View Full Version : Nebula 3 Pro i komercijalni preseti?
branoy
13-02-2013, 12:08 AM
jel ko koristi, skida presete itd, vidim hvale na sva usta.. ? ja sam isto u toku, kod mene je, e sad sta kako zasta . gde se koristi? po kanalima, master, tako svasta nesto gde najbolji rezultati. i jel bolje od sveg drugog takvog tipa?
http://cdsoundmaster.com/site/cds-software-online/nebulasoftware.html
http://www.alessandroboschi.eu/html/alexb/alexb.htm
http://www.henryolonga.net/Blog/?p=1237
http://www.gemini-audio.net/index.php?route=product/category&path=59
kravadinka
13-02-2013, 06:55 AM
Bilo je na mnogo strana samo reči hvale o njima, ali meni nije uop?te bilo jasno za?to.
Istina ja sam probao FREE verziju, ima? je na sajtu pa skini, ali nemam pojma, mo?da nisam imao ?ivaca dovoljno to da testiram.
Trebala mi je valjda dobra tape simulacija, na kraju me razvalio ToneBoosters sa svojom tape simulacijom, kao i sa jo? par pluginova...
branoy
13-02-2013, 12:15 PM
ja probao eq od logic console, i The Essential Analog Tape Collection, extra je, znas ono kad zavolis odma plugin, ima nesto u tom zvuku, samo, na latenciji 4ms od karte, kad stavim taj pro plugin i ucitam zahtevan preset vectors ode moj komp. a kad bi se moglo deset ovih nebula ja bi imao vec opasan analogniji mix, msm slusao sam svaki preset, i nema sta nema, radi bolje od plug obicnih po meni, ima i u free verziji dobrih preseta
drzox
13-02-2013, 02:02 PM
Eq,reverbi i coloring raznih pultova su izvrsni,to jos ni jedan plug in algoritamskog tipa nije ni primirisao.Kompresori su pospori tako da ih ne mozes koristiti za neke veoma zahjevne zadatke,ali recimo "kultcomp"(impulsi njemackih tube compresora) ti da "warmth" koji takodje ne mozes dobiti sa algo plug inovima.
Jos jedna mana je uzasno velika latencija.Imas na you tubu link kako da prebacis rad plug-ina na timed mode za sto je i namjenjen za razliku od freq moda koji je u stvari isto sto i bilo koji drugi plug koji radi sa impulsima.
Sljedeca mana je sto moras otvoriti 5 nebula za 5 raznih frequencija koje zelis da korigujes.neki momci su uspjeli da povezu gui od vec postojecih eq plug inova ,ali to radi samo u reaper-u jer on ima tu mogucnost za razliku od od ostalih daw.
I naravno jede cpu ali recimo i5 i dobro podesena nebula mogu dosta toga da podnesu.
Evo ti nekih korisnih linkova
http://www.henryolonga.net/Blog/?p=1942
http://www.youtube.com/watch?v=6F9mBvhg_l0
a imas u pp jos jedan link.:)
nokash974
13-02-2013, 02:23 PM
:)
branoy
13-02-2013, 02:38 PM
kako bi ovo volio imati na svim kanalima po par nebula joj!! u mene intel quad, nikad nisam imao tih problema sa procesorom, al ovaj video tutorial cu probat primenit vec veceras.
ovo je mozda plugin broj jedan.
i bas to eq i ove coloring sto kazes tape sam i isprobao, odlicniii nema tu sta. imaju zvuk.
preseti load?
imas programs i vectors u svim tim sto skines a neta i sve to ide u folder od nebule gde napravili ili gde si ti postavio a zove se nebulatemprepository ,,
n2p ide u programs a n2v u vectors, a vecina ih zahteva pro verziju da bi radili.
nokash974
13-02-2013, 02:52 PM
hvala,probacu....meni se dopada ovaj plug..malo je zahtevan ali je cool...
drzox
13-02-2013, 03:14 PM
kako bi ovo volio imati na svim kanalima po par nebula joj!! u mene intel quad, nikad nisam imao tih problema sa procesorom, al ovaj video tutorial cu probat primenit vec veceras.
ovo je mozda plugin broj jedan.
i bas to eq i ove coloring sto kazes tape sam i isprobao, odlicniii nema tu sta. imaju zvuk.
preseti load?
imas programs i vectors u svim tim sto skines a neta i sve to ide u folder od nebule gde napravili ili gde si ti postavio a zove se nebulatemprepository ,,
n2p ide u programs a n2v u vectors, a vecina ih zahteva pro verziju da bi radili.
