Log in

View Full Version : Koji MIDI player ???

Zeroo
23-03-2013, 08:09 AM
Koji soft MIDI plajer je najbolji po vama sa kvalitetnom GM bankom boja i najbolje zvuci za pustanje MIDI fajlova u Live varijanti na laptopu sa integrisanom zvucnom kartom.Recimo vucem iz midi fajla sve instrumente da zvuce pristojno mada su mi bubanj i bas najvazniji a smanjim MIDI gitaru i sviram je uzivo.Da li postoji neki dobar i da funkcionise na 3/4 ili postoji neko drugo resenje?Molim one koji imaju iskustva da mi pomognu.Hvala unapred.

amaterius
23-03-2013, 09:58 AM
pa sad laički
midi player ko midi player
sve ovisi iz čega će vući saundove
ako misli? na kompu onda je po mome bolje npr reaper i nabaci? par vsti
npr ez -bubanj
ostalo pak skoro sve mo?e? iz sampletank-a
a mo?da sam i u krivu

Zeroo
23-03-2013, 10:09 AM
Pa mene u sustini najvise interesuje dobra banka zvukova u GM formatu ,ili softver koji bi radio poso kao dobra klavijatura.Kontakt mi radi posao za bubanj i bas ali mi je prezahtevan za laptop.

djzolika
23-03-2013, 10:55 AM
Misli? na midi plejer, kao ?to je nekada (Native Instruments) Bandstand bio?

<iframe width="420" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/ItSovjWEtrU" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Zeroo
23-03-2013, 11:59 AM
Odprilike nesto tako samo da ima bolju banku zvukova,a u principu je to to.Moze da bude i Windovs medya player samo da ima podrsku za dobre semplove i da nije mnogo zahtevan sto se tice procesora.Ja na laptopu imam 2gb rama i Intel core duo procesor sa integrisanom mada cu brzo uzeti Steinber UR22 kartu za tu namenu.

amaterius
23-03-2013, 12:17 PM
pa koliko se meni čini ovo podr?ava razne vsti-tako da mo?e? nadograđivati semplove koliko te volja
dodu?e neđi ne?to manje zahtjevno
a da se naći dosta toga

Zeroo
23-03-2013, 01:47 PM
Sta se konkretno moze naci?To je i moje sustinsko pitanje.

awacs
23-03-2013, 01:57 PM
Kontakt mi radi posao za bubanj i bas ali mi je prezahtevan za laptop.

A što ne izrendaš matrice u stereo WAV (ili čak stemove pa da možeš da "domiksaš" ITB po potrebi) i mirna Bačka?

Pozdrav,

Vasa

Zeroo
23-03-2013, 02:21 PM
Imam preko 4gb matrica ali generalno mi je problem sa intonacijama u kojim su matrice radjene-visoke su mi i posle par pesama kad pevam promuknem.Zato i zelim da radim sa MIDI fajlovima jer ih mogu transponovati i dovoljno je da mi malo bolje zvuce od standardnog Windows Media Playera i ja bi bio zadovoljan sa tim.Kontakt 5 mi extra radi posao ali samo za bas i bubanj jer je bubanj standard na desetom kanalu dok je bas na drugom a dosta domacih fajlova ima bas i na prvom sto nije po GM standardu ali to se moze srediti nije problem.Problem mi je sa ostalim instrumentima.

Razmisljam ako slucajno ima neka GM banka za Kontakt ili nesto slicno bilo bi super.I naravno da je najbolje da sebi napravim odgovarajuce matrice ali koliko pesama ima pa kad cu ja to da zavrsim?Ovako bi malo ubrzao postupak,a ako nema druge matrice su jedina prava opcija sto gledam da izbegnem ako je moguce.

awacs
23-03-2013, 02:34 PM
Zato i zelim da radim sa MIDI fajlovima jer ih mogu transponovati

To mi je jasno, samo ?to sam hteo da ka?em da to mo?e? da uradi? kod kuće, pa onda izrenda? i na tezgu ide? sa WAV-ovima (pa čak i sa najobičnijim playerom).

