičajenih
Quote:
Originally Posted by idvi
JBT...pokrenuo u Kontaktu i srušilo celi comp. Taj hard mi zablesiral i pokaziva kao da ima bad sektor.Nikakvi softi..Acronisi..itd nisu mogli niti čekirat taj disk a kamoli formatirat ..error error i error.
formatiram.
Dali je to neki divlji virus ili nešto treće neznam (tamburica od kravadinka)..cuo sam da kad nesto divelje zablesira HDD da Windowsi imaju neku zaštitu i zakljucaju ga pa ga samo preko njih i možeš formatirati u NTFS.
Komentari.......
hm dobro da nisam ja uploader
ma bio mi kravadinka sumnjiv kad je rekao daj ovo nekom koga ne voliš...
dobro
kod mene radi ok, nit bilo kakvih rušiona nit štekanja nešto izvan uobičajenih
..ajd prijatelju moždsa ti znaš o ćemu se tu radi..ili duhovi sory8-)
radi se o ...http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=43803
branoy
02-04-2013, 06:24 PM
daj sta vam je ljudi obicni semplovi, jel se stvarno palite na to da su oni sjebali komp?
sta vam je hahah, kontakt nema veze s tim, a kamo to sto spominjete.
mozda vam je u medju vremenu uletio kakav crv nesto, i sad u tom momentu ste bili u kontaktu i mislite da je on kriv hah. nemoguce .
znas li ti koliko ljudi ovde ima sa sistemom u kom su im i igre, i programi i daw, i smoki na tastaturu ( dobro on nije uzrok) itd itd.. jos ako su na XP, ne sacuva ih ni dva NOD32. takav sistem, virusi ovo ono, osetljiv,, dok sedmica ladna kao led moze biti predugo vremena.
msm cisto da kazem da kravadinka stim nema veze nit bi mu to trebalo i malo da nekom daje neke viruse hhaha, iako me on pljuje malo malo, ipak stojim iza tog. znam u materiju o kojoj pricate.
kravadinka
02-04-2013, 06:38 PM
@amaterius
Hajde molim te probaj da objasniš kad sam ti ja to rekao da daš nekome koga ne voliš, jer ako se dobro sećam javio sam se sam da ti pomognem i ako me pamćenje dobro služi to sam i uradio.
Imam celu našu prepisku, nemoj da me teraš da sve postavim ovde.
Hajde podseti me malo molim te...
@idvi
Bilo bi lepo da možeš nekome tako lako da smestiš, nije da ne bih imao par njih koji bi odmah od mene dobili po jedan takav email, ali to su gluposti, bar kad je moje znanje u ubijanju nečijeg hard diska u pitanju, mada nikada nisam čuo da je neko napravio virus ili bilo šta pto je nekome odmah ubilo hard disk na način kako si opisao.
To što si čuo za NTFS i tu neku zaštitu je glupost. Ako ti je disk tek tako umro, verovatno su mu dani odbrojani, a kako vidim po tvom pisanju nije ti znanje baš neko kad su kompjuteri u pitanju, ko može znati šta si nedozvoljeno radio, mada mi ništa normalno i nenormalno ne pada na pamet što bi ti tako uništilo disk.
@Branoy
To što ti guraš po svome i pored svih saveta koje dobijaš je glupavo, ali to si ti, mene to nervira i ja ti to otvoreno kažem.
Ti bez obzira na sve to ideš i dalje po svom, ali u tvom neznanju nema ničeg podmuklog i bezobraznog, a ove optužbe koje su tu takođe iz neznanja su jako ozbiljne, pa bi bilo bolje da se malo razmisli i iskoristi Google pre nego se pljune na papir nešto ovako glupo.
Tek malopre vidim ovu svinjariju, danas sam obrisao sa svog Mediafire naloga sve privremena fajlove, pa i ove tambure.
Svejedno, imam ih na disku, kod mene inače postoji force field oko tog foldera pa je zato sve u redu. :banghead:
Bockie
02-04-2013, 07:24 PM
Postovi prebačeni u ovaj thread.