Imas program koji se zove NebulaMan(prije je bio NRGUI) koji u stvari radi batch processing,tj mozes preko njega sve trake da barem obojis (primjenis karakter input ili buss-a neke mix konzole ili nekog compresora)pojedinacno, ali nema ga"vazdusnog.Quad bi morao da pristojno podnese dosta nebula,ali to ti zavisi i od latencije karte i samog plug ina.Nisam bas neki expert da to objasnim,mozda neko sa foruma zna bolje.U mene je i7 ,pa ih mogu nakrciti podosta.Inace koliko sam shvatio Nebula3 i Nebula3reverb je ista stvar samo sto je u reverb varijanti "bolja" obrada podataka ,puno veca latencija a valjda tim samim i zahtjevnije za cpu.
DADDY Z
13-02-2013, 08:17 PM
izgleda da postoji izvesni bridge koji omogućava procesing preko grafičkih karti sa CUDA platformom
percival
13-02-2013, 10:04 PM
radi s CUDA bridgeom ali samo s nvidia gr.karticam jer ati recimo nema
CB,mada konkretno ja cuda koristim samo za reverbe.
Nebula man takodjer radi super tako da nije potrebno otvarati milion
nebula u samom DAW-u(jedino sto treba dosta vremena da se isprobaju sve opcije) kada si slozis kanal mozes ga usnimiti i svaki put pozvati.
Isto tako (barem sto se mene tice) dok nisam kupio Nebulaman-a
koristio sam freeze opciju u DAW s kojom sam bio super zadovoljan.
Inace mislim da su mi to najbolje potrosene pare(kupovina nebule)
i od kada je imam UAD mi cak nije ni u kompu vec stoji u kutiji.
fab,nebula i to je to ja super sretan,posto se sada moze probati free,
svakako probajte.
jedini problem(nazovimo ga tako) je taj sto sama nebula i nije bas plugin
koji upalis i radi,vec stvarno ima milion trikova.
Ali njihov forum je stvarno dobar pa se i to lako rijesi.
pozz....
branoy
13-02-2013, 10:55 PM
vidim ja preodlican plugin, nisam dzaba rekao posle milion plugina na prvu kad sam ovo cuo sa presetima koje sam skontao da je ovo mozda broj 1.
imam nvidiu gt9600 dal moze a ? msm kolika je snaga u toj grafi, koliko moze ceg poterat. ne znam bas sta bi tu rekao.
nasao na sajtu,, nije valjda samo 7eu?
http://zabukowski.com/software/?page_id=26
Dajte malo opsirnije o tom procesingu na GPU, ja imam nVidia grafiku, nista ne mogu da nadjem konkretno guglajuci "Nebula CUDA bridge"
branoy
14-02-2013, 03:34 AM
evo i ja trazio po google isto nemam pojma kako tu CUDA tehnology iskoristi, ko zna piste jebemu sunce!! :D
DADDY Z
14-02-2013, 07:17 AM
prvo proverite da li vaše karte imaju CUDA platformu (obično piše na kutiji)
a više o upotrebi ovde:
http://www.acustica-audio.com/phpBB3/viewtopic.php?f=36&t=447
kravadinka
14-02-2013, 07:36 AM
To su malo skuplje kartice, te?ko da je neko ko je pravio DAW uzeo kartu sa CUDA...
