View Full Version : NI reverb classics
DADDY Z
24-01-2013, 07:32 AM
evo i novih reverba u ponudi:
http://www.native-instruments.com/#/en/products/producer/effects/reverb-classics/overview/
http://images-ec.native-instruments.com/typo3temp/pics/R_6ddff1a7ab.png
i već su "narodni"
MUzzY
24-01-2013, 11:20 AM
Lici da valjaju. Ce da ih probam :)
..ba? ga ne?to ne hvale previ?e..vele da je ispod 480L..vele..ali moram probati!
Mika Technika
26-01-2013, 07:42 PM
Lexicon PCM Native ili ovi revrbi, ipak lexicon.
Jedino sto jos nema lex 64bit.
Sent from my Desire HD using Tapatalk 2
BlasterMaster
27-01-2013, 01:42 AM
solidni su lepo legnu jos narodna verzija sextra :)
psionic
27-01-2013, 02:49 AM
solidni su lepo legnu jos narodna verzija sextra :)
Boj ne bije svijetlo oruzje, vec boj bije srce u junaka. Sigurno su bolji od 50% jevtinijih hardverskih, a opet ljudi cuda rade i sa mx300kama...
MUzzY
27-01-2013, 04:09 AM
Bolje mi rade ova dva nego bilo koji iz Lex Native serije. Jako lep hall. Dosta gust, fino se izbori u mixu. I dalje mi Relab ima "zanimljiviji" zvuk i ima vise opcija za zezanje ali je malo "tanji" (sto resim lako).
Sa ovim reverbima se relativno lako dobiju fini rezultati. Dobar plug u svakom slucaiju.
kravadinka
27-01-2013, 09:07 AM
Meni se ne dopadaju uop?te.
Eto kako ljudi različito čuju i do?ivljavaju istu stvar...
NIelectroy
27-01-2013, 09:29 AM
Neverovatno dobar reverb, e sad koliko udela ima u tome sto volim Softube...inace svidja mi se zvuk.
psionic
27-01-2013, 01:57 PM
Meni se ne dopadaju uopšte.
Eto kako ljudi različito čuju i doživljavaju istu stvar...
Ima dobru mogucnost stelovanja pre-delaya i early reflectiona - narocito 48. Ali finalni reverb nije preterano gust. nekako je metalan. Sve u svemu, zato se i zovu "vintage", nisu jurili zvuk VSS3-ke i PCMa nego nekih malo starijih sprava. Ne treba ocekivati preterano dobre long halove i big chatedral - e.
MUzzY
27-01-2013, 02:52 PM
? Meni je "gusci" osetno od LexSerije. Da ne spominjem koliko "lepo" radi kad je jako dug tail (4s i vise).
Bockie
27-01-2013, 03:12 PM
Sve je to fino, ima tu lepih stvari, taj LX480 je odličan, 112 isto...
Ali sve to u nekom pop-rok miksu...odeeeeeee...potoneeee...nemaaaaaaa...
Staviš na doboš i solo je do jaja. I onda odsoliraš i kao da ga nema totalno, ili je duplo kraći...
I onda šrafiš, šrafiš,...i na kraju nema doboša ni reverba...samo muljčina...
Nekad po nešto i izvučem, ali kombinacijom više reveraba...heheh...
Lex pcm vst...prosto ne shvatam.. IMHO..težak stajski đubar! Ali ok...zavisi za šta i tako...
psionic
27-01-2013, 03:18 PM
Lex pcm vst...prosto ne shvatam.. IMHO..težak đubar! Ali ok...zavisi za šta i tako...
Mislio sam na poredjenje sa hardverom - pcm91 - hteo sam da kazem da ga nisu pravili da bude gust kao pcm91 ili VSS3, nego su vise ciljali neke starije sprave.
Reverb inace retko i izlazi u miksu ako nije neka neopterecena deonica, gde moze da izadje, a da ne zamulja sve. To nema veze sa reverbom (dobro, ima donekle), vise je vezano za sam miks (nekad reverb sa gejtom cini cuda). Upravo ocekujem da ce ovaj izlaziti na nekim natrpanijim delovima, jer ima taj malo ostriji karakter... Nisam ga probao u real-life situaciji.
Bockie
27-01-2013, 05:27 PM
Ako pričaš o pcm91, to je plate i ne znam koliko je sveupotrebljiv... To je "fini" lex...
Nije mi neko rešenje za bubanj... Daleko od toga da ne može...hehe... Opasna sprava!
Za bubanj je pcm70 (480 za sirotinju) apsulutno nadmoćan...jer je "prljaviji"...gušći...kako god ko hoće...
Delimično si u pravu za "prolazak" kroz miks, u vreme kada su ovi uređaji korišćeni, niko nije napucavao rms na -2...
...u takvoj "gužvi" makar i sa minimalnom postavkom, retko šta osim ekstremnih vrednosti prođe...
...čak su nekad postojali "VU metri", i radili su kad pustiš nešto...:shock:
Danas poprilično služe samo da pokažu pauzu između pesama....
psionic
27-01-2013, 07:01 PM
:rotfl: :rotfl: :rotfl:
Jes' vala...
kravadinka
27-01-2013, 09:55 PM
Slu?ao sam ja i 480 pa je to gusto kao magla u februaru, ovo nema veze sa tim, ne volim da upotrebljavam te pau?alne ocene, ali zaista zvuči pomalo metalno.
?to se tiče PCM91, ja sam dugo mislio da tripujem, ali PCM80 je osetno mek?i i lep?i, meni 91 zvuči kao ova PCM Native verzija, nisam poredio, ali mi takav utisak ostavlja.
Realno, ne kriste se reverbi danas mnogo, ali i sada kad čujem neke Italijane iz 2011. i 2012. dođe mi da puknem od muke kako zvuče ti reverbi.
Ima tu svega, nije to samo reverb, tu je vokal, cela matrica, ceo kontekst, pesma, ma...
Sto puta pre?vakana priča....
Bockie
28-01-2013, 11:39 AM
Realno, ne kriste se reverbi danas mnogo, ali i sada kad čujem neke Italijane iz 2011. i 2012. dođe mi da puknem od muke kako zvuče ti reverbi.
Da, daa...
Onaj Nek, čoveče...tooona reverba i sve brutalno... ! :shock:
Ne znam ?ta je, ali mi zaista ne zvuči kao neki buđavi VST, mada ko zna, ali sound sabija definitivno!
milos
29-01-2013, 06:58 PM
Lex PCM i Relab i dalje najbolji u mixu 8-).
Eventide Blackhole bih voleo da probam za neke deep space zvukove :)
Mogli
29-01-2013, 09:37 PM
Covek objasnio :grin:
dvuckovic
29-01-2013, 10:09 PM
Sve je to fino, ima tu lepih stvari, taj LX480 je odličan, 112 isto...
Ali sve to u nekom pop-rok miksu...odeeeeeee...potoneeee...nemaaaaaaa...
Stavi? na dobo? i solo je do jaja. I onda odsolira? i kao da ga nema totalno, ili je duplo kraći...
I onda ?rafi?, ?rafi?,...i na kraju nema dobo?a ni reverba...samo muljčina...
Nekad po ne?to i izvučem, ali kombinacijom vi?e reveraba...heheh...
Lex pcm vst...prosto ne shvatam.. IMHO..te?ak stajski đubar! Ali ok...zavisi za ?ta i tako...
Prestani da koristis Nuendo :lick:
Bockie
30-01-2013, 09:48 AM
Prestani da koristis Nuendo :lick:
Hehe...
Na Cubase 5 sam odavno...
Dosta slično se de?avalo i na PT le...
kravadinka
30-01-2013, 10:03 AM
Ako me mrzi da uključujem PCM80, imam svoje impulse sa njega i to mi najbolje zvuči, a vrlo brzo ih namestim, nema mnogo drndanja.
Malo su statični, ali dodam delay da ide ispod da se samo ponekad probije kroz reverb i to bude to. Svi ovi pluginovi i simulacije mi samo stvaraju glavobolju jer ništa mi ne radi iz prve. Samo bez tripovanja...
branoy
02-04-2013, 02:46 PM
ja sam najbolji hall dobio na altiverb6 sa impulsima nekim, najbolji bio u mixu u jednoj pesmi, ono osecas da si potego za nekim hardwerom,
ostalo ne znam. al ova dva mi se jako svidjaju od ni, meni bolji od PCM native.
awacs
03-04-2013, 12:12 PM
? Meni je "gusci" osetno od LexSerije. Da ne spominjem koliko "lepo" radi kad je jako dug tail (4s i vise).
Radi za 11 :thumbsup: Dodu?e, zasad sam čačkao samo CR24, ali to je ba? onaj tip zvuka koji sam očekivao - krupno zrno, gusto, bezobrazno, odlično!
Lexicon PCM 96 je iz neke potpuno drugačije estetike - onako za neku gospođicu koja peva uz akustičnu gitaru. Kod tog PCM-a stalno imam potrebu da ga su?avam da bi postao konkretniji. To valjda zato ?to sam seljanin pa od reverba tra?im dubinu, a ne ?irinu.
Pozdrav,
Vasa
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.