Mo?e rasprava, samo molim bez karakterizacije.
amaterius
02-04-2013, 08:42 PM
a jebi ga kravadinka
ja sam mislio da drugačije konta? stvari
ni na kraj pameti mi nije bilo da će? TI to shvatiti tako:banghead::banghead::banghead:
ma daj pa i ja koristim taj sempl a i drugima sam dao ?to su pitali
a kako molim te da odgovorim na takvu bedastoću koja je iznesena
pa meni je 100 puta pao sistem u nepovrat kad ni nisam znao za postojanje nekog kontakta.
pa sve i da je taki opaki virus svatko zna da i najpovjerljivije stvari na netu to prestaju biti. a i da si ga ti napiso mogao bi ga dobro unovčiti:rotfl::rotfl:(e sad me opet prozovi)
svatko ko je ama samo jednu stvar skinuo s neta pitpiso je ugovor da sam odgovara za krah bilo da se radi o trgovini ili tezgi...
kaj se tiće posta pa ako ?eli? i ja ga mogu staviti, ali fakat sam mislio da razmi?lja? i ponekad pogleda? između redova--oprosti na ovim zadnjim rijećima ali....svaki tvoj post rado pročitam jer se mo?e naći dosta korisnog..al da će? puknuti takav koment ...nisam mislio....no koment
amaterius
02-04-2013, 08:45 PM
a kaj se tiće idvi
isto ono kaj pita i kravadinka između redaka
koliko se ti uopće kužiš u komp osim ono turn off
a da
evo posta kojeg "navodim"
http://postimg.org/image/a0tq7escp/
kravadinka
02-04-2013, 10:03 PM
Pa da znaš da ne kontam, ne znam gde ti vidiš da sam ja rekao: "Daj ovo nekome koga ne voliš"? :confused:
Kontam ja mnogo toga, samo kako si ti to rekao ispada da sam ja namerno nešto ubacio u taj Kontakt library i rekao ti da pošalješ nekome koga ne voliš, da bi njemu umro hard disk. :shock:
To je glupost, meni to ne smeta, ali ima ovde ljudi koji ne razumeju šta se sve može, a šta ne, pa će neko i poverovati da je tako nešto moguće i da sam ja to hteo da uradim, to nema veze sa životom...
Mogli
02-04-2013, 11:01 PM
Ovakve izjave o rusenju sistema i unistavanju harda sa semplovima tamburice, DIVLJIM virusima, nisam procitao ni na burek forumu. :banghead:
amaterius
03-04-2013, 07:57 AM
Zao mi je sto kravadinka opet ne shvaca ironiu u mom odgovoru.
A covjek se vec raspitao na forumima i dosao do saznanja da mu je smpl ubio komp. Kakav odgovor bi trebao biti na tu glupost. Dakako jos veca glupost. No nisam ni mislio da ces ti ozbiljno zagristi za taj odgovor. Molim te reci mi jos jednog sa ovog foruma koji je u to povjerovao sem mozda idvi.
Ja se duboko izvinjavam kravadinka ako sam te uvrijedio jer to mi je bila zadnja namjera.
Milslio sam da su prosla vremena kad me ljudi ne razumiju, ali vidim da nisu-sorry
OOOPS...ljudi šta je to???
NI NAJMANJA namjera mi nije bila da nekog optužim za nekakve viruse, crve i ostalo. Niti mi je namjera da g.kravadinka (ono g. znaći gospodina) optužim za nekakve "opake" radnje. Ljudi moji to je samo površnost čitanja..vašeg.
STAVIO SAM CAK 5 (pet) "confused" sto u prijevodu znaci: zbunjen , zbrkan, smeten ili jednom rijecju ZBUNJOLA ili NEZNALICA upravo da ublažim pet puta taj moj ctat da nebi nastala UPRAVO ovakva zbrka.
Procitao sam da kad nesto divelje zablesira HDD da Windowsi imaju neku zaštitu i zakljucaju ga pa ga samo preko njih i možeš formatirati u NTFS. nisam izvuko i "pakšupka" već proćito na forumu i to ne našem...nicim nisam OPTUŽIO nekog za ikakav virus!!!!
I TAKO I POSTUPIO.Izvadio hdd i pc ubacio u drugi pc i iz vindwsa uspio formatirati taj HDD te ga skenirati i ponovo vratit na stari PC i sve šljaka ok.
