PDA

View Full Version : wow!

DaBear
17-03-2013, 11:36 AM
http://uk.finance.yahoo.com/news/how-justin-bieber-became-a-150m-empire-134815343.html

psionic
17-03-2013, 08:33 PM
http://uk.finance.yahoo.com/news/how-justin-bieber-became-a-150m-empire-134815343.html

Smrdljivi mali ogavni GMO proizvod americke nacije, nabiflan silom u javnost iz nekih masonskih krugova, #$%!D smrdljivi #$@ ***bem mu #$ter#$#...

:rotfl:

U svakom slucaju, impozantne brojke... Koliko vidim, planiraju da od njega stvore mega zvezdu magnitude Majkija Dzeksona ili tako nesto... Naravno veliki deo njegovog bogatstva ubiru upravo oni koji su ga i stvorili i lansirali (grand prodaksn ?!), jer ga drze raznim ugovorima i tako dalje...

alavuk
17-03-2013, 08:36 PM
sto bi rekli ovde u makedoniji , neka mu je nazdravlje ! ili libo me racku ! :)

DaBear
17-03-2013, 08:50 PM
Smrdljivi mali ogavni GMO proizvod americke nacije, nabiflan silom u javnost iz nekih masonskih krugova, #$%!D smrdljivi #$@ ***bem mu #$ter#$#...

:rotfl:

U svakom slucaju, impozantne brojke... Koliko vidim, planiraju da od njega stvore mega zvezdu magnitude Majkija Dzeksona ili tako nesto... Naravno veliki deo njegovog bogatstva ubiru upravo oni koji su ga i stvorili i lansirali (grand prodaksn ?!), jer ga drze raznim ugovorima i tako dalje...

za tvoju informaciju, "malisha" svira dobro gitaru, klavir, bubnjeve, peva do jaja i sta sve ne... to se ne da "izfabrikovati".
Drugo - njega je youtube "izbacio" - on je pravo dete youtube-a...prvo su ga otkrili na youtube-tu a posle je postavio par rekorda gledanja...
I naravno, koliko god da uzimaju "ti drugi" - on je inksairao preko $100m na svoj racun - sa 19 godina !!

Mika Technika
17-03-2013, 09:13 PM
Da je ziv i zdrav! al vidim navukao se na xanax(ili xalol), a onda dzaba pare.

Sent from my Desire HD using Tapatalk 2

diviner
17-03-2013, 09:21 PM
Navukao bih se i ja na sve i sja, da imam ne 100, vec 1 million dollars :) ...

Mika Technika
17-03-2013, 09:23 PM
Navukao bih se i ja na sve i sja, da imam ne 100, vec 1 million dollars :) ...

Pa da je na nekoj burzujskoj gudri, pa da kaze to ide sa parama, a on na psihijatrija gudri, to bas nije 100 M.

psionic
17-03-2013, 09:29 PM
za tvoju informaciju, "malisha" svira dobro gitaru, klavir, bubnjeve, peva do jaja i sta sve ne... to se ne da "izfabrikovati".
Drugo - njega je youtube "izbacio" - on je pravo dete youtube-a...prvo su ga otkrili na youtube-tu a posle je postavio par rekorda gledanja...
I naravno, koliko god da uzimaju "ti drugi" - on je inksairao preko $100m na svoj racun - sa 19 godina !!

Ma ne sumnjam ja u njegove talente...
Ali, pun YT kinezcica koji sviraju gitaru, klavir i bubnjeve - i to u isto vreme, pa nikom nista...
Nemoj mi reci da je talentovan toliko i pametan, da je u 16-17 godina krenuo da vitla cifre sa vise nula, a bio je sasvim obican klinac "iz komsiluka" koji je postovao par klipova...

disco violence
17-03-2013, 10:10 PM
Velika lova vuce sa sobom i veliku dosadu u zivotu,mene više brine činjenica što ću morati da slušam o njemu do duboke starosti ako je doživimo ja ili on.

diviner
17-03-2013, 11:43 PM
Vidim ja da smo poceli o kiselom grozdju ... :)

vasko
18-03-2013, 12:53 PM
Sad su javili na vestima da je Biberu uginuo hrcak. DaBear hoces li ici na komemoraciju?