DADDY Z
14-02-2013, 09:08 AM
To su malo skuplje kartice, te?ko da je neko ko je pravio DAW uzeo kartu sa CUDA...
mislim da sad vi?e nisu toliko skupe...videh negde za 7-8 hiljada dinaresa
percival
14-02-2013, 09:52 AM
Nisu kartice vise skupe ,ja imam jadni gt430 pa radi.Sad koliko
je mozete koristiti ne znam ,jer ja je koristim samo za reverbe,pa mi je potrebno najvise 2-3 komada a to tjera bez problema.
evo link gdje imate sve kartice koje imaju CUDA pa pregledajte
https://developer.nvidia.com/cuda-gpus
percival
14-02-2013, 10:00 AM
sorry zaboravih i ovo.
da bi vam CUDA radila s nebulom morate skinuti i ovo,sve je lijepo objasnjeno
http://www.acustica-audio.com/phpBB3/viewtopic.php?f=10&t=44&start=0
e sad jedino treba naci taj stariji toolkit jer vidim da nvidijinom sajtu ima V 5
a nebula s njom nece raditi....jos,ali vijerujem da ga negdje ima za skinuti
DADDY Z
14-02-2013, 10:56 AM
ovde je arhiva toolkit-ova:
https://developer.nvidia.com/cuda-toolkit-archive
Ja proverio listu i ima je, ja imam GT440
branoy
14-02-2013, 05:22 PM
ima izgleda i moja, pise dole pod geforce GT 9600, znam da je kad sam je uzeo u bg bila 110eu msm nije bila neka jeftinjara bas, i dan danas sve nove igre tera sto god instaliram, i pisalo je tad nest cuda, ajde reko neka new tehnologija. sad moracu ovo sve poskidat pa sinhronizirat , da vidimo hoce li.
Pa mucak cu da testiram to sve, kad ne mogu da skinem AA Cuda Bridge, a registracija na acustica forumu pise da trenutno nije moguca
Cisto za info, kod mene ovo sa CUDA-om ne funkcionise, sve sam ispratio kako treba i jedna instanca nebula kad ocitam program mi zakuca CPU u 100 %... Mozda mi je graficka preslaba
Everbeatz
15-02-2013, 07:37 PM
Cisto za info, kod mene ovo sa CUDA-om ne funkcionise, sve sam ispratio kako treba i jedna instanca nebula kad ocitam program mi zakuca CPU u 100 %... Mozda mi je graficka preslaba
Da, to je uglavnom problem da bas tako funkcionise kako si opisao. Nije kod Nebule 'problem' samo u CPU i snazi istog, nego i u RAMu, gde trpa programe
Imam kupljenu licencu za Nebulu 3 Pro jako dugo vec. Moja iskustva su, iako sjajna sto se tice sounda, promenjiva - mislim da je ovaj koncept super, ali je doziveo plafon i umesto da su pojednostavili program, ucinili ga blizim za óbicnog'korisnika, celokupni sistem mi je i dalje jako laboratorijski u nekoj poodmakloj demo fazi, a nikako zavrsen, ociscen od bugova, problema i optimizovan za rad u nekim standard uslovima.
Prosto je nemoguce sprovesti sistem 'virtuelne konzole', a da ti se ne zadimi CPU. Pored toga, Aqua sistem nije zaziveo i nije resen bugova, takodje nije ni optimizovan da daje max kvalitet ako bi koristio program sa 10 kernela, a to je bio najbolji izlaz iz kompletne price nepotrebnog komplikovanja
branoy
16-02-2013, 12:40 AM
zajebano a vrhunski plugin, cudo nista ne rade oko optimizacije ja sam to primetio odma, il kad sve zavrsim u projektu bar je staviti je na master, povecat latenciju karte i probat neki preset i malo levo desno. da bar sve oboji kad ne mogu koliko zelim po kanalima raznih preseta, pa ima tu nesto ,il ne daju, sto kazu sve se moze sa njom kad bi islo na sve kanale, nem pojma.
Everbeatz
16-02-2013, 12:21 PM
zajebano a vrhunski plugin, cudo nista ne rade oko optimizacije ja sam to primetio odma, il kad sve zavrsim u projektu bar je staviti je na master, povecat latenciju karte i probat neki preset i malo levo desno. da bar sve oboji kad ne mogu koliko zelim po kanalima raznih preseta, pa ima tu nesto ,il ne daju, sto kazu sve se moze sa njom kad bi islo na sve kanale, nem pojma.
Mislim da je to jako puno posla, bar mi je to utisak koji sam stekao iscitavajuci njihov forum godinama.
Problem je u tome sto sami developeri nisu do kraja provalili mogucnosti setovanja parametara tako da je plug podesen da daje najbolji moguci rezultat uz optimalno koriscenje CPU.
