PDA

View Full Version : mix -mastering primjeri

amaterius
17-02-2013, 04:12 PM
Kad sam počeo petljati oko daw-a mislio sam sve bazirati na programiranju, a mix prepustiti drugima. No
Ispada da su te dvije stavri poprilično usko povezane pogotovo ako exportira? u audio a onda skonta? da nekaj nije ok pa se vraća? u midi i tako u krug.Zato sam malo počeo zanimacije preusmjeravati i u dio-mix

E sad..
Interesira me ima li netko kakve primjere koji su u obje verzije-samo mix i masterirano
Naime da vidim razliku i dokle se?e sam mix...koliko mora biti odrađen a koliko poslije doprinosi mastering.
HM nadam se da sam uspio objasniti ............:banghead:
Na?ao sam neke stare threade ali linkovi su neupotrebljivi, mrtvi

awacs
17-02-2013, 04:25 PM
Interesira me ima li netko kakve primjere koji su u obje verzije-samo mix i masterirano
Naime da vidim razliku i dokle se?e sam mix...koliko mora biti odrađen a koliko poslije doprinosi mastering.
HM nadam se da sam uspio objasniti ............:banghead:
Na?ao sam neke stare threade ali linkovi su neupotrebljivi, mrtvi

Odlično pitanje, ustvari jedno od najva?nijih za sve koji "uče produkciju" online!!!

Uz zahvalnost Bobanu Milunoviću koji je bio gost Foruma i re?io da demonstrira ba? to ?to te zanima, evo linka:

http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=27573

Savetujem ti da skine? fajlove i poslu?a? razliku, pa tek onda pogleda? waveforme fajlova.

Pozdrav,

Vasa

P.S. U to vreme nije bilo opcije "Hvala" na Rumskom, pa sa zaka?njenjem ispravljam tu nepravdu.

A hvala i tebi na dobrom pitanju :)

amaterius
17-02-2013, 07:51 PM
thnx
ba? je ro ono ?to me interesira
no ne znam , ka?e? da skinem, al kako, imam samo slu?anja,
htio sam skinuti al ne ide
Vrelo leto je ba? onaj tip kakav me interesira

ako ima jo? kakvih primjera svakako bih bio zahvalan8-)

awacs
17-02-2013, 08:05 PM
thnx
ba? je ro ono ?to me interesira
no ne znam , ka?e? da skinem, al kako, imam samo slu?anja,
htio sam skinuti al ne ide
Vrelo leto je ba? onaj tip kakav me interesira

A hbg... desni klik na link, pa Save As...

Pozdrav,

Vasa