PDA

View Full Version : ez drummer and groove

amaterius
12-03-2013, 06:15 AM
do sad sam radio svoj bubanj odnosno crtao točkice u midi stazi ez bubnja. E sad sam poku?ao iz gotovih midija . I sad neki ritmovi koji su mi dobri jednostavno su napravljeni malo čudno.
razlike udaraca snera i HH su vi?e nego očite, qvantizacija ni pod razno.
E sad kontam da je tu upotrebljena ma?ta da bi se dobio nekakav humanize , privid ljudske pogre?ke, ali ?to je previ?e, previ?e je.
Batem na prvi pogled
Pitanje: dali će se to malo ispeglati kompresorom u mixu ili je potrebno donekle uskladiti udarce u samoj midi traci jer ovako ugrubo izmiksano u vsti trakama zvuči katastrofalno...

djzolika
12-03-2013, 04:00 PM
Probaj da iskluči? HUMANIZE opciju, mo?da će biti bolje. Dole sa leve strane između open grooves i open mixer opcije...

Bockie
12-03-2013, 06:31 PM
Dinamika , Dinamika, Dinamika (https://dl.dropbox.com/u/2806767/Stewarrah%20-%20MATRICA.mp3) .

(addictive drum)

branoy
12-03-2013, 06:38 PM
shufle, dinamika, zakon, ja namerno znam kad je sve u srticu kvantize namerno malo hihat pre pomerit svih udaraca, nekako da se bas svaki udarc ne poklopi, pa mozda ne zazvuci zajedno, nema tu pravila, ko kaze da sve mora biti u crticu? jeb** vecinu muziku stilova ako je sve u crticu!!

VukP
12-03-2013, 07:15 PM
Baci pogled na neki audio zapis bubnja, uz grid, i biće ti manje čudno.

kravadinka
12-03-2013, 07:26 PM
Na'rani svinje i ne diraj ništa, to je sve bubnjar svirao...

VukP
12-03-2013, 07:33 PM
Pa to ga i nervira. Zašto bi uopšte softver koji simulira akustični instrument i živog čoveka radio to zbog čega je kreiran? A to što je živ čovek svirao je, valjda, dodatni minus u simulaciji živog čoveka.

Nekad pomislim da postoji čitava ekipa penzionisanih muzičara koji svakih mesec dana, štosa radi, izmisle neki novi lik i puste ga u promet na forumu da troluje. I super se zabavljaju dok svi pokušavaju da im nešto objasne.

amaterius
12-03-2013, 08:02 PM
Mozda se to moze protumaciti kao trol,ako tako kazes
Nisam u penziji ali ni ne sviram vise,anoviji lik svakako jesam...I na forumu a mozda budem i u ovom poslu:D:D
No kako god bilo samo sam pitao da li ce kompresor ispeglati onu razliku u jacini udaraca.
Ili je potrebna korekcija u vsti
Mozda tako i treba biti ali meni djeluje kao prevelike oscilacije
A sad ak je to trolanje-jbga onda.Koliko ja znam trolanje i spam kaznjavaju se baniranjem..sto da drugo kazem

amaterius
12-03-2013, 08:04 PM
Pa to ga i nervira. Za?to bi uop?te softver koji simulira akustični instrument i ?ivog čoveka radio to zbog čega je kreiran? A to ?to je ?iv čovek svirao je, valjda, dodatni minus u simulaciji ?ivog čoveka.

Nekad pomislim da postoji čitava ekipa penzionisanih muzičara koji svakih mesec dana, ?tosa radi, izmisle neki novi lik i puste ga u promet na forumu da troluje. I super se zabavljaju dok svi poku?avaju da im ne?to objasne.

Najteze je shvatiti da on shvaca da ti ne shvacas da on ne shvaca:rotfl:

kravadinka
12-03-2013, 08:57 PM
Kompresor mo?e lepo da re?i te "probleme", jer onda dobija? zvučno različite udarce, a ne mitraljez, a kompresor će ih i ujednačiti po snazi, ne skroz, ali dovoljno.

VukP
12-03-2013, 08:57 PM
http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=88

Bockie
13-03-2013, 01:56 AM
Isti (https://dl.dropbox.com/u/2806767/Stewarrah%20-%20Brza%20MATRICA.mp3) projekat...

Dinamika...sve je dinamika...ostalo je lupetanje...i moras donekle znati kako bubnjar razmislja....i imati vremena i zivaca...

Ovo od bubnja je sve programing... nema ljudi... Sve ostalo su ljudi...heh...

Drugi je problem sto ovo ima 10 kanala...od cega je 8 bubanj...ili tako nesto...

Kad pokusas bilo sta sa tim i klavijaturama i el gitarama i vokalima...ode sve u kukuriku...

Bubanj tone, i pokrivaju ga jorgani...nema ga... ...bilo koji vst...!!!

To ja kazem i stojim armirano iza toga. Ende.

Ali sto se programiranja tice...moze...samo vezbaj...i slusaj bubanj...sedi sviraj...ozbiljno, plati termin, probu, i probaj...bolje ces programirati...jer znas sta i kako...ja sam ga 15 god svirao pa nesto znam...

poz'

kravadinka
13-03-2013, 10:57 AM
Manirski super, samo velocity -15 za ceo bubanj i skoro da se ne bi prepoznao VI.

Bitna stavka u programiranju bubnja je Hi Hat i njegov odnos sa Kick-om i Snare-om, nikako na liniju sa njima jer stvara grozni PLJUC kad se poklope, zato se Hi Hat uvek vuče malo nazad, zapravo da malo kasni da bi se dobio taj bubnjarski feel.

Što se tiče jorgana, to je i moj subjektivni osećaj, ali ne mora uvek biti tako.
Iako Superior i ostali dobro simuliraju to višekanalno snimanje bubnja, ipak mu se treba drugačije prikrasti kasnije, onda nema jorgana, možda koja svilena marama...

Bockie
13-03-2013, 01:48 PM
Manirski super, samo velocity -15 za ceo bubanj i skoro da se ne bi prepoznao VI.
.

Da, imaj na umu da je ovo matrica na koju dolaze sax i flauta, i to dosta prisutno, pa je ceo midl i matrica generalno tiša jer oni dosta preuzmu sliku...takav je zahtev bio...za neki film ili sta vec... A to nisam bas...ne znam da li smem da kacim...