MUzzY
18-03-2013, 01:20 PM
I rekao je da se vise nikad nece vratiti u Englesku posto su ga maltretirali izbacivaci u nekom klubu gde je jeo govna...

DaBear
18-03-2013, 01:28 PM
Ma ne sumnjam ja u njegove talente...
Ali, pun YT kinezcica koji sviraju gitaru, klavir i bubnjeve - i to u isto vreme, pa nikom nista...
Nemoj mi reci da je talentovan toliko i pametan, da je u 16-17 godina krenuo da vitla cifre sa vise nula, a bio je sasvim obican klinac "iz komsiluka" koji je postovao par klipova...

Jbga..treba tu malo vise faktora da se poklope..prvo, ako si kinez - tesko ide!
Drugo..znas ono.."u pravo vreme na pravom mestu" i te fore?
Njega su odjebali SVI record labeli kad ga je njegov manager "nudio" !
I tek kad je uzivo u office-u odpevao nesto "na uvce" Usher-u (mega zvezda, pevac..ko ne zna) ..Usher ga je potpisao za svoj label i pogurao.

Trece, pritisak je ogroman kad si popularan, a pogotovo kad si klinac, koji hoce da se zajebava - a ima odgovornost. Ali o tome niko nista kod ne zna..jer niko to nije iskusio..ni na poslu a kamoli na svetskoj sceni.. :D

A za hrchka nisam zvao..hvala sto ste mi spomenuli..sad cu da se organizujem..hahahahahaa:rotfl::rotfl::rotfl:

PS Diviner objasnio sve !

bubu
18-03-2013, 01:43 PM
Da je ziv i zdrav! al vidim navukao se na xanax(ili xalol), a onda dzaba pare.

pa dobar je onda jos uvijek. Tu na rumskom ljudi zarade 3 nule pa zavrse na alkoholu. Sta bi bilo da im je jos tolko nula :D

diviner
18-03-2013, 02:15 PM
Sto je najbolje, u srbiji malo ko zivi bez tih xalola, bensedina, a o nelegalnim lakim i teskim drogama i da ne pricam... a gornja granica kada se pocinje uzimati (zbog bijede, loseg statusa, nemanja sistema vrijednosti, nemoguce elementarne ekszistencije u poslednjih 20 godina) je sve niza i niza...

awacs
18-03-2013, 02:53 PM
Sto je najbolje, u srbiji malo ko zivi bez tih xalola, bensedina, a o nelegalnim lakim i teskim drogama i da ne pricam... a gornja granica kada se pocinje uzimati (zbog bijede, loseg statusa, nemanja sistema vrijednosti, nemoguce elementarne ekszistencije u poslednjih 20 godina) je sve niza i niza...

Vala ba?, granica se pomera kako nani?e tako i navi?e. Ne znam ?ta je grđe :cry: Najtu?nije mi je kad vidim stare ljude koji u apoteci poku?avaju da smuljaju ne?to od toga bez recepta. A vidi se da to ne rade ni iz kakve obesti nego iz čistog očajanja. Kad to vidim ne?to me zabole i za Justina B. i za njegovu zavisnost. A za muziku i finansijski uspeh oba?ka. Taj će da bankrotira ko pokojni Majkl D?ekson, samo malo br?e.

Pozdrav,

Vasa

Era
18-03-2013, 03:13 PM
Da,ali kada bankrotira zivece (mozda) kao mi obicni smrtnici,ali ce iza sebe imati 50 godina luuuudog zivota...:rotfl::rotfl::rotfl:

awacs
18-03-2013, 03:53 PM
Da,ali kada bankrotira zivece (mozda) kao mi obicni smrtnici,ali ce iza sebe imati 50 godina luuuudog zivota...:rotfl::rotfl::rotfl:

Ma, nek živi lud život dvesta godina, nemam ja ništa protiv njega. Meni je samo muka od društvenog sistema u kom se stvaraju takve spodobe. Da ne bude zabune, ne mislim samo na evroatlantske zemlje. Svuda je manje-više isto, pa čak i ovde.

