View Full Version : Extreme Strings by kontakt 5.0.3 down
branoy
18-02-2013, 11:05 PM
evo jedan strings od mene kvalitetno presemplovan i uradjen za kontakt 5.0.3. skidajte. nesto mi drag hah, poz
http://www59.zippyshare.com/v/66957139/file.html
ii pitanje jedno? de mi recte jel ko radio compresovanje semplova ? ono kad vas pita da snimite farbu pa hocete li kao sa folderom i semplovima ili monolight, a ispod monolight ima compresed sample? msm gubil se tu sta kvaliteta ? vidim da tacno za pola smanji, ako je bilo 100 bice 50mb, i to mi odgovara, jer puno zauzima ton po ton vecinom, ? do sad nisam kompresovao, al sad bi vrlo rado?
BlasterMaster
19-02-2013, 12:14 AM
daj branoj neki sempl sa klauda da vidimo kako zvuci da ne skidamo na slepo (ili... na gluvo?)
branoy
19-02-2013, 12:24 AM
ma zvuci super , sta je ovo 19mb, skines za po minute a net flat, haha
al evo ajd.
https://soundcloud.com/branoy/strings-branoy-kontakt
ma zvuci super , sta je ovo 19mb, skines za po minute a net flat, haha
al evo ajd.
https://soundcloud.com/branoy/strings-branoy-kontakt
..za?to to ne ?ljaka..jednostavno ne trza..?:confused:
amaterius
19-02-2013, 01:39 PM
kod mene radi i mogu reči bolje nego kompletni garritan 4
dodu?e samo tremolo al :grin::grin::grin:
kravadinka
19-02-2013, 02:30 PM
Šta misliš da izgubiš kad sempluješ sa klavijatura koje u startu zvuče bedno? :)
Treba da znaš da Korg već u zadnjih 30 godina kompresuje sve lossless u razmeri 2:1, pa ti je sve što slušaš iz tih ROMplera već komprsovano.
Kompresuj slobodno, ne čuje se razlika ni na mnogo kvalitetnijem materijalu, a ne na Korg ROM multisemplovima.
Što se zamaraš, taj Strings koji si usemplovao traje bukvalno 0,2 sekunde, sve dalje je One Cycle Loop.
Valjda je logično da radiš suprotno, da ubaciš u to smeće od klavijature nešto što inicijalno ima 50 gb...
branoy
19-02-2013, 06:35 PM
aha znaci smem slobodno u compress, odlicno!! ,, znas kako imam sve te i po 30 gb i manje i vise sto ima na netu, al nemam ja to gde ucitat, treba mi minimalno 16gb rama i koristit 64bit daw, a na presonus i sonar nisam navikao , jedino bi repaer mogao skontat. al ne da mi se jos, u mene 5gb rama, a nije mi mrsko ovako nasemplovati stvari sa klavijatura koje su i dalje mi super. na extremu ima onih kartica sound all, pa odatle isto mogu tih orchestra dosta presemplovati i dobro zvuce bez daljnjeg. jest mozda da je dve sekunde, al ne sviraju sami , jos traka to pokrije i opet odlicno haha
kravadinka
19-02-2013, 07:40 PM
Ma ne treba ti 16gb RAM-a za te banke, ja imam East & West Strings, nije da su najbolji koji postoje, ali su dovoljno dobri za neku manje bitnu ulogu u aranžmanu, a daleko su bolji od tih smešnih klavijatura.
Imaš u Kontakt-u opciju da podesiš koliko će učitati semplova u memoriju, pa možeš da manipulišeš sa tim i da ti 4GB bude i više nego dovoljno, evo pogledaj video kako to izgleda:
http://www.mediafire.com/download.php?3vagcmmp4jyw0ok
Default za Kontakt je 60 kb, moja konfiguracija radi normalno na 6kb, ako bude malo seckao možeš da staviš 12 kb, to će povećati malo zauzeće memorije, ali ništa dramatično, dakle možeš sa 1GB RAM-a da radiš i koristiš sve ove velike banke.
branoy
19-02-2013, 07:47 PM
jebem ti sve ja jos nastimao na 100kb :D povecao, reko mozda bolje, jaaooo,,, valja ici u kontakt i smanjit na 15 !! odma hehehe fala!!
msm nema sanse ode memorija ladno, a takvih instrumenata !! haha, i najgore mi oni veliki neki, npr svi se ucitaju u memoriju a meni sam treba jedan njihov dio ili jedna boja, i kad drugi stavim ode sav ram rad 2 boje iz njih koje su 50 put manje
kravadinka
19-02-2013, 07:52 PM
Ovako većinu toga čita sa diska, e sad zavisi koliko su ti brzi diskovi, ali na 12 ili 18 kb mora da radi i na sporijim ma?inama, a neće ti zauzeti vi?e od 350 mb ovo ?to sam ja koristio, ?to regularno bude 1.5 GB.
branoy
19-02-2013, 07:54 PM
svaka cast!! a de mi reci jel ti reaper 64x? i kontakt? posto sam ja na cubase5, 32 onaj naski. msm jel i to znaci? da instaliram i njeg i mudrujem?
diskovi su najbrzi i najbolji od sata 2 ono bili najskuplji , 64mb kesa i to sta znam, znam da su najhvaljeniji bili, a ovaj novi jedno godinu i po imam, nemam ove sad bas najbrze.
branoy
19-02-2013, 08:19 PM
da ustvari nema veze 64 sad bit DAW, ne prelazimo 4gb ram, smanjili smo ga,, haha dok skontam,. a gledam neku emisiju na happy uzivo misa mijatovic i pisem haha.
kravadinka
19-02-2013, 09:44 PM
Imam Reaper 32 i 64 bit, ali sam u 90% slučajeva u 32 bit, nema neke preke potrebe za vi?e od 4gb.
U su?tini se software isto pona?a, ali jo? uvek koristim neke instrumente koji su 32 bit, pa mi onda za njih otvara poseban proces i to onda malo zna da ?tuca, moja ma?ina je malo starija, evo danas je stigla nova ploča, memorija i procesor, pa ćemo videti onda.
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.