PDA

View Full Version : 440Hz Master?

branoy
13-03-2013, 09:02 PM
sa kojim pluginom staviti 440hz na master kanal u Cubase?
npr nesto kontam u klavijaturi je podesena na 440.00Hz,,
verovatno ovi zvukovi iz kompa idu preko tih frekvencija pa me paraju usi, mozda tu gresim, mozda treba nastimat tu frekvenciju na masteru i da kasnije vazi za bilo sta da radim u cubesu dal vsti il audio,

slucajno to nasao na kontaktu, nesto pipam, kad stavim Daft LP i nastimam 440hz ponasaju se boje kao na tritonu,

ne znam koji je dobar plugin za to kao VST i da samo upisem 440hz, pre limitera na masteru.?

Rhino
13-03-2013, 09:28 PM
O cemu ti? Master tune? A=440 jel?

NIelectroy
13-03-2013, 09:40 PM
Valjda je to standard? ako ti je triton nastimovan na 440 onda ti je i u daw-u isto toliko, skini neki plugin za pitch da mozes u centima ili hz da podesavas. Nemoj da mi zameris al slabo te kontam, ma da razmisljao sam da radim recimo na 443- 445 hz, sve ce mi nekako opet zvucati svezije. Ne znam gde sam cuo ali pricao neki violinista koji svira u Beckoj filharmoniji kao kaze nastelovali smo se svi na lupam 443 hz i odjednom zvuce svetlije, drugacije...

Aleksandar Filipovic
14-03-2013, 12:15 AM
Branoy-e care ziv ti nama bio!!!Popravi mi raspolozenje u 2 sekunde.:rotfl:

psionic
14-03-2013, 12:45 AM
Da, baš tako. Ako namestiš DAW koji je digitalni na 440hz onda će da zvuči pomalo analogno kao Triton, inače je svaki DAW namešten iznad ili ispod 440hz i zato zvuči loše. Namestiš ga na 440hz i sve radi savršeno, to je stara fora.

:rotfl:
E bas si zao!

@Branoy
Mozda bi pre svega malo trebao ipak da se pozabavis teorijom muzike. Mislim, ja sam tonac po struci, note sam video samo na crtanom filmu, ali znam da postoje neke hromatske skale sa odredjenim notama koje su u tacno odredjenim frekvencijama. NPR ton A u ne znam tacno kojoj oktavi - recimo A3 je uzet kao standard za stimovanje i iznosi 440Hz po nasoj opsteprihvacenoj "equal tempered" skali.

Osim ako ne koristis neke micro-tuning instrumente sa arapskim, pitagoreanskim i sta ja znam sve kakvim ne stimovima, sve na kompu je u dlaku da je ton A = 440Hz. Npr trubaci koriste da im A bude malo iznad (npr 443 ili tako nesto), pa im svi tonovi malo zvuce "rastimovanije" - violinisti opet imaju svoje fore, arapi imaju jos i nepravilnije razmake izmedju tonova (popularno nazvani "polutonovima" - sviraj bilo sta, pa i klavir sa polutonovima, zvucace kao da ga Saddam Husein licno svira ) i tako redom. U principu - ako ti je Triton nastimovan da A ton bude 442 na primer (a ume korg da zavuce te cudne stimove), onda ti klavijatura i komp nisu u nikako u vinklu. Ako si tako oduvek radio, onda ne znam sta da ti kazem, sem - :shock:

Tako da ono sto si gore naprisao o plaginovima i o "daft lp" (sta je to uopste, jel LP filter sa fc = 440Hz ? Pa to bi se cuo samo bas i malo srednjih i nema apsolutno veze sa pricom o stimovanju na 440Hz...) veze nema s mozgom.
To je kao kad su mene u prvom razredu osnovne pitali da nabrojim glavne gradove u SFRJ, a ja krenuo - Meksiko Siti, Njujork... :D

Mrgud
14-03-2013, 02:28 AM
verovatno ovi zvukovi iz kompa idu preko tih frekvencija pa me paraju usi, mozda tu gresim, mozda treba nastimat tu frekvenciju na masteru i da kasnije vazi za bilo sta da radim u cubesu dal vsti il audio,

slucajno to nasao na kontaktu, nesto pipam, kad stavim Daft LP i nastimam 440hz ponasaju se boje kao na tritonu,

ne znam koji je dobar plugin za to kao VST i da samo upisem 440hz, pre limitera na masteru.?
a da probas da provuces kroz youtube,dobit ce se neki filing! :)

NIelectroy
14-03-2013, 02:38 AM
ahahhaha zadnja 2 posta...placem :rotfl::rotfl::rotfl:

Ogi
14-03-2013, 03:06 AM

www.master440izer.com/cubase/master/freedownload

NIelectroy
14-03-2013, 03:12 AM
Moze i ovako Ogi :D

http://lmgtfy.com/?q=www.master440izer.com%2Fcubase%2Fmaster%2Ffreed ownload

Ogi
14-03-2013, 03:15 AM
Bolje direktan link, tačno je to čovek tra?io.

branoy
14-03-2013, 09:01 PM
jbg ja sam zeznuo nesto, radio sam na velocity filters, zato ne daje odma rezultat kad stavim samo taj filter.
evo snimio sam msm cisto da vidite sta sam pipao

<iframe width="640" height="360" src="http://www.youtube.com/embed/vww47Ak3ixY?feature=player_detailpage" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

a to za youtube kad uploadujemo pa tek onda dobijemo tu slast neku njegovu, to znam od davnina, da postoji neki plug koji stavis i odma zvuci ko youtube, pokrije ti frekvencije ono taman, koje smetaju haha
ja jednom uploadovao na njega video u fullu, i onda exportujem audio u 320 i 480, izbrisem video i imam super mp3 sa mixem na 320 p i 480 , dobra fora, kao neki mastering :)

Jan
14-03-2013, 09:05 PM
a to za youtube kad uploadujemo pa tek onda dobijemo tu slast neku njegovu, to znam od davnina, da postoji neki plug koji stavis i odma zvuci ko youtube, pokrije ti frekvencije ono taman, koje smetaju haha
ja jednom uploadovao na njega video u fullu, i onda exportujem audio u 320 i 480, izbrisem video i imam super mp3 sa mixem na 320 p i 480 , dobra fora, kao neki mastering :)

Jel se ?ali? ili ti se zaista sviđa youtube konverzija ? :confused:

NIelectroy
14-03-2013, 09:06 PM
Branoy bolje desni click na cut off i klikni na velocity, meni se svidja daft filter na saxofonu i klarinetu, btw. konacno sam resio pitanje protamenta sa semplu a resenje se zove WIPS skripta, mnogo jaka stvar verovatno svi znate za tu skriptu.

branoy
14-03-2013, 09:10 PM
odlicna konverzija :D taman mi sakrije tu digitaliju , ono taman :) kao kaseta ima zvuk, kao analogija hahaha, taj prizvuk, bas sto kazem taman , nek ne diraju nista :D kome treba CD 44,000 dacu na neki kao soundcloud.

daa, jeste, tu skriptu koristim, msm imam ih par pa mesam, kako koja gde lezi, sta znam, al jos nisam nasao pored svih njih da kazem to je to, ne treba vise nista, jbg

NIelectroy
14-03-2013, 09:18 PM
Svidja mi se isto recimo kad na klarinetu stavim na tune dugmetu release velocity i kliknem na invert i spustim fader na 0.40 to mu daje onaj karakter pravi.

@Jan mene youtube konverzija vredja a verujem i mnoge al izgleda da se nasem drugu Branoy-u svidja :)

branoy
14-03-2013, 09:20 PM
jebiga nemojte mi zamerit, meni se lajk :)
ee sad cu da probam tu foru, da vidim sta se dobija!!
odma, nist mi nije mrsko, sam nest kazete ja letim :D

kravadinka
14-03-2013, 09:53 PM
Aj sad, da čujemo ko plaća Branoy-a za sve ovo? :D:rotfl:

Arthur
15-03-2013, 01:09 AM
viš da ćoek dobrovoljno iskreno uveseljava ljude ovde, a vi ste zlobni :da:

kravadinka
15-03-2013, 05:57 AM
Ma nisam ja neki veseljak, vi?e onako namćor, zato me valjda ne radi ovo veselje... ;)

Nego Branoy, ako voli? tu "analogiju" sa YT, export radi na 32khz a ne 44.1khz, poznati Korg-ovi su semplovani na toj rezoluciji a danas va?e za najlep?e analogne sprave, iako su ustvari digitalni, ba? kao i tvoj Triton LE...

Sent from my Desire HD using Tapatalk

MUzzY
15-03-2013, 11:57 AM
www.master440izer.com/cubase/master/freedownload

Kliknuo sam! ... Ladno sam kliknuo na link :D

branoy
15-03-2013, 04:44 PM
evo jedna dobra multi kontakt 5.0.3, napravio od lukasa, msm nisam isao u detalje al tu je to kad sviram kraj njeg , org amol, to najmanje bitno, bitno je da u ovim ima fini scripti, i fini stari za pogledat sta i gde i na koliko je nesto. iz svaceg skontam neke detalje.

http://www55.zippyshare.com/v/21530320/file.html