View Full Version : Dokumentarac
Bockie
03-01-2013, 02:11 PM
Kratki dokumentarni film u kojem sam narator je dobio specijalnu nagradu ?irija na Međunarodnom festivalu podvodnog filma u Beogradu.
Evo ga sad na u-tubetu...:
<iframe width="560" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/xAG0qe_89Fw" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
BlasterMaster
03-01-2013, 03:05 PM
:grin: bockie voiceover
trebao si malo da ubacis "epik" dubinu kao onaj Goran Dimitrijevic sa b92 :rotfl:
ne, salim se, super je:wink:
Bockie
03-01-2013, 03:44 PM
Da, inače sam dosta toga radio sa glasom i radio i tv.....ima me u etru...
...ali evo, prvi dokumentarni film...
Hehe, pa mogu dosta dublje, ali ovako je prirodnije, neutralnije...
Zanimljiva aliteracija:
... postati prazan. Plitka priobalna područja prva su postala pusta.
spartakus
18-03-2013, 04:41 PM
Boki svaka cast za ovaj dokumentarac.ako imash josh neshto ti okaci...pozz
awacs
18-03-2013, 05:02 PM
... postati prazan. Plitka priobalna područja prva su postala pusta.
... samo cvrči cvrči cvrčak na čvoru crne smrče.
Pozdrav,
Vasa
Bockie
18-03-2013, 06:37 PM
Boki svaka cast za ovaj dokumentarac.ako imash josh neshto ti okaci...pozz
Hehe, ispade kao da je moj film. Ne, samo voiceover.
Uh..vidi , ima, ali nema na YT, vlasnistvo je javnog servisa i podleze pravima pa ne smem... Ali ako bude jos ovako, naravno da kacim...
Hvala,
poz'
... samo cvrči cvrči cvrčak na čvoru crne smče.
Ili David Crosby: "I feel like letting my freak flag fly."
Ili Cane: "Tamo gde je srce, tamo sija sunce. "
Ja sam cijelo vrijeme čekao rečenicu "Koja je uluga Sove" :D
spartakus
20-03-2013, 03:35 PM
Boki ja sam mislio da si ti jedan od aktera tog dokumentarca..hehe..pozz
awacs
20-03-2013, 04:36 PM
Ja sam cijelo vrijeme čekao rečenicu "Koja je uluga Sove" :D
E, kad si već pomenuo... Boki stvarno izgovara tekst na sličan (dobar) način, čak ima i sličnu intonaciju, osim što je miks užasan. :shock::shock::shock: Mislim, čovek priča NORMALNO (koliko je to uopšte moguće u okviru voiceovera), a nabudžili ga kao da reklamira horor film! Na kraju od količine GLASA i (veštačkog) basa ne mogu da pratim ono šta taj glas uopšte priča - čujem samo GLAS. Potpuno suprotno od "uloge sove" :cry:
Slična stvar je i sa Goranom Dimitrijevićem kog je pomenuo BlasterMaster, mada se problem tamo nalazi na drugom mestu (tj. u samoj režiji voiceovera).
Pozdrav,
Vasa
Bockie
20-03-2013, 05:37 PM
Pa dobro...ja nisam u ubedjenju da je lo?e toliko, ok, mo?e bolje uvek, ali korektno je bar, eto.
Da sam snimao i miksao, ja bih i?ao i na drugi mikrofon, i drugu sobu i miksao drugacije, ali onda bi ovo ko?talo dosta.
Ovako je devojka koja se ozbiljno bavi ronjenjem, nabavila vremenom veoma skup foto aparat i slikala ovo i dobila lepu nagradu. To je lepo.
I ono sto je najbolje, trebalo bi da sada ovo privuce paznju, kao sto mislim da već jeste, i sad će se raditi skuplji projekat itd...ali ne smem vi?e o tome.
Evo nadjoh i ovo...
https://dl.dropbox.com/u/2806767/Special%20jury%20award.jpg
awacs
20-03-2013, 06:30 PM
Pa dobro...ja nisam u ubedjenju da je loše toliko, ok, može bolje uvek, ali korektno je bar, eto.
Ma naravno, može i bolje i gore, nego sam bio u fazonu: "audio forum, hajde da pričamo o zvuku"... a i često gledam National Geographic, Discovery i slične kanale pa eto...
Ne radi se o mikrofonu, sobi, čemu god... samo o ODLUCI koliko basa, koliko midrangea, koliko (i kakve) kompresije.... ja samo o tome. Jer ni na NatGeo ni na Discovery-ju nije glavna poenta u mikrofonima i sobama za voiceovere nego u odlukama u režiji i miksu voiceovera ;)
A autorki svaka čast!!!
Pozdrav,
Vasa
Bockie
20-03-2013, 08:50 PM
Znam ja to cika Vaso.
Na radiju 021 dok sam bio, puna usta BBC-a, DW-a i ostalih...
A u booth-u me čekao vredno sm58 i Beh B1 na terenski shure preamp i integrisanoj karti, sve analogno povezano najskupljim kablovima sa najlon pijace i najkvalitetnijim izolir-trakama.
I onda... A kako BBC..znaš onaj zvuk...?
Znam... U47 u Neve pre/comp... Znam taj zvuk...
Kazem, jbg...ovo je stap i kanap, i dobro je ocenjeno. Odslužilo je svrsi, dobilo nagradicu, privuklo paznju onih koih treba.
Svrha je - raditi sledeci projekat ozbiljnije i skuplje.
E, kad si već pomenuo... Boki stvarno izgovara tekst na sličan (dobar) način, čak ima i sličnu intonaciju, osim ?to je miks u?asan. :shock::shock::shock: Mislim, čovek priča NORMALNO (koliko je to uop?te moguće u okviru voiceovera), a nabud?ili ga kao da reklamira horor film! Na kraju od količine GLASA i (ve?tačkog) basa ne mogu da pratim ono ?ta taj glas uop?te priča - čujem samo GLAS. Potpuno suprotno od "uloge sove" :cry:
Slična stvar je i sa Goranom Dimitrijevićem kog je pomenuo BlasterMaster, mada se problem tamo nalazi na drugom mestu (tj. u samoj re?iji voiceovera).
Pozdrav,
Vasa
Zato sam i rekao da sam ocekivao tu recenicu jer me nacin citanja i intonacija podsjetilo na "opstanak" i slicne kvalitetne dokumentarce iz djetinjstva :)
Bockie
27-06-2013, 09:13 AM
Ne znam...imam utisak da je vokal mogao i jače...ne što je moj...ali eto...i ovaj seljački reverb...al ajd...:D
<iframe width="560" height="315" src="//www.youtube.com/embed/GltTOkR3aE4" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Jovana Milanko, moja biv?a kom?inica iz Petrovaradina. Sećam se odlično kada mi je jednog dana pozvonila i pozvala me na kafu, u fazonu, da časti. ?ta je bilo, pitam je ja onako s vrata, a ona... ...videće?. Kad ja u sobu, a tamo na stočiću braon foto-aparatić. Canon, rekao bih, al' nema ?ta da ga vidi?, mislim, klasičan idiot.
Međutim, mogao je da fotka pod vodom. :grin:
Jovana je, inače, ultra svetski lik. Njena ljubav prema ronjenju i podvodnom svetu je do te mere neverovatna, da se o njoj mogu pisati pesme, slikati slike, skroz inspirativno. I siguran sam, neće se ona zaustaviti na snimanju i produkciji. Ona je rođena da joj se ime pamti. Prosto, o takvoj je energiji reč. Svaka ti čast kom?inice! A i tebi Bockie, zvuči? super! :)
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.