Mislim, ta ideja da sve treba da postane ultramegagiga industrija i da industrija treba da postane uzor i mera za sve, jer ti se uskoro više ni komšije neće javljati na ulici ako nemaš bar 2000 pregleda na YT i 200 lajkova na FB... Zlo. A i ja sam mnogo mator, istina.

Pozdrav,

Vasa

disco violence
18-03-2013, 04:01 PM
Kakvog luuuudog života on je američki Slavko Štimac i čuva ga američka OZNA odnosno CIJA.Mali je tele dirigovan(o).:D

psionic
18-03-2013, 04:43 PM
Kakvog luuuudog života on je američki Slavko Štimac i čuva ga američka OZNA odnosno CIJA.Mali je tele dirigovan(o).:D

Uf - pokrenusmo lavinu "Justin Beiber"... :D

Sve je to ok, mozda je i bio na pravom mestu u pravo vreme, zvezde se sklopile i sta sve ne - mislim, nije to toliko lose realno gledajuci (slusajuci), ali jednostavno decko je krajnje iritantan. Ne postoji serija ili video klip gde ga nisu onako momacki sabili i isprozivali (otud i sumnja da ga niko ne "gura"). E sad, da li je ljubomora ili je prosto covek krajnje ljigav... Sta znam, ja sam odrastao na Juznom Vetru i na Sepulturi, pa nisam merodavan :rotfl:

Mika Technika
18-03-2013, 05:58 PM

Pa to, ali zato me i cudi da on sa tim novcem(ako vec zeli sebe da unistava) to radi sa psyga lekovima.

Mika Technika
18-03-2013, 06:01 PM
pa dobar je onda jos uvijek. Tu na rumskom ljudi zarade 3 nule pa zavrse na alkoholu. Sta bi bilo da im je jos tolko nula :D

hahaahahahahahahahaahahahaha !!!!!

awacs
18-03-2013, 06:03 PM
Pa to, ali zato me i cudi da on sa tim novcem(ako vec zeli sebe da unistava) to radi sa psyga lekovima.

Šta te čudi? I Elvis je vozio pozlaćene Kadilake, pa je opet bio na legalnim drogama. S jedne strane - stvar vaspitanja, sa druge strane - niko neće da te hapsi :wink:

Pozdrav,

Vasa

disco violence
18-03-2013, 08:43 PM
Sta znam, ja sam odrastao na Juznom Vetru i na Sepulturi, pa nisam merodavan :rotfl:
Brate neces verovati identicna prica.:shock:

HeatMan
18-03-2013, 08:44 PM
ne kontam shto ga ljudi ne vole... mali je odlichan pevach, i josh bolji showman.. takodje, znam za momenat kad je slomio nogu na utrchavanju na binu i odradio nastup do kraja sa sve igranjem i pevanjem.. i kad je popio flashu u glavu nastavio je sa nastupom..

dok se time ne mogu pohvaliti ni najvece metal glave..

Mika Technika
18-03-2013, 10:06 PM
?ta te čudi? I Elvis je vozio pozlaćene Kadilake, pa je opet bio na legalnim drogama. S jedne strane - stvar vaspitanja, sa druge strane - niko neće da te hapsi :wink:

Pozdrav,

Vasa

Hahhahahhaha ovo za hapsenje :thumbup:

DaBear
19-03-2013, 07:07 AM
ne kontam shto ga ljudi ne vole... mali je odlichan pevach, i josh bolji showman.. takodje, znam za momenat kad je slomio nogu na utrchavanju na binu i odradio nastup do kraja sa sve igranjem i pevanjem.. i kad je popio flashu u glavu nastavio je sa nastupom..

dok se time ne mogu pohvaliti ni najvece metal glave..

Naravno ! Pravi mali pro !

Mislis "sto ga nasi ljudi (na Rumskom) ne vole ?

yaix
19-03-2013, 08:07 AM

Pro i Art nikako ne idu zajedno...to i je problem "industrije" umjetnosti zadnjih 20-tak godina.
Da...mali je pro, odlicno pjeva(ko voli), odlicno plese, zgodnicki je i toliko simpa da je upravo...odvratan i nepodnosljiv.
Cijela karijera je isprogramirana i to kao posao treba cijeniti, ali satrati u korjenu bilo kakvu primisao na umjetnost.

