View Full Version : RE-20 ili SM7B kroz TC Impact Twin pre?
waster
15-01-2013, 10:46 AM
Pozdrav ljudi,
kao što naslov kaže, zanima me da li neko ima iskustva sa usnimavanjem preko ovih dinamičkih mikrofona (Electrovoice RE-20 i Shure SM7B) direktno kroz TC Impact Twin preamp..
Neka logika je da se ima što kvalitetnije predpojačalo jer dinamički mikrofoni zahtevaju dosta gaina ali me zaintrigirala priča par ljudi sa nekih stranih foruma da, ukoliko interfejs može da dovoljno kvalitetnog gaina dinamičkom mikrofonu, čak više vole da koriste te preampe ako žele transparentniji zvuk... jer preampi sa audio interfacea obično nisu nešto "obojeni" , jelte...
Navodili su neke prilično pristupačne interfejse, kartice, kako ih već ko zove... I pre svega me zanima ta kombinacija za usnimavanje vokala, off-ova...
Bockie
15-01-2013, 12:01 PM
Mislim da se ne može izvući pravilo.
Prosto, moraš probati!
Isto tako ne postoji ni univerzalan glas ni mikrofon.
Ja sam u studijima imao prilike da vidim da ni U47fet "ne radi" za neke vokale, već obična 441ica ili re-20...i to na MCI - studer A80 kombinaciji...jbg...
Dakle, pravila nema, ako je tvoj vokal u pitanju, probaj različite mikrofone i da viđiš koji ti najbolje leži... To je to.
Re20 i sm7b su ozbiljni mikrofoni, ali ne znači da neki kondenzator neće bolje raditi...
Pogotovo za off-ove... Ja ih dosta radim, pa kažem i iz radijskog i iskustva vezanog za voiceover... Ja sam uvek pre za kondenzator u toj priči, ali ne kažem da ne može i dinamika...
Ovo (http://www.youtube.com/watch?v=xAG0qe_89Fw&feature=player_embedded) je Audiotehnica, "mic top", uh...ne znam koja tačno, zaboravih...dugačka...kondenzator...odlična! Digi 003... Nisam ja snimao i radio obradu, ali je mic do yaya!
poz'
MUzzY
15-01-2013, 12:38 PM
Juce sam bas snimao sa sm7b kroz moj Motu 8pre kod kuce. Sasvim zadovoljavajuc rezultat.
waster
15-01-2013, 12:42 PM
Prosto, mora? probati!
:D I sam sam hteo to da dodam... nego, hoću neki od ta dva majka a mo?da dobijem neku dobru cenu na jedan od njih.. pa čisto... "računam":)
Mislim da ću zamoliti jednog diktatora sa foruma da skoknem s mojim Impactom do studija i probam njihovu SM7B kad su slobodni :D
... i ujedno vidim to novo čudo od studija:)
Pogotovo za off-ove... Ja ih dosta radim, pa ka?em i iz radijskog i iskustva vezanog za voiceover... Ja sam uvek pre za kondenzator u toj priči, ali ne ka?em da ne mo?e i dinamika...
Pa, pored ostalog, dinamiku bih uzeo jer "fiksnu" izolaciju mogu da zaboravim...pa mi deluje kao sigurnija varijanta.
Arthur
15-01-2013, 01:30 PM
diktator bi ti iz iskustva preporučio sm7b, re20 mi se nija pokazao dovoljno univerzalnim, iako je odličan mikrofon, stvarno je u pitanju weapon of choice. A ja se lično ne bi igrao sa preampima od ispod 1000e po komadu za bilo koju ozbiljnu upotrebu. Sve ovo što je ostlaog boranijskog ranga, manje više izađe na isto. Osim što su recimo FF800 preampi meni baš krš, i to lošiji od recimo onih sa maudio profire 2626
waster
15-01-2013, 02:34 PM
Hm... to za preampe, eventualno neki Daking MP1 kao neku najjeftiniju varijantu kad budem bio u situaciji ... a ovo mislio za početak da imam nešto. On je oko 800eu, navodno ima neku boju ali ipak više neutralan...
Dakle RE-20 manje univerzalan od SM7B? Ja sve nešto mislio da je suprotno i da je eventualno dobar kod zaobljenijih , manje agresivnih glasova ... OK, imaću to u vidu.
Ma SM7B i jednog dana Great River pa nek ide život, snimam sint kroz trafo DI i te fore :)
ne treba bas biti rigorozan..... ne mora preamp da bude 1000e/ kanal, ako ne pricamo o karakternim preampima sa trafoima.......
Arthur
15-01-2013, 08:03 PM
pa malo ih je novih sa nekom krštenom rezolucijom snimka, za manje pare. Eventualno ti neki entry leveli focusritea i UA, mada su ovi četvorocifreni toliko divniji, toliko čistiji i lakši za mixanje, da padnem u depru posle svakog iskustva sa njima.
@waster
e to ja zovem killer-wetdream kombo!
Bockie
16-01-2013, 09:51 AM
Pa, pored ostalog, dinamiku bih uzeo jer "fiksnu" izolaciju mogu da zaboravim...pa mi deluje kao sigurnija varijanta.
Ovo nije povezano sa izolacijom. Dakle nema veze sa tim! I ono gore je snimano u "spavsćoj" sobi bez ikave izolacije... ...pogotovo za vocieover, gde retko ima deranja i glasnoće...
VladaNS
16-01-2013, 11:06 AM
Osim ?to su recimo FF800 preampi meni ba? kr?, i to lo?iji od recimo onih sa maudio profire 2626
Ovo potpisujem. Maudio octane preampi imaju neki punch i karakter u poredjenju sa ff800 koji su tupi. ff400 preampi su druga prica jer je sprava novija a preampi imaju Burr Brown cip, opet je to minimum pristojnosti
waster
16-01-2013, 10:26 PM
Ovo nije povezano sa izolacijom. Dakle nema veze sa tim! I ono gore je snimano u "spavsćoj" sobi bez ikave izolacije... ...pogotovo za vocieover, gde retko ima deranja i glasnoće...
Ne mislim da ne treba ili ne mo?e... samo ka?em, deluje mi sigurnije dinamika nego kondenzator kad su u pitanju ne?eljene stvari u signalu, jednostavno zbog "ni?e rezolucije" , te?e membrane, manje ostljivosti dinamike u odnosu na kondenzatore... ako ne računamo bilo koje druge faktore...
Kad smo već kod toga (ovo sad mo?da prelazi u drugu temu), malo si mi opet ubacio rovca... da batalim za sad preamp i uzmem neki ozbiljniji kondenzator pa polako...a sa tim imam i par drugih nedoumica:)
Mo?da napravim novi thread za to...
Arthur
17-01-2013, 12:39 AM
ja ti savetujem da ideš linijom onoga što ćeš najčešće koristiti, u smislu žanrovski. Meni dobar kondenzator igra sekundarnu ulogu u žanrovima i tipovima vokala koje ja snimam. Ako ćeš se ti baviti laganijim štivom, kao sa onom devojčicom što si je doveo dole onomad, za to ti definitivno savetujem da ideš na neki lepi kondenz, tipa AT4050, C414 ili šta ti ušima već prija. Pa onda dalje ulaganje. Meni je sm7b trenutno statistički na 90% snimaka, i svakim danom samo raste, pošto se ne sećam kad mi je zatrebao kondenz (od onih Lutki i Irish Stew-a pa na dalje, jok).
waster
17-01-2013, 04:14 PM
ja ti savetujem da ide? linijom onoga ?to će? najče?će koristiti, u smislu ?anrovski. Meni dobar kondenzator igra sekundarnu ulogu u ?anrovima i tipovima vokala koje ja snimam. Ako će? se ti baviti laganijim ?tivom, kao sa onom devojčicom ?to si je doveo dole onomad, za to ti definitivno savetujem da ide? na neki lepi kondenz, tipa AT4050, C414 ili ?ta ti u?ima već prija.
Tom prilikom smo je ba? i snimali i na AT i na SM7 ... jeste da je SM7 bio otporan na ona lepljenja membrane ali je bio dosta mutav u odnosu na AT za tu svrhu... tako da su SM7 tejkovi bili kori?ćeni za duplexe.. Jel be?e AT 4050 koristi??
Ma generalno, tra?im sebi neki prostor za rad sa drugarom koji inače radi video monta?u.. za mene, za aran?mane, za mix i da se usnimi neki vokal i najverovatnije upadne off povremeno.. tako da je to najjasnija predstava koju mogu trenutno da imam ?to se ?anrovskog tiče ... A za veće projekte i/ili snimanje celih bendova s bubnjevima i slično... zna se, ide se u veći studio :D
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.