Log in

View Full Version : ?ta je to sa hakerima?

Igor
18-02-2013, 06:14 PM
Da budem iskren, uopšte nisam u fazonu da nešto kao drhtim ili se preterano znojim nervozan zbog toga što nema kukuruzne CuBase 7-mice, ali mi radoznalosti ne da mira to što je to tako.

Čitao sam tamo vamo po net-u da je jedan od najbitnijih likova umro, te da je Yamaha kupila čitavu hakersku grupu, i na posletku to da bi razbijanje sedmice zahtevalo višegodišnje pisanje koda, a za to niko nema ni živaca ni vremena.

Ako je ovo poslednje tačno, zbog čega onda i drugi proizvođači nisu krenuli istim programerskim stopama kao i Yamaha? Da li je moguće da izključivo Yamaha ne igra na kartu dvolične poslovne politike tipa: mi smo protiv piratskog softvera, ali je super da ga ima, jer nas on i reklamira?

Nema ni Propellerhead Reasona poslednjeg doduše. U čemu li je kvaka?
Mislim, nikada do sada nije trajalo ovoliko dugo, tako da mora da je neki
ozbiljan hakerski problem. :cry:

Mika Technika
18-02-2013, 08:59 PM
Pisi im na mail, pa ih pitaj, ovde neces naci odgovor(mozda gresim).

Sent from my Desire HD using Tapatalk 2

Igor
18-02-2013, 11:59 PM
Apsolutno mi nije namera da temu orijenti?em prema kritičkom ili bilo kakvom drugom gledi?tu na ovde već izlizani problem legalni vs nelegalni softver.

Samo se pitam, po?to znam da na forumu ima zilion puta informisanijih od mene, ?ta se to dogodilo na planu pisanja softvera, te je ovaj postao praktično neprobojan.

Interesuje me ovo, dakle, kao fenomen, a ne kao stimulans za optimizam u pogledu saznanja kada bih piratski CuBase 7 mogao imati u sopstvenom računaru. Ne znam za druge, ali ja sam već jedno podu?e vreme (bar tri godine) stao na nečemu ?to bih mogao nazvati formiranim softverskim sistemom, optimizovanim na osnovu zlatne sredine između hardverskih mogućnosti i svojih ličnih potreba. Međutim,naravno, nisam prestao da pratim ?ta se de?ava, odnosno ne de?ava, i ova tema upravo i jeste u "pričaonici" jer mislim da i druge zanima, a su?tina joj je takva kakva je, pa ju je glupo a i nepotrebno p(r)oturati u drugim sekcijama. :wink:

Arthur
19-02-2013, 12:09 AM
možda se desilo isto što i svim kracima muzičke industrije - umrla je. Slabo ide prodaja opreme, proizvođači ne puštaju serije mesecima, nema po radnjama jer nema potražnje. A ovo je opet možda posledica toga da je usled izduvavanja balona milijarderskih zarada cele industrije, konačno splasnulo i interesovanje za bavljenje muzikom. To je početkom 200tih bila cela pomama kad se naslutilo da će sve to moći i iz spavaće sobe da se radi, ako ne isto kvalitetno kao u velikom studiju, onda bar nedovoljno lošije u odnosu na razliku u ceni.
I onda se pojavio behringer i cela low cost priča, kao odgovor na tu novopečenu veliku jagmu i potražnju , i sniziše se standardi svega. I na kraju, Ipod i drugari dokosuriše osnovu svega, fizički medij, čime se cela kula lagano krenula rušiti do samog dna.
Tako da, moguće da je nema potražnje više ni za hakerima kolika je bila do pre samo 3god. Otišli momci u neke profitabilnije grane.
Danas se svi ionako više pale na anonimuse i rušenje sajtova, to je bolja fora.

BlasterMaster
19-02-2013, 12:11 AM
ja se isto pitanje pitam svaki put kad odem na "pirate sa kariba"
cudno mi sto trziste nije malo, ako mozes da skines neku multimilionsku igricu, sigurno ima bar nas dvesta iljada sve-za-dzabe muzicara

fix3r
19-02-2013, 02:07 AM
Cubase 3.x za Atari ST (kao ni Audio za Falcon-a) ni dan danas nije 100% razbijen, sve verzije koje kruze su polovicno odradjene.