I to sve na NAPUTKE (savjete) ljudi koji su lumeni glede informatike...ne zamarajući se detaljima jer sam u tome bliži neznalici nego znalcu....:confused: (zbunjola)
A cijeli postupak sam upravo opisao da netko ko bi mogao imati slicnu stvar ..mozda ima pomoci od toga..a ne da hdd ode u smece sto su meni odmah savetovali. I NI U KOM slucaju nisam mislio da su za to krive tamburice ni kravadinka...
...dakle opisao sam događaj korak po korak ?ta mi se desilo a slućajno su to bile tamburice i Kontakt 5 na kojem sa (sto se podrazumjeva to i radio).Mogao je biti gmidi..Vegas..Winavi ..convertxtodvd ili jednostavno Notepad2.
DAKLE u opisivanju mog događaja naravno da sam pisao na forumu o tamburici(mo?da je to gre?ka) jer mi se to na njoj i dogodilo...i opet napominjem nicim ne aludirajuci na g.Kravadinka..jer ga cijenim kao i njegove postove.:shock:
..a zadnje pitanje koje sam mu postavio bilo je zbog "amatera" koji se na to nadodao nicim izazvan i napisao sto je napisao...!
..a znas kaj g. amater nikada nikog nisam nazvao da je neznalica pa bogami ni tebe kad si zasluzio da te se nazove mnooogo pogrdnijim imenom glede tvog znanja PC-a i audio znanja.
i ako te bas znima PC se gasi tako da izvuces uticnicu iz zida ili recimo ugasis UPS..ili odšarafiš osigurać ili FID-sklopku prekineš..ili na praviš jednostavno kurc-šlus.:wink::wink::wink: ...nadam se da kužiš da je to zeka.
Amater zbori:a kaj se tiće idvi
isto ono kaj pita i kravadinka između redaka
koliko se ti uopće kužiš u komp osim ono turn off
...eto di ga na idvi to ti i teba..rekla bi moja baba: pomogni sirotu na svoju sramotu!
Evo ti post gde sam ti svim srcem htio pomoc ...a sad odjednom neznam ni komp upalit???
http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=41784
...ako si sada napredovao da bolje razumeš kaj si onda pital reko bi sam sebi...stvarno ne pada mi na pamet kaj bi si rekel.
kravadinka
03-04-2013, 09:59 AM
Bitno je da moj virus radi, e sad nemojte se mnogo svađati oko toga. :wink:
Bitno je da moj virus radi, e sad nemojte se mnogo svađati oko toga. :wink:
..radi radi i to bogami dobro uz male preinake samih semplova...mogu ti reci samo..ok svaka cast!:grin:
..vec kad sam zapoceo ovu zbrku red bi bilo da i finisiram:wink:
Moguce da to nekom pomogne...jer od svih znalaca koji su davali savjete dobio sam SAMO savjet bacaj u SMECE (HDD).Jedan od njih je i moj junior koji je slucajno (ne kurcim se) magistar informatike i u jednoj velikoj firmi odrzava sustav po celoj bivsoj Jugi. A da mi olaksa donio mi disk od 1tb.:D:D..kao ono daj stari nezaj..se time na ti druga HDD.:)
E a stari se pocel zaj time...i googlal i googlal i dooogoglal:)
Dakle:
HDD Segate 153 gb SATA..na njemu dve particije na jednoj je OS.
DRUGI hdd u istom kompu takodje 2 paricije i na jednoj je isto OS.(radi se o WinXP) Kod bootanja izaber na koji hocu ici..dakle ja sam bio na Windowsima koji se zove Razno i povezan je sa internetom a onaj drugi je goli Windows samo za audio i nije povezan i iz njega su obustavljene sve radnje koje mi ne trebaju.!(da ne filozofiram)
Dakle ja sam doticnu radnju radio na Win "Razno" tj u trenutku kad sam desnim
klikom tra?io da vidim velicinu "Bass Prim.nki" doslo je do zamrzavanja PC.
Prisilan reset i on pocinje cekirat HDD ALI samo do 4% i tu STOP.
E sad dolazi MY SON i usteka USB sa nekim propro softom...a analiza kaze gecrk HDD bad sektor=smece. Posto preko Acronisa imam backup to me nije pogodilo a i umedju vremenu sam dobio i novi HDD..vrag mi nije dao mira!:D
Probo preko Boot cd sa svim mogucim i nemogucim softom da skeniram , formatiram ili bar analiziram na 4% error disk.
