Log in

View Full Version : Behringer X32

Bockie
11-02-2013, 11:54 AM
Danas sam se malo igrao sa spravom.

Nije na žalost bio povezan, osim sa strujom, ali čisto informativno pregledao i prepipao. Out of the box....

Prvi utisak je da je stvarno dobro napravljen. Dakle u smislu kvaliteta. Deluje dovoljno robusno, nije mekano ništa i ne krcka pod rukom, na protiv, daje osećaj da je kvalitetne izrade...!
Fejderi ne zapinju nigde, klize lepo, brzo radi mixer, prelazak menija i opcija ide glatko, veoma, veoma logično i dobro raspoređene funkcije, ko nikad nije sa ovim radio sme slobodno u pola svirke da stane i za 13 sekundi skonta sve, gde je šta i kako...
Dakle organizacija mixete je odlična, i sve što radiš je ispraćeno na displeju.

Dugmad nisu na "klik", već ima hoda, i veoma brzo reaguju, i nisu mekana, već odaju utisak kvalitetnijeg uređaja, "potovi" se vrte lepo takođe, a opet, nema zapinjanja, struganja i klimanja kao na nekim njihovim kontrolerima i slično, sve radi kao Doxa!

Ima sve moguće konekcije , i FW400 i USB i Ethernet, I USB recorder i pregledač...

Iznad svakog reglera je i mini displej (santimetar sa dva, otprilike) sa različitim informacijama, i promenom boje pozadinskog svetla, pa je uvek jasno šta je na kanalu, grupa, lejer ili send itd...

Komplet rek po kanalu, dakle klasika, preamp (nivo, fantom, faza), pan, gate,kompresor, eq;...
Sve veoma dobro izgleda, sve na šta se naviklo u DAW aplikacijama, odličnog izgleda, jasnih namena.

Ništa manje kvalitetno od bilo kog Presonusa ili slično, a sa daleko nižom cenom.

Ostaje da se vidi kako svira. Ako je onako kako izgleda, vredi svaki cent!

Mislim da je sprava apsolutni best buy za tu klasu!

BlasterMaster
11-02-2013, 01:06 PM
ja se slazem u potpunosti...bile su dve verzije u planu, prva je imala navigate kontrole, a ova druga koja je izbacena ima postolje za smartphone :) i malo vece te minidispleje... po meni najveca stvar su midas preampi, i sve to sa svim funkcijama plus motofaderi mislim da je best buy, jos samo da su mu stavili transport i navigate kontrole i to bi bio ultimate daw kontroler u tom rangu... berindzer resio da ostane prvi na bestseller list ali i da ponudi kvalitet, sad izbacili i x32 ali small format velicine racka. a sa druge strane presonus udario konkurenciju sa 32ch studioliveom sa linuxom i nekim boljim cipovima, ma sve sad ima samo jos pare da se nastampaju...

<iframe src="http://www.youtube.com/embed/hisoSMMCJMA" allowfullscreen="" frameborder="0" height="315" width="560"></iframe>

dvuckovic
12-02-2013, 07:50 AM
Ima i transport i navigate, setuje se na user defined keys, kojih ima 12 puta 3 banke.

OFF
12-02-2013, 08:59 AM
a kakvo li je zvucno to chudo?

Bockie
12-02-2013, 09:51 AM
Jbg...ne znam još...ali su tu Midas preampi, 32 kom...iskreno sumnjam da je nešto jako, jako wow,:shock: ali i kontam da nije ni klasičan Behringer sound...hehehe ..:D

Plus je nafilovan alatima i efektima...mora da radi to lepo...!

OFF
12-02-2013, 10:30 AM
ja jos uvek imam problem da prihvatim jeftine digitalne mixere kao ozbiljan alat....

Imam midas venice, i kontam da digitalni mixer mora da bude bar 3 puta skuplji, da bi tako zvucao...... prakticna strana digitalaca je naravno nesto sto se ne moze porediti sa gomilom rackova, eq-a, kompresora, efekata........

alen
12-02-2013, 08:50 PM
Po netu ima dosta komentara o preampima,vecina se slaze da zvucno nemaju veze sa Midasom,sto je i za ocekivati.Meni se na prvo pojavljivanje price o x32 i pogled na njega najvise dopala ergonomija funkcija a najvise KT mreza,digitalni snake i kacenje njihovog P.monitoring sistema.Za klubske svirke spas za resavanje monitoringa.Posmatrajuci x32 u celini definitivno je hit.

fix3r
12-02-2013, 10:05 PM
X32 Field Test (http://www.soundonsound.com/sos/sep12/articles/behringer-x32-test.htm)