Bockie
19-02-2013, 11:20 AM
mo?da se desilo isto ?to i svim kracima muzičke industrije - umrla je. Slabo ide prodaja opreme, proizvođači ne pu?taju serije mesecima, nema po radnjama jer nema potra?nje. A ovo je opet mo?da posledica toga da je usled izduvavanja balona milijarderskih zarada cele industrije, konačno splasnulo i interesovanje za bavljenje muzikom. To je početkom 200tih bila cela pomama kad se naslutilo da će sve to moći i iz spavaće sobe da se radi, ako ne isto kvalitetno kao u velikom studiju, onda bar nedovoljno lo?ije u odnosu na razliku u ceni.
I onda se pojavio behringer i cela low cost priča, kao odgovor na tu novopečenu veliku jagmu i potra?nju , i snizi?e se standardi svega. I na kraju, Ipod i drugari dokosuri?e osnovu svega, fizički medij, čime se cela kula lagano krenula ru?iti do samog dna.
Tako da, moguće da je nema potra?nje vi?e ni za hakerima kolika je bila do pre samo 3god. Oti?li momci u neke profitabilnije grane.
Danas se svi ionako vi?e pale na anonimuse i ru?enje sajtova, to je bolja fora.

I posle ja sejem defetizam...hehe...:D

spartakus
19-02-2013, 10:30 PM
Ma hakeri se ustondirali..

Arthur
19-02-2013, 11:26 PM
I posle ja sejem defetizam...hehe...:D
hehem, naprotiv, ovo nije "šta koj kurac i zašto uopšte" priča, ovo je samo pojašnjenje fenomena šta se zapravo desilo, a to nema nikakve veze sa mojim stavom o tome ko bi i zašto trebao i čime da se bavi na ovom svetu. Da je to sve za mene kurac, ne bih krenuo u 5ocifreni projekat a la "zidanje skadra na bojani", tj, renoviranje mog studija, i unapređenje infrastrukturno-tehničkih aspekata istog :)

ugljesa
20-02-2013, 12:32 AM
Isto se i ja pitam za 7icu :(.

Sent from my iPhone using Tapatalk

psionic
20-02-2013, 06:57 AM
Mislim da nisu svi hakeri nestali. Samo su se povukli u podzemlje. Lik koji je mogao da krekuje syncrosoft za Cubase je nazalost umro i nije za sobom ostavio dovoljno uputstava za naslednike. Njegovi drugovi iz AiRa su mogli da krekuju malo slabije syncrosoft zastite (RobPapen), ali su se i oni smorili (citaj: omatoreli) A te hardverske zastite traze malo vise posvecenosti od one koje je bilo ko spreman da izdvoji samo zarad nekakve slave ili prestiza...

Sa druge strane, kosooki drugari krekuju sve cega se dohvate, kao skakavci. Mislim da je gotovo sve sem Cubasea, vec krekovano. Cak i Samplitude, koji dugo nije postojao kao narodna verzija. Svaki dan izbace gomilu - sto plaginova, sto banaka semplova. Problem je sto se vise izgleda nista novo i ne proizvodi...
Postoji par stvari koje nisu krekovane, ali to je uvek bilo tako.Nikad nije bio period u istoriji, kada si mogao APSOLUTNO sve da pronadjes. Cak mislim da je danas procenat razbijenih vs nerazbijenih zastita daleko veci nego pre pet-sest godina, na primer...

ugljesa
20-02-2013, 03:28 PM
Sem vizuelnog ne vidim zasto bih uzimao novi Cubase 7. Cubase 5 sasvim dobro radi posao i sa ovim sto ima piratski stvarno mozes da postanes Timbaland AKO ZNAS :wink:.
Mada i ja vidim da ih toliko ne zanima Cubase za krekovanje sto ih donekle razumem. Mnogo je manje ljudi koji se bave muzikom nego sto pikaju igre a verujem i da je mnogo lakse krekovati igru nego ovo cudo. Zasto bi se jedan kinez smarao da krekuje cubase zbog male grupe konzumenata ? Jedino ako se potrefi da je mnoogo dobar haker i istovremeno muzicar pa mu treba :D.

