PDA

View Full Version : svidjal vam se portamento? mono? narodnjak

branoy
12-01-2013, 02:34 PM
evo napravio konacno pravi portamento *to jest podesio za mene bar, kakvi kontakti i sra***,, nema tu pravog za nas balkan zvuka, tamo ubacim soundfont i mrtav za mene, nema zivosti, cisto je to sve al nema m. jbg,, sve sam semplere isprobao , izdrndao od a do z, i uspedoh ovo na jednom free, dzaba . et, samo nestabilan, moze se samo jedan dodat u cubase, dva nece da rade,, velika steta.

pustao neke klipove i svirao uz njih, cisto probe, da cujete.

http://www6.zippyshare.com/v/61940266/file.html

na plejeru tamo desno u cosku prebacite na HD ako je SD, Sd losiji kvalitet.

kravadinka
13-01-2013, 09:02 AM
E sad se slažem sa tobom, ovi narodnjaci su pošast... Radim za njih neretko, a najveći problem sa njima je što imaju neki svoj trip o zvuku, možeš da im puštaš bilo koji Lex, ma Dynacord Delay je zakon, sve drugo je suvo i tako redom u nedogled, pa kad krenu sa onim frazama koje samo one razumeju: zvuči k'o praćka, sabija, ubija, sateruje, krlja, ubi na mesto i slično, ništa ih čovek ne razume, ništa im ne odgovara osim toga što su utripovali, saradnja sa njima je gotovo nemoguća, da nije tih u'ranih para pa čovek iz moranja radi, ne bi ih moje oči gledale nikad. :banghead:

branoy
13-01-2013, 05:09 PM
konacno me razumes :D !! to ti pricam, ima tu svaka kvaka sto njima odgovara i sto ja trazim jbg , meni za moje usi ma moze brate u kontaktu sve bez portamenta ako treba, poly alll, prebaci kmp u njeg i deri, sam sto ne radim ja za sebe, trudim se da udovoljim svim jbg, pa daj sto bolje sto svirljivije da se oseti nest, da proba disat sa prelaza na tipku, da ima neki shmek, ko moss cuveni, itd itd, ja sve do jednog ispita i preispita semplera, i sve znam sta treba i kako, al nisam mozes rec to imao cim, dok ovako ne iskopam nesto i da neki dobar rezultat, dzaba sto ovi kostaju po 400eu, za te pare kontam dovoljno da ucitas u njeg sempl .

http://www55.zippyshare.com/v/70455325/file.html
eto ovaj sempl , svud ga ubacim, i svako za sebe.
a meni kad jedan da rezultat tu bi ostao i tako nastavio.

fix3r
13-01-2013, 06:59 PM
, pa kad krenu sa onim frazama koje samo one razumeju: zvuči k'o praćka, sabija, ubija, sateruje, krlja, ubi na mesto i slično, ni?ta ih čovek ne razume
Zaboravio si "mutav mikrofon" i "masne farbe", eh... :)

Mogli
15-01-2013, 01:07 PM
E sad se sla?em sa tobom, ovi narodnjaci su po?ast... Radim za njih neretko, a najveći problem sa njima je ?to imaju neki svoj trip o zvuku, mo?e? da im pu?ta? bilo koji Lex, ma Dynacord Delay je zakon, sve drugo je suvo i tako redom u nedogled, pa kad krenu sa onim frazama koje samo one razumeju: zvuči k'o praćka, sabija, ubija, sateruje, krlja, ubi na mesto i slično, ni?ta ih čovek ne razume, ni?ta im ne odgovara osim toga ?to su utripovali, saradnja sa njima je gotovo nemoguća, da nije tih u'ranih para pa čovek iz moranja radi, ne bi ih moje oči gledale nikad. :banghead:
E brate, slatko sam se smejao:rotfl::rotfl::rotfl:

branoy
16-01-2013, 06:11 PM
da, jeskola vsti se zove, ko hoce skidajte dzaba je. -pz

psionic
17-01-2013, 05:43 AM
Zaboravio si "mutav mikrofon" i "masne farbe", eh... :)

Dodacu samo "i da ima muda"
:rotfl:

Danilo S
17-01-2013, 08:38 PM
"zvuči k'o praćka" i "krlja" su moji favoriti :rotfl:

branoy
17-01-2013, 08:43 PM
haha mogli bi otvorit temu prepisat sve reci te sto kazu za pesmu i traze kako da zvuci :D ,,

branoy
17-01-2013, 08:46 PM
znate kako ja njih resavam? kazu oni kako hoce da zvuce,, lupam primer kao pejovic,, prvo je bila jedna cena da ja sve radim , ok, da bi ih spustio na zemlju, posto hoce pejovic zvuk , kazem im moze nema problema,, i pocnem im nabrajati, taj muzica, taj muzicar, taj textopisac, ta devojka sto peva pratece, taj lik, taj lik, i na kraju im pokazem iznos u EURIMA, sam vidis njihov taj osmeh nestao slica, i pitam opet zelite li i dalje?? hahhaha,, jebemu kru!! haha,,

kravadinka
22-01-2013, 01:33 PM
Ja sa njima ne umem, uglavnom ih oteram u materinu, ponekad prepustim nekom drugom da se li?e sa njima dok ja u susednoj prostoriji psujem, pa se tu i uzmu neke pare i zavr?i neki polu posao.
Potpisujem, ne postoji gora grupacija od na?ih narodnjaka tezgaro?a, znaju veoma malo a suprotno tome imaju najveće tripove o nekom svom zvuku, veće nisam video. Čim se bilo ?ta promeni za 0.0046 nečega levo, desno, gore ili dole od onoga kako su navikli, oni nisu zadovoljni.
I to je kao neko pravilo, ?to lo?iji muzičar, sve veće i jače dogme ima u koje veruje.

psionic
22-01-2013, 03:31 PM
To je zato sto je ova zemlja otisla u k***c. Sto si gluplji - to bolje ovde prodjes i imas vise para. Samo da je "disha" iz istog sela kao i ti...

wladymeer
23-01-2013, 03:07 PM
Skoro čuo izraz od drugara kako jedan "renomirani estradni pevač" objašnjava toncu šta mu fali u miksu.

"daj mi kap sunca na bubanj"

odnosno - izoštri ga

Javljam se čim saznam za ostale bisere :)

A što se tiče cele sorte... zar ne znate da je mušterija uvek u pravu?

kravadinka
23-01-2013, 03:18 PM
Kad sam ja bio mali nisam znao kako da objasnim mnogo Lexicon-a na doboš, nego sam pokušavao da mu objasnim da se doboš čuje kroz kišu... :kesa:
A onda skoro, možda celih 20 godina nakon toga slučajno pogledam neki stari domaći spot, je li to bio Parni Valjak ili ko već, ima scena kako u Slow Motion palica udara u doboš na kome je voda i one kapljice lete na sve strane lagano, tačno sam se setio odakle mi taj doboš kroz kišu. :D

Bio jednom kod nas jedan lik, sada je prilično poznat i uspešan u tom svom pisanju pesama, mislim da sam ga i viđao ovde negde...
I došao on tako i sluša neke tadašnje matrice, ne progovara desetak minuta, ustaje napokon i ozbiljnog lica klimajući glavom kaže:"Dobro vam zvuči kompjuter!"

:harmonikas:

awacs
23-01-2013, 03:21 PM
A ?to se tiče cele sorte... zar ne znate da je mu?terija uvek u pravu?

Tako je. A ?to se tiče gluposti, neukosti i ostalog, nagledao sam se i "urbanih muzičara" koji ne znaju ni?ta, a hoće sve.

Ruku na srce, i meni je uvek bilo te?ko da sarađujem sa narodnjacima, ali vi?e onako na nivou op?teg razgovora dok se pije kafa i vinjak između dva tejka. Moslim, stvarno me nije zanimalo ko je kupio koji auto i ko je koga kresnuo u garderobi. A i nismo gledali iste filmove.

Pozdrav,

Vasa

fix3r
23-01-2013, 03:23 PM
Samo da je "disha" iz istog sela kao i ti...

To je oduvek bilo pravilo, nista novo :)

Javljam se čim saznam za ostale bisere
Da ti pomognem, sad se setih starih "sesija" - "otvori me malo", "stavi bas od dve jedinke" (DX11), "Beli Dinakord zakon", "skini mi taj 'hal' i daj malo 'eho'"... Trebao sam da zapisujem sve to...

kravadinka
23-01-2013, 04:08 PM
Radi se pesma nekom od njih i nakon nekoliko dana snimanja na kraju dođe miks, mastering, email i pustiš im finalni snimak da čuju.
Nakon par minuta sledi poziv i razgovor ide dalje ovako:"Eaaa, 'rate ovo 'e do jaja!"
"A kad ćeš da ra'iš pos'produkciju, da ga ono baš namunjiš, da ima mooda, ovo nije gotovo, jel tako?!" :banghead: :rotfl:

Onda ga pitaš:"A šta bi ti tu radio još?"
"Pa nš'a b'ate, super je ovo, samo da ima mooda znaš, kad se pusti kod Karaćange u diskotekU, da budem jači od seljaka X, da mi snimak bude širi od idiota Y i znaš 'rate ovo kao mis'im ono!"

:drunk:

psionic
23-01-2013, 04:21 PM
Radi se pesma nekom od njih i nakon nekoliko dana snimanja na kraju dođe miks, mastering, email i pusti? im finalni snimak da čuju.
Nakon par minuta sledi poziv i razgovor ide dalje ovako:"Eaaa, 'rate ovo 'e do jaja!"
"A kad će? da ra'i? pos'produkciju, da ga ono ba? namunji?, da ima mooda, ovo nije gotovo, jel tako?!" :banghead: :rotfl:

Onda ga pita?:"A ?ta bi ti tu radio jo??"
"Pa n?'a b'ate, super je ovo, samo da ima mooda zna?, kad se pusti kod Karaćange u diskotekU, da budem jači od seljaka X, da mi snimak bude ?iri od idiota Y i zna? 'rate ovo kao mis'im ono!"

:drunk:

To ti kazem...

awacs
23-01-2013, 08:37 PM
Dobar portamento (original SH-101?), ali pogre?an spoj:

<iframe src="http://www.youtube.com/embed/MvaEmPQnbWk" allowfullscreen="" frameborder="0" height="315" width="420"></iframe>

Pozdrav,

Vasa

awacs
24-01-2013, 03:07 PM
Oh ne, zajebah link u prethodnom postu (a i nije SH-101) :banghead::ups::

<iframe width="420" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/3vEjKrP6tOs" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Pozdrav,

Vasa

branoy
24-01-2013, 03:32 PM
hahah jos ja vidim na onom klipu nigde ni p. od p., rekoh ne kontam, jel ne cujem a treba da cujem ? jel se on zeza il haha.

na ovom zadnjem ,mislim da je sve korg triton, to je njegovo poznato, sto posto. i semplovi koje ured imamo svi.

awacs
24-01-2013, 03:44 PM
hahah jos ja vidim na onom klipu nigde ni p. od p., rekoh ne kontam, jel ne cujem a treba da cujem ? jel se on zeza il haha.

Ma budala, paralelno mi bili otvoreni originalna verzija i remiks, pa iskopirao pogrešan embed code. Rakija je zlo. Nije SH101 naravno, ja se istripovao onako na nostalgiju :wink: Neka narodnjačka ekipa koju sam u ono vreme snimao zvala ga je "poprdalo" :thumbsup:

Pozdrav,

Vasa

psionic
24-01-2013, 08:21 PM
Ma budala, paralelno mi bili otvoreni originalna verzija i remiks, pa iskopirao pogrešan embed code. Rakija je zlo. Nije SH101 naravno, ja se istripovao onako na nostalgiju :wink: Neka narodnjačka ekipa koju sam u ono vreme snimao zvala ga je "poprdalo" :thumbsup:

Pozdrav,

Vasa

Vidi se da ste amateri! Evo vam dobar portamento :D

<iframe width="420" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/cKkgme_tlBQ" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

amaterius
24-01-2013, 09:15 PM
mislio sam pitati ?to je to porta....
hvala bogu da nisam:banghead:

awacs
24-01-2013, 09:23 PM
mislio sam pitati ?to je to porta....
hvala bogu da nisam:banghead:

Mogao si da pita? i Wikipediju :wink::

http://en.wikipedia.org/wiki/Portamento

Pozdrav,

Vasa

branoy
24-01-2013, 11:13 PM
psionic haha, asim, ma imam ja ovo sve, imam i V50 yamahu, ona je najjaca sa portamentom i casio CZ, mada ovo po kasetama sve je to klave te, il tritoni, il te jamahe, ne znam roland jedino kakav ima nisam nikad probao fantome, ovo sto sam naveo provereno, samo sto se meni ne spaja klava ,
razumte ,, dok prebacis mono boju bez lajera u KMP na triton prodje te volja za radom, a sam 64 il 96mb, yamaha opet prica za sebe , hardweri, ,, zamisli koliko boja i sveg imam, i u kompu smo navikli na neogranicen ram, samo ubacuj, u kolko oces lajera, mono, stereo, bez, i doradi na vsti, snimis projekat, ostade sve, mozes ponovo presvirat, a postavka ista, dok za hardwer il snimi na prvu il ubi se u text pisanju i snimanju PCG pa ubaci sve to iz korga npr u folder projekat, za nekad kasnije ako se bude htelo opet isto koristit, pa ponovo vracaj u klavu, spajaj midi kablove . audio kablove, stimaj ulazi i sve to prodje me volja za radom,
naravno ko je kriv, kriv je komp i sve na jedan klik, sto brze, bezbolnije,,
zato trazim u komp semplerima sto bolje da se nastima,
mada ima evo npr i Reason NNXT odlican, sam treba opet re-wire, i zapamti sve gde sta bilo, i odlican je i logicov sempler al radi sam na logicu, jer onaj sto ima za windows nece da radi kad ih dva insertujes, nema zvuka, samo jedan vsti radi i dzaba od njeg, a ja pravim demose, da radim za pare , verovatno bi morao tri put vise da se pomucim ako hocu to jer ipak prava stvar je u klavijaturama, mada vidis ima i na vsti ponekim nesto dobro. itd, .. et zasto , cemu, zbog ceg, itd :) pz

wladymeer
24-01-2013, 11:34 PM
sad šalu na stranu, u čemu je razlika izmedju "dobrog" i "običnog" portamenta?

Glup sam, pa ne umem da razlikujem loš portamento i ne razumem zašto baš Triton ima dobar portamento a ostale klavijature nemaju.

Možda bi najbolje bilo da neko ostavi primer lošeg portamenta?

branoy
24-01-2013, 11:36 PM
jesi li kad imao priliku svirati moss na korgu?? to ako si probao sve ce ti bit jasno.

wladymeer
25-01-2013, 12:31 AM
Ako mislimo na isto, onda to nema veze sa karakteristikom portamenta, već sa fizičkim modelom koji se izabere.

Uputi malo ljude da isprobaju V-Synth XT, Jupiter-80/50 ili Integru onda, prijatno će se iznenadi rezultatima. A pogotovu ako probaju Yamahu EX5/7.

branoy
25-01-2013, 12:54 AM
hteo sam reci tamo sve to je kraj sveta bar do sad, naravno znam kako ta sinteza radi. ipak i u njoj ima taj cueni portamento koji onako slatko slaze ton do tona, e tako se nesto trazi da se dobije na obicnim semplovima, da bude pitko, svirljivo, i sve to tra la la, mada kazem, najjaci su na tim jamahama i casijima, pa na korgu,, po meni, rolande ne znam, stvarno nikad ni jednog nisam solo probao, imam g1000 al on nije solo.

psionic
25-01-2013, 01:47 AM
Nema tu mnogo mudrosti - imas par tipova portamenta, ja koliko razumem, Branoy najvise voli mono fingered mode - podesis vreme i to je to. Svaki soft synth (skoro svaki) ga ima, jer kad je sinteza u pitanju, nije problem.

Semplovi su problematicni da se pitchuju, jer su cesto iz vise layera, a portamento radi prosto "rastezanje" postojeceg sempla, menjajuci mu samo frekvenciju... Tako radi i na tim JV komerc spravama, ali one rade PCM sintezu i slicno - u sustini sintezu, a ne semplovanje.

Kontakt je tu najgori i moze se navesti kao primer loseg portamenta. Zasto - jer kad pritisnes jednu notu, pa drugu, on nesto prekine, istrokira... Ima skripte, ali sve je to komplikovano... Nema taj pravi mono fingered portamento...

Branoy, da li si probao stari program Motu Mach 5 v1.2 ? Radi kao zmaj...

branoy
25-01-2013, 02:08 AM
joj psionic brate jesam ,, motu zaboravio sam ,isto onaj rale hit portamento sto ja zovem, ubi, haha,, kad je on izasao narodnjak ja sam napravio jedno 2 dvd banki nasih, i mesao kao na tritonu 8 programa, i gde sam odustao,, ? nije pamtio efekte .. msm zapamti on njih kao poredane, al nije pamtio kako su podeseni, , i ne znam, vise se nikad ne vrati na tu verziju, bezim od svih koju osetim da pocinje bagovat ma kako bila dobra, ocekivao sam dvojku al nikad, ima je za OS X, i to je dobro samo nisam tamo jbg, cubes navika,

mada sad kad nesto skontam ma koliko bili lepi njegovi efekti, moze se i bez njih, nek radi suvo bez njih, a kasnije na kanalu dam neke send,
moracu ga vratit da malo se podsetim,

psionic
25-01-2013, 02:34 AM
joj psionic brate jesam ,, motu zaboravio sam ,isto onaj rale hit portamento sto ja zovem, ubi, haha,, kad je on izasao narodnjak ja sam napravio jedno 2 dvd banki nasih, i mesao kao na tritonu 8 programa, i gde sam odustao,, ? nije pamtio efekte .. msm zapamti on njih kao poredane, al nije pamtio kako su podeseni, , i ne znam, vise se nikad ne vrati na tu verziju, bezim od svih koju osetim da pocinje bagovat ma kako bila dobra, ocekivao sam dvojku al nikad, ima je za OS X, i to je dobro samo nisam tamo jbg, cubes navika,

mada sad kad nesto skontam ma koliko bili lepi njegovi efekti, moze se i bez njih, nek radi suvo bez njih, a kasnije na kanalu dam neke send,
moracu ga vratit da malo se podsetim,

Ma zakleo bih se da radi normalno. Ajde sutra ti javljam, odoh sad da spavam. Mozda imas neku bagovitu, ima dosta nekih verzija... Ja imam neku "working", to je sve iz doba kada krekovi nisu bili dobri kao danas :)

psionic
25-01-2013, 11:17 AM
Ma zakleo bih se da radi normalno. Ajde sutra ti javljam, odoh sad da spavam. Mozda imas neku bagovitu, ima dosta nekih verzija... Ja imam neku "working", to je sve iz doba kada krekovi nisu bili dobri kao danas :)

Evo probao sam ga danas... Radi normalno.
Ima jos jedan koji bi mogao da probas : Image Line Direct Wave. Radi jos bolje, otvara razne formate... Odusevio me je.

branoy
26-01-2013, 08:18 PM
e ljudi evo vam jedan sempl i VLS scripta portamento solo i legato, ja probao i odusevi me, al ima neko brujanje, nemam sad vremena pozabavit se tim, pa de vi vidite mozete li ukloniti to da samo u scripti ostane legato solo i portamento, ostalo nam ne treba,
scripta se activira PITCHEM na gore, poz

da.. kontakt mi je 5.0.3, za ovo,