PDA

View Full Version : Mapiranje midi klavijature sa vst synthom (Cubase) - problem

matija
20-02-2013, 09:51 AM
Dragi svi. Kao midi klavijaturu koristim Oxygene 8v2, a kao softver za snimanje u kojem otvaram razne vst synthove - Cubase.
Primjetio sam da su neki fejderi i gumbi na klavijeturi unaprijed usklađeni sa vst-om,međutim većina nije. Kad sam prokljuvio kako ih uskladiti, pomoću generic remote-a, u Cubase-u sam nai?ao na problem. Naime, kad podesim midi in i out,te kad moram stisnuti tipku "Learn" i okrenuti bilo koji od gumbića na svojoj midi klavijaturi (čime ga program automatski prepozna i promijeni mu "adressu") ne de?ava se ni?ta.:cry: Adressa se ne mijenja, odnosno kao da cubase ne prepoznaje taj gumbić. Prilikom otvaranja novog generic remote-a sam stisnuo "Apply" prije cijelog procesa, u nadi da će to pomoći (na jednom forumu sam vidio da je tako rije?en problem), ali opet ni?ta. Nadam se da ste razumjeli i da nisam bio previ?e nejasan,barem oni Cubase korisnici...

Danilo S
20-02-2013, 10:16 AM
Midi mapiranje u Cubase-u po meni nije pretjerano intuitivno. Laičkim jezikom ću probati. Sjećam se da sam za svaku kontrolu morao štimati u Generic Remote-u i podešavanja u gornoj listi i u donjoj i da su podešavanja u koloni "Flags" bitna. Ja sam gledao video tutorijale na YouTubu jer sam prije toga mapirao u Reasonu (gdje je ekstra jednostavno) i u Ableton-u, za koji imam APC, znači plug and play. Probaj i ti sa YT-om.Na primjer:

https://www.youtube.com/watch?v=cMGJGRN_jL4

matija
20-02-2013, 10:23 AM
https://www.youtube.com/watch?v=cMGJGRN_jL4

Pozdrav Danilo.Ma pogledao sam ja ovaj video koji si mi predlo?io i u principu razumijem taj generic remote-sistem. Ali mislim da je ovo ba? softverski problem. Jedan od gore navedenih koraka ne funkcionira, a to je kad u Cubaseu sisnem tipku Learn ona neće da odradi svoj posao, a to je da prepozna "adresu" gumbića na midi klavijaturi.

spartakus
20-02-2013, 10:39 AM
Ja sam imao slichan problem koristim oxigen 49,taster learn morash pritisnuti par puta.iskreno meni cubas nije mogao nishta da zapamti mapiram 10knobova i on to jednostavno zaboravi.slichan problem i nuendo i sx,dok ableton druga prica..

wladymeer
20-02-2013, 10:39 AM
probaj neki drugi DAW, čisto da vidiš da li je problem u kontroleru ili Cubaseu.