Ponavljam, razumijem da se klinci (pogotovo klinke) pale na muzicke domete JB-a, ali ITKO stariji od 18, a pusi pricu o umjetnosti i "teskim" pocecima...taj ili se zajebava, ili ima problema.

psionic
19-03-2013, 09:18 AM

Ja iskreno nisam cuo vise od jedne njegove pesme, ne zanima me ni najmanje - samo sam video na gooomili serija ili klipova (narocito klipova) da ga prozivaju u svakoj prilici. Samo negativno o njemu... postao je sinonim za ljigu...

HeatMan
19-03-2013, 09:37 AM

ne nego ljudi po celom svetu... vishe mi smeta ta mrznja prema njemu i shto ga svuda pominju takozvani "hejteri" nego shto ima milione klinaca koji seku vene na njega

psionic
19-03-2013, 10:51 AM
ne nego ljudi po celom svetu... vishe mi smeta ta mrznja prema njemu i shto ga svuda pominju takozvani "hejteri" nego shto ima milione klinaca koji seku vene na njega

Pa, to... reklama - makar i negativna! Ali se prica o njemu. Cak i ovde...

darkstar
19-03-2013, 11:29 AM
Wikipedia kaze

Britni Spears
In 1997, Spears signed a recording contract with Jive Records to launch her career.[1] Spears has sold over 100 million albums worldwide and more than 28.6 million digital singles in the United States only, making her one of the best-selling music artists of all time

Mike Oldfield
Tubular Bells
The album sold more than 2,630,000 copies in the UK alone (making it the all-time 34th best seller in the UK), and according to some reports 15 to 17 million copies worldwide. The album went gold in the USA and Mike Oldfield received a Grammy Award for the best Instrumental Composition in 1975.

Eto, znao sam da je Britni veci umetnik.

DaBear
19-03-2013, 11:44 AM
Wikipedia kaze

Britni Spears
In 1997, Spears signed a recording contract with Jive Records to launch her career.[1] Spears has sold over 100 million albums worldwide and more than 28.6 million digital singles in the United States only, making her one of the best-selling music artists of all time

Mike Oldfield
Tubular Bells
The album sold more than 2,630,000 copies in the UK alone (making it the all-time 34th best seller in the UK), and according to some reports 15 to 17 million copies worldwide. The album went gold in the USA and Mike Oldfield received a Grammy Award for the best Instrumental Composition in 1975.

Eto, znao sam da je Britni veci umetnik.

Ovakve izjave samo potvrdjuju da veliki broj nasih ljudi / muzicara / producenata i dalje zivi u proslosti...
(I onda se cudimo sto nemozemo da napravimo neki izlaz na strano trziste!!)

Drugo - vremena se menjaju.. Ja sam nekada otkidao na Jethro Tull - danas mi nije jasno zasto?? Ono sto je nekad bilo "hit" danas ne bi..niti bi ovo od danas bilo hit tad? Ko bi od naduvanih hipika slusao Britney !??

Sve se menja - danas vidim u novinama kako jedan od najvecih rezisera reklama na svetu kaze da su reklame od 3o sekundi mrtve !!
Nove navike i generacije mogu da prime i registruju samo reklamu od 5 sekundi !! Koliko ce to da ima (negatvni) odraz na tu ogromnu industriju??

Sta god da se pogleda je drugacije..

A to sta je danas umetnost i da li je muzika (uopste) umetnost - pitanje je sad !!

HeatMan
19-03-2013, 12:52 PM
ovde se ne pricha o umetnosti nego o zaradi. ne znam chemu diskusija.

A shto se tiche tih koji zaradjuju, veci je umetnik i talenat od svih njih.. ajde, od vecine

awacs
19-03-2013, 01:09 PM
Sve se menja - danas vidim u novinama kako jedan od najvecih rezisera reklama na svetu kaze da su reklame od 3o sekundi mrtve !!
Nove navike i generacije mogu da prime i registruju samo reklamu od 5 sekundi !! Koliko ce to da ima (negatvni) odraz na tu ogromnu industriju??

