PDA

View Full Version : ReFx Nexus 2 ima li neko novu verziju???

Nemania
26-03-2013, 09:23 PM
ReFx Nexus 2 ima li neko novu verziju???

amaterius
26-03-2013, 10:00 PM
koja je to nova
2.3.2 ima na netu
al neka baaaaaaaaaaaagovita
i ne fercira sa novim bankama

Geronimo
26-03-2013, 11:10 PM
koja je to nova
2.3.2 ima na netu
al neka baaaaaaaaaaaagovita
i ne fercira sa novim bankama

Ta verzija sasvim dovoljna ja imam sva prosirenja moguca do te verzije. Realno sta ti vise i treba?

Igor
26-03-2013, 11:46 PM
Pa upravo je u tim novim bankama (koje se ne mogu učitati) fora.
Ima ih na net-u, ali po onom sistemu "ima? otvarač, nema? konzervu" sve je to d?abe. A ?teta, jer mo?ete proveriti diljem mre?e, zvuče zaista dobro.

Tako da je uz CuBase 7, Wavelab 7, Reason 7, i ovaj (kompletni) Nexus 2 za sada egzotika. :(

branoy
27-03-2013, 12:34 AM
nista od tog dok ne razbiju usb elicencer 2.

Geronimo
27-03-2013, 12:55 AM
Pa upravo je u tim novim bankama (koje se ne mogu učitati) fora.
Ima ih na net-u, ali po onom sistemu "ima? otvarač, nema? konzervu" sve je to d?abe. A ?teta, jer mo?ete proveriti diljem mre?e, zvuče zaista dobro.

Tako da je uz CuBase 7, Wavelab 7, Reason 7, i ovaj (kompletni) Nexus 2 za sada egzotika. :(

Jebi ga brate ako radis muziku za lovu onda kupi softver, nemoze sve za dz :D

Igor
27-03-2013, 12:55 PM
Jebi ga brate ako radis muziku za lovu onda kupi softver, nemoze sve za dz :D

Ne radim muziku za lovu, a i da radim, ne bih kupovao softver, priznajem. Dok god bude piratskih programa koristiću isključivo njih, bez obzira o kojim je programima reč. Takođe, ne nameravam ni da prestanem da skidam filmove i muziku koji me zanimaju, kao ni tzv. futid?e za audio/video monta?u. Kupio sam kompjuter, miksetu, mikrofon, monitore, midi-kontrolere, i par sprava u reku, i tu sam ti ja brale moj sa ulaganjem u digitaliju zavr?io, zna?. Ali, naravno, ne osporavam ničije pravo i ?elju da plaća softver. Bo?e sačuvaj! :D

Nemania
28-03-2013, 03:29 PM
Da li postoji mogucnost da se kupi nova verzija a da se koristi na 3 racunara?

Nemania
28-03-2013, 03:57 PM
Pa egzotika je valjda i cubase 6 ili gresim?

Geronimo
28-03-2013, 04:20 PM
Ne radim muziku za lovu, a i da radim, ne bih kupovao softver, priznajem. Dok god bude piratskih programa koristiću isključivo njih, bez obzira o kojim je programima reč. Takođe, ne nameravam ni da prestanem da skidam filmove i muziku koji me zanimaju, kao ni tzv. futid?e za audio/video monta?u. Kupio sam kompjuter, miksetu, mikrofon, monitore, midi-kontrolere, i par sprava u reku, i tu sam ti ja brale moj sa ulaganjem u digitaliju zavr?io, zna?. Ali, naravno, ne osporavam ničije pravo i ?elju da plaća softver. Bo?e sačuvaj! :D

:banghead::banghead:

Igor
29-03-2013, 02:24 PM
Ajmo zajedno...

:banghead::banghead:

fix3r
29-03-2013, 05:55 PM

Mi programeri zivimo od vazduha i dobre volje i tu smo samo da tebi bude lepo sa besplatnim programima. Kako me samo nervira ovakav stav... yebo ga ti, imas besplatne programe za sta god volis. AKo ne mozes da priustis sebi komercijalne onda koristi njih. Ako vredis ista kao muzicar onda ces kad tad i moci da ih priustis. Do tad smanji malo dozivljaj.

A i ja nemam pametnija posla... admin foruma prodaje kompove koji imaju gigabajte krekovanog softvera a ja nesto pricam nekome u Srbiji. Fak it.

Goran B
29-03-2013, 06:03 PM
Mi programeri zivimo od vazduha i dobre volje i tu smo samo da tebi bude lepo sa besplatnim programima. Kako me samo nervira ovakav stav... yebo ga ti, imas besplatne programe za sta god volis. AKo ne mozes da priustis sebi komercijalne onda koristi njih. Ako vredis ista kao muzicar onda ces kad tad i moci da ih priustis. Do tad smanji malo dozivljaj.

A i ja nemam pametnija posla... admin foruma prodaje kompove koji imaju gigabajte krekovanog softvera a ja nesto pricam nekome u Srbiji. Fak it.

Zanimljivo, muzičari se takođe žale da ne mogu zaraditi ništa od svoje muzike zbog piraterije ali paralelno vole da koriste piratske softvere i kada zarađuju novac od muzike.

