Log in

View Full Version : daw, vsti na externom HD

amaterius
26-02-2013, 01:54 PM
malo glupavo pitanje ali....
Kolika je mogućnost da sve(daw, vsti, semplovi....) instaliram na externi hard i da radi na nekom drugom kompu
Kakav je slučaj sa ovim softverima. Naime ,promjer, igrice največim dijelom nisu ovisne da budu u sistemskim folderima, te jednu instaliranu GTA npr mo?e? bez problema stavit na exter i u?tekat na drugom kompu i dere...dakako ako ima dosta jaku ma?inu..
Kako taj dio ide sa daw ma?inerijom.
Znam da neki pluginovi idu kao dll i dovoljno ih je zaljepiti u vst folder..bez instalacije..No kako je s ostatkom...Instalira li se sve u određeni direktorij ili ima masti i u sistemskim mapama winsa..

kravadinka
26-02-2013, 02:59 PM
Teško će ti to raditi, jer sam sistem zahteva sve instalirane drajvere i kad prikačiš disk na drugu konfiguraciju on poludi tražeći sve drajvere, a često neće ni da se podigne.
Pored toga gomila pluginova i instrumenata se registruje tako što pamti MAC adresu mrežne karte, čim se to promeni više ništa nije registrovano, pa onda sve iz početka.

Reaper ima opciju da ga instaliraš tako da možeš ceo folder da iskopiraš negde i nastaviš da radiš, takođe možeš ga instalirati na USb i gde god pođeš imaš svoj setup na kome radiš, ne znam da bilo koji drugi DAW ima tu opciju, osim krekovanog Cubase 5 koji takođe može da se podigne sa USB, ne znam je li to i zvanično podržano.

Aj ti lepo reci zašto to tebi treba, možda postoji neko drugo rešenje za to što hoćeš.

amaterius
27-02-2013, 01:24 PM
ovakva je situacija
dva laptopa i jedan komp ali svi su namjenjeni za ne?to drugo i nekad imam sve troje na raspolaganje nekad ni jedno
daw nije pretenzija br.1 već hobi trenutno, isprobavanje, učenje....
vidio sam na netu da postoji portable cub5 pa ću probati
jo? da mogu recimo sampletank piknuti gore to bi bilo ok jer bih mogao i s tim dosta izmi?ljati ,programirati pa poslije srediti na pravom mjestu
kad budem imao vremena probat ću kopirati direktorije s vsti pa ih probati na drugom kompu ak će ?ljakati

psionic
27-02-2013, 05:05 PM
ovakva je situacija
dva laptopa i jedan komp ali svi su namjenjeni za ne?to drugo i nekad imam sve troje na raspolaganje nekad ni jedno
daw nije pretenzija br.1 već hobi trenutno, isprobavanje, učenje....
vidio sam na netu da postoji portable cub5 pa ću probati
jo? da mogu recimo sampletank piknuti gore to bi bilo ok jer bih mogao i s tim dosta izmi?ljati ,programirati pa poslije srediti na pravom mjestu
kad budem imao vremena probat ću kopirati direktorije s vsti pa ih probati na drugom kompu ak će ?ljakati

Ja sam to vec radio par puta - Situacija sa VSTima je sledeca: neki ce raditi, neki ce resetovati autorizacije i traziti da opet uneses kljuc (kljuceve drze negde u registry-ju windowsa na kome su instalirani, veci broj plaginova ovako radi), neki nece moci da nadju svoje banke i presete (mada vecina ima da se setuje path naknadno), a neki uopste nece raditi (ili nece imati GUI i slicne gluposti - manji broj, ali ih ima)

amaterius
27-02-2013, 05:24 PM
A portabilni cubase'ima li ko takvih iskustava
Vsti--bio bih zadovoljan i sa coyote npr.

kravadinka
27-02-2013, 09:02 PM
Instaliraj na sve tri ma?ine taj Cubase, ili bilo koji drugi. instaliraj takođe SampleTank i prebaci sve banke semplova na taj Externi hard disk.
Na svakom sistemu napravi da ti SampleTank vuče semplove sa externog hard diska, pa kako ti kad koji kompjuter dođe pod ruku, bocni u njega externi hard i radi.

amaterius
28-02-2013, 01:17 PM
:)
ba? sam to planirao
ak ne bude drugačije onda ću aplikacije na komp a librarije na externi