E vidi?, tu smo prestigli Zapad za jedno par decenija:

<iframe width="420" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/BgQGMBzBL8Y" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Pozdrav,

Vasa

darkstar
19-03-2013, 01:34 PM
Ovakve izjave samo potvrdjuju da veliki broj nasih ljudi / muzicara / producenata i dalje zivi u proslosti...
(I onda se cudimo sto nemozemo da napravimo neki izlaz na strano trziste!!)

Drugo - vremena se menjaju.. Ja sam nekada otkidao na Jethro Tull - danas mi nije jasno zasto?? Ono sto je nekad bilo "hit" danas ne bi..niti bi ovo od danas bilo hit tad? Ko bi od naduvanih hipika slusao Britney !??

Sta god da se pogleda je drugacije..

A to sta je danas umetnost i da li je muzika (uopste) umetnost - pitanje je sad !!

Sto me napade, ja ozbiljno mislim...

Cudo jebote niko ne opljuva Betovena i rece da je to nekad bilo hit, da sad vise nije...
Ma tu meni nesto smrdi ....

BlasterMaster
19-03-2013, 01:56 PM
lele ljudi nemoguce da se vodi rasprava o ovome... i ne mogu da verujem da neki ovde posle toliko godina u muzici i dalje gledaju na muzicku zvezdu kao na individuu , a ne na mashineriju iza, pogotovo znajuci da je to amerika... decko je doveden na muzicku scenu kako je vec dosao, e a kad se video potencijal, "rainman" masinerija je videla kako idu rec sales, pogotovo popularnost itunesa i ostalih stvari kod tinejdzera, kako bi se stvorio novi "majkl dzekson", wunderkid, posto je masinerija shvatila da od boys bendova 1 ili 2 uspevaju, ogromna masmedijska sredstva su ulozena da bi se "on" popularizovao... kad kazem "on" mislim na celu masu iza kulisa, koju izgleda ljudi zaboravljaju... a ta masa ima glavni interes u tome...zato je on pop ikona... sto upravo i jeste - samo ikona ispred organizacije...
o tome moze da se polemise danima, ali ljudi da se ne zaje*avamo, jedna Kim Kardasian zaradjuje 10k $ po twitu ! i "on" je tu negde...
Druga stvar, mislite da bi se neko sa tolikom popularnoscu i parama jos u tim godinama cimao da radi toliko nastupa godisnje, te probe, te letovi, snimanja, gostovanja, sati u studijima, samo zato sto hoce, ili da bi se probijao ili da bi zaradjivao za sebe??? ili zato sto voli??? to je bre preveliki pritisak koji covek tesko izdrzava... pa po tome bi on (o zaradi) trebao svako jutro kad se probudi da kaze "danas sam dobio na lotou" jer toliko "on" zaradjuje po danu... i onda naravno posto si tu doveden i potpisao pakt sa djavolom dodju i lekovi i psihoze i sve jer ne mozes da ispunis ritam kakav ti industrija svira a novac tada ima najmanju ulogu...
E sad pricajuci o njemu kao pojedincu ili umetniku ili talentu nazovi-kako-god, meni niti smrdi niti mirise, postujem svaki talenat, da sam klinka od 13 godina verovatno bi ga i ja slusao :D ovako znam samo da je imao neki spot sa Usherom od blizu milijardu vjuza i to je...
a drugo to sto ga ismejavaju po sitkomima i lajv shoovima itd itd - ne postoji losa reklama :) on mozda jeste nama ogavan i sve to... ali realno mnogo njih su jos pre njega prsli tako da man`te se corava posla...

disco violence
19-03-2013, 03:18 PM
http://www.mondo.rs/s282843/Zabava/Muzika/Tres_muzicari_kao_Dzastin_Biber_su_uvek_tu.html

psionic
19-03-2013, 04:50 PM
DaBear na ovo gleda strogo profesionalno i iz ugla nekog ko zeli da se probije na trziste i sve sto govori, sto posto stoji. To sto je nesto nama ogavno, ne znaci da treba da bude svima ogavno, gomila ljudi tamo ima 13 godina i voli gangam stajl, treba gadjati neku siroku ciljnu grupu... Sve je to u redu. Samo...