vakatt
20-02-2013, 03:33 PM
Mada i ja vidim da ih toliko ne zanima Cubase za krekovanje sto ih donekle razumem. Mnogo je manje ljudi koji se bave muzikom nego sto pikaju igre a verujem i da je mnogo lakse krekovati igru nego ovo cudo. Zasto bi se jedan kinez smarao da krekuje cubase zbog male grupe konzumenata ? Jedino ako se potrefi da je mnoogo dobar haker i istovremeno muzicar pa mu treba :D.

hm, istom logikom ne bi imali krekovan ni Cubase 6 ni ostale DAW-ove, da ne spominjem tek plugin-ove i sample biblioteke itd. ? :wink:

ugljesa
20-02-2013, 03:54 PM
Cubase 6 krekovan ne postoji. Zadnji je 5 ica. Slazem se ali verujem da je mnogo lakse krekovati plug in nego ceo DAW :).

Ne kazem da ne moze da se krekuje nego kazem da zahteva mnogo vremena i mozganja pored posla i porodice zarad neke kvazi satisfakcije sto ste omogucili drugima free DAW :).

vakatt
20-02-2013, 04:31 PM
Cubase 6 krekovan ne postoji. :).

Pardon, korisnik Reapera ovdje :D

Igor
21-02-2013, 12:40 AM
S druge strane, deluje pomalo sme?no kada tako ka?em, ali osećaj da se nema ?ta novo "skidati" je relaksirajući, prosto, ne razmi?lja? toliko o tome, već se konačno usmeri? na određeni alat i pojava tzv. savr?enijih te ne ometa.

Mada, istina, to govori i o činjenici koliko mo?emo biti "out of selfcontrol", i koliko se lako na?e slobodno vreme mo?e izmanipulisati čak i onda kada smo savr?eno svesni da u ustima imamo udicu.

To je sad malo (mnogo) ?ira tema...

psionic
21-02-2013, 01:05 AM
S druge strane, deluje pomalo smešno kada tako kažem, ali osećaj da se nema šta novo "skidati" je relaksirajući, prosto, ne razmišljaš toliko o tome, već se konačno usmeriš na određeni alat i pojava tzv. savršenijih te ne ometa.

Mada, istina, to govori i o činjenici koliko možemo biti "out of selfcontrol", i koliko se lako naše slobodno vreme može izmanipulisati čak i onda kada smo savršeno svesni da u ustima imamo udicu.

To je sad malo (mnogo) šira tema...

Pa najbolje objasnjenje za to je npr Logic i njegovih par AU plagina, ljudi rade profesionalna izdanja sa time, a cinjenica je da AU plaginovi ne izlaze svakodnevno, kao VSTovi. Ja imam na kompu jedno sedamdeset, mozda vise kompresora, a realno koristim jedan jedini... Da li cu moci da pravim bolju muziku sa Cubase 7 ? Mozda ce ici malo lakse, ali boze moj... Kad skupim kintu za C7, kupicu ga, dotle je dovoljan i ovaj sto ga imam.

Bilo bi stvarno idiotski i narusilo bi univerzalnu ravnotezu dobra i zla, da nabavim C7 i da produciram Minelu iz Male Mostanice sa time :rotfl::rotfl::rotfl:

Mika Technika
21-02-2013, 04:43 AM
psi brate, Minela rula! nemoj tako :)

Sent from my Desire HD using Tapatalk 2

branoy
21-02-2013, 07:24 PM
paz uvek smo govorili i kad smo bili na sx 2 lupam, ma da mi je jos samo sx3, stvarno ima sve sto treba u odnosu na ovaj moj, i ne treba mi vise nist do kraja zivota,, i polako s kolena na koleno navadi se svet, da mu je svaku!! nek su oni peticu odradili i svaka cast, dosta. a uvek imas nadu i ono kazes ma videces kad odjednom neki lik provali najnoviju!! kao sto je bilo sa samplitude, nije je bilo ko zna koliko serija, i odjednom imas najnoviji, msm ni ne koristim je niti sam instal, ali kao primer, bice ba.
i onako 5 ne koci? zar ne? cita sve jedan vsti i fx.

sva fora je u novom usb licenceru 2, kad njega probiju eto i njih.
msm kad pukne on eto i nexusa, i reasona i cubesa,

psionic
21-02-2013, 07:54 PM
psi brate, Minela rula! nemoj tako :)

Aaaaa-min !

:mase: :bend: