View Full Version : bass kontakt?
branoy
21-02-2013, 10:19 AM
e ljudi, nest sam sinoc radio u cubesu, uzeo adictiv drum, ono sve na 0 stavio, izabrao neka tri udarca kick snare i hi hat na razlicite kanale, i sta znam, svidelo mi se, e sad, nasao sam ovu bas gitaru za kontakt, svidja mi se, samo ima kratke slajdove,, a da mi je duze i sa vise izbora, mada i bass gitara bi mogla imati legato da spustim za -12 skalu, kako vec idu ti slajdovi? a? gde nac ovaku full da ima slajdova al po svim tonalitetima, ?
ne koriste mi se one po 30GB, ma nesto normalno , ova je 23mb, nemoze bolje! :D
i da tu nakraju sam stavio onu nebulu na master pre limitera, neki logic consol preset
http://picosong.com/nc6R/
evo kakva je org, negde sam nasao je.
Nije lo?e, samo ?to su ti ti slajdovi malo prenagla?eni, dok je ostatak bas deonice tih.
Uzgred, ?ta koristi? za ovaj ?enski glas?
branoy
21-02-2013, 11:06 AM
znas kako ne volim preterati da se neko cuje mnogo a neko nikako, bas umixam tako sto odvrnem zvucnik i kad on i drum imaju snagu a ni jedan ne probija, msm da se uvek moze vise pojacati celokupno.
tu je vec opet fora isto i ovako do basa, zato trazim takve dobre.
vocal? ma devojke iz ethno world haha, bezveze ih dodao na kanal, nisu bas sto posto sinhro al fine su , uklapaju hehe
branoy
21-02-2013, 06:59 PM
evo ovaj kome treba
http://www.4shared.com/file/w1nA3qQB/01_FenderSub.html
gde skidate dobre ovako male NKI free po netu? imal ih? ja sam najvise nalazio al sve sami brasilci radili, i odlicne. najvise od njih.
i daa slajdovi? gde ima ??D nemam trilian, cuo sam da tamo ima, kad bi se moglo presemplovati sam slajdove. u jedan nki ako su dobri uf.
kravadinka
21-02-2013, 09:56 PM
Usemplovaću ti ja jedan bas sa slajdovima, pa se igraj ako ti treba ne?to tako malo.
branoy
21-02-2013, 10:23 PM
e hvalaa, mozee!, ma znas kako ne treba mi puno, sam za svaki ton da ima po slajd u tonalitetu :) jer vecinom imam jedan slajd ovako koji je samo za jednu intonaciju , a da ga pitchujem nije to to ,, ode priroda zvuka , kad stignes salji.
Mogli
21-02-2013, 11:08 PM
Ja bas volim ovakve stvari sto odmaraju, samo sto je sve suvise na prvu, a bas mi se uopste ne svidja, interesantno. Valjda zato sto sam basista :grin:
branoy
21-02-2013, 11:35 PM
vidis Mogli druze ti posto si bassista mogao si nam usemplovat pravi bas haha, znam ba da je to zajebano treba obratit paznju na svasta nesto, al mogao bi odradit, snimiti jedno dve oktave prave zice, da to ubacimo u kontakt, da vidimo kakva je boja i za koju vrstu zabave heheh,,
msm ako ti nekad bude dosadno:) dobices i ti sredjen NKI!! pa ne moras stalno uzimat gitaru kad nema potrebe heheh
ma i ja volim ovako laganice, pa sta mi padne na pamet, msm drugi dio umnozim dva put da ne vracam stalno haha, demo.
dacustic
22-02-2013, 12:22 AM
e ljudi, nest sam sinoc radio u cubesu, uzeo adictiv drum, ono sve na 0 stavio, izabrao neka tri udarca kick snare i hi hat na razlicite kanale, i sta znam, svidelo mi se, e sad, nasao sam ovu bas gitaru za kontakt, svidja mi se, samo ima kratke slajdove,, a da mi je duze i sa vise izbora, mada i bass gitara bi mogla imati legato da spustim za -12 skalu, kako vec idu ti slajdovi? a? gde nac ovaku full da ima slajdova al po svim tonalitetima, ?
