PDA

View Full Version : Battery 4

DADDY Z
11-03-2013, 05:56 PM
http://www.native-instruments.com/en/products/komplete/drums/battery-4/

http://express-ec.native-instruments.com/typo3temp/pics/920463212f.png

branoy
11-03-2013, 05:58 PM
valja to skinuti, ima onaj pacher koji sam to kreksuje, nema veze koji je NI,

psionic
11-03-2013, 06:02 PM
Ponavljam zahtev za smajlijem koji balavi !
:rotfl:

fix3r
11-03-2013, 06:41 PM
Demo trojke sam probao na par sati i nisam bio nesto preterano odusevljen. Trenutno koristim Geist, ne vidim sta Battery ima sto ne mogu da dobijem u Geist-u? Jel' dolazi sa par giga semplova?

branoy
11-03-2013, 07:32 PM
pazi, battery 3 je msm tako jednostavan lak, sve moze ured, ja od njeg vise i ne trazim ,, stalno samo njega koristim, na giestu sam bio, al milion sarafa, nije on ono sto vecina ljudi trazi jednostavnost, meni vise nista ne treba, a njihovi semplovi i to nikad nisam koristio jer vecina su za amatere, meni samo treba program, ja cu staviti svoje stvari, ja imam oba i njeg i giest uvek, samo tamo sam 10 posto vremena.
svako drugacije radi, u giestu sam napravio svega ludilo, samo manje ga forsiram.

batery je od NI meni omiljen.

psionic
11-03-2013, 07:48 PM
Demo trojke sam probao na par sati i nisam bio nesto preterano odusevljen. Trenutno koristim Geist, ne vidim sta Battery ima sto ne mogu da dobijem u Geist-u? Jel' dolazi sa par giga semplova?

Ne bogohuli !
:D

Ozbiljno, nekad ti treba nešto brzo, jednostavno i prosto da zameniš npr neki doboš u setu od BFDa, ili sa klavijature, ili tako nešto, a gheist je u tim situacijama kao da pališ raketu samo da odeš u samoposlugu po hleb.

Samo se nadam da ne prenaduvaju ovu četvorku.

fix3r
11-03-2013, 08:47 PM
Dobro de... :)
Jednostavno mi se nije dopao ni zvuk ni setap.
Mozda sam ja samo navik'o na svoj 'arsenal' (MachFive 3 Star Drums za akustiku, poneki dobos zamenjan iz SampleTank-a, a Geist i Punch za elektroniku, sve mi je to brzo i prosto).
A malo mi je puno da dajem te pare za Komplete kad mi vec nije bas preterano privlacan ni bubanj ni sempler. (OK, od njih kupujem samo ono sto mora da se ima, tj. FM8 i Razor, bez ostalog moze da se zivi)

BlasterMaster
11-03-2013, 08:57 PM
reci cu samo :

<iframe width="560" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/L_6sFGZ2stA" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

spartakus
11-03-2013, 09:07 PM
E ako bih nesto kupio to bi bila ova baterija moze i 3.bez nje se nepocinje projekat..preko nje izotop nektar..odoh da pravim muziku...

branoy
11-03-2013, 09:22 PM
fix3r kako ti se nije svidjao njegov zvuk? bas ima razlike izmedju njeg i giesta u zvuku kad ubasic isti sempl??? ? a?

disco violence
11-03-2013, 09:38 PM
Videh i ja danas na fejsbuku,ma reko to mora da je izaslo odavno kad ono stvarno sveze.Interesantno je da ja jos uvek radim sa dvojkom,nikada nisam presao na trojku iako je imam,na dvojku sam naucio i nisam zeleo da ucim ponovo.Mozda predjem na cetvorku,zbog parnog broja jedino.E to je po meni pravi semler kad nova verzija izadje svakih x godina,a da ja nisam imao potrebe ni da prelazim na onu proslu.

Igor
11-03-2013, 09:47 PM
Svojevrameno sam koristio GURU, kao alternativu Battery-ju, ali mi je ovaj drugi uvek davao konkretniji i bolji zvuk, a i sam GUI mu je nekako svedeniji, da ne ka?em intuitivniji, a ovo naročito ako se koriste i drugi NI proizvodi (?to nije redak slučaj).

Ne očekujem u četvrtoj inkarnaciji ovog semplera neki bitniji pomak kada je reč o samom zvuku, mo?da ?iru lepezu semplova, ali i dalje koncept koji poku?ava da udovolji ?irokim narodnim masama - od "akustičara" do "elektroničara". U principu, ta univerzalnost ne mora da bude lo?a ideja, naravno, ako se, kao u slučaju Battery-ja ispostavi da zadovoljava kvalitet, tj. uho mase.

Na prvu loptu sviđa mi se implementacija tzv. "tag and drag" filozofije rada, jer svesni smo svi da banke semplova koje je moguće imati u računaru odavno prema?uju na?e mogućnosti da se u tom čudu lako snađemo, a kako je to po logici stvari veoma va?no, search engine se po istoj toj logici mora usavr?avati. Ovo ostalo (redizajnirana fx sekcija), manje-vi?e, doprineće kreativnosti, ali nisam ba? siguran koliko ekonomično u odnosu na postojeće nam hardverske resurse. Moćna baterija, moćan i potro?ač! :da:

Rhino
11-03-2013, 10:48 PM
Interesantno je da ja jos uvek radim sa dvojkom,nikada nisam presao na trojku iako je imam,na dvojku sam naucio i nisam zeleo da ucim ponovo.

Haha, potpuno isto :)

Mada... Smara me ono sto prijavljuje memory low pri startovanju na x64, tako da cu dati sansu cetvorci.

Jel to vec ima da se kupi?

psionic
12-03-2013, 01:36 AM
Videh i ja danas na fejsbuku,ma reko to mora da je izaslo odavno kad ono stvarno sveze.Interesantno je da ja jos uvek radim sa dvojkom,nikada nisam presao na trojku iako je imam,na dvojku sam naucio i nisam zeleo da ucim ponovo.Mozda predjem na cetvorku,zbog parnog broja jedino.E to je po meni pravi semler kad nova verzija izadje svakih x godina,a da ja nisam imao potrebe ni da prelazim na onu proslu.

Pa nema sta da se uci na trojci u ondosu na dvojku - sve je na isti kalup.
Ono sto je svakako bolje u trojci je stabilnost, dvojka i kec su umeli ponekad da zabaguju.

Rhino, to je zato sto imas neki stari ASSiGN krek koji ne valja. R2R - poslednje izdanje i sve radi savrseno.

Rhino
12-03-2013, 02:07 AM
Rhino, to je zato sto imas neki stari ASSiGN krek koji ne valja. R2R - poslednje izdanje i sve radi savrseno.

Hvala na info, cu probam :)

Pa, slazem se... Iskreno i nije da ima sto da se uci sa prelaskom sa battery dvojke na trojku, to je vec do mene i mojih navika na odredjene sitnice..

Npr i dalje sam na nuendo 4, i ako imam instaliran i cubase 5 (i to sam na N4 samo zbog nekih sitnica na koje sam navikao) iako je to skoro pa isti djavo + - neka razlika)..

Nekad sam pratio/skidao/instalirao svaki novi izvikani vst kao manijak (i mnogo manje pravio muziku u tim periodima)...

djzolika
13-03-2013, 12:03 AM
Mo?da gre?im, ali koliko mi je poznato, poslednji "narodni" Battery release je v. 3.2.3 (upravo by ASSIGN), R2R nema noviju verziju od te (jo?)...

Jan
13-03-2013, 01:47 AM
Ja sam stari Baterijas :) I jedva cekam da probam cetvorku...

U jednom trenutku zamalo da mi Battery zameni Groove Agent One iz Cubase 5-ice, ali sam otkrio tonu bagova u njemu i vratio se Battery-u... Ono sto mogu da uradim u Grove Agent One, a ne mogu u Battery-u je da iz aranzmana u Cubase-u dragujem cut-ove na pad-ove u battery-u ako me razumete... Tipa importujem neki drum loop na audio traku u Cubase, secnem recimo samo kick odatle i odatle iz arrange view-a prevucem na pad... To funkcionise sa GA1, sa Battery-em i svim ostalim third party semplerima na zalost ne... Pitanje je da li uopste moze da se napravi da to funkcionise sa third party plag-ovima... Meni je to jako bitna funkcija, mnogo mi zivota stedi

idvi
13-03-2013, 09:10 AM
Battery 2 nema razlike naspram 3xx ???
...jesto to dobro zakljucili..ja znam da ima kostur isti ali doooosta toga bolje i više u 3xx!

