View Full Version : latencije plugina u daw?
branoy
21-03-2013, 01:31 AM
de mi objasnite ovu sliku,
npra vidim neki plugini imaju i previse latencije, jel to znaci ovako, ako stavim 5 kanala kontakt5 koji nema latenciju tj 0, i dodam par ovih sa previse latencije , hoce li odma celi sistem da kasni mnogo vise, pa tako i kontakt i sve sto nema latenciju, ili???
i ako je tako onda da izbegavam ove plugine koji imaju mnogo latencije, msm rado bi ih izbegavao nasao bi vec neku zamenu samo da imam sto bolju latenciju kad sviram po 20-30 midi vsti kanala, i kad stavljam na njih efekte.
gledao bih u plugin menager koji imaju veliku latenciju i izbegavao ih
video sam da je mala slika kad uploadujem ovde, pa evo direkt link
http://s23.postimage.org/ml1cjbdqz/latencija.jpg
Geronimo
21-03-2013, 01:48 AM
de mi objasnite ovu sliku,
npra vidim neki plugini imaju i previse latencije, jel to znaci ovako, ako stavim 5 kanala kontakt5 koji nema latenciju tj 0, i dodam par ovih sa previse latencije , hoce li odma celi sistem da kasni mnogo vise, pa tako i kontakt i sve sto nema latenciju, ili???
i ako je tako onda da izbegavam ove plugine koji imaju mnogo latencije, msm rado bi ih izbegavao nasao bi vec neku zamenu samo da imam sto bolju latenciju kad sviram po 20-30 midi vsti kanala, i kad stavljam na njih efekte.
gledao bih u plugin menager koji imaju veliku latenciju i izbegavao ih
video sam da je mala slika kad uploadujem ovde, pa evo direkt link
http://s23.postimage.org/ml1cjbdqz/latencija.jpg
Koju ti masinu imas ... objasni malo ?
branoy
21-03-2013, 01:54 AM
aha, ako i to treba ok,
asus p5q, inetl-quad 9300, 5gb ram,
a muzicka presonus FP10. otprilike radim 8ms, a moze ona najnize do 2ms u panelu dole.
Mika Technika
21-03-2013, 03:49 AM
Ma podigni presounus na 12 slobodno, pa ne usnimavas nista.
Sent from my Desire HD using Tapatalk 2
branoy
21-03-2013, 04:07 PM
nista ne usnimavam do vokala, sve iz komp, 12ms moze , ala vise to pitam jer naguram plugina pocnu kasnit kad odsviram midi na traku pravo, pa moram rucno vracati sav midi, i zauzmu procesor al ne bas full, oko 80posto dole na cubesu u taskabru vec pocne krcanje, a nije 100posto, ma i manje, 70, smatram onda da bi vise stalo svega kad bi izbegavao te plugine koji imaju veliko kasnjenje, samim tim lakse za sistem a? zato i pitam jel uticu ti plugini koji imaju veliko kasnjenje na celokupnu sliku u sistemu DAW?
awacs
21-03-2013, 04:24 PM
U principu, ceo sistem kasni onoliko koliko kasni plugin sa najvećom latencijom. Ako si na to mislio.
Pozdrav,
Vasa
Mrgud
22-03-2013, 12:06 PM
svaki plug in kasni za sebe onoliko koliko kasni,ja u Fl studio upalim "automatic delay compensation",vjerovatno i Cubase ima tako nesto?Sve se poravna i nema vise kasnjenja..ako ne usnimavas nesto u realnom vremenu to je rijesenje,i na slusanje i exportovano bit ce sve uredu
kravadinka
22-03-2013, 12:37 PM
U Cubase psotoji dugme kojim se isključuje Latency Compensation i slu?i da se mo?e odsvirati ne?to ukoliko je ceo projekat natrpan plugniovima koji imaju latenciju.
U Cubase se to ne vidi jasno na mikseru koliko koji kanal zahteva kompenzacije, ali plugin sa najvećom latencijom određuje koliko će ceo projekat da ide u nazad ili u napred, zavisi kako se na to gleda, ali je su?tina da će latencija biti Buffer Size + Plugin Latency.