Opet kazem, previse opcija i kombinacija. To je, po meni, demo faza iz koje nisu izasli. Jedan od velikih razloga zasto Nebula nije stekla vecu popularnost i masovnije koristenje
Everbeatz, jel zna? mo?da kako se pona?aju ovi cdsoundmaster plaginovi?http://cdsoundmaster.com/site/cds-software-online/plugins.html
Jel zna? nekoga da ima iskustva sa njima, oni su valjda "powered by nebula" , ja sam probao onaj njihov free revox program i MCI konzolu i meni je to tja... A i čini mi se da malo bagovito rade
Everbeatz
16-02-2013, 07:07 PM
Everbeatz, jel znaš možda kako se ponašaju ovi cdsoundmaster plaginovi?http://cdsoundmaster.com/site/cds-software-online/plugins.html
Jel znaš nekoga da ima iskustva sa njima, oni su valjda "powered by nebula" , ja sam probao onaj njihov free revox program i MCI konzolu i meni je to tja... A i čini mi se da malo bagovito rade
Oni rade preko tog Aqua sistema, sto je u stvari Nebula engine bez mogucnosti podesavanja kakve originalan program ima. Opet kazem, ta Aqua nije podesena da daje max rezultat, nego je optimizovana u pogresnom smislu i mislim da su i 'uhvatili' da ti CDSoundmaster plugova pate od aliasinga jer je engine tako podesen - da bi se to izbeglo treba uraditi odredjena podesavanja kernel sistema i samog engina za kalkulaciju po kernelu za neki primenjeni program.
Ono sto je cool kod njegovih programa je bas to - imaju GUI i nema zamaranja oko setingsa, podseca na 'pravi plugin':D
Ja sam mu probao programe i meni nije lose, ali je evidentna razlika kad poteram neki 10 kernel program u full-u i uporedim sa tim soundom iz Aqua.
Cak sam i skinuo skoro taj MCI console program i secam se da se cuje neka zvonjava?? kad odradis neki jaci drive
Cak sam i skinuo skoro taj MCI console program i secam se da se cuje neka zvonjava?? kad odradis neki jaci drive
Jeste, nesto nije kako treba na tom MCI programu... Za sada odusevljava me ova Vintage Blue konzola za Nebulu, ali j**i ga, samo 7-8 njih mogu da poteram, mozda samo da ih stavljam na grupe... Nakon sto su mi slegli utisi vezani za console emu plaginove, Waves NLS me ne odusevljava recimo, kao sto me i nije odusevljavao u samom startu, SSL mi je mutan, Neve mi daje neke cudne visoke, EMI mi je mastan i okej, ali mu buss plugin ( za emi - mike ) razdrndava stereo sliku... I dalje mi je najjaci sknote stripbuss sto se consol emulacija ali se ni na njega ne oslanjam... Ispade, barem meni, da mi je najbolji onaj Satson, jer su mu metar i filteri lepi, neretko ga u Reaperu koristim za gain kontrolu i filtere bez saturacije... Ali ove Nebula console i tape emulacije bih bas koristio, ali je Nebula na mom sistemu preterano zahtevna... Dok recimo i za NLS kazu da je zahtevan a ja guram bez problema 50-ak kanala
kravadinka
16-02-2013, 08:43 PM
Lepo je kad neko nađe namenu tim emulacijama, meni je to uvek bilo i ostalo nepotrebno smeće koje mi samo dodaje u miksu svu onu prljav?tinu i odvratno ferceranje koje mi mastering samo po sebi daje, kako da Đani ima jači snimak od Miničevca, -6db RMS je sada standard... :banghead:
Pre 30-40 godina je to imalo smisla, tada?nji snimci su bili svi -20 db RMS, sada je to besmisleno.
Uz to, nijedna od tih tape emulacija ne daje onu pravu mast, sve je to samo fereranje, pa čak i UAD Studer u koji se svi kunu.