...imam osjećaj da 4 nije odmakla dalje od 3xx osim u izgledu..videću možda se varam.

dlukace
13-03-2013, 01:23 PM
koristio battery(jo? uvijek ponekad),ali u zadnje vrijeme mi se sve vi?e sviđa Geist jer dosta radim s loopovima pa mi je tu dosta bolji.Zanima me kako će izgledati geist 2 jer battery izgleda izvrsno(izgled naravno nije od presudnog značaja,ali ipak je bolje da bude ?to lijep?i).Baterija 4 je ok stvar ...ko ?ta voli je samo pitanje danas-ni?ta vi?e!

psionic
14-03-2013, 04:20 PM
Battery 2 nema razlike naspram 3xx ???
...jesto to dobro zakljucili..ja znam da ima kostur isti ali doooosta toga bolje i više u 3xx!

...imam osjećaj da 4 nije odmakla dalje od 3xx osim u izgledu..videću možda se varam.

očigledno ne shvataš dobro izraz "na isti kalup" :wink:

idvi
15-03-2013, 05:47 PM
očigledno ne shvata? dobro izraz "na isti kalup" :wink:
..ok svaćam "na isti kalup" to je kao ja uzmem masku od Brad Pita i ja sam Pitt..imam 2 ruke ko on a i 2 noge a maska mi slici na njega :wink::)
Ma zeka -peka sve se razme.!!:)

djzolika
06-04-2013, 04:09 PM
Battery 4.0.1 stigao na pijacu.
Naval'te narode, jo? malo, pa nestalo...:wink:

NIelectroy
06-04-2013, 04:16 PM
Stigao i Monark woohoo

idvi
07-04-2013, 10:53 AM
Battery 4.0.1 stigao na pijacu.
Naval'te narode, jo? malo, pa nestalo...:wink:
..dali postoji i verzija za win XP ili samo 7..8 itd??

Igor
07-04-2013, 12:39 PM
Mislim da nema za XP. Samo sedmica, pa navi?e.

DADDY Z
07-04-2013, 02:43 PM
sa jednog stranog foruma:
Important: !!!
4.0 installer is working on XP but 4.0.1 asks for W7.(dumb assholes from NI)
If you use XP, install 4.0 and then extract the .dll and .exe from update 4.0.1 installer.
Place in the proper folders !

Mogli
07-04-2013, 03:44 PM
Vidim na netu neku kinesku verziju Cubase 7 - mikumikuCUBASE7...
Jesu li to kinezi napravili svoju verziju? :grin:

branoy
07-04-2013, 04:02 PM
to ti je mogli prvoaprilska verzija, pa ti sad kako oces s njom haha

Mika Technika
07-04-2013, 04:53 PM
To sam ja napravio :D

Sent from my Desire HD using Tapatalk 2

branoy
07-04-2013, 07:10 PM
ne radi na battery4 R W read write,, ubacio neki trak, pustio kanal, ukljucio RW na battery, palio na masteru cutoff, pa drndao po sarafima, , zavrsio, pustio READ, nista. u mamu mu!!

idvi
07-04-2013, 07:13 PM
Mislim da nema za XP. Samo sedmica, pa navi?e.
..evo zasto me hvata ponekiputa pesimizam:(

branoy
07-04-2013, 07:14 PM
sedmica je proverena, xp penzija haha. tu nema price.

idvi
07-04-2013, 07:19 PM
If you use XP, install 4.0 and then extract the .dll and .exe from update 4.0.1 installer.

..A EVO ZASTO VOLIM RUMSKI FORUM...ma sta volim obozavam:D:D:D
Sve radi ko sat..po ovim uputama....
..na tvoje veselje "branoy":D:D:wink: jos nisu bacili XP u smece..meni je on (za sada) ipak u akciji!!:)

da da i hvala DADDY Z

idvi
08-04-2013, 10:38 AM
Va?a iskustva u BT4 naspram 3??
Moji su 0:0 ...osim mo?da vizuelno i br?i pristup nekim opcijama i jednostavnije jer su neke nepotrebne izbacili.Color je lep?i:wink: ali ostale stvari me za sada nisu odu?evile. Malo br?e ućitava..malo je nestabilniji (zna se za?to..:D).
Eff skoro indentićni trojci konaćan zvuk skoro da i nema razlike.
Naravno to su moja zapa?anja na prvu ruku.
Zanima me va?a iskustva???

DADDY Z
08-04-2013, 11:05 AM
meni za sad efekti deluju odlično-pogotovo tape saturacija,solid state compressor i transient master koji su implementirani pa ih ne moram povlačiti preko DAW...ovako na brzinu GUI mi deluje puno bolje i lakši za rad ali videćemo kako će to izgledati na duže staze

Ghost Dog
08-04-2013, 11:20 AM
Otprilike, Battery više ne deluje kao battery. :)

branoy
08-04-2013, 01:26 PM
+5 za cetvorku! trojka kanta. toliko.

branoy
08-04-2013, 07:38 PM
http://www.b92.net/tehnopolis/vesti.php?yyyy=2013&mm=04&nav_id=702663

idvi
08-04-2013, 07:43 PM
for a major update, battery 4 has too less improvements. just new effects, tag system and a new time machine from kontakt and some more minor improvements are not enough.

there are so many things which should be done, I and others suggested so many things like:

- pitch names displayed in piano roll
-a curve for attack and release of envelopes
-a synced trigger offset
-percussion synthesizer
-more on board effects like audio delay, a waveshaper or a granulizer
-more engine pages
-a probability trigger depends on velocity
-the master aux fx also routable to different outputs
-better layering with more options for every single layer (as example look at geist)

and more!

We put a 4 on the box, and you will buy it. lol. Reminds me of a scene in Tron Legacy.
:confused::confused:
..dali moj +google translator to dobro razume...lepa kutija izvana a unutra ista stvar??

psionic
13-04-2013, 08:25 PM
for a major update, battery 4 has too less improvements. just new effects, tag system and a new time machine from kontakt and some more minor improvements are not enough.

there are so many things which should be done, I and others suggested so many things like:

- pitch names displayed in piano roll
-a curve for attack and release of envelopes
-a synced trigger offset
-percussion synthesizer
-more on board effects like audio delay, a waveshaper or a granulizer
-more engine pages
-a probability trigger depends on velocity
-the master aux fx also routable to different outputs
-better layering with more options for every single layer (as example look at geist)

and more!

We put a 4 on the box, and you will buy it. lol. Reminds me of a scene in Tron Legacy.
:confused::confused:
..dali moj +google translator to dobro razume...lepa kutija izvana a unutra ista stvar??

Battery je oduvek zamisljen kao brza i jednostavna alatka za ukucavanje ritma, tako da ni opcije koje se ovde pominju nisu preterano vazne. Ajde ok rutovanje mu je i dalje kretensko, mada su malo kao ubacili te buseve... Opet reverb i delay izlaze na master. Ali treba da ostane jednostavan, ima drugih za te slozene zajebancije - kao taj Gheist.

Sve u svemu, da moram da dajem pare, ne bih, ostao bih na B3. Ovako - sto da ne :da:

idvi
25-04-2013, 08:11 AM
Sory..sory...i opet sorry!:banghead:
Upravo sam zbog sile usporedio B3 i B4...trojka mi je davala cudne zvukove sa
kikom i snerom..i ja instaliram 4 i ucitam Libary kad ONO drugi bubanj.
Komplet promjenio sliku..i kad poceo podesavat razlika je dan i noc.:ups::grin:
Radi se o Acoustik library-pop! Ako se kome da neka provjeri..ja sam iznenadjen!
Znaci...ipak ne treba sudit na prvu ruku..treba pomno proucitnesto pa tek onda kritizirati!:da:
Ja se zato i ispricavam..i necu vise to ciniti..mame mi!!:wink:

silzg
04-06-2013, 11:19 AM
Battery je oduvek zamisljen kao brza i jednostavna alatka za ukucavanje ritma, tako da ni opcije koje se ovde pominju nisu preterano vazne. Ajde ok rutovanje mu je i dalje kretensko, mada su malo kao ubacili te buseve... Opet reverb i delay izlaze na master. Ali treba da ostane jednostavan, ima drugih za te slozene zajebancije - kao taj Gheist.

Sve u svemu, da moram da dajem pare, ne bih, ostao bih na B3. Ovako - sto da ne :da:

To baš htjedoh reći. Zadnje što bi volio vidjet na Battery-u je da počnu komplicirat.
Ova verzija je namjenjena izvačenju para a ne značajnim promjenama.

A što se tiče "boljeg" i "lošijeg" zvuka na današnjim samplerima (besplatnim i komercijalnim), poprilično sam uvjeren da se radi samo o placebo efektu ako su isti semplovi korišteni.

idvi
05-06-2013, 03:20 PM
To ba? htjedoh reći. Zadnje ?to bi volio vidjet na Battery-u je da počnu komplicirat.
Ova verzija je namjenjena izvačenju para a ne značajnim promjenama.

A ?to se tiče "boljeg" i "lo?ijeg" zvuka na dana?njim samplerima (besplatnim i komercijalnim), poprilično sam uvjeren da se radi samo o placebo efektu ako su isti semplovi kori?teni.

Prijatelju ajd da rije?imo taj placbonju :wink: jednom za svagda:D
Probaj napravit usporedbu kao ?to sam predlo?io...ako si proćitao.!
Ja bih i poslao uzorak ali znam da bi bilo ono kao to si ti malo pafarbao ili tako nekako.
8-)

psionic
05-06-2013, 06:55 PM
Prijatelju ajd da riješimo taj placbonju :wink: jednom za svagda:D
Probaj napravit usporedbu kao što sam predložio...ako si proćitao.!
Ja bih i poslao uzorak ali znam da bi bilo ono kao to si ti malo pafarbao ili tako nekako.
8-)

Vidi ovako:
Mozda se u Battery-ju 3 na tom cell-u nalaze jedni efekti, a ovde na 4, drugi. Sami efekti jesu bolji i prosireniji je izbor, sto je odlicno, ali ako uzmes potpuno suv cell, ako stavis kvalitet semplovanja na oba - high quality - uveren sam da ce oba dati potpuno isti zvuk.
Ako poredis vec obojeni set, to je onda druga prica. Ocekujem i verujem da su efekti bolji u cetvorci. Ili su bar - drugaciji...

idvi
05-06-2013, 07:33 PM
Vidi ovako:
Mozda se u Battery-ju 3 na tom cell-u nalaze jedni efekti, a ovde na 4, drugi. Sami efekti jesu bolji i prosireniji je izbor, sto je odlicno, ali ako uzmes potpuno suv cell, ako stavis kvalitet semplovanja na oba - high quality - uveren sam da ce oba dati potpuno isti zvuk.
Ako poredis vec obojeni set, to je onda druga prica. Ocekujem i verujem da su efekti bolji u cetvorci. Ili su bar - drugaciji...
..da da od compressora pa sve do reverba..pa TM cak i saturation bolji je od trojke. Nadam se da me nisi namjerno "podcjenio":wink:
Naravno da sa probao isti cell i u trojci i u 4 podesit indemtićno i podesio sve parametre isto i kad drmne? napr. kik na suho osjeti se razlika (dodu?e mala)
da je u 4 jaći i direktniji(??!) ALI kad poćinje? sa efektima u 4 razlika se drastično mjenja u korist 4. A to se naroćito osjeti u komplet batteriji kao ?to sam i napomenuo recimo "Pop kit" iz library B3 potpuno drugaćije zvući u 4..pa ćak i na suho.Probaj ako ikako mo?e?...JER i ja sam bio na poćetku ovog foruma na tvojoj strani...izgledalo mi samo u?minkavanje. Probaj!:da:

psionic
05-06-2013, 10:19 PM
Ma nisam nista potcenjivao, samo pokusavam da shvatim da li si testirao na pravi nacin i da li se razumemo oko cega diskutujemo...

Evo sad sam probao opet - A/B test - banka je Pop Kit Demo, totalno isto zvuci... Cak i po jacini. Aj okaci neki export ili nesto, mozda kod tebe stvarno ima neki drugi zvuk (bag ? los sempl ?)...

idvi
06-06-2013, 10:21 AM
Ma nisam nista potcenjivao, samo pokusavam da shvatim da li si testirao na pravi nacin i da li se razumemo oko cega diskutujemo...

Evo sad sam probao opet - A/B test - banka je Pop Kit Demo, totalno isto zvuci... Cak i po jacini. Aj okaci neki export ili nesto, mozda kod tebe stvarno ima neki drugi zvuk (bag ? los sempl ?)...
...ma ima? ti donekle pravo nisu razlike (za mene ) maestralne ali JESU kad sredi? njihove postavke napr compr, reverb (narocito on) i to preko busa (?)
pa onda Filter itd...istu stvar napravi? sa 3 podesi? parametre kao i u 4 i....:lick:
Poslat cu uzorak cim stignem.

psionic
06-06-2013, 11:35 AM
...ma ima? ti donekle pravo nisu razlike (za mene ) maestralne ali JESU kad sredi? njihove postavke napr compr, reverb (narocito on) i to preko busa (?)
pa onda Filter itd...istu stvar napravi? sa 3 podesi? parametre kao i u 4 i....:lick:
Poslat cu uzorak cim stignem.

Eto - ipak se ne razumemo. I ja kazem da cetvorka ima bolje i unapredjene efekte. Nisam isao dotle da postavljam iste vrednosti za npr reverb, pa uporedjujem, ali verujem im na rec da su stavili napredniji algoritam za reverb. Zapravo sam mislio da pricamo o dry zvuku iz oba semplera... Doticna banka ima totalno dry cell na sneru i kicku...

A ionako mozes da stavis svoje plaginove na posebne izlaze, tako da nije toliko vazno to sto su ubacili bolje procesore... Msm - lepo od njih, ali da li vredi extra $$$ ?

Naravno - ovo o $$$ se odnosi na neko virtualno trziste u nekoj virtualnoj zemlji gde je sve legalno, sve funkcionise na nivou drustva i tako dalje :banghead::rotfl:

Definitivno vredi dodatnih par MB preko neta :da:

idvi
06-06-2013, 08:09 PM
Eto - ipak se ne razumemo. I ja kazem da cetvorka ima bolje i unapredjene efekte. Nisam isao dotle da postavljam iste vrednosti za npr reverb, pa uporedjujem, ali verujem im na rec da su stavili napredniji algoritam za reverb. Zapravo sam mislio da pricamo o dry zvuku iz oba semplera... Doticna banka ima totalno dry cell na sneru i kicku...

A ionako mozes da stavis svoje plaginove na posebne izlaze, tako da nije toliko vazno to sto su ubacili bolje procesore... Msm - lepo od njih, ali da li vredi extra $$$ ?

Naravno - ovo o $$$ se odnosi na neko virtualno trziste u nekoj virtualnoj zemlji gde je sve legalno, sve funkcionise na nivou drustva i tako dalje :banghead::rotfl:

Definitivno vredi dodatnih par MB preko neta :da:

:):):wink:
..a ja se ubijam da postavim link na soundcloud.com ..e sve nešto ne štima ..izgleda da me neki virusić j...e !:)

Rhino
28-10-2013, 10:11 AM

..A EVO ZASTO VOLIM RUMSKI FORUM...ma sta volim obozavam:D:D:D
Sve radi ko sat..po ovim uputama....
..na tvoje veselje "branoy":D:D:wink: jos nisu bacili XP u smece..meni je on (za sada) ipak u akciji!!:)

da da i hvala DADDY Z

Ajd molim te objasni..

Pokusavam da instaliram na jednoj xp masini battery 4. Treba li da sa nekog drugog win7 kompa prekopiram te extractovane fajlove ili?

alfom
29-10-2013, 01:45 PM
Epizoda istog pisca kao u serialu NI Absynth.
Primijenjena likovna umjetnost.

alavuk
29-10-2013, 02:58 PM
Ajd molim te objasni..

Pokusavam da instaliram na jednoj xp masini battery 4. Treba li da sa nekog drugog win7 kompa prekopiram te extractovane fajlove ili?

ne nego iz tog imidz fajla negde treba da se ubace ... mogao bi i meni neko da objasni tacno...

spartakus
29-10-2013, 09:31 PM
Alfom imash pravo ali ipak absynth je sa onim bojama iz 1 dobar.(emotivno sam vezan za te boje).ljudi pa dobra je i 3,mora da se ima sve najnovije,ma svaki update..hehe..shala na stranu jel bash dosta zahtevnija od 3 i taj kompresor izgleda dosta ozbiljnije(da se ne troshi uzalud cpu,ja 3 upalim bar 5 i cpu miruje)

idvi
30-10-2013, 08:59 AM
ne nego iz tog imidz fajla negde treba da se ubace ... mogao bi i meni neko da objasni tacno...

INSTALIRATI 4.0
NAKON TOGA UPDATE >DATA>OFFLINE>1D06A9E1>ABE085D9>Battery 4.exe> COPY U DIREKTORI BATTERY4
DLL FILEOVE COPIRATI ISTO U BATTERY DIR IZ DATE. a BATTERY.DLL U STEINBERG VSTPLUGIN

alavuk
01-11-2013, 10:59 AM
aman nece da se pokrene instalacija zato sto je xp :)

Rhino
01-11-2013, 12:24 PM
Meni je uspjelo..

@Alavuk ne pokreces 4.0.1 apdejt, vec desni klik/explore i iskopiras stvari iz pomenutih foldera tog update-a u maticni battery4 folder i u vstplugins folder.

alavuk
04-11-2013, 09:52 AM
ok mada mislim da ni obicna instalacija nece da se instalira ... sdad imam nesto vremena pa cu ovde na ovom net kompu da isprobam to ...

alavuk
04-11-2013, 10:28 AM
radu bageru ! :D

alavuk
11-11-2013, 04:16 PM
wooow , ovi interni efekti (transient,compresor i saturacija) bas ustedjuju vreme ...

idvi
06-02-2014, 06:58 PM
Update 4.1.1..dali je itko probao..i kakva su poboljšanja ispravke ..stabilnost.?

Dexxy
12-03-2014, 07:03 PM
Nece da mi radi verzija 4.1.2 a ni jedna ranije u Cubase 7.5.
Standalone radi ali u CB ima neku VSTBridge gresku. da li jos neko ima ovakav problem.
Win7 64.

Mogli
12-03-2014, 10:44 PM
Meni radi 4.0.1 ali u Cubase 7.0.7

Dexxy
13-03-2014, 02:54 AM
Probaću onda 4.0.1.

Sent from my GT-N7100

Dexxy
13-03-2014, 01:05 PM
Nece ni ta verzija isti problem.

STUDIOTON
13-03-2014, 02:54 PM
4.12-64 (pre neki dan uradio update) win764 , C7.5.10 64 .. radi bez problema

Dexxy
13-03-2014, 03:40 PM
Neće ni taj 4.12 ista poruka + vst bridge problem.

Sent from my GT-N7100

STUDIOTON
13-03-2014, 04:40 PM
Hmm.. ko zna sta je.. sve radi normalno .. mozda da vratis backup ..

Dexxy
13-03-2014, 05:12 PM
Vratiću. Mada nisam imao 4 instalirano do sada. Bila je trojka.

Sent from my GT-N7100

idvi
15-03-2014, 12:51 PM
Ako ne radi probati ovo..
Ići na: REGEDIT > My Computer\HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Native Instruments\Kontakt 5

SNO treba imati reg broj..ako nema? SNO onda ga izradi? i upi?e? reg_sz
....sr.br koji ima? na Standalone verziji.
Mislim da sam razumljiv:wink:

I trebalo bi da radi.

Dexxy
15-03-2014, 01:32 PM
Probaću. Mada mislim da je do cubase-a neka gre?ka. Obrisao sam sve putanje ka vst i fx instr. I sada učita jedva battery ali opet nije stabilan. Koči i jako je spor u odnosu na standardne.

Sent from my GT-N7100

Dexxy
16-03-2014, 06:46 AM
Ako ne radi probati ovo..
Ići na: REGEDIT > My Computer\HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Native Instruments\Kontakt 5

SNO treba imati reg broj..ako nema? SNO onda ga izradi? i upi?e? reg_sz
....sr.br koji ima? na Standalone verziji.
Mislim da sam razumljiv:wink:

I trebalo bi da radi.