Iako ne zarađujem novac od muzike, kupio sam par legalnih programa, ono, podrška programerima što su meni neke muke znatno olakšali :)

branoy
29-03-2013, 06:34 PM
a daj ljudi sta je to, mozes napravit pesmu za 500eu i eto ti programa, pevaca milion, pa cak i ako ni to, napravi dve po 250eu, potrosio par danaa, a eto orginala. tako ja planiram. sam jos neke stvari da uzmem vanjske za svirku, onda dolaze programi, mozda ni mashine, il reason, cubes dovoljan mi je i 5. itd

uvek se moze kupit ako imas ideju kako. znaci ne vezano da stedis od svirke itd.

Dexxy
29-03-2013, 11:28 PM
Jel moze da se kupi zadnja verzija nexusa 299$ a da rade sva prosirenja...? Ona da se ne kupuju posto ih vec ima ;)

Sent from my GT-N7100 using Tapatalk 2

Igor
30-03-2013, 12:51 AM

Ne, ne, ?ao mi je. Mo?e? slobodno da se nervira?, ali moje je mi?ljenje da te to neće odvesti nigde. Procenat onih koji u svojim računarima imaju isključivo kupljen softver u odnosu na nas druge takav je da se ne mo?e nazvati ni zanemarljivim. Svejedno govorimo li o Srbiji ili bilo kojoj drugoj zemlji, reč je o globalnom fenomenu. Pa sad, ako hoće? jedan tako rasprostranjeni fenomen zvati lopovlukom, po meni je to manje ili vi?e isključivo.

Umesto uzaludnog tro?enja energije na ?ivciranje zbog toga ?to neki tamo krajnji korisnik montira u krekovanom CuBase-u, bolje je nerve preusmeriti na smireno razmi?ljanje o tome ?ta to određene programere tera da postanu hakeri. Jednaki genijalci kao i cyber-puritanci, ali svoje znanje koriste da podrivaju rad svojih kolega, a i ono ?to je tobo?e tako logično da bi moralo da se usvoji kao pravilo normalnog pona?anja? U nekim slučajevima, verujem, da se iza svega krije i neka vrsta interesa, ali siguran sam da hakeri mahom svoju "misiju" do?ivljavaju i kao ideolo?ku, u smislu ru?enja "Berlinskog zida" pre nego ?to izbije rat.
Time, zapravo, i čitavoj zajednici upućuju poruku da je potrebno redefinisati razumevanje i namenu intelektualne svojine, ne bi li se ova na kraju oslobodila tereta kapitala koji joj je oduzeo sve druge, a ostavio samo jednu muzu. Samog sebe, tj. novac.

Geronimo
30-03-2013, 01:41 AM
Ja ne kapiram zasto ti trebaju te banke? Prijatelju nexus nije igracka nego izbiljan softver za ozbiljne stvari. Sreca je sto postoji hackiva itd da mozes da ga koristis ali nije namenjen za zajebavanje nego za rad. Zapitaj se samo koliko treba vremena i truda za realizaciju.

Dexxy mislim da nemoze mada imas drugi komp mozes da guras tu ripped verziju.

fix3r
30-03-2013, 11:30 AM
Time, zapravo, i čitavoj zajednici upućuju poruku da je potrebno redefinisati razumevanje i namenu intelektualne svojine, ne bi li se ova na kraju oslobodila tereta kapitala koji joj je oduzeo sve druge, a ostavio samo jednu muzu. Samog sebe, tj. novac.

Pravdati obican lopovluk nekom plitkom komunjarskom filozofijom... gde sam to vec video...

Goran B
30-03-2013, 12:03 PM
@Igor: prijatelju niko se ne nervira, svi znamo kako je i šta danas u svijetu, stoga samo opušteno ;)

Pazi, ja na softver gledam kao na alat, ne bih se uvlačio u filozofiju, sociologiju, statistiku i td.
Dakle, ako mi treba neki program koji košta npr. 400 EUR, a sa tim programom završavam posao koji košta isto npr. 400 EUR, naravno da ću ga kupiti i u budućnosti otplatiti oko 10 puta. Što bi rekao naš narod "Đavlu malo bilo".

Ja na to gledam strogo pragmatično, ako je neko otvorio firmu da pravi softvere i prodaje ih, onda je red da te programe platiš ako zarađuješ novac zahvaljujući proizvodima te firme. Kada odeš kod automehaničara ili zubara uslugu uvijek platiš. Za mene tu nema filozofije, treba ti - kupi - otplati i tačka.

Da ne budem pogrešno shvaćen, nemam ja ništa protiv pirata ko voli nek izvoli pa i sam imam par pirata, ali ako zarađujem novac pomoću tih programa potpuno mi je ok da ga kupim i uvijek bih ga kupio, jer smatram da je apsolutno korektno da tvorci tog softvera trebaju da zarade novac takođe od svog rada, kao što i ja želim da zaradim novac od svog rada :)

Igor
30-03-2013, 12:10 PM
fix3r: Ako ti je tako lakše, u redu. Ali to i dalje ništa ne govori o tvom mišljenju vezanom za činjenicu da su PROGRAMERI ti koji otvaraju vrata "lopovluku". Ako sam ja lopov (i komunjara :shock:), onda, šta su ti hakeri? Kojom oni to linjom manjeg otpora idu? Time se druškane malo pozabavi, jer ljudi poput mene (a smem da se kladim i tebe) u ovoj priči apsolutno su nevažni. Mi smo šrafovi, razumeš, fora je u ideji da se napravi mašinerija i tome čemu ona treba da služi. Uzroke traži, fuck the posledice.

