View Full Version : ez drumer vs addictive drums
amaterius
19-02-2013, 10:56 AM
Interesira me kakva su va?a iskustva, koji je po vama bolji, realističniji
i koji ima bolje mogučnosti ?to multichanel ?to dodatnih obrada.
Osobno sam isprobao ez ali u neke se pjesme jednostavno ne uklapa.
Dakako znam da ćete sad pomenuti superior ili Slate ali
osim 30 i vi?e Gb ka?u i da su dosta kompliciraniji iako su to vjerijatno personalni pristupi
...ipak me interesira recenzija ova dva s početka threada
Prezentacije na YT i nisu ba? realne
Citat sa Gearslutza: "I used both and found AD has better sounds when listening solo but EZ-drummer sits a lot better in the mix and blends better with other instruments." Ima naravno i suprotnih mi?ljenja, ali ja sam do?ao do istog tog zaključka. Kad se slu?a samo bubanj AD zvuči neuporedivo bolje, ali u miksu mu se ne?to desi... Mada, verovatno je u pitanju samo nedostatak boljeg miksad?ije.
kravadinka
19-02-2013, 12:59 PM
I ja imam slično iskustvo, AD je takav kakav je, nikad niam uspeo da napravim od njega nešto malo drugačije.
Nekom se sviđa taj zvuk, meni lično zvuči kao da je semplovan na 28khz, da je u startu prekompresovan i sažvakan, pa je nemoguće dalje ga procesirati.
Znam da je Seal radio Soul iz 2008. sa AD, jasno se čuje da bubanj nisu dirali, koristili su Retro Pack i prilično bedno zvuči.
EZ Drummer i pack-ovi za njega nisu ništa posebno, ali Superior Drummer je već druga priča, većina tih semplovanih komlpeta mi zvuči baš onako kako ja snimam bubanj, pa mi je veoma logičan i otvoren za razna procesiranja, može se od njih napraviti mnogo toga.
Da ne pominjem round robin, artikulacije, blead-ovi, Superior Drummer je daleko ispred.
Skoro sam počeo da koristim ove banke iz Kontakt-a, Abbeyroad, Studio Drummer, sve mi je to odlilno takođe, ali u poređenju sa SD fali alteracija i varijacija, round robin je daleko bolji u SD, kao i MIDI Grooves iz EZ Player-a su odlični, ali oni se mogu koristiti na bilo kom od ovih.
Generalno je najveći problem doboš i hi hat, tu se najviše čuje da bubanj nije živ, konkretno kod SD ima možda dva ili tri doboša koji zvuče kao živo snimanu, ostalo je sve kao izvučeno iz konteksta.
Takođe, dva tri hi hat-a koji nešto rade, ostali su kao i druge sobe.
Generalno je sve to u SD 1 bankama, kao i Vintage Custom, ove novije banke nisu ni upola tako dobre...
amaterius
19-02-2013, 01:31 PM
sla?em se s ovim u vezi snera i HH
dakako u biti su nosioci svega +kick te su i na največoj ku?nji
Na?ao sam neki pack za kontakt.
studio seven drums-čini mi se da se tako zove, sner mi zvuči daleko bolje nego bilo koji od ez.Dodu?e mo?da sam i u krivu jer gledam prvenstveno start a ne ?to će se kasnije u mixu de?avati. O mixu ne mogu jer sam tek u počecima pa vjerojatno vučem i neispravne poteze kad dobijem sasvim krivi ton .....
no kad bi sad i?li u recenzije čuo sam od znalaca da je steven slate daleko ispred ali
ja bih rekao stvar ukusa, potrebe, a i cijelog osobnog stava...
no ipak me najvi?e interesira ono iz uvoda a i eventualno kakav manji pak za kontakt recimo...
kravadinka
19-02-2013, 02:58 PM
Steven Slate je nešto sasvim drugo, on je namiksan i nema mnogo šta da se dira, a i nije pristup kao kod SD i EZ, tamo je sve podeljeno na komponente bubnja, a ne na mikrofone kao kad ga snimaš uživo.
Taj Studio Seven Drums je sličan kao SS.
Iako sam dobijao neke projekte da miskam sa SS i oni su zvučali dobro, ja lično više volim da simuliram snimljen bubanj od starta što SD pruža.
