Log in

View Full Version : nova pjesma

romario
21-03-2013, 08:03 AM
Jo? kona?ni mix i matering i gotovo ...

mo?e komentari ...

<embed src="https://www.box.com/embed/nzfa2tddzdzratc.swf" width="200" height="200" wmode="opaque" type="application/x-shockwave-flash" allowFullScreen="true" allowScriptAccess="always">

grada27
22-03-2013, 11:58 AM
Ako hoces da me poslusas olabavi malo bubanj, mislim da je prenabudzen, malo mi je cudan kraj pesme, ali ok

pozz

mladenm
22-03-2013, 01:00 PM
Zavisi sa kog stanovista gledas... Ovako - ok, malo mozda stvarno na bubnjevima da se poradi. Mozda i bass malo doterati da vise izadje (mada, ako se za nijansu smanje bubnjevi, verovatno ce i on iskociti).
No, sto se stanovista tice, ako je sound ok, pitanje je kakva ti je kompozicija. E, ako na to mislis, onda je prilicno zastarela. Iskreno, mnogo svezije deluju numere sa pocetka osamdesetih i kod nas (da ne pricam u svetu) nego ovo... Odslusaj Haustor, Prljavce, Film, Sarla Akrobatu posebno (ako vec nisi) da cujes kako se "klasicne" rock sheme malo razdrmavaju. Ne kazem da je ovo lose, ali je prilicno nemastovito... Nema bridge, nema realnog prelaza strofe u refren, nekako je kao guslarska pesma sa ubacenim solom (a i guitar licks su neadekvatni, vise deluju kao greska). Tempo podigni za bar nekoliko bita! Izvini ako sam prestrog, ali malo promene u svirci i mogla bi da bude sasvim ok pesma. Pozz!

romario
22-03-2013, 01:21 PM
Komentar je dobrodo?ao i po?eljan :wink:
Ovo nije jo? bio gotov mix.Danas je gotov i mastering .
Stavit ?u i taj snimak .

Bubanj je sviran,i "sastavljen " iz nekoilko verzija .
Tako da mislim da smo ?to se toga ti?e izvukli maksimum .
Sam zvuk bubnja mi je ok ,ni najbolji ni najgori.Ali ipak dobar .
Bas gitara je pro?la u remixu i masteringu,tako da mislim da je i to ok sada .
Malo je ?udan raspored pjesme ,ali tako smo ga napravili .Opet smo i?li prema gotovm tekstu tako da i nema ba? klasi?nog refrena ...
Oko tih detalja gitara smo se mnogo trudili ...
Tempo sam htio da bude ovaj,109,da se ne brza ,da se pjesma malo utegne .
Mislim da sam to i dobio .:wink:

HVala na komentarima !

grada27
22-03-2013, 10:15 PM
Kada sam pomenuo bubanj, mislio sam na kompresiju da ne puca toliko :wink:

poz

Ilija Ilic
23-03-2013, 11:53 AM
Gitare su odlicne, sve pohvale, svidja mi se i taj ton...ali mi se nikako ne svidja nacin pevanja ( tacan je ) ali ni frekvencija na glavnom vokalu, kod bubnja je snar prejak i jeste malo cudan ceo... pozzz

MUzzY
24-03-2013, 02:26 PM
Pesma je zazvucala tek od pola i tad sam se bas "primio" :) Jako je monotona u pocetku. Najveci problem nije miks nego vokal. Vuce celu atmosferu dole sto je bas steta. I stavi fade out barem na kraju :)

Mozda kick ima previse sub-a ako slusam samo balans miksa.

Refren je bas pamtljiv, evo slusam vec treci put :)

romario
25-03-2013, 05:36 PM
Finalni mix ,nakon masteringa !

<embed src="https://www.box.com/embed/2ppbbgh9su4t4u3.swf" width="222" height="222" wmode="opaque" type="application/x-shockwave-flash" allowFullScreen="true" allowScriptAccess="always">

grada27
26-03-2013, 01:02 PM
Sada kada je gotovo tako je kako je, meni se vise dopada prva verzija, eventualno kao sto rekoh samo bih malo smanjio kompresor da ne puca toliko bubanj.Ovo kako je uradjeno meni zvuci mnogo gore, pogotovo gitare, u prvoj verziji su bile ok zasto ste ih dirali itd....To je moje subjektivno misljemje ima ovde vukova koji ce ti dati prave savete za mix, ako budu hteli.:wink:

pozz

romario
26-03-2013, 01:11 PM
Pesma je zazvucala tek od pola i tad sam se bas "primio" :) Jako je monotona u pocetku. Najveci problem nije miks nego vokal. Vuce celu atmosferu dole sto je bas steta. I stavi fade out barem na kraju :)

Mozda kick ima previse sub-a ako slusam samo balans miksa.

Refren je bas pamtljiv, evo slusam vec treci put :)

Slu?a? je ve? tri puta,nisi ugasio :)bez obzira na po?etak :)
Ja (pre)zadovoljan komentarom .

romario
26-03-2013, 01:14 PM
Sada kada je gotovo tako je kako je, meni se vise dopada prva verzija, eventualno kao sto rekoh samo bih malo smanjio kompresor da ne puca toliko bubanj.Ovo kako je uradjeno meni zvuci mnogo gore, pogotovo gitare, u prvoj verziji su bile ok zasto ste ih dirali itd....To je moje subjektivno misljemje ima ovde vukova koji ce ti dati prave savete za mix, ako budu hteli.:wink:

pozz

Pa vjerujem nitko ne bi napravio isti mix ni mastering ,kao ni isti solo ...
To je subjektivno .Stvar ukusa .

grada27
26-03-2013, 01:50 PM
To je tacno, nego ja sam hteo da kazem da nije uvek dobro nesto cackati i ispravljati, kao sada cu od dobrog zvuka napraviti da bude jos bolji, nekada to vrlo cesto ispadne gore, ali ako mislis da si dobio ono sto si hteo onda je sve ok

pivonroll
28-03-2013, 12:56 AM
Hm, moj prvi post na ovom forumu, pa stoga pozdrav svima.
Svidja mi se ova vasa stvar (sa masteringom), imam samo jednu primedbu.
Moj licni utisak je da su cinele malo prejake, pogotovo hihat, ima previse hiss-a, mozda ih treba malo kratiti eq-om. Malo me glava boli od njih. Ne znam da li ste zeleli da jurite glasnocu na ovom snimku, ali mi se cini kao da je malo preglasan u visokim.

Ilija Ilic
01-04-2013, 11:17 AM
i meni su gitare bilje bolje ranije... gitare i bas su dobri ostalo mi se ne svidja, ali generalno vokal je najveci problem u svakom smislu, mozda cak i intonacija... poz

labrys
05-04-2013, 09:15 PM
meni je stvarno sve ok osim gitara...
iman osjecaj kao da se gitarist non-stop muci dok svira...
jako nesigurno zvuci i cini mi se da je svako bendanje zice fals
al pjema kao pjema mi ima ono nesto i vokal mi je skroz ok.
aranzman je malo staromodan al mi to ne smeta.
e da, i ono na kraju je predugo...