Log in

View Full Version : sempl snera

amaterius
08-03-2013, 09:51 PM
ima li kakav sempl snera kojeg ne treba puno obrađivati a da zvuči koliko-toliko
imam ez drummer al sirovi mi nikak ne zvuči u demu a u miks se ne ku?im toliko .
sve ostalo slo?im i ok al sner jok.
ima li ko ?ta takvo.dakle ni?ta pro već samo za demo al da zvuči ok bez obrada:banghead:

DzoniPFC
08-03-2013, 09:54 PM
Native Instrument bubnjevi nude nekoliko nasminkanih patch-profila (funk, soul, rock, metal, jazz), pa odatle mozes da slazes zvuk kako ti odgovara...

A kada su one-shot semplovi u pitanju, pogledaj izdanja od Prime Loops, Wavealchemy , Big Fish Audio, Goldbaby...

...za sve ostalo tu je google :)

amaterius
09-03-2013, 09:02 AM
ne znam na koje NI misli?
a ovi drugi-to je vi?e za elektronsku glazbu koliko sam skontao
iz EZ se da izvuči poprilično silidan rad (barem koliko sam ja imao prilike čuti) ali ja ne znam, no znaju drugi....ako jednog dana budem konkretizirao svoj rad.
No treba mi samo da malo uobličim demo,,,,i samo mi sner predstavlja problem..

alen
09-03-2013, 01:22 PM
STEVEN SLATE PLATINIUM.Oni su vec isproducirani i sedaju uglavnom u sve price.U KONTAKT verziji koja je dostupna na netu(ver.3) ima 20+ snare-ova,i vise nego dovoljno da se nadje nesto sto radi.

branoy
09-03-2013, 02:28 PM
samo stiven sletu i bice posla

amaterius
09-03-2013, 10:07 PM
hm.
znam za slateove komplete , superio ...sve to dr?i
al ja bih trebao nekaj manje samo da si malo uobličim demo
naime planiram ne?to snimiti i u principu sam zadovoljan, bubanj će mi izvući iz midija tip kod kojeg mislim snimiti, ima superior pa valjda to zvuči bolje od ovog kaj ja imam
https://www.box.com/s/0ln1z2xxdhx2wypyuoc5
nije mjesto al kod mene to tak zvuči,,,drugi dio je snare i nekak mi je kao da grickam čipi-čips
:banghead::banghead::banghead:
ne znam ?to bi netko od vas rekao al velim s obzirom na moj sta? ja sam zadovoljan

DaBear
09-03-2013, 10:15 PM
hm.
znam za slateove komplete , superio ...sve to dr?i
al ja bih trebao nekaj manje samo da si malo uobličim demo
naime planiram ne?to snimiti i u principu sam zadovoljan, bubanj će mi izvući iz midija tip kod kojeg mislim snimiti, ima superior pa valjda to zvuči bolje od ovog kaj ja imam
https://www.box.com/s/0ln1z2xxdhx2wypyuoc5
nije mjesto al kod mene to tak zvuči,,,drugi dio je snare i nekak mi je kao da grickam čipi-čips
:banghead::banghead::banghead:
ne znam ?to bi netko od vas rekao al velim s obzirom na moj sta? ja sam zadovoljan

u ovakvim situacijama , ja skinem jedno 50 razlicitih snares, poredjam po klavijaturi i DOK SVIRA MATRICA / MUZIKA, udaram jedan po jedan i vidim koji ce da legne !! Nesto sto to ti "na prazno" ne zvuci - u pesmi ce mozda da legne do jaja !

amaterius
09-03-2013, 10:23 PM
ha tako sam i ja
izredao sve ?to sam imao par ez kitova, ne?to za kontakt, pa jo? neke vsti ali jok
bez miksa ide nekako ?uplje a ne znam u čemu je poanta
ovo sad na snimci je nekakav studio seven drum za kontakt i jo? mi najbolje zvuči:banghead::banghead::banghead:

branoy
10-03-2013, 03:19 AM
znas kako, najlakse ti je napravis bas tako jedan folder, i sve snare sveta nabacaj, udjes u baterry3, ubacis prvi snare iz foldera na neku notu npr D2. naravno pustis pesmu, i onda na tom jednom polju kockici na bateryu samo ides napred, dal sa shift il alt, zaboravio sam i samo listas po redu snerove a pesma ide, i bas to sta legne to je to, malo oboji pipni levo desno ako treba EQ i compresor, ili reverb fin , nema tu vise sta . bice lepo

Danilo S
10-03-2013, 03:34 AM
Možda zvuči ludo ali ja sam počeo i da tražim tonalitet udaraljki. Uvidio sam da većina onih kojih "legne" ustvari odgovaraju tonalitetu pjesme.

DaBear
10-03-2013, 09:16 AM
Mo?da zvuči ludo ali ja sam počeo i da tra?im tonalitet udaraljki. Uvidio sam da većina onih kojih "legne" ustvari odgovaraju tonalitetu pjesme.

pa iz tih razloga na bubnjevima postoje srafovi i kljuc za stimanje / zatezanje koza !!?
Sad ce da kaze/: "ijaoo to mi nije palo na pamet..kad se digne za jednu notu, zvuci do jaja!" hehe..alo?
Pa stim pomaze nenormalno, pogotovo bas bubanj..:shock:

Danilo S
10-03-2013, 04:20 PM
Znao sam da će biti komentar tipa: Alo pa to je očekivano, normalno, šta si ti mislio?!?! Nisam mislio da sam otkrio toplu vodu nego sam hito to istaći iz razloga što vjerujem da ima onih koji ne razmišljaju o tome. Sve nas je više koji se bave produkcijom a nisu imali priliku svirati live, sa muzičarima na raznoraznim instrumentima. Da bi dobro semplovao nešto poželjno je da znaš prirodu instrumenta ali je činjenica da ih ima puno koji sempluju npr kongu, tarabuku itd a nikada nisu ni vidjeli kako izgleda, a kamoli odsvirali nešto na njima. Ja sam, na svu sreću iako sam "samo" DJ i producer u razvoju imao priliku svirati sa raznoraznim instrumentalistima i NARAVNO znam da se i perkusioni elementi štimaju po tonovima...

amaterius
10-03-2013, 05:32 PM
znas kako, najlakse ti je napravis bas tako jedan folder, i sve snare sveta nabacaj, udjes u baterry3, ubacis prvi snare iz foldera na neku notu npr D2. naravno pustis pesmu, i onda na tom jednom polju kockici na bateryu samo ides napred, dal sa shift il alt, zaboravio sam i samo listas po redu snerove a pesma ide, i bas to sta legne to je to, malo oboji pipni levo desno ako treba EQ i compresor, ili reverb fin , nema tu vise sta . bice lepo

imao sam ja ideju da ubacim semplove u kontakt pa da si napravim jednu takvu igračku za pokuse ali toontrackovi semplovi nisu prihvatljivi od strane kontakta
ne znam dal ih batery prihvača