PDA

View Full Version : Potrebna pomoc hitnooo !!!

dare
22-02-2013, 01:27 AM
Kupio sam M-Audio Axiom 25 klavijaturu, i na pocetku je radila ok, ali sam poceo istrazivati sta sve klavijatura nudi i pritisnuo sam ne znam ni ja sta i sad imam veliki problem sa klavijaturom :/ Radim u programu Reason i kada otvorim Redrumm plugin, tipke za bubnjeve na klavijaturi nisu podesene sa pluginom.Kada podesim tipke i otpocnem snimanje bubnjeva, nista se ne desava, cujem zvuk ali snima se prazna traka, a prije nego podesim drumm tipke snimaju se bubnjavi normalno ali mi samo 2 tipke daju zvuk, a ni te 2 nisu podesene na kanale na kojima trebaju biti (pritisnem tipku koja bi trebali biti na drugom kanalu, a na programu registruje treci kanal)...

Ako iko zna u cemu je problem pomagajte molim vas, ponavljam klavijatura je radila perfektno dok ja kreten nisam pritisnuo nesto i sad neznam kako da je vratim na staro! Unaprijed hvala ;)

DaBear
22-02-2013, 09:29 AM
Kupio sam M-Audio Axiom 25 klavijaturu, i na pocetku je radila ok, ali sam poceo istrazivati sta sve klavijatura nudi i pritisnuo sam ne znam ni ja sta i sad imam veliki problem sa klavijaturom :/ Radim u programu Reason i kada otvorim Redrumm plugin, tipke za bubnjeve na klavijaturi nisu podesene sa pluginom.Kada podesim tipke i otpocnem snimanje bubnjeva, nista se ne desava, cujem zvuk ali snima se prazna traka, a prije nego podesim drumm tipke snimaju se bubnjavi normalno ali mi samo 2 tipke daju zvuk, a ni te 2 nisu podesene na kanale na kojima trebaju biti (pritisnem tipku koja bi trebali biti na drugom kanalu, a na programu registruje treci kanal)...

Ako iko zna u cemu je problem pomagajte molim vas, ponavljam klavijatura je radila perfektno dok ja kreten nisam pritisnuo nesto i sad neznam kako da je vratim na staro! Unaprijed hvala ;)

1. UVEK "istrazuj" uz manual - pomaze mnogo. Bar znas sta radis i gde si bio!

2. resetuj klavijaturu: To reset your Axiom 25, 49, or 61, hold down the + and - buttons simultaneously when powering up the device.

(drzi + i - pritisnute dok palis klavijaturu)

probaj to pa vidi kako ide..verovatno si pritisnuo neki memory setting za neki drugi software ili sta vec..?

dare
22-02-2013, 01:51 PM
prelisto sam manual, ali nema nista o tome u njemu...resetovo sam klavijaturu ali opet isti problem...pregledo sam kilometar klipova na netu o ovoj klavijaturi ali nijedan ne pomaze...a i ja mislim da sam aktivirao neki preset, i sad ne znam kako je vratiti na staro...ne znam sta da radim :/ ipak hvala ;)

BlasterMaster
22-02-2013, 04:35 PM
onda nadji na maudio forumu poslednje drivere (ili fixbug-ove)
ako ni to ne pomaze, onda nije do klavijature, vec trebas podesiti midi kanale koje reason prepoznaje i mora da se usaglase... ja sam imao problem sa kongom ali moras sam da mapiras dirke...on bi trebao automatski da poredja note i kad ucitas banku da rasporedi po dirkama, medjutim negde si verovatno na klavijaturi ucitao preset koji je to promenio i sad moras manuelno da mapiras...i vidi da nekako na kraju sacuvas taj preset ili u programu ili na klavijaturi, jer meni se x puta desavalo da mapiram samo zato sto zaboravim da sejvujem... javi ako resis...
pozdrav