ne koriste mi se one po 30GB, ma nesto normalno , ova je 23mb, nemoze bolje! :D
i da tu nakraju sam stavio onu nebulu na master pre limitera, neki logic consol preset
http://picosong.com/nc6R/
evo kakva je org, negde sam nasao je.
bass jako mulja,nije konkretan!Neko nekom smeta!
branoy
22-02-2013, 12:28 AM
paz to je do mene, ne volim da je kristal, volim da se stopi sa drum, mada tih je koju niansu, ima nas volimo kako da ti kazem deep, fingered, dok neko voli picked, slapp, kontas, msm sve do nas sami ko sta voli, ako imate bolji dajte.
DzoniPFC
22-02-2013, 12:41 AM
A da probas npr Scarbee Jazz Bass? Gde ces bolje u ITB svetu...
branoy
22-02-2013, 12:45 AM
imam druze te sve scarbe basoove, al tu treba celu noc crtanja kontrola sta za sta, ja za to nemam volje. treba poznavat i tehniku pravog sviranja, ne moga sam crtat napamet, jedino po sluhu sta mi se dopadne,
meni trebaju ucinkoviti i manji, i onako pola kaseta je s klavijature bass , ured na svakoj, i super, niko nista nije rekao, osim nas muzicara,
A da probas npr Scarbee Jazz Bass? Gde ces bolje u ITB svetu...
Zavisi od ukusa. Pogledah na Youtubeu prikaz Scarbee Rickenbacker Bass - meni je to najbolji VSTi koji sam ikad čuo.
STUDIOTON
22-02-2013, 09:24 AM
ja sam prestao da razmisljam o bassu od kada je izasao trilian .. prosto ne znam sta vise lutate :confused:
sto se mene tice, bass ne treba vise niko da pravi :D
kravadinka
22-02-2013, 09:39 AM
Scarbee je jako ozbiljan, mene je kupio sa Black Bass Amped 4, pre toga je sve bilo manje više neozbiljno, Trilogy skroz nedefinisam i namunjen da bude deb'o, ništa od definicije.
A onda Scarbee sa slajdovima i svim alteracijama, jako jednostavan za korišćenje, sustain za slide, ostalo je sve već pod prstima, odlično semplovano.
Najbolji mi je Scarbee MM, ali kad je neka brža svirka u pitanju, za ove stojeće linije Trilian je bolji, ima par ovih većih Bisonete, Fender i možda Patituci koji su dobri.
Zavisi od manira, Scarbee je uglađeniji i daleko preciznije semplovan od Trilian koji je više onako po seljački debeo, za sve pare, "masan" kao burek, iz prve ima taj sub, opet sve zavisi od namene.
Evo ti Branoy, Bissonette iz Trilian za Kontakt 4 pa na više, tu je negde oko 35 mb, imaš 6 layer-a, negde oko 200 sempolova, imaš Note Off, 6 sekundi do One Cycle Loop, a tu ti je i 5 oktava Slide-ova, nema šta puno da se misli, sedneš i sviraš...
http://www.mediafire.com/download.php?t88bph0hz8x89om
DzoniPFC
22-02-2013, 03:29 PM
Zavisi od ukusa. Pogledah na Youtubeu prikaz Scarbee Rickenbacker Bass - meni je to najbolji VSTi koji sam ikad ?uo.
E da, i Rickenbacker. Vrhunski...
@Branoy, cak i bez naprednog programiranja, out-of-the-box Scarbee zvuci kao bass gitara, u odnosu na ove freeware zezalice sto si postavio.
Ne razumem sta konkretno zelis, kad vec imas sve od Scarbee semplova, i sa njima mozes SVE uz malo volje i truda. Iskreno mislim da gubis vreme jer neces naci nista bolje.
branoy
22-02-2013, 04:37 PM
aha , skonto sam vas sve trojicu!! nema sta to je to znaci vrha od bass vsti, moracu se nakaniti i skinut i taj trilian, naime koristio bi ja to verovatno i da ne crtam kontrole pa kako bude, al kad skontam cubase 32bit, doce projekat sad pa sad u tu memoriju, probao sam ono smanjenje na 18kb, pucketa po malo na 4ms kasnjenja karte, ustvari neki manji ne ,a neki veci da, pa sam vratio na 60kb, iako je komp quad intel 9300 i 5gb rama, i hard 64mb kessha,
ti bass mi najvise trebaju ako radim sa akusticnim drum nesto,
za ove elektronske tu je vec lako ima 5-6 vsti vrhunskih za to sto svi koriste i oni nista ne zauzimaju, sam je zajebano kad radis eto akustiku.
skupljam sebi bazu za kontakt , folder jedan samo bass, sto valja,
hvala kravadinka na slides!! odlicni :D ,, onaj bisonet je bas svirljiv, to je to, na to i mislim, a ne tamo 7 cvenih dirki pa pogubim se dok skontam u brzini sviranja gde sta !!
kravadinka
22-02-2013, 05:20 PM
Ima? jaču konfiguraciju nego ?to sam ja imao, kod mene je bio Q8300 i 4GB RAM-a, sa jo? onda prastarim IDE diskovima je sve stajalo na 6kb i radilo bez problema.
Igraj se malo sa tim, 60kb je mnogo, stavi na 30, MORA da radi tako.
branoy
22-02-2013, 05:26 PM
aha znaci do mene je nest, maticna je isto ok asusu p5q, msm dobra masina i dan danas, sve sam zavrsavao, osim vidis kontakt da sam podesavao, sad imaju li veze kakvi drajveri od presonusa firepod10 64bit? latencija?
IDE nemam, , sve sata kablovi.
i to jos kad je OS X hakintos izasao i trazio da ne sme biti IDE, sreca sam disketa bila koja je otkacena, i CD writer kojeg sam zamenio za SATA.
ispitacu ja to onda detaljnije, odo svirat, pa iza week odma.
Mogli
25-02-2013, 08:31 PM
Scarbee je jako ozbiljan, mene je kupio sa Black Bass Amped 4, pre toga je sve bilo manje vi?e neozbiljno, Trilogy skroz nedefinisam i namunjen da bude deb'o, ni?ta od definicije.
A onda Scarbee sa slajdovima i svim alteracijama, jako jednostavan za kori?ćenje, sustain za slide, ostalo je sve već pod prstima, odlično semplovano.
Najbolji mi je Scarbee MM, ali kad je neka br?a svirka u pitanju, za ove stojeće linije Trilian je bolji, ima par ovih većih Bisonete, Fender i mo?da Patituci koji su dobri.
Zavisi od manira, Scarbee je uglađeniji i daleko preciznije semplovan od Trilian koji je vi?e onako po seljački debeo, za sve pare, "masan" kao burek, iz prve ima taj sub, opet sve zavisi od namene.
Evo ti Branoy, Bissonette iz Trilian za Kontakt 4 pa na vi?e, tu je negde oko 35 mb, ima? 6 layer-a, negde oko 200 sempolova, ima? Note Off, 6 sekundi do One Cycle Loop, a tu ti je i 5 oktava Slide-ova, nema ?ta puno da se misli, sedne? i svira?...
http://www.mediafire.com/download.php?t88bph0hz8x89om
Ovo je samo jedan od tvojih brilijantnih komentara. Sve je bas tako, sto se tice basa. Scarbee ima neku notu zivosti u sebi, neku definiciju, dok je Trilian predebeo i okrugao, kao da se odbija od membrane, a ako ga stanjis, onda ga nema nigde.
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.