Ne razumem za?to ti je bitno da u?ivo ima? MIDI matricu? Niti mo?e? da je razvede? po mikseti (po?to radi? sa integrisanom zvučnom kartom), niti ti je va?na MIDI sinhronizacija. Jedino ako hoće? da transponuje? pesme tokom samog nastupa, ?to mi deluje malo... neobično za gitaristu :)

Pozdrav,

Vasa

Zeroo
23-03-2013, 03:01 PM
To mi je jasno, samo što sam hteo da kažem da to možeš da uradiš kod kuće, pa onda izrendaš i na tezgu ideš sa WAV-ovima (pa čak i sa najobičnijim playerom).

Ne razumem zašto ti je bitno da uživo imaš MIDI matricu? Niti možeš da je razvedeš po mikseti (pošto radiš sa integrisanom zvučnom kartom), niti ti je važna MIDI sinhronizacija. Jedino ako hoćeš da transponuješ pesme tokom samog nastupa, što mi deluje malo... neobično za gitaristu :)

Pozdrav,

Vasa

Ma Vaso vi ste potpuno u pravu ali ja potenciram da radim sa MIDI fajlovima iz razloga sto se na mestima gde radim cesto porucuju pesme,a fajlove skoro sve imam a sa matricama je mrka kapa.Za reprodukciju MIDI fajlova koristim Midiland Optimizer 5.0 Pro i super mi je za brzo rukovanje,pregledan je ima svoj interni mikser za trakove a poseban mikser ima i za set bubnja,mikser je predamnom i za cas posla dobijem od midija sta hocu i onda to tako sredjeno snimim i kad sledeci put pustim sve je zapamceno,jedino nemam dobru banku zvukova-bar ne onakvu kakvu bih ja zeleo da imam.Radim ja preko Hypersonica 2 ali racunam mozda ima nesto kvalitetnije-mozda Halion 4 al je on bas skup a na nasoj pijaci ga jos uvek nema...Sto se tice modulacija sa gitarom nemam problema,dugacka je kilometraza iza mene stara sam ja kuka snalazim se...

Pozdrav

awacs
23-03-2013, 03:22 PM
iz razloga sto se na mestima gde radim cesto porucuju pesme

Bedak. Znao sam da postoji neka začkoljica :banghead: Izvinjavam se na offtopicu.

Pozdrav,

Vasa

Zeroo
23-03-2013, 03:53 PM
Bedak. Znao sam da postoji neka začkoljica :banghead: Izvinjavam se na offtopicu.

Pozdrav,

Vasa

Ma sve je ok ali je interesantno da se vecinom porucuju balade,rok i druge pesme sa bivse YU rok scene...Zato i zelim da zvucim live sto bolje,jer verujte mi momci i devojke to vole al mislim da nema puno ljudi koji mogu to da im iznesu.Ja sam po malo zloban pa sve vise pokusavam da im tu muziku nametnem:wink::wink::wink::wink:i gle cuda jos nisam dobio otkaz gde sam svirao.:da::da::wink:

amaterius
23-03-2013, 04:21 PM
a budući da ti kontakt odgovara za?to ne skine? kontaktove semplove i lijepo si slo?i? multi instrument
16 kanala i
no kao i u svakom drugom imat će? nekad problem primjerice sa basom kako navodi? jer neće uvijek biti na istom mjestu
sampletank ti je ista fora kao i hypersonic pa mo?e? probati
zapravo mi se čini da će? ne?to univerzalnote?ko naći osim ako ne izeditira? sve matrice da ti sve bude na svom mjestu

Zeroo
24-03-2013, 03:37 PM
a budući da ti kontakt odgovara za?to ne skine? kontaktove semplove i lijepo si slo?i? multi instrument
16 kanala i
no kao i u svakom drugom imat će? nekad problem primjerice sa basom kako navodi? jer neće uvijek biti na istom mjestu
sampletank ti je ista fora kao i hypersonic pa mo?e? probati
zapravo mi se čini da će? ne?to univerzalnote?ko naći osim ako ne izeditira? sve matrice da ti sve bude na svom mjestu

Ok.Hvala.