Nismo mi ni UK ni USA, oni imaju monopol na to (unosno) pop trziste i gotovo sam siguran da, pa makar se Betoven reinkarnirao u Srbiji, ne bi stigao dalje od 10000 viewa na YTu... Kao sto ovi nasi ne stizu :rotfl:

fix3r
19-03-2013, 05:08 PM
Nismo mi ni UK ni USA, oni imaju monopol na to (unosno) pop trziste i gotovo sam siguran da, pa makar se Betoven reinkarnirao u Srbiji, ne bi stigao dalje od 10000 viewa na YTu... Kao sto ovi nasi ne stizu :rotfl:

Nemoj tako... pa zar nismo ustanovili pre neki dan da Zeljko Joksimovic ima najprodavaniji singl na iTunes-u :D

spartakus
19-03-2013, 07:27 PM
Mene nervira ta mashinerija koja stoji iza tog jb..inache sav mi je nekako pederast i ma necu ipak na forumu ima ljudi koji ga gotive..

DaBear
19-03-2013, 07:50 PM
Mene nervira ta mashinerija koja stoji iza tog jb..inache sav mi je nekako pederast i ma necu ipak na forumu ima ljudi koji ga gotive..

Primetio sam (takodje) da kod nas ljudi nevole tu rec "masinerija" :confused:
Zasto? To je sve , kako bi kod nas rekli..mala privreda !!

Nemoze artist sam da radi sve !/
- Radio i TV promocija - ima kompanije koje to rade (placa ih record label)
- klub promocija - isto..rade ljudi za pare..
- novine - fotografi, sminkeri, stilisti - svi su na nekoj kinti, ...
- koncerti - ima kompanije koje to rade, placaju svi..artist, label, manager, sponzori..koliko tu tek ljudi ima posao zbog jednog pevaca !!! a?
- Cds i ploce - prave fabrike (sa radnicima) koje opet placa label..
- Majce i ostale zezalice - razne kompanije kupuju prava za koriscenje imena i slike i daju procenat artisti i labelu (u zavisnosti od ugovora)
- Posteri, nalepnice, torbe za skolu i sta vec ne...- opet neka treca kompanija to proizvodi u svojim fabrikama, prodaje distributerima koji prodaju prodavnicama koje prodaju ljudima - JAKO puno ljudi zivi od toga !!
- parfemi, gace, carape...

Sve je to "masinerija" koju na zalost nemoze jedan covek (u ovom slucaju) klinac da zameni !! Alo?
Potencijal je veliki - mora da se iskoristi - jako puno ljudi, sve do onog zadnjeg mrmota u nekoj fabrici ima neku korist od velikih zvezda..

A za ono sto rece Psionic - nema veze ko je odakle - bitno je gde si !
100 puta sam rekao da mene niko nikad nije pitao odakle sam dok sam radio 2 remiksa nedeljno za debele pare. Bitno je koliko si dobar u datom trenutku..treba da se udje u taj krug i da se opstane..
A da bi opstao - treba da radis dobru komercijalnu muziku. Ono sto se SAD trazi i prodaje. Uradi to i sve ostalo je lako !!:D

Ako si ozbiljan - torbu i pasos u dzep pa na put !!
Mi smo dosli u London 86-te posto smo u dve prethodne godine izdali 2 albuma, par singlova i radili na preko 30 albuma kao programeri, bili na TV, radiju, novinama...proglaseni "zakulisnim magovima elektronike" u Rock magazinu i sta vec.... za elektronsku muziku to je bio neki "vrh" i onda odemo u London "da pocepamo" tamo...hahaha prvi singl sam izdao (za BMG) TEK 1994 godine !!!! Alo?? 8 godina kasnije...

