PDA

View Full Version : Gpo ....

amaterius
09-02-2013, 07:27 AM
Koristim Garitan personal ork. za gudačke instrumente. Nije ne znam ?to al nije ni tak lo?e. Mo?e se izvući solidan zvuka iako je stara verzija.
No imam problem. Kad zatvorim projekt sve se izgubi-mislim postavke
Ostane samo definiran vst ali sve postavke onog playera su defaultne...a ne onakve kakve sam ja ostavio..
Jedna druga stvar je vezana uz kontaktov lib.Naime imam neke setove bubnja za kontakt i sad kas spremim projekt i ponovo ga otvorim i počne učitavati vsti-e, kad dođe do tog librarija tra?i me da odredim mapu gdje su semplovi...al ba? svaki put.Ostanu sve postavke samo ne adresa mape sa semplovima.

Treća pak stvar je ovakva(da ne otvaram novi Thread. Naime pručavajući forume ovog tipa do?ao sam do niza podataka kako se kanali svode na - toliko i toliko db, ma master na -5 pa i manje -pa se onda exportiraju trake, pa onda opet master na - toliko i toliko....Navodim okvirno,....sve u svrhu čistoće, odnosno kako ne bi do?lo do clipinga...I ajde ja sve to uradim i sve mi zvuči čisto, razumljivo, čuje se svaki instrument.....ali
Kad ga usporedim sa nekom snimkom sa cd-a ti?e je nekoliko puta od one snimke sa cd-a
Da li se radi o previ?e -smanjenim trakama ili pak se to sve di?e nekim pluginom na master kanalu, ili pak je to poslije stvar masteringa

kravadinka
09-02-2013, 05:34 PM
To treće je stvar masteringa, između ostalog, to je odvojen proces od miksanja, mada ga neki rade u isto vreme, nije da je pogre?no, računaju se rezultati.

Ovo prvo, probaj taj GPO Library da importuje? u Kontakt 4 ili Kontakt 5, tu ga učitava? kao i bilo koji drugi, ne treba ti Kontakt Player, mo?da te on negde zeza.

Ovo drugo, probaj da uradi? Batch-Resave iz Kontakt 4 ili Kontakt 5 tih bubnjeva, pa bi to trebalo da radi dobro.

amaterius
09-02-2013, 07:55 PM
Pa uz Garitan je došao neki player i njegaa koristim..Probat ću u Kontaktu 5

A ovo Batch resave
probat ću naći neko uputstvo za to jer nemam pojma kaj bi tu trebal napraviti
svakako hvala

edit
-Našao sam tutorial pa ću probati
thnx