Zavisi od svačijeg sistema rada, ali dok se aran?man svira ne vidim neku potrebu da se u isto vreme i miksa, to su po nekoj logici dve odvojene procedure...
Geronimo
22-03-2013, 01:30 PM
U Cubase psotoji dugme kojim se isključuje Latency Compensation i služi da se može odsvirati nešto ukoliko je ceo projekat natrpan plugniovima koji imaju latenciju.
U Cubase se to ne vidi jasno na mikseru koliko koji kanal zahteva kompenzacije, ali plugin sa najvećom latencijom određuje koliko će ceo projekat da ide u nazad ili u napred, zavisi kako se na to gleda, ali je suština da će latencija biti Buffer Size + Plugin Latency.
Zavisi od svačijeg sistema rada, ali dok se aranžman svira ne vidim neku potrebu da se u isto vreme i miksa, to su po nekoj logici dve odvojene procedure...
Da realno je bolje da se aranzira prvo eksportuju trake i onda sve radi sa audio. Jedino ako imas 3 8 core masine umrezene onda ce moci :D:D Kada smo vec tu ja koristim PC server (blade 8 core) umrezen na macpro i mogu pretezno da miksam i aranziram a da mi ne crkava komp.
kravadinka
22-03-2013, 05:51 PM
Ma nije samo do toga, danas su kompjuteri jaki i to nije nikakav problem čak i sa osrednjom ma?inom, ali prosto dok stvara? onda slu?a? raw i donosi? odluke na osnovu toga, kao kad se snima live, ne pote?e? za raznim alatom kako bi sredio lo?e na?timan bubanj ili lo?e psotavljene mikrofone...
psionic
22-03-2013, 08:07 PM
Sve ovo ?to su ostali rekli, samo bih dodao da ako ipak ?eli? da koristi? pluginove sa većim latencijama (waves, na primer) onda bi trebalo da ipak podigne? ASIO buffer da ne bi imao krckanje.
branoy
22-03-2013, 08:22 PM
pa to sam jednino i skontao, tu bi vredelo sam podici latenciju , jer msm ne desava mi se to tako cesto, al desi se kad podjem da nabacavam svakakvih plug i sto nisam koristio, i osetim ja projekat je u outu, sve moram vracat,
ja bi kad bi se moglo sto manje plug, ko pre samo jedan dilej i jedan hall, jedan eg, i compresor i poz, a danas to ured sve na jednom kanalu, pa gde jos po kile efekata drugih sorti,
kravadinka
22-03-2013, 08:30 PM
osetim ja projekat je u outu, sve moram vracat
:confused:
branoy
22-03-2013, 08:39 PM
mislim na midi na kanalima, sve dalje i dalje note od pocetne crte
kravadinka
24-03-2013, 08:22 PM
Ma to nema veze sa kompenzacijom.
Midi note ostaju na crti, pomera se samo zvuk koji čuje? u odnosu na vreme kad si pritisnuo dirku.
To o čemu ti priča? je bug...
alfom
03-12-2013, 06:30 AM
Mali pomoćni alat :
http://www.thesycon.de/eng/latency_check.shtml
branoy
03-12-2013, 07:58 AM
pogresno sam bio rekao, kada vec se nagomila stvari i kada sviram nekki vsti pod midi kanal note nisu uz muziku kako sam ja svirao nego su pre par milimetara, a ne posle par milimetara, pa moram select all, pa sve note da pomeram napred isto toliko da bi se uklopile u muziku.
a de mi pojasnite ovaj DPC latency Checker?
sta treba da gledam, msm nasta da obratim paznju? i kako sta popravit da bude bolje s tim latencijama? sta ne koristiti ?
danke
branoy
03-12-2013, 08:01 AM
evoo slika, malo pre pokrenuo program , sta vam govori?? ja u ovo ne znam nist
http://postimg.org/image/p67pt4x2f/
alfom
03-12-2013, 08:14 AM
http://www.thesycon.de/dpclat/dpclat.pdf
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.