GoranB: usluge automehaničara, zubara, pekara, vodoinstalatera i... ...programera nisu isto. Dovesti ovo u istu ravan vrednosti i značenja, po meni, značilo bi pojednostavljivati stvari. Tim pre što mi još uvek ne znamo šta je suština piraterije. Razumeti je kao lopovluk, a reč je o globalnoj pojavi, deluje mi neodmereno i ograničeno. Vreme će dati te odgovore, naše je da se borimo. Pa sad, svako za neku svoju slobodu.

vakatt
30-03-2013, 05:10 PM
Pazi, ja na softver gledam kao na alat, ne bih se uvlačio u filozofiju, sociologiju, statistiku i td.
Dakle, ako mi treba neki program koji ko?ta npr. 400 EUR, a sa tim programom zavr?avam posao koji ko?ta isto npr. 400 EUR, naravno da ću ga kupiti i u budućnosti otplatiti oko 10 puta. ?to bi rekao na? narod "Đavlu malo bilo".

Pazi, ajde da zaigramo ovu igru "alata". Kupim ja srafciger, ili recimo nesto blize nama - klavijaturu, i u cemu je problem ako ja tu klavijaturu pozajmim Igoru da je koristi neko vrijeme da bi napravio hit?? Dal bi i on trebao da je plati nekoj gospodi iz Norda/Korga/Rolanda ponovo ili je dovoljno sto sam je ja vec jednom platio ?

Pojednostavljivanje komplikovanih stvari ce nas uvjek odvuci u nekom cudnom pravcu :rolleyes:.

Goran B
30-03-2013, 06:12 PM
@vakatt: ti si KUPIO klavijaturu i SVOJEVOLJNO si je pozajmio Igoru, dakle to je TVOJA klavijatura i možeš da radiš sa njom šta hoćeš, pa i da pozajmiš Igoru.

Međutim, da li bi bilo ok da Igor koristi tvoju klavijaturu bez tvog znanja i dozvole, pri tom još da je dijeli i daje kome hoće takođe bez tvog znanja i dozvole, pri tom još zarađuje novac sa tvojom klavijaturom? Ja smatram da to nije OK.

Kada su u pitanju piratizovani softveri, situacija ja ipak malo drugačija, nego sa klavijaturama, jer softver ti možeš kopirati sa HD-a na HD, a klavijaturu ne možeš.
Naime, prozivođači nisu saglasni da dijele programe besplatno, to je firma, plaćaju zaposlene da razvijaju programe. Oni te programe žele da prodaju, dakle nisu saglasni da ih ti ili ja dijelimo, softver je proizvod koji oni žele da prodaju. Tebi ako se to ne sviđa, ti nemoj kupovati proizvode te firme i tačka, niko te ne prisiljava niti to traži od tebe.

Npr. ja sam programer, napravio sam samostalno racimo nekakav cool VST, ali ja ne želim da ga dijelim nego da ga prodajem recimo za nekih 10 EUR-a. Korektno je da za svoj trud budem plaćen. Nikoga nisam prisilio da kupi moj program, niko nije obavezan da kupi moj program, svako ima volju da ga NE KUPI i da ga uopšte ne koristi i ne mora naravno nikome ništa da plati.
Nije OK da neko ko je krekovao taj moj program prodaje za još upola cijene ili ga dijeli besplatno a da ja nisam sa tim saglasan. Dakle to nije sloboda softvera, to je zlouptreba.

Evo iz drugog ugla, napravio sam cool VST, ne želim nikakav novac niti bilo ko da mi plati. U tom slučaju je potpuno OK da taj moj VST ljudi dijele i jer sam ja kao njegov tvorac potpuno saglasan sa tim.

Dakle poenta je sledeća, neka ljudi koji su napravili programe odluče da li će ih prodavati ili dijeliti besplatno, to je OK dok je njihova volja.
Ja kao korisnik ću da se odlučim hoću li kupiti neki program ili ću korisiti besplatne legalne programe, što je takođe moja volja i sve OK :)

Igor
30-03-2013, 06:52 PM
Ali GoraneB, dok se ne pozabavi? upravo onime ?to ne ?eli? da vidi? u ovoj priči, a to je sociolo?ki, psiholo?ki, pa i filozofski aspekt pojave zvane piraterija, ne mo?e? ni da je razume? ?ire od konteksta zloupotrebe.

To da programer ili tim programera koji pi?u i objavljuju softver imaju autorsko pravo nad njim jeste tačno, ali sama su?tina ("mehanika") digitalne tehnologije odlučila je da to autorsko pravo bude vi?e slovo na papiru, ili ako hoće? privid, ne?to ?to se mo?e nazvati informacijom o autoru, a ne ono ?to pod tim terminom podrazumevamo kada mislimo na slikarstvo, ili knji?evnost. Okolnosti su prosto takve, priroda tehnologije (znam, nezgrapna je formulacija) i ono u ?ta se ova izrodila nam ne dozvoljava da stvari gledamo crno-belo.

Ponavljam, pojedinci, ali pre svega tzv. softverska industrija koja je sebi ishitreno dala čin koji joj ne pripada, moraju redefinisati ciljeve vezane za korist od onoga čime se bave. Ili, pak, smisliti način kako da prave programe a da ovi ne mogu biti krekovani. Ali u to neću da ulazim, jer mislim da je to em nemoguće, em bi sa stanovi?ta ljudskih prava bilo apsurdno.