Ali hajde, poje?ću sve ?to sam rekao ako mi neko pusti svoj snimak sa ovim emulacijama koji zvuči ovako:
https://www.youtube.com/watch?v=OKlwb0-Dyd4
https://www.youtube.com/watch?v=JP1cA5eATfA
https://www.youtube.com/watch?v=kjUY5nGmBis
Lepo je kad neko nađe namenu tim emulacijama, meni je to uvek bilo i ostalo nepotrebno smeće koje mi samo dodaje u miksu svu onu prljav?tinu i odvratno ferceranje koje mi mastering samo po sebi daje, kako da Đani ima jači snimak od Miničevca, -6db RMS je sada standard... :banghead:
Pre 30-40 godina je to imalo smisla, tada?nji snimci su bili svi -20 db RMS, sada je to besmisleno.
Uz to, nijedna od tih tape emulacija ne daje onu pravu mast, sve je to samo fereranje, pa čak i UAD Studer u koji se svi kunu.
Ali hajde, poje?ću sve ?to sam rekao ako mi neko pusti svoj snimak sa ovim emulacijama koji zvuči ovako:
https://www.youtube.com/watch?v=OKlwb0-Dyd4
https://www.youtube.com/watch?v=JP1cA5eATfA
https://www.youtube.com/watch?v=kjUY5nGmBis
Pa recimo, za komercijalnije projekte, ni ne koristim te emulacije, upravo zbog tog visokog nivoa RMS-a koji se trazi... Ali za svoje licne potrebe iz uzivanja, koristim ih, jer tad ne guram RMS, cak i u toj hiphop muzici, "masteri" koje radim za sebe i svoju grupu su od -14 do -12 RMS-a u proseku sto je za hiphop danas ultra "tiho", sta vise ni ne merim RMS...
Ono sto mogu da kazem je da ova dva Nebula programa Vintage Blue i German mastering console (emulacija neke Neuman mastering konzole) zaista prave razliku, ali opet, problem je sto je Nebula prilicno bagovita... Ako recimo stavim dve Nebule na master kanalu, javi mi se ogroman statican peak u plus 100 db koji ja se necuje, ali se vidi :S koji vrag ne znam... Ali eto...
dadson
17-02-2013, 12:13 AM
Ako recimo stavim dve Nebule na master kanalu, javi mi se ogroman statican peak u plus 100 db koji ja se necuje, ali se vidi :S koji vrag ne znam... Ali eto...
I kod mene se to de?ava. Ne samo na master kanalu nego uop?te ako otvorim dvije ili vi?e instanci nebule. Rje?enje jednostavno. Kopiraj prvu nebulu koju otvori? sa alt+klik na ostale kanale ili inserte i neće? imati peak.
I kod mene se to de?ava. Ne samo na master kanalu nego uop?te ako otvorim dvije ili vi?e instanci nebule. Rje?enje jednostavno. Kopiraj prvu nebulu koju otvori? sa alt+klik na ostale kanale ili inserte i neće? imati peak.
Hvala, probacu !
U Reaperu mogu da nakrcam tonu Nebula CUDA, tipa stavim 10 Nebula CUDA i CPU i Performance meter mi idu od 10 do 18 % ali zvuk secka, na svim vrednostima bufferima zvucne karte, od minimalnih do maksimalnih :(
Everbeatz
17-02-2013, 11:11 AM
Moja topla preporuka svima je koriscenje Nebule za offline render - koriscenje vise od par instanci na full kvalitetu je nemoguca misija
percival
17-02-2013, 02:58 PM
Moja topla preporuka za sve koji nemaju nebulaman-a,a zele koristiti nebulu je slijedeca:
stavite recimo ,preamp-traka-input u mix-bus grupa na kanal,poslije toga napravite freeze tog kanala(tako se zove funkcija u sequoi,ali predpostavljam da svaki dAWima nesto slicno) i tek kada sve kanale tako napravite pocnite mixati.
Jeste da traje duze ali mislim da se isplati
Sto se sjeckanja zvuka tice probajte podici buffer u nebuli a ne na kartici,meni to pomaze.
Kada radite s nebulom jako je bitan gain staging,recimo sve Alexb banke rade na -18dBfs i tada su najblize hardveru.
I jos jedna,ali ne manje bitna stvar je pan-law(barem kod alexovih banaka)
recimo clc radi na -4.5,a ostale kolilo vidim na -3 pa treba i na to obratiti paznju.
Ipak mislim da je najlakse kupiti nebulaman(jer stvarno nije skup,cak ni za nas balkance) i rijesili ste se svih problema,ili cekati da oni majstori i to "poprave"
pozz......
