View Full Version : Alesis IO2 Express problem
nikolicdn
23-12-2012, 10:07 PM
Da li se neko susretao sa ovim relativno novim interface-om a tako i sa problemom puckanja i sustanja za vreme reprodukcije audio programa!?
Iako je sve instalirano po uputstvima, javlja se taj problem vrlo ucestano, a nisam nasao resenje niti mi iz support-a Alesis iko odgovara na pitanje!
TheBraco
24-12-2012, 06:43 AM
Probaj detaljnije opisati koji daw, koji pc, koja rezolucija ( kHz ) ....
Bockie
24-12-2012, 09:12 AM
Obično se to javlja zbog latencije. Mora? rasteretiti komp, i povećati vreme latencije u options/preferences/settings drivera...:wink:
nikolicdn
24-12-2012, 01:51 PM
Da nisam to vec probao 10 puta ne bih ni pitao! :)
Problem se javlja povremeno sa vrlo jakim sustanjem i pucanjem. Dakle pustanjem muzike iz "Jet-Audio" recimo, 15-ak minuta sve radi OK, ali u jednom trenutku krene sa shushtanjem, koje prekinem tako sto izbodem i ponovo ubodem spravu i tako u krug!
U pitanju je laptop HP6735s!
Jako su shturi i driveri i manual, i infilitriraju se u "Sound" u Control Panelu, sa vrlo malo opcija! Cela sprava se inace oslanja na ASIO4ALL drivere, a ostalo je plug n play! A sve je podeseno po uputstvu u prilogu!
Koliko vidim na internetu mnogi imaju taj problem, a niko jos resenje! Alesis i dalje ne odgovara!
....nije resenje problema, ali ces bar moci da slusas muziku dok se Akai ekipa ne prizove pameti sa driverima. Nadji besplatni Traktor Player i podesi da sve ide preko ASIO drivera.
Shomsy_Lost
23-01-2013, 10:43 AM
Cao, znam da je stara tema .. ali evo resenja za buduce korisnike..
Ja imao problema sa pucketanjem a i sa tzv. white noise prepadima na svaki cas.. Stvar je u tome da sto imas jacu konfiguraciju to ASIO bolje radi za usb interfejse ;)
Jednostavno.
Moja :
amd phenom x4 955 (dzabaluk, zavrsava svaki posao)
4 giga ddr3 (1500 din !!!)
x64 OS po izboru !
Memorija i OS nisu pravilo .. sada vec imam 8gb sve isto na burazovom kompu sljaka i sa 1,5 gb..
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.