Ma sve je to super, samo je pitanje šta ti kad treba, valja menjati da se ne bi sve svelo na jedan isti zvuk godinama, pto i jeste problem ovdašnjih "producenata".
Ako ćeš neku banku koja u startu zvuči fino, probaj NI Studio Drummer, imaš u njemu preseta i groove-ova, pa možeš fino sa tim početi.
Znam da je Seal radio Soul iz 2008. sa AD, jasno se čuje da bubanj nisu dirali, koristili su Retro Pack i prilično bedno zvuči.
Bedno ili ne, hvala ?to si nam ukazao na ovaj album. Obrade soul standarda u retro stilu i skoro sve - ne samo bubnjevi, dakle, čak i gitare - rađeno sa VSTi pluginovima.
Tekst u SOS-u:
http://www.soundonsound.com/sos/apr09/articles/it_0409.htm
amaterius
19-02-2013, 07:37 PM
Bedno ili ne, hvala ?to si nam ukazao na ovaj album. Obrade soul standarda u retro stilu i skoro sve - ne samo bubnjevi, dakle, čak i gitare - rađeno sa VSTi pluginovima.
Tekst u SOS-u:
radio ja neki onak, demo i vst gitare, a veli frend 8koji ima studio i snima sve u ?esnaest, veliki znalac,,đitra ti dobra , jesi je snimao kod kuće ili u studiju:banghead:
e sad si misli ko nam glazbu stvara
radio ja neki onak, demo i vst gitare, a veli frend 8koji ima studio i snima sve u ?esnaest, veliki znalac,,đitra ti dobra , jesi je snimao kod kuće ili u studiju:banghead:
e sad si misli ko nam glazbu stvara
To ne znači da ti je frend od tog trenutka postao manji znalac. Znanje nije u tome da pogodi? čime je neko ne?to snimao, već da snimi?, pa čime god.
Jednom davno sam na TV-u gledao emisiju o studijskom nasnimavanju zvuka za filmove. Ide scena u kojoj vojska mar?ira ulicom (moguće da je ono kad Talijanci paradiraju Stradunom u Okupaciji u 26 slika, ili ne?to slično), a ovaj u studiju u rukama razvlači i skuplja celofan skinut sa paklice cigareta. Strojev korak, sto posto, to je taj zvuk. Da ne govorim o svetskim hitovima iz ?ezdesetih za koje smo decenijama mislili da sadr?e divne snimke gudača, a ono melotron.
kravadinka
20-02-2013, 08:46 AM
Tekst u SOS-u:
To samo opet potvrđuje ono ?to je odavno jasno, nije problem ni tehnika, ni oprema, ni je li UAD ili Nomad Factory, kada je dobar aran?man - izvođači, sve je dalje pitanje tehničkih sitnica, za koje opet treba znanje.
Po autorskom pravu, najmanje zarade ima aran?er, ja mislim 25%, a njegova uloga je najva?nija, kao re?ija u filmu. Ne znam koji idiot je to tako podelio...
MUzzY
20-02-2013, 01:34 PM
Zavisi kako se postavis u dogovorima ali, da... uglavnom je tako.
Inace AD mogu sasvim lepo da zazvuce. Pogotovo Retro pack. Ja ih uglavnom koristim za postavku aranzmana (kombinujuci njegove midi groove-ove) i posle u miksu koristim uglavnom njegov hi-hat i kick u kombinaciji sa OceanWaves drums (zbog vrhunskih room mic-ova) i Slate semplovima.
TOSHO
20-02-2013, 05:03 PM
Upotrebljivi i jedan i drugi. Ez lagano jednostavniji, AD malo kompliciraniji i meni osobno puno bolji, a zapravo ih korsitim oba....mada AD vi?e od EZ :wink:
MUzzY
20-02-2013, 06:30 PM
Meni EZ zvuci bezveze. Prepoznam ga gotovo svaki put.
kravadinka
20-02-2013, 11:00 PM
To je već do miskad?ije, inače Toontrack je poznat po tome da mo?e da se edituje do besvesti...
amaterius
09-03-2013, 09:04 AM
Ima li Addictive mogučnost instalacije samo jednog kita ili mora? cijeli paket
kravadinka
09-03-2013, 05:58 PM
Mislim da nema, ali on je mali, mo?e? i da ga ostavi? na sistemskom disku...
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.