View Full Version : Pultec se vratio!
DzoniPFC
18-01-2013, 08:12 AM
http://www.sweetwater.com/store/manufacturer/pultec/?utm_source=email&utm_medium=email&utm_campaign=pultec
DaBear
18-01-2013, 10:07 PM
Ni manje ni vise nego 8 razlicitih modela !!!!!!!
Vise su smorili od sprava...postaje dosadno !
:(:mad:
DADDY Z
20-01-2013, 02:14 PM
da, i mene to zbunjuje...ne kapiram filozofiju,ali se ne bih žalio da imam jednu od ovih bebica...
VladaNS
28-02-2013, 12:15 PM
Kako ti pultecovi eq-ovi zvuce? Jel moze neko ko ima jedan, da opise ukratko. Vredi li toliko novca? Zivo me zanima
Bockie
28-02-2013, 12:22 PM
Pa sad, nekom ne vrede nista, a nekome vrede i vise. Zavisi koliko mozes da naplatis. Kao i za svaku spravu.
U domacim uslovima, cisto sumnjam da ikome vrede.
kravadinka
01-03-2013, 05:29 PM
Jako se često stvari izvlače iz konteksta, pa evo i ovde. Pultec je veliko ime iz pro?losti, ima tu specifičnu karakteristiku i zato je ostao upamćen.
Ali, ni?ta vi?e od toga. Tu je najveći problem.
Pre pedeset godina je to bila revolucija, ali danas da neko tra?i preko $20 000 za stvari koje nemaju nikakvu realnu vrednost, to je već diskutabilno.
Kao kolekcionarski primerci mo?da ima smisla, ljudi kupuju slike koje vrede po par miliona $, pa za?to ne i parče opreme koje je deo nekog vremena, ali upotrebna vrednost ovih uređaja je u dana?nje vreme sme?na.
Mo?da to i nije namenjeno nama, mo?da zbog toga ja ne vidim smisao, studio koji vredi pola miliona i vi?e i treba da ima ovako ne?to, za?to da ne, tada i ova cifra od 20 000 nije velika, ali mislim da su se stvari promenile sa vremenom i nema potrebe vraćati se u pro?lost jer smo tada imali neka lepa vremena kojih se sećamo sa nostalgijom.
Ima jedno pravilo, nikad ne treba upoznati heroje iz detinjstva, snovi trebaju uvek biti snovi.
Postoji jedan odličan prilog o Lamborghini Countach koji je bio najobo?avaniji automobil svih vremena, nije postojao dečak iz sedamdesetih i osamdesetih koji nije imao sliku ovog automobila na zidu. Jedan od njih je priu?tio sebi isti, tek onda je shvatio koji je pakao ?ivot sa takvim automobilom, tada je i rekao tu rečenicu, heroji iz detinjstva trebaju tamo i da ostanu... :wink:
radijator1
06-03-2013, 10:22 PM
Jako se ?esto stvari izvla?e iz konteksta, pa evo i ovde. Pultec je veliko ime iz pro?losti, ima tu specifi?nu karakteristiku i zato je ostao upam?en.
Ali, ni?ta vi?e od toga. Tu je najve?i problem.
Pre pedeset godina je to bila revolucija, ali danas da neko tra?i preko $20 000 za stvari koje nemaju nikakvu realnu vrednost, to je ve? diskutabilno.
Kao kolekcionarski primerci mo?da ima smisla, ljudi kupuju slike koje vrede po par miliona $, pa za?to ne i par?e opreme koje je deo nekog vremena, ali upotrebna vrednost ovih ure?aja je u dana?nje vreme sme?na.
Mo?da to i nije namenjeno nama, mo?da zbog toga ja ne vidim smisao, studio koji vredi pola miliona i vi?e i treba da ima ovako ne?to, za?to da ne, tada i ova cifra od 20 000 nije velika, ali mislim da su se stvari promenile sa vremenom i nema potrebe vra?ati se u pro?lost jer smo tada imali neka lepa vremena kojih se se?amo sa nostalgijom.
Ima jedno pravilo, nikad ne treba upoznati heroje iz detinjstva, snovi trebaju uvek biti snovi.
Postoji jedan odli?an prilog o Lamborghini Countach koji je bio najobo?avaniji automobil svih vremena, nije postojao de?ak iz sedamdesetih i osamdesetih koji nije imao sliku ovog automobila na zidu. Jedan od njih je priu?tio sebi isti, tek onda je shvatio koji je pakao ?ivot sa takvim automobilom, tada je i rekao tu re?enicu, heroji iz detinjstva trebaju tamo i da ostanu... :wink:
Nebih se slozio stobom.Provuci nesto kroz Pultec eq i istu stvar kroz nekakav plugins,osjetices razliku-
kravadinka
09-03-2013, 08:29 AM
Odrasti...
awacs
09-03-2013, 10:06 AM
Nebih se slozio stobom.Provuci nesto kroz Pultec eq i istu stvar kroz nekakav plugins,osjetices razliku-
I? Koliko ko?ta ta razlika?
Pozdrav,
Vasa
kravadinka
09-03-2013, 12:38 PM
I? Koliko ko?ta ta razlika?
Pozdrav,
Vasa
I am too slow... ;)
To je odgovor koji sam trebao...
Sent from my Desire HD using Tapatalk
VladaNS
09-03-2013, 01:33 PM
Voleo bih doticnoj osobi gore da na blind test stavim vokal provucen kroz pultec i taj isti vokal provucen knoz tri native ekvilajezera. Bas me zanima da li bi ga prepoznao :D
DaBear
09-03-2013, 01:53 PM
Voleo bih doticnoj osobi gore da na blind test stavim vokal provucen kroz pultec i taj isti vokal provucen knoz tri native ekvilajezera. Bas me zanima da li bi ga prepoznao :D
Pa naravno da ne bi !
To moze samo neko ko je na primer, radio najmanje 5-10 godina sa doticnim spravama i STVARNO zna sta radi i slusa !! (ima ih koji rade dugo pa opet ne cuju nista!!)
A da ne pricamo o nekome ko je SAMO slusalac / konzument te iste muzike..
fipke
12-03-2013, 12:05 AM
a da ne bude prica kao sa telefunken usa?.......
kravadinka
15-03-2013, 11:29 AM
Pa naravno da ne bi !
To moze samo neko ko je na primer, radio najmanje 5-10 godina sa doticnim spravama i STVARNO zna sta radi i slusa !! (ima ih koji rade dugo pa opet ne cuju nista!!)
A da ne pricamo o nekome ko je SAMO slusalac / konzument te iste muzike..
Pa jeste, ima onih koji nemaju sluha, a ima i onih kojima džepovi komanduju ušima, ima nas svakakvih, kao i onih koji pričaju napamet ko je šta koristio a šta nije, šta ćeš... :wink:
Kako se zove producent početnik?
Provlakač...
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.