View Full Version : Drum, groove quantize ...?
Dali je to slucajno da "Studio drummer" u Kontaku isto i "AbbeyRoad" njihove banke midi groove nisu quantizirane. Mozes ih uzet iz kontakta gdje im je "Tighitness" na polovici tj "default" ali kad ga stavis do kraja onda je qutizirano 100%. ALI ako midi (groove) uzmeš direkt iz njegovog direktorija on je neqantiziran.!?
Znaci to bi trebala biti kao neka humanizacija ili nešto trece??
Ili bi groove trebali biti malecne nekvanizovani. Kad uzmem midi groove u "Stylusu" on je Qantize..naravno da ga možeš poslje humanizirat kako ti se svidja...
amaterius
12-01-2013, 10:51 AM
ne znam kako je u tome ali ja sam primjetio da je i u ez ista stvar u nekim midijima. Iz tog se bi valjda dalo povući kako je namjerno napravljeno na taj način..
No riječ znalaca bit će veći putokaz
MUzzY
12-01-2013, 02:11 PM
Prvo treba razumete sta znaci groove :) Onda ce sve biti jasno.
Uglavnom, midi loop-ovi koje dobijete uz poznte Drum masine (addictive, SD, itd.) su odsvirali zivi bubnjari te vam ne treba dodatna humanise operacija. U slucaju da NAMERNO zelite da neki groove loop zvuci ultra precizno kao masina, kvantizujte je.
BlasterMaster
12-01-2013, 04:27 PM
Prvo treba razumete sta znaci groove :) Onda ce sve biti jasno.
:thumbsup:
ako uzimate sekcije koje su vec odsvirane/odradjene vec im je data "human-izacija" da groove ne bude previse "tacan"...mada nekad su i oni previse tacni pa im treba dodati taj sving da bi zazvucali malo prirodnije...i onda se posle vidi i razlika u volume-u nekog sempla, sto kao predstavlja jacinu udarca recimo dobosa...ako se dobro odradi ponekad je tesko i da se prepoznaju (recimo Ni abbey bubnjevi), a Ez drameri prokishnjavaju po meni zesce
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.