Banalizovaću namerno sve ovo, pa ću reći da kao ?to su se ?ene izborile za svoja prava, tako su se i hakeri izborili za slobodno kori?ćenje softvera. Reč je o osnovnom ljudskom pravu, kao ?to je i pravo na ?ivot, pravo na rad...

fix3r
30-03-2013, 08:15 PM
Banalizovaću namerno sve ovo, pa ću reći da kao ?to su se ?ene izborile za svoja prava, tako su se i hakeri izborili za slobodno kori?ćenje softvera. Reč je o osnovnom ljudskom pravu, kao ?to je i pravo na ?ivot, pravo na rad...

Tvoje je LJUDSKO PRAVO da koristis moj softver bez naknade? Jel' si ti to resio da trolujes ili si stvarno toliko nadmen? Sve sto si do sada rekao nema veze s' mozgom, ne znas ti brate sta znaci free software i u cemu je razlika izmedju FOSS-a i komercijalnog softvera.

Goran B
30-03-2013, 08:31 PM

Prijatelju, tebi ovo pravo apsolutno niko ne osporava niti zabranjuje.

Međutim, nemojmo osporaviti pravo nekome drugom da uzme naknadu za svoj trud i rad. Pravo na rad i naknadu za sopstveni rad je takođe na listi ljudskih prava.

amaterius
30-03-2013, 08:37 PM
ja bih to ovako
svi ti developeri i ?tajnbergovi i ne znam koji daju sve na gratis kori?tenje
prije nego zamisle softver već je krekiran i oni su jako dobro toga svjesni
Znaju da će lovu povući od onih koji to ?ele imati danas. Znam ljude koji se bave glazbenom produkcijom za lovu a imaju pirateliju od a do ?
za?to onda da ja kupujem.........ako ne koristim pro
a jo? jedna fora
da su cijene normalne vjerojatno bi zarade istih kompanija bile daleko veće jer se jednostavno ne bi isplatilo tro?iti vrijeme na hakerske rabote.
Gledajmo realno vrijede li wavesi 100 000 koliko negdje pročitah.

fix3r
31-03-2013, 09:44 AM
da su cijene normalne vjerojatno bi zarade istih kompanija bile daleko veće jer se jednostavno ne bi isplatilo tro?iti vrijeme na hakerske rabote.
Gledajmo realno vrijede li wavesi 100 000 koliko negdje pročitah.

Ponuda i potraznja. Ako ne mozes da priustis Waves slobodan si da koristis nesto jeftinije, ovde niko nije merodavan da kaze koliko sta treba da kosta. Da je Waves preskup do sad bi propali.

amaterius
31-03-2013, 09:55 AM
da ali što bi rekao na to da xy ljudi koji zagovaraju kupnju u stvari imaju krekensona u kutiji.
ja bih se ček usudio reči da ovo bi moglo svesti se i na jedan drugačiji odgovor
samo si veliki mogu priuštiti takav softver a piratelija svakako doprinosi padu zarade takvim frakcijama.Dakako pitanje kvalitete ne dolazi u bilokakvu raspravu ali..kome je danas do kvalitete..svako voli što voli pa bilo to napravljeno i na casiu za 25 euriće.
Danas je puno bitnije da je ovo ošlo u off nekoliko svjetlosnih godina

a kad smo već off
ajde ko od vas ima čisti 100% soft u kutiji, bez da je začinjen kreksom
ajde da vidimo..
ne mislim sad na produkciju nego opčenito.......
evo ja nemam prvi...sem windovsa i nešto free programa

awacs
31-03-2013, 11:17 AM
Da je Waves preskup do sad bi propali.

Pa i kad bi im piraterija toliko kvarila posao takođe bi propali.

Pozdrav,

Vasa

amaterius
31-03-2013, 11:53 AM
Pa i kad bi im piraterija toliko kvarila posao takođe bi propali.

Pozdrav,

Vasa
bez brige cifra koju postave dostatna je i vi?e ček nego planiraju, jer znaju da njih nekoliko mogu tro?kove programiranja poravnati, pa sve ostalo ide na zaradu

jedan programer iz jednog domaćeg time( serius sam čini mi se al nisam siguran) rekao je da se na za?titu softvera potro?i čak ne?to vi?e nego na samo programiranje softvera koji će ionako biti probijen čim dođe na tr?i?te.. Zato se zalagao za to da se vi?e usmjere na reklame u igri koje će biti dobro plačene nego na nepotreban rad ogo za?tite.
Prvi dio, a i drugi čini mi se rađeni su tako i zarada je bila vi?e nego izvrsna.
U trećem dijelu krenulo se po starom, jer je ?ef tako ?elio i svelo se na krah
Za?tita u koju se ulao?ilo 2 puta vi?e nego u samu igru probijena je gotovo prije izlaska igre na tr?i?te.. Već u demu hakeri su skontali ?to treba
Sve te korporacije zaboravljaju da su hakeri informatički potkovani isto ako ne i bolje nego njihovi programeri.
Moje iskustvo sa legalnim softverom svelo se na beskonačne pozive i goleme račune telefona kako bih dobio aktivacijski