..i tako googlajuci i googlajuci natrcim na nekom forumu gde lik postavi isto pitanje a odgovorili su mu ovako otprilike (preko google translatora):
Ako se dogodi havarija u windowsima koja prjeti da ozbiljno o?teti HDD a Windowi ga ne ćekiraju uzalud ostali softwarei vec samo u MS (bas tako) ga formatirat pa ćekirati.
Daljni postupak sam opisao izvadio u drugi comp sa Win XP gde ga odmah pronasao>delete logical driver>Format> i na koncu čekirao ga..rezultat
bad sektor=0 ???? Da i moj magistar imao oci ko sarme.:rotfl::rotfl:
Eto ako slucajno nekom zatreba pomoc..tu je a slobodno me kontaktira za detalje.
NAPOMINJEM:):wink::grin::D:shock::confused:
To su MOJA moja..moja..mo (eho:)) ISKUSTVA!
amaterius
03-04-2013, 11:15 AM
kao prvo nisam pametan a daleko od toga da sam i vi?e od toga
kad čitam ne?to poku?am čitati i između redaka
pa i kad mi netko ka?e da sam glup ja mu ne zamjeram jer u biti to je i istina
svoje gluposti i neznanja se ne sramim jer to je jednostavno tak...
no nastojim iq povećati pa mo?da jednom i uspijem.
usput bila zeka ili ne kad bih ja sve uzeo zdravo za gotovo ?to sam sve dobio po nosu i sl..danas bih bio negdje dva metra ispod zemnje ili u najbolju ruku sa ?akom tableta za doručak ručak i večeru..
Ovak sam jo? uvijek na dvije tablete i to izgleda zbog genetike
Izvinjavam se svima koje sam nekako povrijedio ako se to tako karakterizira
ali ruku na srce
?to bi ti rekao da sam ja napisao onaj isti post koji si ti stavio u vezi kolapsa..
a usput mislim da je sve ovo o?lo nekoliko svetlosnih godina dalje od teme o tamburama i sličnim kuhačama
kao prvo nisam pametan a daleko od toga da sam i više od toga
kad čitam nešto pokušam čitati i između redaka
pa i kad mi netko kaže da sam glup ja mu ne zamjeram jer u biti to je i istina
svoje gluposti i neznanja se ne sramim jer to je jednostavno tak...
no nastojim iq povećati pa možda jednom i uspijem.
usput bila zeka ili ne kad bih ja sve uzeo zdravo za gotovo što sam sve dobio po nosu i sl..danas bih bio negdje dva metra ispod zemnje ili u najbolju ruku sa šakom tableta za doručak ručak i večeru..
Ovak sam još uvijek na dvije tablete i to izgleda zbog genetike
Izvinjavam se svima koje sam nekako povrijedio ako se to tako karakterizira
ali ruku na srce
što bi ti rekao da sam ja napisao onaj isti post koji si ti stavio u vezi kolapsa..
a usput mislim da je sve ovo ošlo nekoliko svetlosnih godina dalje od teme o tamburama i sličnim kuhačama
...sigurno nebih tako bahato i samouvjerono ti rekel da si tutlek jer sam to i dokazao onim postom koji OPET nisi procitao detaljno.(http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=41784)..u toj situaciji zasluzio si i gori epitet nego da si neznalica i da neznas ni pokrenut Cubase..najteza rijec mi je bila da imas oskudno znanje kao i mi svi kada smo pocinjali.
Ali ak dobro pratis Rumski a ja ga pratim sto vrlo lako mozes i vidit od kada neki komentari pocinju sa reverbom a zavrsavaju koji je DAW bolji ili jel bolji Cubase i Reaper ili takva i sl. stvari i tako je od 2003 od kad sam ja na ovom forumu....Znaci nista novo pricamo i pricamo a i pomazemo jedni drugom kolko mozemo i umijemo.