Ima li neko jos neki predlog?

idvi
24-03-2013, 06:43 PM
Ma Vaso vi ste potpuno u pravu ali ja potenciram da radim sa MIDI fajlovima iz razloga sto se na mestima gde radim cesto porucuju pesme,a fajlove skoro sve imam a sa matricama je mrka kapa.Za reprodukciju MIDI fajlova koristim Midiland Optimizer 5.0 Pro i super mi je za brzo rukovanje,pregledan je ima svoj interni mikser za trakove a poseban mikser ima i za set bubnja,mikser je predamnom i za cas posla dobijem od midija sta hocu i onda to tako sredjeno snimim i kad sledeci put pustim sve je zapamceno,jedino nemam dobru banku zvukova-bar ne onakvu kakvu bih ja zeleo da imam.Radim ja preko Hypersonica 2 ali racunam mozda ima nesto kvalitetnije-mozda Halion 4 al je on bas skup a na nasoj pijaci ga jos uvek nema...Sto se tice modulacija sa gitarom nemam problema,dugacka je kilometraza iza mene stara sam ja kuka snalazim se...

Pozdrav

..mislim da ga GNMIDI ?ije za par koplja dodu?e..nije u?minkan kao on ali ima bezbroj pogodnosti i prednosti nad svim slićnim softima.Mislim na mid player& editor$karaoke. A sve funkcije rade savr?eno i puno bolje nego recimo u Cubaseu (naravno koje imadu oboje) Recimo kad ti zablesira midi sa vanjskom klavijaturom u cubu ga mora? izbrisat i ponovo učitat a u GNmidi samo stisne? SOS..i sve radi ko pa ?pagici:) A i ima? ga na "rasprodaji":D

Zeroo
25-03-2013, 03:22 AM
Ubih se trazeci al na rasprodaji ga nema!!!Ako moze mala pomoc bio bih vam veoma zahvalan.Pozdrav.

idvi
25-03-2013, 11:46 AM
Ubih se trazeci al na rasprodaji ga nema!!!Ako moze mala pomoc bio bih vam veoma zahvalan.Pozdrav.

...kojeg tra?i???

Zeroo
25-03-2013, 12:09 PM
...kojeg tra?i???

Pa ovaj GNMIDI...Nasao sam demo verziju i onako ukratko mi nije nesto.Strahovito nepregledan za live mada verovatno ima neke prednosti u odnosu na druge???

idvi
25-03-2013, 12:15 PM
Pa ovaj GNMIDI...Nasao sam demo verziju i onako ukratko mi nije nesto.Strahovito nepregledan za live mada verovatno ima neke prednosti u odnosu na druge???
..ako ti nije opao na "prvu" zaboravi ga..to je opaki software tko ume sa njim i ?ta tra?i...mo?da ti govori ćinjenica da ga na rasprodaji ima ali malo se treba potruditi..?ele ga za?titi..a pitam se za?tO??

Zeroo
25-03-2013, 03:36 PM
..ako ti nije opao na "prvu" zaboravi ga..to je opaki software tko ume sa njim i ?ta tra?i...mo?da ti govori ćinjenica da ga na rasprodaji ima ali malo se treba potruditi..?ele ga za?titi..a pitam se za?tO??

Malo cu da cackam ovu demo verziju da vidim o cemu se radi,a na kraju krajeva kupicu original ako mi odgovara-kosta 25 evrica,nije puno.Videcemo

Pozdrav i hvala.