Moja topla preporuka za sve koji nemaju nebulaman-a,a zele koristiti nebulu je slijedeca:
stavite recimo ,preamp-traka-input u mix-bus grupa na kanal,poslije toga napravite freeze tog kanala(tako se zove funkcija u sequoi,ali predpostavljam da svaki dAWima nesto slicno) i tek kada sve kanale tako napravite pocnite mixati.
O tome sam poceo da razmisljam
Sto se sjeckanja zvuka tice probajte podici buffer u nebuli a ne na kartici,meni to pomaze.
Evo, pokusao, digao sam ga sa 512 na 4096 sa nebula cuda, i neznatno je bolje, ali i dalje nedovoljno za ozbiljniji rad...
percival
17-02-2013, 03:43 PM
hm...dali se pucanje javlja vec na jednoj nebuli ili kada ih ukljucis vise.
ako je problem do procesora postoji solucija da si napravis vise dll-ova same nebule koji ce biti razlicito nastimani.
Recimo da ti par njih koristi cpu od graficke,a par od kompa.
Cak imas i program nebula setup s kojim to mozes napraviti.
kravadinka
17-02-2013, 09:12 PM
Ono sto mogu da kazem je da ova dva Nebula programa Vintage Blue i German mastering console (emulacija neke Neuman mastering konzole) zaista prave razliku, ali opet, problem je sto je Nebula prilicno bagovita... Ako recimo stavim dve Nebule na master kanalu, javi mi se ogroman statican peak u plus 100 db koji ja se necuje, ali se vidi :S koji vrag ne znam... Ali eto...
Sad sam skinuo i probao to ?to si preporučio, ne razumem ba? najbolje ?ta treba da čujem, jel mo?e? da mi okači? par taktova nečega, sa i bez ove emulacije?
Sad sam skinuo i probao to ?to si preporučio, ne razumem ba? najbolje ?ta treba da čujem, jel mo?e? da mi okači? par taktova nečega, sa i bez ove emulacije?
Ako instant ne cujes da se pravi razlika, da je nekako zvuk "skuplji", da je dno "gusce", a to se i te kako oseti u muzici koju ja najvise radim, a osetilo bi se i u bilo kojoj... onda ne vredi da ti kacim... Kad odradim neki miks novi sa njom, okacicu parce sa i bez...
branoy
18-02-2013, 07:54 PM
5 posto bolje na jednom instrumentu nije nesto primetno, al po 5 posto na 15 vec je razlika i cini razliku. tako verujem da neki preseti ne cini razliku toliku na samo jednom kanalu ,, zato ja bi i volio ovog na sve kanale po mnogooo hahah,,, mada preseti cd tape analog na prvu rade odma i prave raazliku veliko cujnu, itd, eq naravno odlicni i odma cujes.
kravadinka
19-02-2013, 01:09 PM
Igrao sam se jo? dva sata sa ovim, ne čujem nikakvu razliku, ustvari da budem tačniji, ne čujem ?ta ta sitna promena donosi.
To je kao kad sedi? na stolici jednim guzom, pa se malo umori? i premesti? na drugi, učini ti se u trenutku da ti je lep?e i bolje na toj strani, a onda već par minuta kasnije se vrati? na prethodnu i opet ima? isti osećaj olak?anja. :wink:
Bilo bi lepo da neko stvarno okači miks urađen sa ovom Nebulo(zo)m, pa onda isti taj bez, da malo matematički izmerimo kakvi su dobici i eventualni odbici, ovako mi se čini da je sve u domenu religije: nisam video, ali verujem da moralo tamo biti ne?to... :confused:
Ustvari, mogu ja da okačim dva miksa, jedan sa, a drugi bez ove emulacije, pa da vidim ?ta će ko da ka?e, ?ta čuje.
Naravno, vi odaberite preset koji da koristim, jer ja ne čujem koji ?ta radi. :D
My2c...
MUzzY
20-02-2013, 07:08 PM
Meni je Everbeatz slao link jednog paketa za Nebulu koji emulira SSL konzolu. Na tom sajtu imaju primeri pre i posle. Secam se da sam ostao prilicno zabezeknut.
Valjda cu se setiti koji je to sajt.