BlasterMaster
19-03-2013, 08:56 PM
dabear sa svim se slazem , za neupucene ima dosta i dokumentaraca na tjubu o toj masineriji, i mnogo pevaca (vecina rap i rock posto mogu da snimaju ponekad i sta zele) pisalo o toj masineriji pa pokusaju da se izvuku pa zavrse na tabletama, drogama itd itd, ti si to malo opsirnije objasnio ono sto sam vec napisao...
nego zalosnije je sto je donseno pravilo da top chartsi uracunavaju i youtube vjuze i pustanja neke pesme tj audio snimak u pozadini... tako npr se onaj lik sto je pravio Harlem Shake muziku (eto kolko je bitna "masinerija" kad liku ne znam ni ime:banghead:) probio na prvo mesto ni kriv ni duzan... jer po slusanosti njegov instrumental prvi valjda na chartsu...

DaBear
19-03-2013, 09:58 PM
nego zalosnije je sto je donseno pravilo da top chartsi uracunavaju i youtube vjuze i pustanja neke pesme tj audio snimak u pozadini... tako npr se onaj lik sto je pravio Harlem Shake muziku (eto kolko je bitna "masinerija" kad liku ne znam ni ime:banghead:) probio na prvo mesto ni kriv ni duzan... jer po slusanosti njegov instrumental prvi valjda na chartsu...

ovo je netacno - 1000% posto !!
SAMO prodaja se racuna - downloads (sa svih sajtova, iTunes, Amazon, i iz prodavnica HMV itd..) i naravno fizicka prodaja CD,vinil..sta vec..
You tube - ne ulazi !! Garant !

Inace Harlem Shake je online fenomen (opet novi !!) i naravno..cim postoji TOLIKO interesovanje na internetu - neko ce da izda to !!
Evo clanka - he he .majmun nije uradio sample clearnace i nece dobiti ni banke od prodaje...u US prodao preko 800.000 i od youtube- zaradio preko $50.000.

http://www.guardian.co.uk/music/2013/mar/12/harlem-shake-royalties-uncleared-samples

spartakus
19-03-2013, 11:30 PM
Ma to u vezi mashinerije je loshe zato sto ima dosta izvodjaca koji nemaju shanse zato sto nemaju nekoga da ubrza proces.a za izdavanje albuma kod takve mashinerije osecam treba kesha(znaci samo za odabrane)pogledajte koliko ima bendova kod nas koji imaju potencijala a nemogu nikako da se provuku.mashinerija rec me podseca na jebeni monopol,koji nas ubija svakodnevno nemislim samo na taj muzicki svet,znate i sami to.ma i mislim kad pogledam izdrkani grand(jagnjeca brigada)me..bee..

spartakus
19-03-2013, 11:34 PM
A da dabear ja tebe podrzavam u potpunost,cak sam napravio temu saradnja bash iz razloga shto je jako bitno da svako radi svoj posao a ne jedan covek sve..

BlasterMaster
20-03-2013, 12:24 AM
mashinerija rec me podseca na jebeni monopol,

pa ja ne razumem kako mi muzicari (neki od nas) to ne shvatamo :D to i jeste monopol...
mozda malo generalizujem ali u tom "mejnstrimu" nema tu ljubavi, nema tu daj da podrzimo nekog eto zato sto je simpa, retko ima hajpovanja samo na osnovu dobrog sviranja ili u slucaju adel dobrog pevanja...sto rekose u onom dokumentarcu (sada vec politicki) "...matematicki je nemoguce da se cak revolucija digne sama od sebe...i sve revolucije u svetu su verujte bile podstaknute necijim parama i necijim interesom"... tako i u muzickom svetu... koliko god neko bio betoven ili bieber, dok nema te industrije kojoj je u interesu da si svuda, nema nista od megalomanskog uspeha... i retko ko na kraju "otkupi" svoj ugovor sa djavolom i krene sam svoju imperiju pa na kraju i on postane "djavo" u tom muzickom svetu...iliti "mogul"... a to je just the tip of the iceberg... pa toliko talenata odose u zaborav samo zato sto nisu odgovarali ili nisu uspeli da se izbore sa popularnoscu i mukom koju ona nosi...

spartakus
20-03-2013, 07:57 AM
Upravu si blaster,ja se izvinjavam mesham politiku nashe zemlje(mislim na monopol)..sory

