Log in

View Full Version : zamjena za halionone

amaterius
10-01-2013, 01:28 PM
vezano us prethodnu moju temu al da ne oftopičarim imam pitanje. Ima li ne?to slično halionu-one al da radi sa ostalim dawovima . Dakako ne mislim sad na coyote il nekaj sl, već ba? ne?to poput haliona da ima malo veći izbor instrumenata kako bi sve na ne?to ličilo a ne zamo zujalice. Pitam ovo, kao ?to rekoh u prethodnoj temi, kako bih mogao istra?ivati sa drugim softverima koji ne prepoznaju halion a on mi je glavni bend....za sada.
Naravno nije najbolji ali radi mi vrlodobro za ono ?to trenutno ?elim i mogu

awacs
10-01-2013, 01:34 PM
IK Multimedia Sampletank:

www.ikmultimedia.com/products/sampletank/index.php?pp=sampletank-2-xl-versions

Dobar ne samo kao zamena nego kao takav :)

Pozdrav,

Vasa

branoy
10-01-2013, 01:41 PM
ili ti hipersonic . .

alfom
10-01-2013, 02:43 PM
Moze Halion One na Cub6.
Ali, momci su dobro napisali : Sample tank, Hypersonic, Sonic synth (ovaj nije bas nesto), Wave sampler i kamara drugih samplera za rad sa samplovima, a dobro dodju i konverzije u formate Kontakta.

fix3r
10-01-2013, 03:54 PM
Od MOTU MachFive3 neces naci bogatiji paket sa tako kvalitetnim semplerom (za relativno male pare). A i cita Halion format, izmedju ostalih

Pomenuti Sampletank je odlican za "presetashe". Biblioteka koja stize uz 2.x XL je bolja od Mach-ove.

amaterius
10-01-2013, 08:10 PM
Od MOTU MachFive3 neces naci bogatiji paket sa tako kvalitetnim semplerom (za relativno male pare). A i cita Halion format, izmedju ostalih

Pomenuti Sampletank je odlican za "presetashe". Biblioteka koja stize uz 2.x XL je bolja od Mach-ove.

jel čita format od halion one iz cubase paketa ili npr haliona 3
jerbo halion 3,5 ne čita biblioteke halionaone

amaterius
10-01-2013, 08:13 PM
IK Multimedia Sampletank:

www.ikmultimedia.com/products/sampletank/index.php?pp=sampletank-2-xl-versions

Dobar ne samo kao zamena nego kao takav :)

Pozdrav,

Vasa
zna li netko mo?e l ?to poslu?it free verzija sa sajta ili:banghead:

branoy
10-01-2013, 09:00 PM
amaterius jbg sve sto pitas su neka stvarno pocetnicka pitanja, al ono kao da sad sa tobom idemo sve ispocetka, ima ovde u softwer sve sto te interesuje, pogledaj rasprave i sve ce ti biti jasnije,. o svemu sto pises smo knjige uradili. ozb.

spartakus
11-01-2013, 10:26 AM
Sonic synth je dobar synth..

kravadinka
11-01-2013, 04:26 PM
Pa vidi, odgovor ti je isti kao u pro?loj temi, ti bi da ne?to promeni?, a da ne promeni? ni?ta ako je moguće. :wink:

Tamo si hteo neki drugi software, ali ?ta god ti se pomene ti uporedi? sa Cubase i ka?e? kako ti je samo tu sve logično, a ovo drugo ?to si probao nije, pa dao si sebi odgovor, ostane? na Cubase i u?iva?.

Sad Halion One, ti bi hteo da menja? a da opet ima? Halion One.
Čak iako pronađe? neki sampler koji čita taj FXP ili kako već, ne verujem da će to raditi dobro kao native u Halion One.
?ta vi?e mislim da su te originalne banke za?tićene pa i ne mo?e? da ih koristi? nigde drugde.

Ali vidi ovako, ja lično volim da budem univerzalan bar ?to se tiče alata da bih uvek imao Plan B ukoliko se ne?to u konfiguraciji vremenom promeni, pa tako volim da imam DAW koji radi na Win i OS X, u isto vreme glavni sampler mi je Kontakt, vi?e zbog toga ?to ima gomila tih library-ja za njega, a onda opet jer radi na obe platforme, plus ima ga u RTAS, VST, AU i tako redom da ne nabrajam.
?ta god da me natera da menjam način rada, uvek imam minimalno stvari da pretumbavam, sve mi je manje vi?e kompatibilno sa svim, neće mi 200 projekata ostati zaključano ili ne?to tog tipa.
Ako ti tra?i? isto neko univerzalno re?enje sa kojim će? uvek imati i Plan B ako se ne?to u tvom setup-u promeni, onda koncipiraj stvari na ovaj način i neće? se naći u problemu da sad kad bi mo?da promenio DAW ti ne mo?e? jer si se vezao za Halion One.

Ali shvati jo? ne?to, to sam ti rekao i u onoj temi, mora? da zagreje? stolicu da nauči? to novo ?to ?eli? da proba?, nije dovoljno samo da instalira?, proveri? je li sve na mestima na kojima si navikao, a onda kad vidi? da nije ti zatvori? i deinstalira?...

amaterius
11-01-2013, 08:06 PM
Čuj mislim da me nisi dobro razumio a jo? vjerojatnije ja nisam dobro pojasnio
Prva stvar vezana na ovu i onu temu jest da ne raspola?em ergelom vsti-a većonim kaj je bilo u paketu cubasea a to je halionone i jo? par sintova, na to stavi ez drummer sa tri kita i many bas te rel guitar.
Evo cijele moje ?tale.
Dalje dakle iz onih početnih ocjena na drugoj temi vidim da nisam mnogo pogrije?io ?to sam se upustio u cubase kaj se tiče rada u midiju i vsti-a.
Učiti---hm.da upravo to i radim i kako ka?e Branoy sad sam na čistom početku. Da nekad se zaletim a onda shvatim da bez obzira ?to znam napisti slova od B do G , preskočio sam A i tu je caka.Ako razumije?.
Ako odlučim krenuti u daljnja istra?ivanja mixa i rada sa audiom ,na osnovu prvotne teme sam skontao da cubase tu ba? i nije.Pa i ono ?to sam ja ovak probao shvatio sam da mi nekaj fali ....ali ?to...
Dakle da osnovu posta tu bi se bolje uklopio PT.
Onda jo? malo dalje.
nekoliko postova uzvodno pominje se MachFive3 i kako on čita halion datoteke. Otud moj nastavak da li čita one za Halion iz cubasea jer te datoteke ili biblioteke ili librarije, kako već, te imam.Znači u toj opciji mogao bih to iskoristiti.A stvar je da nije bitno da je halion već da ima vi?e različitih instrumenata .Ne mora to biti ne znam kaj, ali opet da mogu nekeko uokviriti ono kaj radim..E za to mi nije dovoljan samo ez drummer i many bas.
Nadam se da sam sad malo bolje pojasnio ...........ili nisam...
Činjenica je da UČIM.Nikad prije nisam radio u tom polju i za mene su neke va?e spike kvantna fizika...
I usput..Pročitao sam ja tema i tema i na ovom forumu i na inim i ne?to sam razumio ne?to pak nisam.
Ono ?to pak nisam ...pitam
E sad ako to nekog ?ivcira ili iritira meni je jako ?ao
Al nekad su stari ljudi kod nas rekli da mutavo dijete i majka te?ko razumije....:banghead:

kravadinka
11-01-2013, 09:34 PM
Pa ja mislim da si se malo opteretio sa vi?e informacija nego ?to bi trebalo, pa ti to sada malo pravi problem.
Konkretno, Cubase mo?e da ti bude alatka sa kojom sve mo?e? uspe?no zavr?iti, od aran?mana do miksa, a to ?to meni i jo? nekima Pro Tools bolje radi neke stvari, to ne treba da te brine, to je prilično subjektivno, a opet i ono ?to nije subjektivno samo je malo bolje re?eno u PT, dok u Cubase sve to mo?e ali na neki drugi način, pa i obrnuto naravno. Zbog toga neki ljudi koji du?e rade sa DAW-om i poznaju vi?e softvera neće da trpe te stvari koje ih usporavaju, pa prosto imaju toliko iskustva da sami sebi prave konfiguracije koje im zavr?avaju posao, recimo jedan DAW za ovo, drugi za ono. To je pomalo nepotrebno i vi?e je stvar dokonosti i nekih ličnih bolesti i ?elja nego suve potrebe.

A kad je reč o instrumentima, pa ne znam ?ta da ti ka?em, najbolje da ide? istim putem kao i svi mi: Naguraj 2TB materijala i onda kad malo sazri? i vidi? da ne koristi? 75% toga, pobri?i nepotrebno i znaće? ?ta ti radi i to koristi.
Mislim da treba? da radi? i da ne razmi?lja? mnogo, bar ne u ovom pravcu. U ovom poslu ti ne gine lutanje, opterećivanje opremom, cenama, tra?enjem nečega ?to neko ima a ti nema?, pa misli? da je to zbog sample banke, instrumenata, mikrofona i opreme, dok na kraju ne shvati? da je to sve do tebe. A onda sve iz početka, ali od tada se sve računa, pa lagano...

amaterius
12-01-2013, 10:47 AM
da to se desi kad gledaš tu, tamo, čitaš ovo ono itd. Nakupe se informacije koje naprave kaos i to je tak.
Daj se tiče rada sa davom znam da je kao i u drugim stvarima stvar personalnog pristupa...No samo sam htio vidjeti što kažo oni sa iskustvom.Nisam time mislio ništa loše.
Što se tiće vst instrumenata baš zbog toga sam toliko pominjao halion jer ima širok spektar instrumenata za upotrebu.
Nije danas problem naći ili kupiti konekakvih librarija za kontakt primjerice ali gledajući malo više još ću više opteretiti svoje vijuge sa još više informacija..Znam da svaki instrument ima svoj pristup programiranju ali lakše je to poslije prilagoditi ako imaš osnove
I koliko god sporo proučavao nešto u detalje toliko se opet prezaletim pa sam opet u krivoj ulici...
hm..ako sam bio upotrebljivo jasan

amaterius
17-01-2013, 10:37 AM
gledao sam malo na yt o tim vst-ima i imam jedno pitanje
tiče se sampletanka
vidio sam da ima sva?ta u njemu
e sad jedno pitanje
mo?e li se u njega učitati vi?e instrumenata npr. bubanj, bas, piano.... i onda podesiti koji će midi chanel u cubaseu npr. svirati koji instrument
ako je to moguće onda drugo pitanje
jel moguć multichanel vst

ili pak je potrebno za svaki kanal učitavati posebno
pitam zato jer bih to stavio na jedan manji komp sa xp koji mi prihvaća drivere midi klavijature ali nema veliki hard
na njemu bih sa reaperom snimao midije a poslije ih dotjerivao u cubaseu
thnx

awacs
17-01-2013, 10:46 AM
može li se u njega učitati više instrumenata npr. bubanj, bas, piano.... i onda podesiti koji će midi chanel u cubaseu npr. svirati koji instrument
ako je to moguće onda drugo pitanje
jel moguć multichanel vst

Može sve to što si pomenuo.

Pozdrav,

Vasa

amaterius
20-01-2013, 11:33 AM
nabavio sample tank i ima vi?e nego ?to sam i mislio da mo?e imati u onih dva giga