PDA

View Full Version : Genelec 1030 vs Adam A7x

sira
21-03-2013, 02:52 PM
Znam da usporedba zvuči čudno, i da je cijenovna razlika velika, ali da objasnim:

Dakle, možda se napokon na poslu glavešine odluče napravit još jednu malu režiju za produkciju reklama, naravno trebalo bi uzet monitore, Adam A7x mi djeluje kao dobar izbor, svi ih hvale, dosta su jeftini, a za potrebe izrade reklama neće ništa više trebati, jedini problem što ih nikad nisam ćuo, a ovdje u Splitu ih i nemam gdje ćuti.

Naravno meni je odmah u glavu prošlo da bi ja njih proslijedio u programsku režiju a sebi uzeo Genelece 1030 (doduše stare 17 godina, koji rade bez prestanka cijelo to vrijeme) koji su tamo, ono šta me zanima, da li je to pametno, i koje bi vi monitore uzeli da vam se nude za rad, ako ste radili na jednima i drugima.

darkstar
22-03-2013, 12:42 AM
za moj ukus Genelec, bez razgovora. Pogotovu ti stariji .

Rhino
22-03-2013, 12:35 PM
To htjedoh i ja rec sinoc, nego pomislih da cu pokrenut lavinu :)

psionic
22-03-2013, 02:22 PM
To htjedoh i ja rec sinoc, nego pomislih da cu pokrenut lavinu :)

Ma nema tu lavine, niti dileme, nego mene jedino plasi kakvi su ti geneleci posle 17 godina slusanja - da li su tehnicki ispravni i tako to...

Ja bih nekako "pozajmio" moje 1031 s posla, to su vec zverine, cak i posle 10godina rada, ali ne vredi, ne mogu da ih nagovorim :D

darkstar
23-03-2013, 12:12 AM
Ma nema tu lavine, niti dileme, nego mene jedino plasi kakvi su ti geneleci posle 17 godina slusanja - da li su tehnicki ispravni i tako to...

Ja bih nekako "pozajmio" moje 1031 s posla, to su vec zverine, cak i posle 10godina rada, ali ne vredi, ne mogu da ih nagovorim :D

Ja sam samo iz tog razloga uzeo 8030...tog faktora starenja.

Da me ne shvatis pogresno - i ti Adami su odlican izbor. Samo je stvar ukusa.

awacs
23-03-2013, 12:45 PM

Pa sad, to je istina, ali ja bih za svoju kuću uvek pre uzeo taj Genelec, makar i mator, makar i morao da ulo?im jo? malo novaca u kondenzatore, ve?anje, ?tatijaznam...

@sira: ako mo?e? da ubedi? glave?ine da ulo?e malo novca i "zategnu" Genelec tvoja dilema je izli?na :)

Pozdrav,

Vasa

TOSHO
13-08-2013, 02:31 PM
Mala usporedba izme?u genelec -adam-presonus
http://www.youtube.com/watch?v=p4aX69qRpT8

psionic
14-08-2013, 12:07 AM
Mala usporedba izme?u genelec -adam-presonus
http://www.youtube.com/watch?v=p4aX69qRpT8

Au, znaci k*nja mi se od ovakvog marketingskog BSa... Po njima ispade da genelec muljavi u visokima, sto je totalna glupost, to su jedni od najbistrijih monitora koje sam imao zadovoljstvo da preslusam.

:wc:

Sky Net
14-08-2013, 02:57 PM
Au, znaci k*nja mi se od ovakvog marketingskog BSa... Po njima ispade da genelec muljavi u visokima, sto je totalna glupost, to su jedni od najbistrijih monitora koje sam imao zadovoljstvo da preslusam.

:wc:

I po njima Adam ima ovaj abnormalni boost na 125 HZ :shock: mozda ima tu malo i do akustike sobe, ko ce im znati...nista ne vjerujem ovakvim videima dok svojim usima ne cujem

DADDY Z
15-08-2013, 05:18 AM
iako sam vlasnik i ljubitelj Geneleca,mislim da bi u ovom slučaju ipak trebalo ići na A7-pošto se u produkciji reklama neće osetiti velika razlika a cena je ok

MD
19-12-2013, 08:52 AM
Imam Genelece 1031a kao i Adam A7. Geneleci su nekoliko klasa iznad i to ni nije isti rang monitora niti je namijenjen istim kupcima.
S druge strane, Adami A7 su odlicni u svom rangu. Kazu da je a7x serija jos bolja.
Joey Sturgis mixa sve iskljucivo na Adam A7, pa ti vidi.