Naravno u 10g dosle su druge generacije koje moram priznati (nemojte me razapet molim vas) puno su netolerantnije nego one od vremena Sandroba i ostalih....nažalost!
awacs
03-04-2013, 02:53 PM
Pa da znaš da ne kontam, ne znam gde ti vidiš da sam ja rekao: "Daj ovo nekome koga ne voliš"? :confused:
Ja skontao iz prve :D Čovek bio ironičan, meni baš bilo simpatično :) Mnogo se bre sekiraš tamo gde nema mesta za sekiraciju :)
Pozdrav,
Vasa
psionic
03-04-2013, 05:27 PM
..vec kad sam zapoceo ovu zbrku red bi bilo da i finisiram:wink:
Moguce da to nekom pomogne...jer od svih znalaca koji su davali savjete dobio sam SAMO savjet bacaj u SMECE (HDD).Jedan od njih je i moj junior koji je slucajno (ne kurcim se) magistar informatike i u jednoj velikoj firmi odrzava sustav po celoj bivsoj Jugi. A da mi olaksa donio mi disk od 1tb.:D:D..kao ono daj stari nezaj..se time na ti druga HDD.:)
E a stari se pocel zaj time...i googlal i googlal i dooogoglal:)
Dakle:
HDD Segate 153 gb SATA..na njemu dve particije na jednoj je OS.
DRUGI hdd u istom kompu takodje 2 paricije i na jednoj je isto OS.(radi se o WinXP) Kod bootanja izaber na koji hocu ici..dakle ja sam bio na Windowsima koji se zove Razno i povezan je sa internetom a onaj drugi je goli Windows samo za audio i nije povezan i iz njega su obustavljene sve radnje koje mi ne trebaju.!(da ne filozofiram)
Dakle ja sam doticnu radnju radio na Win "Razno" tj u trenutku kad sam desnim
klikom tražio da vidim velicinu "Bass Prim.nki" doslo je do zamrzavanja PC.
Prisilan reset i on pocinje cekirat HDD ALI samo do 4% i tu STOP.
E sad dolazi MY SON i usteka USB sa nekim propro softom...a analiza kaze gecrk HDD bad sektor=smece. Posto preko Acronisa imam backup to me nije pogodilo a i umedju vremenu sam dobio i novi HDD..vrag mi nije dao mira!:D
Probo preko Boot cd sa svim mogucim i nemogucim softom da skeniram , formatiram ili bar analiziram na 4% error disk.
..i tako googlajuci i googlajuci natrcim na nekom forumu gde lik postavi isto pitanje a odgovorili su mu ovako otprilike (preko google translatora):
Ako se dogodi havarija u windowsima koja prjeti da ozbiljno ošteti HDD a Windowi ga ne ćekiraju uzalud ostali softwarei vec samo u MS (bas tako) ga formatirat pa ćekirati.
Daljni postupak sam opisao izvadio u drugi comp sa Win XP gde ga odmah pronasao>delete logical driver>Format> i na koncu čekirao ga..rezultat
bad sektor=0 ???? Da i moj magistar imao oci ko sarme.:rotfl::rotfl:
Eto ako slucajno nekom zatreba pomoc..tu je a slobodno me kontaktira za detalje.
NAPOMINJEM:):wink::grin::D:shock::confused:
To su MOJA moja..moja..mo (eho:)) ISKUSTVA!
Ajde da se i ja oglasim na ovu temu.
HDD nekada pocne da luduje izmedju ostalog, na primer zbog lose konekcije izmedju njega i SATA kabla - verovali ili ne!
SATA kabl se nekad sludi jer je plastika koja ga drzi dosta podlozna deformaciji i kontakti se jednostavno izgube. Desilo mi se vise od jednom, da sam resio problem u kompjuteru zamenom SATA kabla. Takodje PATA kabl ume da utisne neki od pinova, tako da pin nema kontakt sa kablom. Dakle, nije na odmet pregledati stanje iglica na PATA hddu, kao i stanje kabla na SATA hddu.
U samom Windowsu, postoji alatka koja se bavi particijama, formatiranjem i kreiranjem istih i nalazi se u "computer management -> disk management" ili u search otkucajte "disk management", ili samo "partitions"...
Windows markira bad sectore posle vise neuspesnih pokusaja da iscita sa istih (manifestuje se zamrzavanjem kompa) Neki HDDovi imaju manje vreme cekanja, tako da disk posle par puta jednostavno obelezi bad sector i nastavlja dalje. E sad, u ovom slucaju je mozda doslo do nekog kolapsa NTFS file system, tako da je hard poludeo... Formatiranjem je problem resen, jer je kreiran novi file system.
