PDA

View Full Version : Znaci, Rumski u sake i na ucenje

Mogli
21-12-2012, 05:39 PM
Sta mogu reci drugo, osim da se zahvalim Rumskom, sto sam posle deset godina ucenja na forumu, uspeo da napravim ovakav zvuk, sa jednim racunarom, bez ikakvog hardwera, sa mikrofonom od 100e. Naravno, cujem 100 gresaka, ali perfekciji nikad kraja. :)
http://youtu.be/6ep7onchwks

MUzzY
22-12-2012, 01:26 PM
-Porazmisli malo da li zaista zelis da ti el. gitara bude toliko midlasta i "honky".
-Back vokali su prilicno "svako za sebe". Ja bi se jos malo igrao sa kompresijom i EQ-om.
-Za jednu dance/electro pesmu kicka nema nigde. Generalno lo-end je prilicno tanak.

Ostalo, kul :)

Mogli
23-12-2012, 04:55 PM
Sve jeste tako kako si rekao, ali cilj nije ni bio da to bude tehno pesma. Back vokali su stvarno nesredjeni, ali to je tako kad si u maloj sredini, gde se to ne zna otpevati. Nije problm ukljuciti harmonizer, ali ja sam hteo zivo. U svakom slucaju hvala na komentaru.

MUzzY
23-12-2012, 11:38 PM
Mislim da ovde nema neista sto tehnicki ne bi mogao da sredis.

Kada sam rekao da su razbacani back vokali najvise sam mislio na nivoe izmedju glasova i njihovu panoramu. Ja bih da sam na tvom mestu bacio sve bekove na jedan stereo bus i igrao se sa kompresijom (puigChild od Waves-a je majka za sve dinamicke intervencije na vokalima, recimo).

Malo mi nije jasno sta si hteo da dobijes sa ovakvim araznamanom i bojama ako ne "tehno" tj. electro stil?

Pozdrav!

sasa.ivkovic
24-12-2012, 10:58 AM
Čestitam!
Iskreno podr?avam svaku vrstu stvarala?tva na temelju čistog entuzijazma! Dok sam imao vremena i entuzijazma, bio sam lenj. Sad mi je ostao samo entuzijazam... :banghead:
Ne delim tvoje mi?ljenje da su prateći vokali lo?e otpevani, već mislim da su mogli da budu temeljnije usinhronizovani na pojedinim mestima prilikom izgovaranja-ispevavanja slogova i da malo treba da se poradi na njihovom miksu. Mo?da da proba? klasičan troglas.
Bez ljutnje, ali gitara na početku zvuči ba? nikako i lo?e je odsvirano. Nema boje, nema vibrata, nema sustain-a... Sola?a, pri kraju pesme, je već sasvim druga priča. Mnogo moćnija boja i ba? zrelo odsvirano.
Jo? bih preispitao i smisao i samu ideju uvodnog vokala na početku, kao i tehničku doteranost snimka. Kao da gitara i vokal na momente smetaju jedno drugom. Taj uvodni vokal tra?i reverba,
Rekao bih da su uzori za sam aran?man italo-nemačko-britanski disko stil (Erasure, Bad Boys Blue, Pet Shop Boys...) i produkcija sa kraja ?80-ih, sa izletom do Sergeja Ćetkovića.
Delim mi?ljenje da nedostaje donjih frekvencija. Verovatno si od ?elje da ne zađe? u tehno, previ?e "otkinuo" od basa.

Ala sam se raspis?o...:shock:

Mogli
25-12-2012, 03:09 PM
Eto vidis, ja na svakom tom komentaru ucim godinama. Velika je prednost onih koji imaju kvalitetan monitoring, ali druze, treba se jako puno naraditi i naslusati da bi mogao napraviti dobar mix. Ne postoji recept. Hvala. hvala!!:grin: