Log in

View Full Version : Macbook pro problem

blags
10-03-2013, 05:18 PM
LM, nakon sto sam zamjenio termalnu pastu na doticnom laptopu airport, zv. kartica i usb mi ne rade.Znaci konekcije i uredjaji koji se nalaze na lijevoj strani laptopa ne rade. Za airport mi prijavljuje no hardware installed.
Nakon sto sam ga sklopio imao sam problem i sa baterijom, tj. punjac je nije punio, ali je to rijeseno vracanjem kablica kojeg nisam prvobitno vratio na maticnu plocu. Svi kablovi na maticnoj ploci su spojeni.
Pomagajte ljudi. Da sam znao ja bih stao i ne bih dirao tu prokletu termalnu pastu. :banghead::banghead::banghead::banghead:
Unaprijed zahvalan
Pedja "nikad vise sam svoj majstor" Blagojevic
P.S
model laptopa je A 1211

fix3r
10-03-2013, 09:54 PM
Nesto definitivno nisi dobro sklopio. Ja sam te stare Mekove rasturao mnogo puta, i najveci problem je da nalegnu oni minijaturni konektori na ploci. Desavalo se da iako izgleda da su namestu ipak nisu dobro legli. (USB nema nikakve kablove, tako da nisam siguran sta im fali, mozda nisi dobro povezao struju pa nemaju napajanje?)

Elem, kreni odavde: http://www.ifixit.com/Device/MacBook_Pro, nadji svoj model i detaljno uputstvo za njega (recimo 'hard drive upgrade') pa kreni da rasturas ponovo, korak po korak i uporedi situaciju kod tebe i ono sto oni pokazu na slici. Garant ces imati nesto labavo ili neprikaceno.

blags
10-03-2013, 11:17 PM
Hvala ti na odgovoru.
Upravo sam ifxit i koristio kad sam rastavljao laptop. Svi konektori su spojeni a ne vidim nista labavo. Moracu jos jednom da pogledam. Konektor, na kojeg sumnjam da vodi napon na airport i zv. karticu, sam premjerio sve je ok. Najbolje bi bilo kad bi znao koji naponi su u pitanju pa da ja to fino premjerim i vidim sta ne sljaka. Hvala jos jednom

blags
13-03-2013, 06:43 PM
LM, problem rijesen. U pitanju je bio, kao sto si i sugerisao konektor koji nije dobro nalegao iako je sve kliknulo. Izduvao sam ga i sad sve radi.
Hvala na pomoci.