Ima serijski broj. Ipak je nesto do sistema sigurno.

Nocni-Ekspres
16-03-2014, 08:32 AM
Kod mene isto radi bez problema kako vidite.

idvi
16-03-2014, 09:37 AM
...:confused::confused: neznam u chemu ti je problem ali ocito da je!
Meni radi update 4.1.2 i na W7 i na XP cak mi se cini da na XP-tici nekako pitkije...nije za vjerovat al kad sam se pokusao prebacit na W7 doziveo sam hrpu negativnosti...bukvalno hrpu (da ne nabrajam)..tako da sam opet u sigurnom okruženju XP-a...i plovim dalje!:D

Dexxy
16-03-2014, 10:15 AM
Meni je win 7 64 već du?e vreme. Ima tu dosta stvari koje se moraju poklopiti. Po meni je jako bitna ploča i cipset.

Sent from my GT-N7100

Mogli
16-03-2014, 12:44 PM
Treba uvek imati pri ruci dobar program za deinstaliranje, tipa Your Unin-staller.

alavuk
19-03-2014, 05:35 AM
koliko god mi je mrsko bilo preci na win7 64 bit-a sa xp-a , sve radi kako treba ...i mrzim sto cu ovo reci ali win7 je podosta stabilniji os od xp-a ...

idvi
21-03-2014, 10:52 AM
koliko god mi je mrsko bilo preci na win7 64 bit-a sa xp-a , sve radi kako treba ...i mrzim sto cu ovo reci ali win7 je podosta stabilniji os od xp-a ...

...na žalos i ja mrzim sto cu ovo rece ali na ISTOJ mašini W7 32 bit-a je OSVJEDOCENO dosta dosta nestabilniji i mušićaviji od XP. Narociti u audio produkciji. Neznam za 64-bit ali 32 b svaki dan neke novija sranja nalazim.
Ima ih cela kolona...zadnja mi je na "Your Uninstaleru"..kad briše iz registra ne
pokazuje mi da mogu skrolat prema dolje već te opcije i nema??
I to ista stvar na dva odvojena compa.:banghead:

frag
26-03-2014, 09:47 AM
BATTERY 4 je postao sastavni deo svakog mog aranzmana. Jednostavno, moze sve sto mi padne na pamet. Svaka cast NI!

Jan
28-03-2014, 04:55 AM
Kad sam presao sa 98ice na Xp progledao sam, kad sam presao sa XP-a na Win7 progledao sam jos vise... Pre 3 i po godine sam instalirao Win x64, djubrio, instaliravao, deinstaliravao, svasta radio radi kao sat !

Jan
29-04-2014, 02:37 PM
Dobro bi mi dosla mala pomoc, mada ja mislim da je ovo bug.

Naime imam midi sekvencu gde je na noti C hihat, a na sledecoj C# cymbal, dodelio sam prvom padu gde je hihat voice grupu 1 i stavio voices 1 a drugom pad grupu 2 i stavio voices 1, zelim da sve svira monofono ali da chokuje samo sebe unutar voice grupe, cymbal da chokuje sam sebe, i hihat da chokuje za slucaj da postoji neki rep ili tail. Medjutim, kad pustim plej baguje, i ako sam odvojio voice grupe i dalje ova dva pada choke-uju jedan drugog.

Evo slika da vam bude jasno

Pomozite za ime Boga :D

EDIT: Otkrio sam problem, na Voice Groups postoji prva opcija odabira koja se zove KIT, ona mora da bude makar onoliko koliko ima padova ako necete da se note chokuju medjusobno, to je globalni voicing celog kita. Eto problem resen :D

EDIT: Nisam siguran da li se sve vidi, ali je na prvoj slici prvi pad na Voice grupi 1 a drugi je na Voice grupi 2, oba su voices 1 jer zelim da cokuju sami sebe unutar svoje voice grupe

branoy
29-04-2014, 04:23 PM
koja je razlika izmedju tog chokovanja na padu, i npr mono kad se ukljuci na nekoj poly boji? !! :)

sve moze. batery 4 je odlican.

Rhino
29-04-2014, 05:10 PM
Kad stisne dirku ponistava predhodni sempl koji i dalje traje

Sent from my iPhone using Tapatalk