Sta se tu zapravo desilo ?
1.) Mozda je naisao na bad sector, ili neki teze citljiv i hard je blokirao sve. (da, postoje i takvi, read error rate postoji za svaki hdd i nije apsolutno = 0, ali glava se vraca i vrsi jos jedan prelaz, u vecini slucajeva uspesan) Prenosom u drugi komp (mozda se ohladio, promuckao, sta god), formatiranjem se uklanjaju sve informacije, a ako je uradjen i full format (onaj sto traje satima), onda je i bad sector verovatno prebrisan (vise puta) i opet postao citljiv. Ako nije radjen full format nego quick format, hard ce zakucati kada se podatak opet nadje na tom sektoru. Mozda ce ga svejedno uspesno upisati i neutralisati bad sector, mozda i nece - sve zavisi od stanja hard diska. Quick format ne obelezava i ne ispituje bad sektore, samo "prepisuje" postojece prijavljeno stanje...
2.) Problem sa kablom - kao sto rekoh, nekad sistem poludi zbog loseg kontakta sa hard diskom. Pregledati ili zameniti kabl - moze da se lako desi da je to uzrok. Prebadanjem kabla, kabl je pomeren i mozda je lepse nalegao. Svakako bih preporucio zamenu, SATA kablova bar ima svuda.
3.) "Poludeo" fajl sistem - Fajl sistem koji sadrzi razne informacije o fajlovima je postao "corrupted" (virusi i sl) i totalno sludeo hard. Najobicniji quick format je dovoljan. Repair softver bi trebalo da moze da ga resi, tako da je ovo manje verovatno - s obzirom da ga nije resio. Chkdsk sa pocetka windows price bi trebalo da moze da predje tih 4%, mada nisam siguran.
Pisem iz dugogodisnjih licnih iskustava, a ne iz googlovih :da:
kravadinka
03-04-2013, 06:45 PM
Ja skontao iz prve :D Čovek bio ironičan, meni ba? bilo simpatično :) Mnogo se bre sekira? tamo gde nema mesta za sekiraciju :)
Pozdrav,
Vasa
Tuđim 'urcem koprive mlatiti i nije neki veliki problem, čekamo da tebe neko optu?i za veleizdaju ili ne?to slično, pa gledamo reakciju... :wink:
Ajde da se i ja oglasim na ovu temu.
HDD nekada pocne da luduje izmedju ostalog, na primer zbog lose konekcije izmedju njega i SATA kabla - verovali ili ne!
SATA kabl se nekad sludi jer je plastika koja ga drzi dosta podlozna deformaciji i kontakti se jednostavno izgube. Desilo mi se vise od jednom, da sam resio problem u kompjuteru zamenom SATA kabla. Takodje PATA kabl ume da utisne neki od pinova, tako da pin nema kontakt sa kablom. Dakle, nije na odmet pregledati stanje iglica na PATA hddu, kao i stanje kabla na SATA hddu.
U samom Windowsu, postoji alatka koja se bavi particijama, formatiranjem i kreiranjem istih i nalazi se u "computer management -> disk management" ili u search otkucajte "disk management", ili samo "partitions"...
Windows markira bad sectore posle vise neuspesnih pokusaja da iscita sa istih (manifestuje se zamrzavanjem kompa) Neki HDDovi imaju manje vreme cekanja, tako da disk posle par puta jednostavno obelezi bad sector i nastavlja dalje. E sad, u ovom slucaju je mozda doslo do nekog kolapsa NTFS file system, tako da je hard poludeo... Formatiranjem je problem resen, jer je kreiran novi file system.
Sta se tu zapravo desilo ?
1.) Mozda je naisao na bad sector, ili neki teze citljiv i hard je blokirao sve. (da, postoje i takvi, read error rate postoji za svaki hdd i nije apsolutno = 0, ali glava se vraca i vrsi jos jedan prelaz, u vecini slucajeva uspesan) Prenosom u drugi komp (mozda se ohladio, promuckao, sta god), formatiranjem se uklanjaju sve informacije, a ako je uradjen i full format (onaj sto traje satima), onda je i bad sector verovatno prebrisan (vise puta) i opet postao citljiv. Ako nije radjen full format nego quick format, hard ce zakucati kada se podatak opet nadje na tom sektoru. Mozda ce ga svejedno uspesno upisati i neutralisati bad sector, mozda i nece - sve zavisi od stanja hard diska. Quick format ne obelezava i ne ispituje bad sektore, samo "prepisuje" postojece prijavljeno stanje...