Igor
31-03-2013, 02:30 PM
ajde ko od vas ima čisti 100% soft u kutiji, bez da je začinjen kreksom
ajde da vidimo..
ne mislim sad na produkciju nego opčenito.......
evo ja nemam prvi...sem windovsa i ne?to free programa

E sad, ili ćemo imati samo besplatene programe u kompu, ili ćemo imati isključivo kupljene i legalne, ili nećemo imati računar uop?te jer prvo ne ?elimo, a drugo (si) ne mo?emo priu?titi. :da:

Naravno, ?alim se malo, ali je činjenica da se stvar otima kontroli pojednostavljivanja upravo u momentu kada shvatimo da 99,9% ljudi ima ili sve piratsko ili dobar deo piratskog materijala u ma?inama. Za?to neki od njih, a pročitali smo im komentare i u ovom postu, ovo lako prenebregnu i slepo se dr?e devize da je skidanje i instaliranje krekovanog softvera krivično delo, a i sami ga čine? :confused:

Bojim se da mi ovaj deo ljudske prirode nikada neće biti jasan, ili, pre će biti da mi je lak?e ako sebe ubedim kako je bolje da se u to uop?te ne petljam. A opet, s druge strane, ne mogu da osporim ni to da sam sebe lako i svojevoljno uvučem u ovakve rasprave, jer me nervira kada su ljudi licemerni i sve vreme ?ele sedeti u dve fotelje, a predstavljaju sebe kao vajne legaliste koji nemaju pojma na osnovu čega ih je neko ovako okarakterisao i prozvao. No, tema je to za psihologe, a ne za mene. :wink:

Prosto, ideja da se programeri mogu osloniti na pravilo kako će svojih glava delo moći da prodaju bez nus-pojave zvane piraterija je neodr?iva! Ja zaista ne vidim kako bi stvari trebalo promeniti da vuci budu siti, a i ovce na broju, sem, naravno, da se prihvati činjenično stanje i da, na primer, tzv. druga ruka bude u obavezi da od svakog prodatog primerka svog autorskog dela uplaćuje određeni procenat onima čiji alat koriste. Sa dana?nje tačke gledi?ta to deluje nepravedno i zaobilazno, ali sa stanovi?ta zarade na osnovu kvaliteta i realne, a ne marketin?ki spinovane popularnosti, ovo je daleko pravednije nego ?to je sada slučaj.

Napraviću jednu priličnu grubu analogiju setiv?i se kako su u SSSR-u ?titili ekonomsku diktatutu dr?ave pre vi?e od pola veka. Niko, naravno, nikome nije branio da ne?to ?to ko?ta 60 rubalja privatno preproda tj. ceni za 300 rubalja i 50 kopejki, ali je onome ko bi to kupovao bar bila poznata prava vrednost robe. Na poleđini svakog proizvoda imali ste utisnuti ?ig sa cenom, i to deluje, a zapravo i jeste ekstremno i surovo, ali je s druge strane imalo i svoju dobru stranu. Znala se tačna informacija, a egzaktum je neophodno imati kao uslov da bi razgovarali bilo o pravdi, bilo o nepravdi.

A upravo je najva?niji podatak za ovu priču onaj koji ne znamo, a i mahom nas ne zanima kada kupujemo proizvode. Dakle, koji je softver koristio neko ko je projektovao pa vam prodao stan, zgradu, televizor, čamac, dvd kutiju, neko ko vam je prodao gitaru, stok-fotografiju ili muzički album? Kao ?to muzičari od radio-stanica dobijaju procenat na osnovu tzv. muzičkog evra, dinara ili dolara, tako bi i tvorci softvera mogli da tra?e svoj deo kolača od onih koji njihov softver koriste da bi napravili novac. Pa koliko je onih koji ne samo ?to koriste, već i zarađuju od njihove usluge, toliko će i oni od toga ubirali kajmak. ?to budu pravili bolje softvere, to će biti i vi?e onih koji će u specifikacijama svojih proizvoda, pa bile to i usluge, navoditi taj podatak, i tu apsolutno vi?e nije va?no ?to prvi korisnik program nije kupio. Drugi korisnik je taj koji daje smisao vrednostima i zatvara krug.

VukP
31-03-2013, 04:54 PM
Za?to neki od njih, a pročitali smo im komentare i u ovom postu, ovo lako prenebregnu i slepo se dr?e devize da je skidanje i instaliranje krekovanog softvera krivično delo, a i sami ga čine? :confused:

Zato ?to krivični zakonik nije isto ?to i praktična primena istog.

BlasterMaster
31-03-2013, 05:18 PM
ljudi, nigde nije zakonom zabranjeno ubiti choveka, nije zabranjeno opljackati banku, nije zabranjeno bilo sta... ali je krivicno kaznjivo :rotfl:
kada kod nas bude bilo tih domacih vstieva za "10evra" nikakav problem... jer su nama tih 10 evra mozda kao nekom produkcijskom timu preko bare ni komplete od soma ipo... tako da tu nema cega porediti...
to da li ce neko koristiti legalan softver ili ne je stvar licne etike... nemojmo glumiti puritance totalne... svi smo mi za to da svako od nas ima legalan softwer i sve placeno... ali ako je za dzabe... a pritom nikom ne polazem racune i ne odgovaram onda na meni je dal cu ili necu skinuti... nismo mi bas tolke cvecjke... smatrati jedne drugima budalama je krajnje glupo jer svako ima svoju ideologiju...to je lican stav...
a kad budu bili lepo regulisani zakoni oko toga - e onda mozemo nesto da pricamo, a do tada svako neka radi kako misli da mu je volja, i koliko zeli nekom nesto da plati...
a to da li sam platio 299 ili 100 000 ili "dzabe" mene ne cini boljim ili losijim covekom niti muzicarem...
cilj ne bira sredstva...
pozdrav

amaterius
31-03-2013, 05:36 PM
činjenica je da mnogo stvari ne vrijedi koliko ko?ta...a to u najvećoj mjedi definira kupac...
ima ljudi koji kupuju golfa x za lovu kolko već dođe a u 10 godina naprave 150 km..ostalo u gara?i
al ima golfa i nije bitno jel mu trebao il ne
ima i onih koji koji kupe daciju i oderu je do kraja, za ?to je i namjenjena
ima i kombinacija obje priče
e sad da nema onog koji će platiti golfa da mu stoji u gara?i, a ovaj drugi treba auto al nema za golfa sigurno cijena golfa ne bi bila kakva je

idvi
10-04-2013, 10:13 AM
ljudi, nigde nije zakonom zabranjeno ubiti choveka, nije zabranjeno opljackati banku, nije zabranjeno bilo sta... ali je krivicno kaznjivo :rotfl:

..e prijatelju sad ga stvarno trabunja? (da oprosti?) gde god da si lepo upi?i u google "kazneno pravo" ili kazneni zakon itd itd. Sve je rećeno u detalje.

..a ova na?a naklapanja o krekovanju sve je rekao Igor.Svi smo nevina?ca ni miri?ali ni probali..sram bilo onoga ko to koristi:)
Najbolji mi je GoranB zdu?no brani autore pa ka?e: imam i sam par krekovanih ali
to ne valja...pa zato kupim nekrekovani.:D:D
To mi ispada kao: vi kokate vi?e ljudi..?to je neoprostivo..a ja sam koknuo samo dva..tri..mo?da i četiri..ALI vi?e neću!:wink:
A za?to vlasnici softa daju malo po malo update KOJI ispravlja bagove ,gre?ke pa i ostala sranja..i to NAPLAĆUJU!??
Znaći kupim automobil i nakon godinu dana mi ka?u da mi moraju doradit volan jer je ne?to na njemu neispravno i to mi naplate.??
Po meni NAPLACUJE se konacan proizvod koji treba da je ispravan.Da se razumemo..naravno dolaze nove generacije..ali ono ?to sam ja platio ?elim da je ispravno.

fix3r
10-04-2013, 11:07 AM
A za?to vlasnici softa daju malo po malo update KOJI ispravlja bagove ,gre?ke pa i ostala sranja..i to NAPLAĆUJU!??
Znaći kupim automobil i nakon godinu dana mi ka?u da mi moraju doradit volan jer je ne?to na njemu neispravno i to mi naplate.??

Ko ti naplacuje ispravke bagova? Naplacuju se funkcionalno nove verzije. Niko nece da ti stavi novi bolji motor u auto za dzabe.

Igor
10-04-2013, 11:19 AM
A za?to vlasnici softa daju malo po malo update KOJI ispravlja bagove, gre?ke pa i ostala sranja... i to NAPLAĆUJU!?
Znaći kupim automobil i nakon godinu dana mi ka?u da mi moraju doradit volan jer je ne?to na njemu neispravno i to mi naplate?

:D

Imam neki osećaj da ljudi koji kupuju softvere u principu imaju lovu za bacanje. Dakle, uop?te ne ulazim u to da li im je tetkina strina preko ujinog kuma na?telovala "tender", ili su igrom srećnih okolnosti uspeli da "uđu u ?emu", a onda su u međuvremenu zauzeli legalistički stav. Činjenica jeste da samo neko ko ima para mo?e da ka?e kako IMA SMISLA kupovati softver! Naravno, ograničavam se na Srbiju, ne mogu da tvrdim da li jeste ili nije drugačije bilo gde drugde.
Ko u Srbiji mo?e da ?ivi od produkcije zvuka, i da ne radi ni?ta drugo? Mo?da oni koji su se jo? davnih dana opredelili za saradnju sa turbo-folk polu-svetom, pa ih je neki Grand uzeo za stalnog saradnika, ili tako ne?to.
Postoje, istina, i oni drugi... Deca generala, privatnika, srećni naslednici, uglavnom odlično situirani i ne razmi?ljaju o onim "normalnim stvarima", dohvatili se nekog instrumenta kao klinci, zavoleli muziku i počeli da istra?uju, i nikakav im problem nije bio ni onda, a nije ni sada da istresu par tisuća za bilo ?ta.
I treći... Em situirani, em podobni (politički, drugarski...).
Tako da zbog sveprisutnog rizika od zaraze virusom mudroseravanja maminih i tatinih sinova i kćeri, ja koristim "kondom". I plaćam ga, naravno, onoliko koliko moram. Pa sigurno nisam dobio kompjuter, mikrofon i ostale sprave preko torenta. :da:

fix3r
10-04-2013, 12:45 PM
Imam neki osećaj da ljudi koji kupuju softvere u principu imaju lovu za bacanje
Da, ma budale!

Pa sigurno nisam dobio kompjuter, mikrofon i ostale sprave preko torenta
Cim izmisle torrent za hardver kontam da ces biti prvi na listi za leech.