P.S
Na jednom od ooonih sajtova se pojavilo nekoliko paketa. Upravo kupujem AlexB Vintage Blue console (Neve).
MUzzY
20-02-2013, 07:27 PM
Proverio sam sa Everbeatz-om i evo linka: http://www.alessandroboschi.eu/html/alexb/alexb.htm
branoy
20-02-2013, 07:45 PM
http://uploaded.net/file/1bnkj066/Acustica.Audio.CUDA.Bridge.v1.1.038.rar
Acustica Audio CUDA Bridge v1.1.038 for Nebula 3 Pro
Everbeatz
20-02-2013, 09:24 PM
http://www.learndigitalaudio.com/blog/nebula-vst-universal-program-explorer
kravadinka
20-02-2013, 11:20 PM
Preslušao sam VCB, uporedio sam Original i Vintage, zatvorio sam oči, klinkuo desetak puta da zaboravim koja je koja traka i slušao, na kraju sam mislio da sam čuo da je ovaj Vintage malo masniji, otvorim oči, pogodio sam.
Ipak, jedno veliko IPAK, to je tako malo i tako mizerno, a da ni ne računam da danas gomila pluginova daje taj isti mljackajući efekat, pre svega LA-2A i LA-3A, Fairchild i ostala bulumenta, dovoljno je malo samo ukompresovati materijal i već se dobija ovo pevanje sa punim ustima i pljuckanje u zvučnicima, koje se kao nešto čuje na ovom Vintage snimku.
Razlika je u CPU Usage, onda u mnogo većoj kontroli nad kanalima gde se želi taj mljac, a gde ne, svakako i u količini toga, da ne pominjem način rada, gde u ovoj prvoj varijanti koristiš neke CUDA-muda, a u ovoj drugoj prosti i prastari kompresor i EQ, krajnji rezultat je praktično isti, ako ne i više saturiran na ovaj Old School način.
Ako se vratimo u neki osmi razred i na čas fizike, nema mnogo priče u prazno, niešto ni iz šta ne postoji, pa tako ne mogu da verujem u te analogne saturacije unutar nečega što nije analogno ni 0.0001%, dakle sve je to neko dovijanje ne bi li se nešto od toga dobilo.
Isto je i sa ovim pluginovima, ali je bar način rada normalan i ne zahteva totalno menjanje navika, samo da bi na prvi insert umetnuo neki tamo sim, nekog tamo Vintage, trt-mrt Gear-a...
Naravno, sve je to lični doživljaj, pa kome nije naporno da to radi, a lepo mu je na kraju, ima lepu "free" igračku... :)
Ono što je meni fascinantno, dokle se ide u to slušanje i pronalaženje tih "razlika", pa ja se na ovo ne bih osvrnuo, ne samo na ovo već i na mnogo veću razliku.
Što se mene tiče, moram da čujem nešto konkretno pre nego promenim deo opreme ili nešto počnem da koristim, a ovo ciljanje levim, pa desnim uvetom, mrštenje u mraku i koncentracija kao pred operaciju mozga, to me ne radi uopšte...
branoy
20-02-2013, 11:36 PM
paz i ja sam probao AlexB Classic Logic Console, isto slabo sta sam cuo na jednom kanalu setero lupam msm neku eliku promenu, al kazem oseti se nesto nekih par posto da vise nije kao sto je bilo,, i opet kazem nakupice se opet na vise tog i tog ne sumnjam, ja odma gde sam cuo na velio rezultate je R2R: The Essential Analog Tape Collection, i AlexB MLeQ PRO, to radi ko ludo na pomeranje levo desno po sarafima haha. i svidja mi se neki free iz free nebule, obe ih drzim, jer nema komercijalnih reverba free, nisam nasao.