2.) Problem sa kablom - kao sto rekoh, nekad sistem poludi zbog loseg kontakta sa hard diskom. Pregledati ili zameniti kabl - moze da se lako desi da je to uzrok. Prebadanjem kabla, kabl je pomeren i mozda je lepse nalegao. Svakako bih preporucio zamenu, SATA kablova bar ima svuda.
3.) "Poludeo" fajl sistem - Fajl sistem koji sadrzi razne informacije o fajlovima je postao "corrupted" (virusi i sl) i totalno sludeo hard. Najobicniji quick format je dovoljan. Repair softver bi trebalo da moze da ga resi, tako da je ovo manje verovatno - s obzirom da ga nije resio. Chkdsk sa pocetka windows price bi trebalo da moze da predje tih 4%, mada nisam siguran.
Pisem iz dugogodisnjih licnih iskustava, a ne iz googlovih :da:
..e bravo..upravo to sam i opisivao..moje iskustvo.
Kao što sam rekao u skracenom obliku...
to se sve dogadjalo unutar tri dana.. .pregrijavanje nije dolazilo u obzir..
postupak je išao ovom tokom
1/ premještaj i zamjena kablova
2/ Provjera napajanja
3/ skeniranje i mogući oporavak boot CD-ima:
disk reanimator-jedan od najboljih vele
acronis disk director
Paragon Hard Disk Manager
Easeus Partition Master
TeraByte BootIt Next Generation
4/ DOS-chkdsk
Rezultat zero ilti nula disk reanimator u Dosu pokazuje crveni bad sektor na pocetku diska.
Dalje je postupak kao sto sam opisao i rezultat.!
Skeniram sa svim mogucim i nemogucim softwareom za provjeru HDD i disk mi je u vrlo dobrom stanju bez bad sektora bez pretjeranog pregrijavanja i ostalih pretnji. Opet napravio dvije particije i....sve je fit.
Kao sto pricam to su MOJA iskustva a googlanje je druga prica i pricica.
da i Health je 98%
spartakus
03-04-2013, 06:58 PM
Psionic ako moze pitanje,taj full format kazesh da traje duze i da posle njega nema tih bad sektora,ja vec godinama koristim pc(od 80286mislim)ali nisam znao za taj full format..koliko traje vremenski..
I pitanje za kravadinku koliko kesha trazis da mi ubacish neki od tih zajebanih virusa u neki pdf da ga odnesem na posao oborim firewoll i veselo...hehe..
awacs
03-04-2013, 07:11 PM
Tuđim 'urcem koprive mlatiti i nije neki veliki problem, čekamo da tebe neko optu?i za veleizdaju ili ne?to slično, pa gledamo reakciju... :wink:
Just sit and watch :)
Pozdrav,
Vasa
..potpisujem :wink:
psionic
03-04-2013, 08:44 PM
Psionic ako moze pitanje,taj full format kazesh da traje duze i da posle njega nema tih bad sektora,ja vec godinama koristim pc(od 80286mislim)ali nisam znao za taj full format..koliko traje vremenski..
I pitanje za kravadinku koliko kesha trazis da mi ubacish neki od tih zajebanih virusa u neki pdf da ga odnesem na posao oborim firewoll i veselo...hehe..
Ne mogu a da ne primetim ironiju u pitanju ? Ispravi me ako gresim... Full format - regularni / suportno od quick format
http://support.microsoft.com/kb/302686
Elem - i uz full format, imaces bad sectore ako su vec bili tu, ali full format temeljno proverava sve sektore i ako postoji "bad sector" on ce ga oznaciti.
U slucaju da je doslo do neuspesnog citanja sektora, hdd ce pokusavati da iscita vise puta taj sektor, i ako nije uspeo, oznacice ga kao "bad" U slucaju da sektor nije oznacen kao "bad" (reset kompa, cupanje struje...), full format (regularni format) ce ga proveriti detaljno i ako je zaista los, markirace ga kao los, a ako nije - regularno ce biti formatiran. Quick format se ne zamara proverom i pretrcace preko bad sectora, a ako nisu markirani kao "bad", upisace podatak ponovo i doci ce do problema.