Goran B
10-04-2013, 01:22 PM
..a ova naša naklapanja o krekovanju sve je rekao Igor.Svi smo nevinašca ni mirišali ni probali..sram bilo onoga ko to koristi:)
Najbolji mi je GoranB zdušno brani autore pa kaže: imam i sam par krekovanih ali
to ne valja...pa zato kupim nekrekovani.:D:D

1. Parafraziraš me.

2. Već sam jednom rekao ali evo ponoviću još jednom:
dakle, suština moje priče je AKO ZARAĐUJEŠ NOVAC OD TOG SOFVERA ONDA BI BILO OK DA GA PLATIŠ (a ti ne moraš da ga platiš niti kupiš niti bilo šta) i ne znam šta ima palamuditi oko toga nadalje, to je moje mišljenje i etika, šta da ti kažem više.
Govorim iz iskustva jer radim više za inostranstvo pa znam kakvi su pogledi ozbiljnih ljudi i kompanija po tom pitanju i kako rade, pa ko voli nek izvoli.

Ako ti se koristi krek, pa koristi ga ko ti brani, zarađuj novce i ne daj nikome ni feninga i to je to.

Dakle, ni jednog momenta nisam rekao da ljudi koji koriste krekovane programe su ovakvi ili onakvi, normalno, razumijem da se ogroman broj nas bavi ovim poslom iz ljubavi, razonode ili sta već pa ne mogu da sebi kupe program ili im se ne isplati, a vole da se bavim muzikom i produkcijom i td.
Ja nit sam bogat, nit imam nasledstvo, niti sam dokon niti bilo šta.
Kada uspijem zaraditi koju kintu, kupim sebi program koji zaista volim da koristim i sa kojim odrađujem mnogo posla i to je to i ne vidim šta je tu problem.

Igor
10-04-2013, 03:14 PM
"Imam neki osećaj da ljudi koji kupuju softvere u principu imaju lovu za bacanje"

Da, ma budale!

Ne, nisu budale. Imaju novca i ?ele original. Njihov motiv je razumljiv: stabilnost, sigurnost, kvalitet. Ali ono ?to nije razumljivo, a ponajmanje korektno je kada provali? da su se ti isti utripovali kao tzv. legalisti, glasnogovornici tehnokratske ideologije koju zastupaju samo zato ?to imaju novca. Ja bih najpre rekao da je to bezobzirnost i bahatost, a onda bi se donekle i slo?io sa tobom, pa donekle opovrgao sebe s početka i rekao da to na neki način, između ostalog, jeste i budala?tina.

"Pa sigurno nisam dobio kompjuter, mikrofon i ostale sprave preko torenta"

Cim izmisle torrent za hardver kontam da ces biti prvi na listi za leech.

Dobro je samo kad onaj koji to primećuje unapred zna da bi ostao nevin. :wink:

fix3r
10-04-2013, 03:48 PM
"Pa sigurno nisam dobio kompjuter, mikrofon i ostale sprave preko torenta"

Dobro je samo kad onaj koji to primećuje unapred zna da bi ostao nevin. :wink:

Jedina razlika u kradji softvera i hardvera je sto te (jos uvek) niko ne juri za kradju softvera. Da je to slucaj i sa masinama, i da jednostavno mozes da se usetas u prodavnicu instrumenata i izadjes sa Korg Kronosom ispod ruke bez da ikome platis ista, naravno da sam siguran da bi ti to i uradio, bez pardona. Pa takav ti je stav sve vreme - mi sto placamo za neciji rad smo "bahati" i "legalisti", a ti si pametan i filozofski natrojen pa ti se moze.

Igor
10-04-2013, 04:30 PM
Jedina razlika u kradji softvera i hardvera je sto te (jos uvek) niko ne juri za kradju softvera. Da je to slucaj i sa masinama, i da jednostavno mozes da se usetas u prodavnicu instrumenata i izadjes sa Korg Kronosom ispod ruke bez da ikome platis ista, naravno da sam siguran da bi ti to i uradio, bez pardona. Pa takav ti je stav sve vreme - mi sto placamo za neciji rad smo "bahati" i "legalisti", a ti si pametan i filozofski natrojen pa ti se moze.

E ba? me zanima, kad si već tako hrabar da nekoga naziva? potencijalnim lopovom, ?ta ti je pod hardverskim haubama legalno od softvera?
Takođe, bilo bi krajnje zanimljivo znati kakav ti je odnos prema prijateljima za koje zna? da imaju piratski softver u računaru? Da li i njima ka?e? da bi ulazili u radnje i krali da to mogu, a da ih "sistem" ne vidi?
Uop?te ne razumem zbog čega si se na?ao prozvanim da brani? mamine i tatine sinove i kćeri, bogatune koji postaju legalisti jer imaju novca, a onda taj novac koriste kao paravan na koji lepe pamlete, a predstavljaju ih kao svoje stavove.
Ja ni na trenutak nisam imao tebe na umu, jer te ne znam čoveče. I ne pada mi na pamet da bilo kome ovde ka?em ono ?to si ti napiso meni, citiram: "naravno da sam siguran da bi ti to i uradio, bez pardona." ?ao mi je ?to tako misli?, ali ima? pravo i neka ti ga.

fix3r
10-04-2013, 05:43 PM
E ba? me zanima, kad si već tako hrabar da nekoga naziva? potencijalnim lopovom, ?ta ti je pod hardverskim haubama legalno od softvera?
Sve.

