Log in

View Full Version : Da li se isplati naručiti klavijaturu sa Thomanna?

sorceress
03-02-2013, 10:58 AM
Budući da me u Artistu već dva meseca zavlače za Novation Impulse 61 razmi?ljam o alternativnim varijantama nabavke pa me zanima, da li je neko naručivao preko Thomanna. Vidim da je isporuka DHL-om 40 evra, kolika bi mogla biti carina?

Rhino
03-02-2013, 02:16 PM
Ja sve narucujem sve s njega evo par godina ima..

Njemci maknu 19% od cijene (njihov pdv) i njima uplatis toliko + 40e za dhl... Dakle ako na sajtu sint kosta lupam 599e ti platis za 19% manje + 40e thomann-u.

Kad sint stigne platis 17% pdv + 3 do 5% od cijene sinta (bez pdv-a) kao carinu.

Sve u svemu ispane te okvirno 50tak eura skuplje nego na sajtu.

Ovo su samo da napomenem cijene pdv-a i carine za CG, ali kontam da je to skoro pa potpuno isto za SRB.

BlasterMaster
03-02-2013, 06:46 PM
evo i ja ulazem zalbu artistu, gde i ja da sad da pazarim impulse 61? :rolleyes:
a bas sam mislio da ih ima kod nas? pare spremne sve spremno i opet Srbija=suburbia :banghead: i gde je pecat?

ne sori za shalu al stvarno `ocu i ja impulse dajte artistovci narucujte vise...

silicon science
03-02-2013, 07:28 PM
evo i ja ulazem zalbu artistu, gde i ja da sad da pazarim impulse 61? :rolleyes:
a bas sam mislio da ih ima kod nas? pare spremne sve spremno i opet Srbija=suburbia :banghead: i gde je pecat?

ne sori za shalu al stvarno `ocu i ja impulse dajte artistovci narucujte vise...

Evo i ja cu da ulozim zalbu na Artist. Ajd sto nikad nemaju nista na lageru sto mi treba (oni kazu da je to sve "egzotika" LOL.. a spomenuo sam im da zelim Akai MPC.. chush, egzotika :rotfl::rotfl:
Najgore je sto, kad uspes da im objasnis da imas pare i da zelis da kupish nesto, oni uzmu telefon i kazu da ce odmah javiti cim saznaju. I tako chekash, chekash. Prosli put kad sam zvao lik sto radi u nabavci u Artistu nije hteo da se javi na poziv drugog kolege koji se javio na telefon. Cim je spomenuo ovaj da ja zovem zbog nekakvog sinta od 500 E, isfolirao garant kako je u Wc i kaki :):ups: Opet paradox, jer smo chisto trgovachka zemlja a loshi smo u tome.

Rhino
03-02-2013, 08:14 PM
Ma ljudi narucite s thomanna i uzivajte..

Jer ispane cijena nesto skuplja nego na sajtu na ENG jeziku, tako da vam dodje isti k** kao da ste ga uzeli u radnji ;)

Mozda se ne isplati uzeti nesto od 77e zbog dhl-a, ali sint od lupam 1000e isplati. Evo ja sam npr uzeo braunera za toliko i toliko, u artistu su mi tad trazili nesto sitno vise za njega + da cekam..

Elf
03-02-2013, 09:24 PM
Ja bih samo da preporucim i Music Store Professional, uzeo gitaru kod njih, stigla ortaku u Nemacku, pa nisam platio transport,zapakovana ko faraon u sarkofag! :-)
On je platio carinu i to je to. I pritom sam dobio komad kakav ovde nisam mogao da nadjem. I dopiska sa ljudima iz same radnje je krajnje profesionalana, odmah odgovaraju i izlaze u susret sta god da treba. :D

fix3r
03-02-2013, 09:40 PM
Offtopic, ali koji q se u Srbiji jos plaća carina? Čista pljačka, mi ionako ne pravimo vi?e ni?ta.

Rhino
03-02-2013, 09:56 PM
Narucivao sam i sa music store-a, cak sam i bio licno tamo u Kelnu jednom. Odlicna radnja, al cesto budu malo skuplji od thomann-a.

Dvla
03-02-2013, 10:03 PM
Ja evo na jos dva mesta u Beogradu vidim da ima Impulse 61:

http://www.studiog.rs/novation-impulse-61-1130

http://www.audiopro.rs/index.php?page=shop.product_details&flypage=ilvm_fly2_blue.tpl&product_id=12880&category_id=13&manufacturer_id=101&option=com_virtuemart&Itemid=74

Nisam zvao ali pise da ima na stanju..

...

BlasterMaster
03-02-2013, 10:08 PM
Ma Rhino, brate, ne narucujem braunera :grin: nego klavijaturu cca 350 e, da podjemo od toga da (ne konkretno ja nego prosecan srbin) nema kartice, onlajn placanje, "coveka" u inostranstvu, itd itd, ima kes u dinarima, dobar dan dobar dan, hocu tu klavijaturu, to vam je toliko i toliko, placam sve kad stigne, (ili uplatim avans u banci) i to je... sta ima placam dhl-u 50-60 evra da se cimam carinim cekam (a i to su pare, makar za kablove :D), kad ovde u Srbiji IMA vec toliko radnji koje CAK i po sajtovima za oglasavanje a i na svojim sajtovima stavljaju da ih IMAJU (!) na lageru i plus stave cenu...u tome je poenta, nije zbog drugog...
p.s. da se ne nadju uvredjeni radnici tih distributera audio opreme, ali nismo valjda Tunguzija :) my 2¢
covek vise ne zna sta je gore, kad za nesto nemas para a hoces da kupis, ili kad za nesto imas para a ne mozes da kupis...

sorceress
03-02-2013, 10:31 PM
Mogu da potpi?em BlasterMastera. Sve se uredno reklamira a ja poslednjih par meseci zivkam i novosadski i beogradski Artist, zvala sam i studio G dva puta i ni?ta.

Sa Thomannom imam dva problema. Prvi, koliko sam shvatila daju garanciju ali mislim da meni u Srbiji ta garancija ne vredi ni?ta. Drugi, imam samo Rajfajzenovu Virtuon karticu i virtualnu net karticu, njima plaćam sve transakcije preko neta ali ovde to izgleda neće moći.

Rhino
04-02-2013, 12:06 AM
Ljudi ja sam iz Podgorice, ne iz Berlina ili Kopenhagena :)

Ne moze tolika valjda razlika da bude izmedju CG i SRB u carinskim stopama i tim stvarima. Dalje, garancija iz thomanna vazi da narucis za Tibet a ne za Bg u to sam se sam uvjerio. Tj ne samo garancija, vec sam rekao taj i taj uredjaj mi se ne SVIDJA (imate 30 dana na to pravo) i oni su ga bez pogovora uzeli nazad.

Ne treba vam ni kreditna kartica, mozete da platite i bank transferom.. I cim transakcija prodje cekate prvi let iz frankfurta za Bg a predpostavljam da ih ima minimum 5 nedeljno, s obzirom da za Pg ima 2 ili 3..

E sad koliko treba vasim spediterima da to ocarine, ne znam.. Ali ja kad narucim nesto iz thomana u utorak to bude u Pg u petak, + koji dan dok carinski mrmoti ne proknjize..

Lljudi sa thomanna su toliko profi, da ja nemam rijeci, to je za nas balkance SVEMIR. Ali ako vi vise volite da eure koje cuvate pretvorite u dinare cekajuci spravu 3 mjeseca pritom cekajuci pocnete da krckate pare, sve cool...

Nego da ne reklamiram vise pomenuti sajt, nisu mi dali nista dzabe ;)

BlasterMaster
04-02-2013, 12:42 AM
Ljudi ja sam iz Podgorice, ne iz Berlina ili Kopenhagena :)

Ne moze tolika valjda razlika da bude izmedju CG i SRB u carinskim stopama i tim stvarima. Dalje, garancija iz thomanna vazi da narucis za Tibet a ne za Bg u to sam se sam uvjerio. Tj ne samo garancija, vec sam rekao taj i taj uredjaj mi se ne SVIDJA (imate 30 dana na to pravo) i oni su ga bez pogovora uzeli nazad.

Ne treba vam ni kreditna kartica, mozete da platite i bank transferom.. I cim transakcija prodje cekate prvi let iz frankfurta za Bg a predpostavljam da ih ima minimum 5 nedeljno, s obzirom da za Pg ima 2 ili 3..

E sad koliko treba vasim spediterima da to ocarine, ne znam.. Ali ja kad narucim nesto iz thomana u utorak to bude u Pg u petak, + koji dan dok carinski mrmoti ne proknjize..

Lljudi sa thomanna su toliko profi, da ja nemam rijeci, to je za nas balkance SVEMIR. Ali ako vi vise volite da eure koje cuvate pretvorite u dinare cekajuci spravu 3 mjeseca pritom cekajuci pocnete da krckate pare, sve cool...

Nego da ne reklamiram vise pomenuti sajt, nisu mi dali nista dzabe ;)

ma buraz za sve si u pravu, sve stoji, mislim za neke firme odavde skidam kapu stvarno kupovina iz fotelje plus ne naplate dostavu i sve to, nije problem u thomanu, niti u tome dal se isplati ili ne, to je zavisno od robe a i od coveka... meni su recimo zivci dal ce sve to da se ocarini dal ce da prodje sta ce gde ce i to sve "skuplji" nego tih 50ak evra, nego to sam samo ja... do sad jos nisam narucivao preko thommana, bice prilike nadam se :) pa cu tad da te kontakt da mi objasnis kako i sta ide da ne offujemo temu ovde...
evo najavljuju toliko i taj pej pal i sve to i bice valjda jednom... Nego je ovde problem sto opreme "IMA" (ne samo ova klavijatura nego i razne druge sprave) i ti zoves i sve je to "na lageru" i plus cena sa uracunatim pdv-om i sve, i skupis kintu 2 meseca razmisljas o nekoj opremi kako jedva cekas da ti stigne i na kraju ti kazu cekaj kada sledeci put "idemo u nabavku po jevropi" a to je odprilike na svakih 3-6 meseci, a tebi se ne uzima ono sto je tu u radnji vec ono sto si naumio... a radnja je oficijalni zastupnik i distributer tog nekog proizvoda kojeg reklamira da ima a ustvari NEMA...

izvinjavam se sto napljuvah ove nase firme, al nisam valjda jedini koji tako razmislja, eto neka to bude kao apel :) pa ako vec idemo u evropu...
nista koliko vidim ja bice narucivanja sa thomanna :(

Rhino
04-02-2013, 01:17 AM
meni su recimo zivci dal ce sve to da se ocarini dal ce da prodje sta ce gde ce i to sve "skuplji" nego tih 50ak evra, nego to sam samo ja...

Sve se mi kapiramo. :) O tome i pricam samo iz suprotnog ugla sad. Kad sam se uvjerio kako je jednostavno, ne bi se vise cimao sa cekanjima, narudzbama koje se rastezu u nedogled i koje izgledaju ovako...

Dam avans, kazu bice za 20dana, pa izvini cekaces jos 30, nije do nas, pa jos 7, 15,).. Brate platim, dobijem, dovidjenja...

Prvi put kad sam narucivao, bila je neka malo skuplja sprava, ne mogu se sad ni sjetit vise, cini mi se great river... I bila mi je frka da li ce to uopste da stigne u moje ruke, kako to sve funkcionise i sl, i ako su me ljudi koji su vec to radili hrabrili da je sve ok...

Tog puta je sve bilo ok, kao i svaki sledeci!

sorceress
09-02-2013, 01:16 PM
Kontaktirala sam ljude iz Thomanna i pitala ih za garanciju. Koliko sam razumela - moguće je vratiti proizvod u roku od 30 dana, dobije se novac nazad ali kupac sam snosi tro?kove vraćanja proizvoda.

Ako se proizvod pod garancijom pokvari, tada Thomann snosi tro?kove slanja proizvoda na popravku i vraćanja. Međutim, treba obratiti pa?nju na to ?ta se pokvarilo i konsultovati ih pre slanja. Pretpostavljam da u garanciji precizno pi?e kakve kvarove pokrivaju.

Jan
09-02-2013, 05:32 PM
[QUOTE=Rhino;341206

Kad sint stigne platis 17% pdv + 3 do 5% od cijene sinta (bez pdv-a) kao carinu.

[/QUOTE]

Kod nas je to malo vise, platis 10 % od thomann-ove cene kao carinu, pa na sve to platis jos 21 % kao PDV, pa to ispadne recimo za spravu koju si tomanu platio 500 E, ovde placas na tih 500 E jos 165 E, + 40 E za DHL sto nije malo... Ispadne dosta skuplje nego kad se uzme preko artista, barem sam ja izracunao recimo kad sam kupovao profire 2626 da mi ovde kosta oko 45 000 dinara a preko Thomann-a kad bih narucio sa svim troskovima 535 E + 40 E za dhl, 150 E skuplje... Fakticki ti ovde placas trecinu od cene koju si platio tamo... Ja sam za Peluso PK47 kapsulu od 120 E, platio preko 40 E carinu i pdv...

Rhino
09-02-2013, 06:48 PM
E, onda je to klasicno reketiranje..

sorceress
09-02-2013, 11:34 PM
dupla poruka

sorceress
09-02-2013, 11:47 PM
... Ispadne dosta skuplje nego kad se uzme preko artista, barem sam ja izracunao recimo kad sam kupovao profire 2626 da mi ovde kosta oko 45 000 dinara a preko Thomann-a kad bih narucio sa svim troskovima 535 E + 40 E za dhl, 150 E skuplje...

Hvala ti na informaciji. Ja sam negde na?la da je carina za muzičke instrumente 1% ali to izgleda va?i samo za klasične instrumente. :cry:

radijator1
10-02-2013, 11:12 AM
Budu?i da me u Artistu ve? dva meseca zavla?e za Novation Impulse 61 razmi?ljam o alternativnim varijantama nabavke pa me zanima, da li je neko naru?ivao preko Thomanna. Vidim da je isporuka DHL-om 40 evra, kolika bi mogla biti carina?
Osim toga kod Thomann imas i garanciju 3 godine.U Artistu nemas nista i ako dobijes to je maksimalno godina.E kad nastupe problemi onda kao nevalja ti struja,nisi pravilno koristio ili ti je bilo u vlagi i jos toga sve u cilju da te odyebu.Pokusaj i u Musikstore.de.To ti je u Kelnu.Ima neki makedonac preko koga to laufa.Pozzzz

wladymeer
15-02-2013, 07:07 PM
Osim toga kod Thomann imas i garanciju 3 godine.U Artistu nemas nista i ako dobijes to je maksimalno godina.

Ovo je laž - sve prodavnice u Srbiji su u obavezi da ti izdaju minimalnu garanciju od 2 godine. I svaki put kada sam kupovao u Artistu dobijao sam takvu garanciju.