O normalnim greskama citanja (Read Error Rate) mozes da konsultujes npr HD Tune Pro i pogledas sam koliko ih ima.
Full format iliti regularni format, moze trajati i do sat vremena.
spartakus
03-04-2013, 11:41 PM
Psionic sory nisam lepo postavio pitanje,nego nisam znao da je moguce pobrisati te bad sektore,bio sam ubedjen da zauvek ostaju..
Kaze mi drugar ima neka kopirnica na zelenjaku,ponesesh flesh da iskopirash(istampash)i pokupish virus(od njih).u obliku nekog file je raspitacu se(nepomaze ni format ni nishta)..naravno ova prica nema veze sa clanom kravadinkom..
branoy
03-04-2013, 11:46 PM
od sempla tamburice dodjoste do flash kopirrnice na zelenjaku hahahahhahahahahahah hahahah:D
psionic
04-04-2013, 01:00 AM
Psionic sory nisam lepo postavio pitanje,nego nisam znao da je moguce pobrisati te bad sektore,bio sam ubedjen da zauvek ostaju..
Kaze mi drugar ima neka kopirnica na zelenjaku,ponesesh flesh da iskopirash(istampash)i pokupish virus(od njih).u obliku nekog file je raspitacu se(nepomaze ni format ni nishta)..naravno ova prica nema veze sa clanom kravadinkom..
Ma ok, ja sam hteo samo da kazem da se u nekim slucajevima nepravilno markira, pa nastaje zbrka, a tad ga je moguce "obrisati", kao Idvi u predhodnom slucaju - nekad su bad sectori i "softverske prirode", sto je najverovatnije ovde bio slucaj (googlajte logical bad sectors) Mada - kad se jednom pojave, to je alarm da disk gubi svojstva u vecoj meri i da je "doslo vreme"
Najlaski nacin je da u bilo kojoj firmi ubacis flashic - i dobijes virus - gratis, ne mora samo u kopirnici. Ti virusi mnogo izgleda vole te "zadruzne" racunare :banghead::rotfl:
amaterius
04-04-2013, 05:58 AM
i kad se svi klasteri skeniraju
nebitni ostaju da sam ne?to ovdje naučio
nebitno je i da me netko nije razumio pa se proglasio veleizdajnikom:wink:
no bitno je da svoje privatne frustracije ili bed kako god, nisam znao odr?ati privatnima te su rezultirali povredama određenih ljudi prvenstveno idvi
zbog toga mogu reći samo da mi je ?ao ako to i?ta znaći
toliko by amater
svakako pomognite i nekom drugom amateru ako dođe moliti za help.Nisu svi bad kasters kao ja
i kad se svi klasteri skeniraju
nebitni ostaju da sam ne?to ovdje naučio
nebitno je i da me netko nije razumio pa se proglasio veleizdajnikom:wink:
no bitno je da svoje privatne frustracije ili bed kako god, nisam znao odr?ati privatnima te su rezultirali povredama određenih ljudi prvenstveno idvi
zbog toga mogu reći samo da mi je ?ao ako to i?ta znaći
toliko by amater
svakako pomognite i nekom drugom amateru ako dođe moliti za help.Nisu svi bad
kasters kao ja
... ma ne njajkaj sve je ok 8-) ..na koncu konaca svi smo krvavi ispod ko?e...
ali da se komp pali i gasi na ON OFF za to ti hvala:D:D ..jer ja (kad sve ?ljaka)
upotrebljavam samo onaj cudni gumbic gore desno (na mojoj tipkovnici) koji ima MESEC (ilti mjesec):rotfl::rotfl::wink:
damir23
29-04-2013, 12:12 PM
mnogo se krvi ovdje prolilo za bratstvo i jedinstvo na?ih naroda, ali bi li to izgledalo kao provokacija kad bi netko stavio te sporne tamburice
onaj link na početku ne radi:banghead:
ikohajda
06-01-2014, 10:36 PM
Jel mi moze neko poslati te tamburice? I da li neko mozda ima semplovanu tamburasku kontru?
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.