View Full Version : T.C.Impact Twin & Gain
Mogli
15-01-2013, 01:26 PM
Ima li neko od vas ovu eksternu kartu? Interesuje me da li postoji mogucnost da se ulazni signal smanji na potpunu nulu, jer i kad su potenciometri oba ulazna kanala na nuli, kartica i tad snima. I kad se smanje svi kanali na njegovoj softwerskoj mikseti, ona i tad snima...:confused:
waster
15-01-2013, 06:23 PM
Pitanje je da li je neki bag/kvar ili "ljudski faktor":) Ja sam otkrio lek za moj problem : kad Impact Twin totalno izgubi main output...( a igrao sam se sa TC Near softverom, preinstaliravao, resetovao firmware... maltretirao jedno 3 puta po ceo dan) - Samo "pipnem" konektorom ulaz za slušalice i voila :) Možeš misliti koliko sam bio "srećan" kad sam otkrio tu glupost:) A nisam skoro ništa snimao na njemu ...
Si probao da pritisneš PAD/INST dugme na kanalu gde si se prikačio?
waster
15-01-2013, 06:27 PM
Daj neke detalje, šta snimaš, gde bodeš... bla bla. Mada, kažem, nisam davno na njemu ništa snimao, zaboravio sam kako se ponaša... I da li uopšte reaguje na gain?
psionic
15-01-2013, 07:37 PM
Nemam konkretno taj model, ali sudeci po Konnektu 48, verujem da slicno rade:
Naime, gain potovi na ulazima i ne sluze kao klasicni potenciometri, vec su vise za korekciju gain-a. Pojacavaju i smanjuju signal u odredjenim granicama, u kombinaciji sa PAD -20dB. Slicno kao na analognim mikserima
TC mikser se odnosi na preslusavanje (pravis mixdown na master kanalu za preslusavanje koji ide na master out) i ne utice na recording izvor. Morao bi da snimas audio ulaze koji imaju "software return" u nazivu - ili slicno. Tada snimas izlaz iz tog TC miksera...
To je, ovako, generalizovano, ne znam tacno za taj model, ali verujem da je princip isti - tako radi i TCov Konnekt i MOTU hardver...
waster
15-01-2013, 08:49 PM
PA da... a kad se u combo input ubaci TS kabl, onda PAD/INST dugme ima ovu drugu : INST funkciju .Dakle, onda vi?e nije PAD -20 dB nego prekidač između HI-Z i line in-a. I po?to i nema PAD funkcije u tom modu, skoro da sam siguran da, kao ?to psionic ka?e , gitara nije nikad mogla da se "zavrne"...
Mogli
15-01-2013, 09:27 PM
To je bas tako, ti potenciometri i ne sluze kao klasicni, vec za kontrolu gain, ulaznog signala. Kad prikacim klavijature, i snimam recimo na wavelab-u, signala nikakvog nema dok ne podignem potenciometre na korgu. To je ok, ali sta kad snimam vokal? Znaci moram da idem preko neke miksete da bi ulazni signal smanjio na nulu.. Pad/Inst normalno aktiviram pri snimanju "banana" instrumenata, gitara i sinta. Problem je samo sa snimanjem mikrofona.
psionic
17-01-2013, 05:44 AM
To je bas tako, ti potenciometri i ne sluze kao klasicni, vec za kontrolu gain, ulaznog signala. Kad prikacim klavijature, i snimam recimo na wavelab-u, signala nikakvog nema dok ne podignem potenciometre na korgu. To je ok, ali sta kad snimam vokal? Znaci moram da idem preko neke miksete da bi ulazni signal smanjio na nulu.. Pad/Inst normalno aktiviram pri snimanju "banana" instrumenata, gitara i sinta. Problem je samo sa snimanjem mikrofona.
A zasto bi mutovao mikrofon, ako smem da pitam ? Nije valjda record svo vreme svih kanala odjednom ukljucen pa se mesa sa npr klavijaturom dok je snimas ?
Mogli
18-01-2013, 03:24 AM
Nije to u pitanju, vec me iritira tp sto bezmalo ulazim u crveno,
i sa potenciometrima na nuli. Jedino resenjie mi je preostalo, da aktiviram onaj prekidac na mikfonu na - 10db.
psionic
20-01-2013, 05:45 AM
Nije to u pitanju, vec me iritira tp sto bezmalo ulazim u crveno,
i sa potenciometrima na nuli. Jedino resenjie mi je preostalo, da aktiviram onaj prekidac na mikfonu na - 10db.
Pa kakav (koji) je to mikrofon kad daje tako jak signal ? Da li je mic ubacen direktno u preamp od kartice, ili je u neki svoj preamp pre toga ? Kondenzator ili dinamicki ? Da nisi mozda nekim slucajem koristio kabl "bananu" na XLR (ne verujem, ali ajde da pitam) - ukoliko mikrofon povezes u karticu putem JACKa (banane), trebalo bi da se cuje znatno tise (JACK na tom kombo prikljucku je predvidjen za ulaz linijskog signala)
Dugme pad/inst sluzi da stisa signal za nekih 20dB, pa slobodno ga pritisni (pritisnuto je -20dB atenuacije)
Do sada sam obicno morao da idem u plus sa mikrofonskim predpojacalima. Postoji sansa da se jednostavno nisam sretao sa mikrofonima koji daju tako jak signal. Takodje, stvarno ne znam kakvi su ti preampi na tom Twinu i kako se ponasaju. Ovo je vise savet - onako, ako vec nema nikog da pomogne iz sopstvenog iskustva sa Twinom :wink:
Mogli
22-01-2013, 03:33 PM
Mikrofon je izvesni Sonitronic STC-2 i ima neverovatno jak signal, uboden direktno u karticu redovnim kenonom. Ali prevideo sam da pad/inst smanjuje na -20db, vec sam mislio da je to samo prekidac za instrumetalni ulaz, mada sam primetio da je slabiji signal, pa cu bas probati tako.:)
psionic
22-01-2013, 07:04 PM
Mikrofon je izvesni Sonitronic STC-2 i ima neverovatno jak signal, uboden direktno u karticu redovnim kenonom. Ali prevideo sam da pad/inst smanjuje na -20db, vec sam mislio da je to samo prekidac za instrumetalni ulaz, mada sam primetio da je slabiji signal, pa cu bas probati tako.:)
Slobodno ga "paduj" :) Preturao sam neke strane forume,do duse, tamo su se ljudi zalili na pretih signal - pa su savetovali doticnog da proveri polozaj pad tastera jer dobija -20 dB atenuacije sa time.
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.