PDA

View Full Version : koji bass vsti ili sample library?

drzox
06-03-2013, 10:27 PM
Interesuje me koji bass vsti ili sample library najvise koristite u pop-folk produkciji ,tipa Samardzic i slicni .I ako je to trillian koju bazu iz njega?
Ja ne uspijavam sa trilianom dobiti zeljene rezultate (konkretno Fender fingered full range) jer mi u mixu bude "premasan" ili bice da ne znam :banghead:

Geronimo
06-03-2013, 11:10 PM
Ja mislim da treba da snimis obe verzije basa (DI i bez) i onda da se igras sa plugins ili analognim spravama ... Ako je neka balada gledaj da lepo obojis bas sa analognim plaginovima (tipa waves renaissance/api serijom/pultec/1073/LA 2a/SSL itd.) Rekao si da nemozes da ukrotis bas, kako ga koristis u miksu sa kick-om? Jel ti pesma spora ili brza?

amaterius
07-03-2013, 05:53 AM
pa sad ovo ne kontam
DI i bez a radi se o vsti ili librarijima:banghead::banghead::banghead:

drzox
08-03-2013, 11:30 AM
Sta je reci ,svi snimaju zivi bas ili vam je mrsko tipkati ,ili niko ne snima pop folk?:wink:

Geronimo
08-03-2013, 01:41 PM
pa sad ovo ne kontam
DI i bez a radi se o vsti ili librarijima:banghead::banghead::banghead:

Radi se o tome da treba da snimi ziv bas :D toliko i da u ovom slucaju batali vst i ostalo

MilTon
08-03-2013, 01:47 PM
Interesuje me koji bass vsti ili sample library najvise koristite u pop-folk produkciji ,tipa Samardzic i slicni .I ako je to trillian koju bazu iz njega?
Ja ne uspijavam sa trilianom dobiti zeljene rezultate (konkretno Fender fingered full range) jer mi u mixu bude "premasan" ili bice da ne znam :banghead:
U principu, najvise sam miksao trilgy i trilian, mada i razne druge varijante. Sve probleme koje imas mozes resiti sa malo multiband eq i malo dinamike. Jos ako dodas i neku tape simulaciju, eto komercijalnog zvuka.
Pozdrav

KrK
14-05-2013, 06:33 PM
U principu, najvise sam miksao trilgy i trilian, mada i razne druge varijante. Sve probleme koje imas mozes resiti sa malo multiband eq i malo dinamike. Jos ako dodas i neku tape simulaciju, eto komercijalnog zvuka.
Pozdrav
POzz

Mo?e neka preporuka za tape simulator?

DzoniPFC
15-05-2013, 04:09 AM
POzz

Mo?e neka preporuka za tape simulator?

Nebula 3 + CDSoundMaster tape booster.

KrK
15-05-2013, 09:48 AM
Nebula 3 + CDSoundMaster tape booster.

Ba? sam skinuo besplatnu verziju NEbule 3 za CM časopis. Vst je vrlo vjetovatno dosta oguljen od plaćene verzije ali daje nevjerovatne rezultate :-) Stavio sam ga na bass traku i predobro zvuči.

HVALA HVALA na preporuci