Log in

View Full Version : NoRegrets - DaDaDa

Arthur
14-02-2013, 01:28 AM
<iframe width="853" height="480" src="http://www.youtube.com/embed/h_lKElBGjos?rel=0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

u?ivajte ;)

recording,mixing,mastering, moja bolj?evička malenkost

kritike dobrodo?le!

MUzzY
15-02-2013, 11:07 AM
Spot je retko kreativan! :)
Zabavna je pesma skroz. Uglavnom mi je sve kul samo su mi vokali bas tanki. Kao da nemaju daha...

Arthur
15-02-2013, 11:44 AM
..ili tehnike disanja ;)

MUzzY
15-02-2013, 12:24 PM
... ili manjka nekih paralela? :)

Arthur
16-02-2013, 12:39 AM
more biti, mada je ovo uglavnom sve mašala parelelisano na masteru.

MUzzY
16-02-2013, 12:01 PM
Jesi probao nekad da masterujes zasebno M i S kanale? Probao sam ovo na par mixeva i jako se zanimljive stvari mogu dobiti. Slicno se dobije interno kroz neki plug ali kad ovako fizicki razdvojis m i s kanale nekako drugacije razmisljas pri masteringu.
Pisem ovo jer mi je sredina malo "iza". Mozda bi i vokali bili "tezi" da je ona jaca...

Arthur
16-02-2013, 11:52 PM
hmm, radio sam nešto slično, neki potpuno bizarni sistem gde sam sendom slao pojedinačne kanale u M i S odvojeno, pa na svaki poseban limiting i mastering u samom mix projektu, pa je totalno bizarno iskustvo bilo, ali rezultat zvuči ovako - http://www.youtube.com/watch?v=8NptlT8wgIE (mada mi se čini da je YT prilično prepaljen nekim driveom, tako da ako te baš zanima potraži njihovo besplatno dl izdanje)

Arthur
16-02-2013, 11:59 PM
el se nikom drugom ne sviđa pesma, pantalonice, il neko bar da kudi mix?

HeatMan
17-02-2013, 12:55 AM
meni je pesma glupost, pokushaj da urade hit.. ne bi me chudilo i da postane hit pogotovo shto verujem da ce biti spremni da ispromovishu pesmu dobro.

a shto se miksa tiche, sve na mestu kao i uvek. :)

MUzzY
17-02-2013, 01:36 AM
hmm, radio sam ne?to slično, neki potpuno bizarni sistem gde sam sendom slao pojedinačne kanale u M i S odvojeno, pa na svaki poseban limiting i mastering u samom mix projektu, pa je totalno bizarno iskustvo bilo, ali rezultat zvuči ovako - http://www.youtube.com/watch?v=8NptlT8wgIE (mada mi se čini da je YT prilično prepaljen nekim driveom, tako da ako te ba? zanima potra?i njihovo besplatno dl izdanje)

Da, ovde je sve prepanjeno ali mi se svidja kako rade ritam i bas sa vokalima. Ostalo mora da bude malo "mekse" (verovatno da se izostavi poseban limiting).

Arthur
17-02-2013, 02:19 AM
@Heatman
Pa original i jest bio hit, ovo je samo neko novo ruho kao

nikolaivanic
17-02-2013, 08:00 AM
da nema ribice... udavili bi nas na suvo :rotfl:
ko sto rece Mrzovoljno oko: bzvz

Znak
17-02-2013, 10:02 AM
Ova pesma je u originalu bila jedan od najvećih hitova s početka osamdesetih. Producirao je legendarni i genijalni Klaus Vorman.
Obrada zvuči sasvim pristojno.

Everbeatz
17-02-2013, 10:54 AM
Ova pesma je u originalu bila jedan od najvećih hitova s početka osamdesetih. Producirao je legendarni i genijalni Klaus Vorman.
Obrada zvuči sasvim pristojno.
Jbga, mladji clanovi se ne secaju ovog originala:) Bend Trio je bio u originalu, a stvar je bas pamtiva, pogotovo zbog tog Casio sound paterna koji mi se, pored pevanja, usekao u pamcenje

awacs
17-02-2013, 12:55 PM
?to se miksa tiče, meni jedino (ali ozbiljno) smeta to ?to je ona ska/reggae ritam gitara toliko o?tra. I taman se naviknem na tih 4-5-6-7KHz i prihvatim to kao tonsku sliku pesme, a onda dođe onaj hi-gain deo koji bi trebalo da bude kulminacija i - prc :cry: Umesto agresivnosti i "?utke" u publici, neko iza?ao i stavio jorgan preko zvučnika.

Mislim da bi pesma imala bolji (tonski) razvoj da je taj prvi deo "mutaviji" (mislim na gitare). Ovako, ska/reggae deo ne ostavlja luft za dodatnu frku. IMHO, naravno.

Pozdrav,

Vasa

HeatMan
17-02-2013, 02:31 PM
@Heatman
Pa original i jest bio hit, ovo je samo neko novo ruho kao

meni se i chinilo da mi je neshto poznata pesma..

Arthur
18-02-2013, 02:12 AM
?to se miksa tiče, meni jedino (ali ozbiljno) smeta to ?to je ona ska/reggae ritam gitara toliko o?tra. I taman se naviknem na tih 4-5-6-7KHz i prihvatim to kao tonsku sliku pesme, a onda dođe onaj hi-gain deo koji bi trebalo da bude kulminacija i - prc :cry: Umesto agresivnosti i "?utke" u publici, neko iza?ao i stavio jorgan preko zvučnika.

Mislim da bi pesma imala bolji (tonski) razvoj da je taj prvi deo "mutaviji" (mislim na gitare). Ovako, ska/reggae deo ne ostavlja luft za dodatnu frku. IMHO, naravno.

Pozdrav,

Vasa
sušta istina. Najviše deo o highgainu

amaterius
19-02-2013, 08:10 AM
da ne zalazim u prodikcijske vode i ?to fali a ?to ne, meni ovo zvuči daleko, daleko bolje od onog ?to se danas nudi na na?oj sceni kao vrh produkcije:banghead:

Arthur
20-02-2013, 12:54 AM
hvala :)

spartakus
20-02-2013, 08:22 PM
Arture bas interesantno,nisam odavno cuo nesto slichno..cool..vec zamisljam kako bi zvucalo na nekim hard kikovima..