Log in

View Full Version : kako se zove ovaj piano?

branoy
24-03-2013, 12:34 AM
kako se zove ovaj piano, i sa cim dobit ovaku boju , koji vsti?
i usput pitanje, treba li imati sustain pedal pa u kartu? jer vecinu tih piana meni su svi mrtvi, u mestu, nema desavanja,
za njih takodje treba li imati koju masterku bolju, ako ne jel to znaci da svaki sint sa bilo kojom dirkom daje istu boju vsti piana? il se razlikuje izlaz zvuka od dirke do dirke i aftertoucha? sta vec?

http://picosong.com/nKaM/

DzoniPFC
24-03-2013, 12:55 AM
Concert Grand Piano, na primer Yamaha C7 za taj pop-zvuk

jel to znaci da svaki sint sa bilo kojom dirkom daje istu boju vsti piana? il se razlikuje izlaz zvuka od dirke do dirke i aftertoucha? sta vec?

Nemaju sve klavijature istu osetljivost, znaci ako postoji razlika u velocity = razlika u boji zvuka. Bitno je imati kvalitetanu midi klavijaturu zbog svirljivosti (dobre dirke, odziv, itd). Ali koja god je klavijatura u pitanju, nema apsolutno nikakvog uticaja na kvalitet semplova, ako je to bilo pitanje?

branoy
24-03-2013, 01:09 AM
aha to je bilo pitanje druze, jbg vidim ja sviram na korg x3 midi , i kliknem mishem na kontakt dirke ono boja kristalnija, nesto ne znam mozda najvisi velocity, dok na korgu kad sviram nemam pola tog zvuka boje, ne daje on sto posto onda 127 mozda jedno 100, msm treba s previse snege "udarit" u dirku da bi dokucila najvisi velocity 127.

sad trebace mi znaci nesto sto se podudara sa svim vsti, jer ako ne daje na ovom nece ni na opet sledecem nekom max sto treba, znas ono kad se ne osecas da iskoristavas max neki piano vsti,
a triton le mi se ne pali, plastikaner.

DzoniPFC
24-03-2013, 01:35 AM
aha to je bilo pitanje druze, jbg vidim ja sviram na korg x3 midi , i kliknem mishem na kontakt dirke ono boja kristalnija, nesto ne znam mozda najvisi velocity, dok na korgu kad sviram nemam pola tog zvuka boje, ne daje on sto posto onda 127 mozda jedno 100, msm treba s previse snege "udarit" u dirku da bi dokucila najvisi velocity 127.

sad trebace mi znaci nesto sto se podudara sa svim vsti, jer ako ne daje na ovom nece ni na opet sledecem nekom max sto treba, znas ono kad se ne osecas da iskoristavas max neki piano vsti,
a triton le mi se ne pali, plastikaner.

Zasto bi sve odsvirao na max velocity? Pogotovo kad koristis biblioteke sa multisemplovima? Osim ako tako pesma zahteva. :shock:
Ako tako hoces, probaj u podesavanjima na klavijaturi da iskljucis velocity. Onda po deafultu je sve zakucano na 127. Ili rucno edituj midi u sekvenceru posle snimanja.

branoy
24-03-2013, 01:39 AM
ne bree, nisi razumeo, nemogu doci do boje kao sto je na pianu dirkama od kontakta,, sviram ja fino sa dinamikom, osecaji i to, al nemogu doci do krajnjeg velocityja u svirci, jednostavno, ,ova klava i dirke nisu to to, podesenost sto posto, znas kad ja jednim prstom po jednoj dirci pocnem udarati bukvalno da bi dobio ton kao sto je na kontaktu pianu dirkama sa mishem,

samo kazem hocu osecaja da se ne mucim od 0-127, da ne moram udarat da bi dobio najvisu notu, a i ne dobijem je, nemos isterat taj velocity , ne mogu crtat po dawu, velocity ne da mi se.

vidim na youtube ljudi normalno sviraju po master-kama ne muce se a izlazi sve, znam sta je malo jace udari i eto te do kraja velocity, ovde to nema sanse

DzoniPFC
24-03-2013, 01:43 AM
ne bree, nisi razumeo, nemogu doci do boje kao sto je na pianu dirkama od kontakta,, sviram ja fino sa dinamikom, osecaji i to, al nemogu doci do krajnjeg velocityja u svirci, jednostavno, ,ova klava i dirke nisu to to, podesenost sto posto, znas kad ja jednim prstom po jednoj dirci pocnem udarati bukvalno da bi dobio ton kao sto je na kontaktu pianu dirkama sa mishem,

samo kazem hocu osecaja da se ne mucim od 0-127, da ne moram udarat da bi dobio najvisu notu, a i ne dobijem je, nemos isterat taj velocity , ne mogu crtat po dawu, velocity ne da mi se.

vidim na youtube ljudi normalno sviraju po master-kama ne muce se a izlazi sve, znam sta je malo jace udari i eto te do kraja velocity, ovde to nema sanse

Onda je problem tehnicke prirode, zameni taj stari X3 za Kronos i uzivaj. Problem resen. :grin:

branoy
24-03-2013, 01:45 AM
e jebiga :D od tolko klaa ti meni sad CRONOSA ?? de su mi pare za to cudo hahaha, uskoro ce mi mozda stici korg pa3x, msm odradjujem neke pesme i eto mi ga ako Bog da, valjal on sta mislis?
nije velik mogu ga uvek u studio za master?

BlasterMaster
24-03-2013, 12:45 PM
branoyac na nekima mozes da podesavas od koliko do koliko se krece taj velocity, npr ja kod mene na impulse mogu... ne mora da bude ili 127 ili off, moze i da se smanji, npr od 100 - 127... tako da ne moras da udaras...cini mi se (mada nisam probao) da to i u nekim vstima mozes da podesis, zavisno od tipa...u svakom slucaju posle velocity mozes da automatizujes...a aftertouch i sustejn normalno da pomazu... to verovatno mozes i na kronosu :P

branoy
24-03-2013, 02:27 PM
ipak bi cronosa hahahah
ne volim nista da popravljam sto se tice tih akusticnih inst, kako onaj na sceni live sve odma za 5, ja isto tako vise volim uzivo odma sve odradit, pa pipnut tek toliko , ili nasnimavat dok ne bude dobro nego ulazit i crtat mnogo autmoatizacije

kravadinka
28-03-2013, 09:04 AM
Korg X3 ima grozno pode?avanje dinamike i nikad ne mo?e? da ga namesti? da radi kako treba, osim toga dirke su očajne i ne prenose nikako ceo dinamički opseg, pa sve i da si pianista a ne harmonika?, neće? dobiti nikakve rezultate.
Stari M1, T3, 01W, daleko bolje dirke imaju kao i dinamiku, ali ako ba? hoće? vrhunski u?itak onda kupi stari G800 Roland, te dirke su i dalje neprevaziđene.

?to se tiče klavira, jesi li ti ikada čuo klavir u?ivo kako zvuči?

nikolaivanic
28-03-2013, 09:22 AM
Osim velositija, postoje i krive odziva dirki na udarac, napr linear, meka, eksponencijalne i sl. to su imale yamahe sy, jv serija, verovatno xp kao i sve bolje klavijature

branoy
28-03-2013, 12:38 PM
aha, a sta je provereno od midi master klavijatura da kupim jednu za studio i nek stoji sam za vsti?

kravadinka imam G1000, msm na njemu sviram 12 god? isto? ja nisam bolje dirke video od g1000, al znas li ti koliko je to tesko, nema sanse da ga svaki dan iz auta dole , pa gore u studio, otisla bi mi ledja ladno.

a onaj piano i meni lici na zivi, ne verujem da se onaka autenticnost moze dobiti sa nekim vsti, onaj zvuk me je kupio odma.

kravadinka
28-03-2013, 02:19 PM
Pa parkiraj ga i ne mrdaj, neka ti služi kao master.
A taj klavir nema veze sa tim kako on zaista zvuči, Ivory je nešto najbliže što možeš da nađeš, ja sam ga semplovao sebi za Kontakt, sve artikulacije i layer-e, sada svaki ima po 2.8 gb.

branoy
30-03-2013, 03:11 PM
znaci odlicne dirke i dalje. ne znam, da ne sviram svaki week mogao bi, al malo malo i ovim danima nest ispadne, a bez njeg ne mogu. i dalje mi je zakon za razglas i zvuk. jbg jedino nekad kupit jos jedan, neki razjeban sam da dirke su ok i midi. i ne pomerati,
ipak kontam midi master sa vise kontrolera a da ima dobre dirke, znaci za svaki vsti da je to to. mora i to postojati? a? ima mastera mnogo,

da mi je da istovremeno pokrecem vise kontrola, kao npr na tritonu imam 4 "sarafa" za kontrole, dodeljiva ,