DaBear
20-03-2013, 10:26 AM
pa ja ne razumem kako mi muzicari (neki od nas) to ne shvatamo :D to i jeste monopol...
mozda malo generalizujem ali u tom "mejnstrimu" nema tu ljubavi, nema tu daj da podrzimo nekog eto zato sto je simpa, retko ima hajpovanja samo na osnovu dobrog sviranja ili u slucaju adel dobrog pevanja...sto rekose u onom dokumentarcu (sada vec politicki) "...matematicki je nemoguce da se cak revolucija digne sama od sebe...i sve revolucije u svetu su verujte bile podstaknute necijim parama i necijim interesom"... tako i u muzickom svetu... koliko god neko bio betoven ili bieber, dok nema te industrije kojoj je u interesu da si svuda, nema nista od megalomanskog uspeha... i retko ko na kraju "otkupi" svoj ugovor sa djavolom i krene sam svoju imperiju pa na kraju i on postane "djavo" u tom muzickom svetu...iliti "mogul"... a to je just the tip of the iceberg... pa toliko talenata odose u zaborav samo zato sto nisu odgovarali ili nisu uspeli da se izbore sa popularnoscu i mukom koju ona nosi...

@ TV Virus & MasterBlaster -

Nije monopol ! Lose ste to postavili.
Neko mora da primeti artistu / grupu / pevaca prvo ! A kako ce da ga primeti? Pa oni treba nekim kvalitetom da skrenu paznju na sebe...

Kod malog Beibera - bio je Youtube..ali dzabe to SVE DOK ga nije snimio neki mali, neiskusni manager, koji je video da tu ima nesto.
Obijao je prag kod njih kuci dok nisu prihvatili da ga zastupa (jer je jos bio mali, skola, itd itd..)
Pa ni tad nije islo lako - svi labeli su ga odjebali !!
Opet su nastavili promocije,youtube itd...i nahvataili nekog poznatog da se malo zalozi (Usher)

Kod nas nemozes da uzmes nista za primer - prvo, jer nasa publika nije kao na zapadu. Nema pare a nema ni mentalitet da kupuje (alo?) muziku, postere, majce itd itd.. nismo takvo trziste i tacka !
Drugo - kod nas jos uvek nema takvih talenata, da ja znam...
A i da ima nekih mega mega bendova i pevaca...opet NEKO treba da ima vere u njih i ulozi svoju kintu i vreme da bi to pogurao. Nista nema za dzabe...ni brzo!

Monopol nema veze sa ovim.
Ako je neko dovoljno sam izgurao i skrenuo paznju na sebe, postoji jedna granica koji "smrtnik" i njegov manager / investitor nemogu da predju da bi se oglasili na sve strane po svetu - tad na scenu stupa disko kuca.
ALI - tako je u svim biznisima - izdavanje knjige / snimanje i distribucija filmova / fashion / itd....SVI oni dobijaju posle tantijeme kad neko preuzme na sebe taj rizik (da ulozi, promovise i distribuira)

spartakus
20-03-2013, 03:20 PM
Moja greshka ja sam spomenuo monopol.dabear totalno si upravu,srbija je mala i nikakva nemamo normalno trzishte za osnovne stvari a kamoli za muziku ..dok u razvijenim zemljama sve to shto si naveo je normalno i uobichajeno..

MUzzY
20-03-2013, 07:46 PM
U celoj prici oko Bibera se divim samo menadzmentu (tj. produkciji) i kolicini ulozene kreativnosti i ulozene da se trziste nalozi na taj proizvod.

Inace uopste ne delim misljenje da kao super peva i igra.

wladymeer
21-03-2013, 05:15 PM
Ma ne.

Peva loše i igra još gore.

BlasterMaster
23-03-2013, 12:03 AM

:)

ovo je netacno - 1000% posto !!
SAMO prodaja se racuna - downloads (sa svih sajtova, iTunes, Amazon, i iz prodavnica HMV itd..) i naravno fizicka prodaja CD,vinil..sta vec..
You tube - ne ulazi !! Garant !

http://www.billboard.com/charts/hot-100

silicon science
23-03-2013, 02:03 PM

http://www.billboard.com/charts/hot-100

:wink::wink::wink: