PDA

View Full Version : Esi unik 8

Khan
26-12-2012, 03:01 PM
Slusao sam pre neki dan, pa da podelim.
Ovo je po nameri, visoka klasa monitora od ESI-ja. Ozbiljne, ogromne kutije, ruznjikave, sa 'hi piano gloss' plastikom kao na samsung monitorima.
Prvi utisak, ukratko.
Osmica od kevlara iz te ogromne kutije radi NE_VE_RO_WATT_NO!
Niski srednji i basovi su prirodni i razgovetni, nema mulja i sweet spot je prilicno sirok.
Ribon, koji su stavili, radi u skladu sa cenom... Jeftino.
Sve je u redu dok ne krene mnogo sta da se desava oko 2-4kHz. Onda krecu da gore, vrlo neprijatno. (zvuk me podsetio na AVT Marshall o.d....)
Iznad i ispod toga, zvuce sasvim u redu.
Kako god, zanimljiva ponuda u ovom cenovnom rangu, mislim da ima dovoljno ljudi kojima ce se mnogo svideti.

mladjex
26-12-2012, 10:30 PM
<iframe width="420" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/NgzoASShyEs" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

:D

Khan
27-12-2012, 05:23 PM
:rotfl:
Reklama bi bila jos bolja da su uzeli kriticki osvrt. Zamisli umesto case duboki dekolte i slogan: "VRELI U SREDINI!":D

tinamr
02-03-2013, 12:06 AM
ovo mi je dosta koristilo, trazim monitore sa dobrim low endom, a kako vidim tebi se bas to svidelo kod ovih esi-ja. jedva cekam da ih sam cujem a mozda i pazarim na kraju. :)

kravadinka
02-03-2013, 08:28 AM
Šta bi na kraju, jesu to stvarno kobasičari ili su ipak Kinezi?

Kako god bilo, danas bez opterećenja možeš sebi kupiti jako lepu opremu, kad sledeći put budem menjao zvučnike dobro ću razmisliti koliko ću da potrošim.

ranx
27-10-2013, 11:51 AM
Ja sam ih čuo i rekao bih da taj trakasti visokotonac mnogo oštro zvuči, a bas je tanak (makar u Player sobi za slušanje).

Sima Strahota
30-10-2013, 12:30 AM
Taj problem s visokotoncima imas uvek kod jeftinijih nearfield monitora, mada ovo nije bas jeftino.

Po meni treba da preseces: ili kupujes skupe monitore sa 8icama i vece i tretiras sobu do najmanjeg detalja ili kupis lepo nesto do 5 inca i teras kako god, dok mastas o tome sta se desava sa sub opsegom.

Jbg plati pa klati.

Ove nisam cuo, ali cuo sam aktiv 08. Sta znam, ok je, ne bas ravno, ali priblizno. Moraju da se "uche". Pretpostavljam da su ovi precizniji. Opet to je to, kolko para tolko muzike. Sigurno neuporedivo bolje od Behringerovih trutova.

rasa01
07-12-2013, 10:52 AM
Mene interesuje kakvi su u odnosu na esi expirience 08... posto sam njih cuo i u tom rangu su mi najbolji monitori... sad su se pojavili i krk rp6 G3 navodno frek. raspon je 38Hz-35kHz.. deluje zanimljivo...:)

Khan
07-12-2013, 11:23 AM
Mene interesuje kakvi su u odnosu na esi expirience 08... posto sam njih cuo i u tom rangu su mi najbolji monitori... sad su se pojavili i krk rp6 G3 navodno frek. raspon je 38Hz-35kHz.. deluje zanimljivo...:)

esi expirience 08 su, imho, ipak malo 'upeglaniji' proizvod.

rasa01
11-12-2013, 08:48 AM
cuo sam se sa drugarom koji skoro uzeo AKTIV 08, i buduci da je cuo experience 08, rekao mi je da su jako slicni i nije cuo neku preteranu razliku zbog koje bi se iznervirao... Ja kontam da uzmem UNIK 08 a ako su bar malo bolji od ova dva prethodnika meni je to dovoljno da ih uzmem...