Takođe, bilo bi krajnje zanimljivo znati kakav ti je odnos prema prijateljima za koje zna? da imaju piratski softver u računaru? Da li i njima ka?e? da bi ulazili u radnje i krali da to mogu, a da ih "sistem" ne vidi?
Sam si rekao, tj. implicirao da bi ukrao sve sto mozes. Tj. sve sto ne mozes da priustis. prestani da ekstrapoliras.

Uop?te ne razumem zbog čega si se na?ao prozvanim da brani? mamine i tatine sinove i kćeri, bogatune koji postaju legalisti jer imaju novca, a onda taj novac koriste kao paravan na koji lepe pamlete, a predstavljaju ih kao svoje stavove.

Jesi ti pri zdravoj svesti? Ovamo si kao nesto uvredjen, dok otvoreno prozivas ljude koji placaju softver i lepis im neke svoje frustracije?
Ako nesto ne mozes da priustis, nemoj da ga koristis. As simple as that. Nadji besplatnu alternativu ili jednostavno kazi sebi da nisi sposoban da zaradis za to i predji na neki drugi posao. Koji bre "mamini i tatini sinovi"?

spartakus
10-04-2013, 07:29 PM
Nazalost srbija je puna tih maminih sinova sa nasledjem i clanskom kartom.ja nikako ne osporavam kupovinu soft,ko ima sto da ne.ogromna razlika je porediti srbiju sa nekom normalnom zemljom.burazerov drugar iz malme je ushtedjevinom (4meseca)kupio cubase.buraz i drugar kad nerade primaju pomoc od drzave a ta njihova pomoc za jedan mesec je 3moje plate..ja sam razuman covek hocu reci neljutim se ja na nekog ko ima i treba da ima..ja znam da ta sreca ne dolazi od tih para..nikad i nije(bar meni)..meni je zelja da pokupujem sav taj soft koji koristim,ali ne vredi,niti zaradjujem od muzike niti me placaju dovoljno ali to neznaci da se nishta nece promeniti(na bolje,bar se nadam)..koliko kosta nexus 1 i njegove expanzije..

Igor
10-04-2013, 09:01 PM
Ne znam da li kec uop?te mo?e da se kupi. Na reFX-ovom sajtu Nexus dvojka je 300 dolara u osnovnoj verziji (1000 preseta) i 2900 dolara sa svim ekspanzijama.
Meni lično Nexus zvuči neprevaziđeno za taj neki moderan elektro pop zvuk. Ali cijena je, kao ?to se da zaključiti, prava sitnica. :( Postoje i neke jeftinije alternative, ali Nexus ima tu neku ?irinu stereo slike (?to bi mu se, dodu?e, moglo uzeti i kao mana) koju nema nijedan drugi VST.
Ovo sa kupovinom ili ne kupovinom postalo je ogavno i degutantno, kao i uvek kada se nađe neko ko uop?teni stav uperi protiv onoga koji ga je izneo.

spartakus
11-04-2013, 10:28 AM
E igore mislim da greshis(barem mislim)sto se tice nexusa i te njegove sirine,waves imager i ta njegova slika moze da se suzi..barem ja tako radim..

Igor
11-04-2013, 11:23 AM
Ne znam, možda se nismo razumeli, meni se ta širina (koja je mnogima mana) zapravo sviđa. :)

Nemania
11-04-2013, 12:52 PM
Posto je sad proradio pay pal i kod nas. Moze li se nexus 2 kupiti preko neta, pa da posalju link za download softvera, ili salju cd sa softverom postom?KOja je procedura? (pricam samo za nexus 2 instalaciju od 300 dol).

diviner
11-04-2013, 12:56 PM
Sve.

Sam si rekao, tj. implicirao da bi ukrao sve sto mozes. Tj. sve sto ne mozes da priustis. prestani da ekstrapoliras.

Jesi ti pri zdravoj svesti? Ovamo si kao nesto uvredjen, dok otvoreno prozivas ljude koji placaju softver i lepis im neke svoje frustracije?
Ako nesto ne mozes da priustis, nemoj da ga koristis. As simple as that. Nadji besplatnu alternativu ili jednostavno kazi sebi da nisi sposoban da zaradis za to i predji na neki drugi posao. Koji bre "mamini i tatini sinovi"?

Mislim da nema potrebe da se kachite... Svako iz svog ugla gleda na stvari. Frustracija ima, ali isto tako koliko vidim i nerazumjevanja nekoga ko ne zivi ovdje i ne zna kako je to prezivjeti sa 200 funti platom a pri tom mu je sve ostalo skuplje nego u Londonu (hrana, tehnika, gorivo, ako izuzmemo da englezi placaju putarinu kroz akcizu na gorivo)...jedino su usluge mnogo jeftinije, mora se priznati). Svako se snalazi prema svjoj kupovnoj moci i prema svojim mogucnostima.

spartakus
12-04-2013, 06:41 PM
Ja mislim da su mogli glat da ponude apdejt pa jedina stvar po cemu se razlikuje 1 od 2 su preseti i sitnice..hajde neka me neko ispravi ako gresim.kada sam dobio 1 ocekivao sam da ce 2imati bash potpuno novi interface,ali ovo su sitnice(korisne ali sitnice)..nisam koristio 2 ali sam odgledao par klipova..