Ja sam na onoj german mastering konzoli cuo mnooogo razlike, ako se koristi kako je u manualu, na prvom insertu mastering lanca se stavi stereo input program, a na zadnjem tik ispred limitera strereo output (ako sam ovo sve dobro razumeo), meni se mnogo svidja kako to radi i kolorizacija je vise nego ocigledna, tako da Alexb preporucuje onima koji ne zele toliku kolorizaciju da korsite samo stereo output na kraju lanca... To cu sigurno koristiti, ne u masteringu, ali da na master busu... Ovo ostalo, bih voleo, ali tesko s obzirom da mnogo crpi cpu... Tape programi su isto odlicni, ali mislim da je konzol emulacija + tape program overkill... tako da cu koristi ili jedno ili drugo
MUzzY
21-02-2013, 02:25 PM
Ja sam upravo smiksao nesto sa Neve konzolom (AlexB blue), drive-ovan kanal na svakoj traci (16traka), insertom na bussevima i master busom. Ako bacim i tape u pricu komp umre (Quad2core@3ghz, 8gig rama). Zato sam napravio mix a sad trenutno masterujem stereo bounce.
Jos jedna moguca fora je da bouncujem obojene kanale pa da onda miksam regulartno i samo stavim master buss instancu.
Ono sto ja cujem i sto mi se dopada je malo prirodniji bas.
Konzolna emulacija je ok ali prava poslastica je Reel to reel paket. Zvuci mi bolje od svih tape emulacija koje sam cuo (a probao sam prakticno sve osim UAD-a).
EQ paketi su takodje ok ali me mnogo smara Nebula UI tako da samo povremeno ubacim telefunkenov EQ za top end boost...
kravadinka
21-02-2013, 02:54 PM
Vidiš to za bas, šta god da sam slušao iz Nebula-e, sve mi je seklo dole SUB, probao sam German Mixing Console, sve postane šiljato i tanko, kao kroz slomljeno staklo, kod mene čujem dole do 37hz, jasna je razlika pre i posle, nije baš da mi se to dopada.
Da nije možda jasniji bas zbog tog sečenja niskih frekvencija, jel ti sređena akustika? :confused:
Moram da probam i taj Vintage Blue, bar na onom poređenju mi je nešto radilo, moram to da čujem uživo...
Što se tiče tih TAPE simulacija, za sada mi se jedino kao sviđa UAD Studer i ToneBoosters Real Tape, Kramer je smeće, kao i većina drugih.
MUzzY
21-02-2013, 05:20 PM
Nije mi sredjena aksutika u sobi ali na sluskama cujem jasnu razliku. Nisam probao German Mixing Console, ovo pricam samo za Vintage Blue. Takodje, cuje se drasticna razlika kad stavis samo master bus instancu.
Sve je kul, samo mnoooooooogo jede cpu.
I meni se svidja ToneBoosters tape (hvala na preporuci :) ) ali mi ovo zvuci mnogo lepse i suptilnije nekako. Bas kako treba, za moje usi.
Da, toneboosters reelbus je odlican
branoy
23-02-2013, 10:13 PM
http://rhythminmind.net/STN/?page_id=1388
ima na pijaci , ,
branoy
07-03-2013, 02:47 PM
http://rhythminmind.net/STN/?page_id=3330
evo dobrog enhancera ima na pijaci,
branoy
21-03-2013, 11:35 AM
dosla je na pijacu i Nebula 3 Server Bundle v1.3.505 Incl.CUDA Bridge, e sad ne znam zasta ona sluzi, a vidim skupa jee. pz
DzoniPFC
21-03-2013, 04:40 PM
dosla je na pijacu i Nebula 3 Server Bundle v1.3.505 Incl.CUDA Bridge, e sad ne znam zasta ona sluzi, a vidim skupa jee. pz
To mu dodje nesto slicno kao UAD recimo
Nebula Server sluzi da aktiviras software i semplove sa drugog kompa koji je nezavistan od nekog DAW-a, a na svom DAW-u koristis samo regularni software (PT, Logic, Cubase, itd), i kad pokrenes Nebulu na glavnom DAW-u taj DAW ne vuce procese na RAM i CPU vec onaj komp koji sluzi kao server, tako da DAW ostaje rasterecen...
branoy
21-03-2013, 07:04 PM
znaci nist od servera, taman posla da spajam par kompijutera da bi ona imala snage,, foliraju!! sto ne naprave ko sav svet plugin da ih mozes mnogo , ne znaju optimizovat il nece.
Mogli
21-03-2013, 07:31 PM
Hans Zimmermann ima poseban racunar za svaki instrument, pa ti sad gledaj:)
branoy
21-03-2013, 08:16 PM
covek ima servere licne haha, gledao sam ja njegovo sve od a-z verovatno :)
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.