Log in

View Full Version : NI novi plaginovi

psionic
20-12-2012, 02:51 PM
Native Instruments su izbacili gomilu novih plaginova. Krenuli su sa svojim UREI emulacijama, a sada su izbacili i stand alone plainove iz ostalih svojih paketa. Rammfire, Traktor... Dodali su i par novih, tipa console emulation, jedan saturator/distorziju "Driver" , kao i jedan interesantan IR convolution reverb "Reflektor"

Sve ovo ima da se nadje i na sivom trzistu... Spremam se da ih probam, ali mogu reci da ocekujem dosta od ovih plaginova, narocito me zanimaju "Traktors" filteri iz Traktor DJ paketa :D

Mika Technika
20-12-2012, 03:11 PM
Sve rula! Nemam nikakave zamerke, a reflektor moze da zameni pola reverba na trzistu.

Sent from my Desire HD using Tapatalk 2

DzoniPFC
20-12-2012, 05:50 PM
Novi Valhalla vintage reverb je tako dobar da bez sumnje mogu reci da sam zavrsio pricu sa reverbima, ITB reverb sad opusteno smenjuje hw...

Jan
20-12-2012, 07:33 PM
tipa console emulation

Koju console emulation su izbacili ? Ako mislis na Driver, koliko ja shvatam to nije consol emulation nego drive/saturacija/distorzija
I koliko mi se cini kako ljudi pisu nista od toga nije standalone (rammfire, reflektor, solid mix series) sve je i dalje pod GR za razliku od ostalih predjasnjih plaginova koje su izbacili

milos
21-12-2012, 12:13 AM
Premium Tube Series im je dobar paket narocito Passive EQ.Za kompresor je malo teze naci primenu - cini mi se da na padovima i bas liniji najbolje radi.
Vintage Compressors, onako ... 1176 mi je brzi nego Waves CLA76 ali u all modu postaje malo neprijatan. Za LA2A , ipak je Waves bolji i in your face (jedini Waves plugin koji imam :) ) DBX, nista posebno - cisto sumnjam da ima 10% onog efekta zakucavanja kikova i kratkih perkusija kao na hardveru
Kad se vec spominju reverbi, Relab LX480 (random hall) i Lexicom PCM Vintage Hall su top native reverbi :wink:

psionic
21-12-2012, 12:59 AM
Koju console emulation su izbacili ? Ako mislis na Driver, koliko ja shvatam to nije consol emulation nego drive/saturacija/distorzija
I koliko mi se cini kako ljudi pisu nista od toga nije standalone (rammfire, reflektor, solid mix series) sve je i dalje pod GR za razliku od ostalih predjasnjih plaginova koje su izbacili

Da, upravo tako :kesa:
Prerano sam se obradovao da su nastavili praksu izbacivanja GR plaginova u VST izdanju, kao npr VC seria (La2a, 1176...) Svi ovi novi plaginovi (sem Drivera) rade samo u Guitar Rigu. Driver je VST plagin.

Samo su apdejtovali par plaginova, koji su jos od pre u guitar rig okruzenju. Dakle za gore navedene novoizbacene plaginove, trebace vam Guitar Rig.

Solid Mix series (ne znam da li je paket postojao ranije u GR)
http://images-ec.native-instruments.com/typo3temp/pics/g_e1639ba712.png?1343131232

Traktors 12 (serija plaginova iz Traktor DJ za GR, postojao je od ranije u GRu)
http://images-ec.native-instruments.com/typo3temp/pics/I_910b90333e.png?1343132662

Reflektor (konvolutivni reverb iz Guitar Riga, nove banke i IRovi)
http://images-ec.native-instruments.com/typo3temp/pics/R_79e997c1fb.png?1343132426

Rammfire (klasik iz Guitar Riga)
http://images-ec.native-instruments.com/typo3temp/pics/I_36e18a2a37.png?1343131078

Ovom prilikom ne mislim na seriju VC, kao ni na PassiveEQ, EnchancedEQ... To je malo starija grupa plaginova i oni su u regularnom VST formatu. Obradovao sam se kada sam video na mom omiljenom sajtu "snabdevaca" da su se pojavili ovi novi NI naslovi, pa pre nego sto sam ih probao, hteo sam da se malo pohvalim ovde :)
Medjutim, eto - sve je to za Guitar Rig... Izvinjavam se zbog greske. Pogresi covek... Nadam se da je sad malo jasnije o cem' je rec.

Jan
21-12-2012, 01:05 AM
Da, upravo tako :shamed:
Prerano sam se obradovao da su nastavili praksu izbacivanja plaginova u VST izdanju, kao npr VC seria (La2a, 1176...)
I ja sam se bio obradovao :) Ali mrk :(

Ali Valhalla Vintage Verb, jos ga nisam probao, ali sam nakon sto sam probao VRoom, odma ga kupio, za ovaj kazu da je jos ludji :) Tako da verovatno cu uskoro i njega da kupim...

kravadinka
21-12-2012, 08:33 AM
Čekaj malo, Guitar Rig uvek radi kao Mono, ili sam ja zabagovao negde?

Everbeatz
21-12-2012, 08:37 AM
Čekaj malo, Guitar Rig uvek radi kao Mono, ili sam ja zabagovao negde?

Zavisi od toga da li gore, u GRig-u, chekiras da ti je input mono ili stereo

spartakus
28-12-2012, 10:14 AM
Hej cao pozdrav svima.imam malih problema prilikom crekovanja ni driver vst.on je free do 31dec.e sad instalirao podigao distorziju,ona je momentalno pokrenula ni servis centar uneo sam serijal koji sam dobio od njih(native)ali mi fali jos jedan serijal ili sta vec,aj ako neko ima ideju kako da resim ovo.ni driver je extra odmah sam ga probao na glasovima,preseti odlicni..

BlasterMaster
28-12-2012, 01:32 PM
taj drugi serijski se dobija nakon kupovine :ups:
i plug je valjda trial free (do tad i tad) i posle se vise ne bavimo muzickom nego foto produkcijom u prevodu moz` se slikamo...

spartakus
28-12-2012, 02:42 PM
Bas su losi,cim dodjem kuci sa sljake brisem sa kompa,a poslacu im mail i naduvacu ih k*****.

XFactor
28-12-2012, 06:34 PM
Hej cao pozdrav svima.imam malih problema prilikom crekovanja ni driver vst.on je free do 31dec.e sad instalirao podigao distorziju,ona je momentalno pokrenula ni servis centar uneo sam serijal koji sam dobio od njih(native)ali mi fali jos jedan serijal ili sta vec,aj ako neko ima ideju kako da resim ovo.ni driver je extra odmah sam ga probao na glasovima,preseti odlicni..

Hahahaha :rotfl: :banghead:

Nemoj bas tako javno o tome. :wink:

spartakus
28-12-2012, 07:19 PM
Jeste upravu si ali,nisam ja njih lupo po usima da napisu da je free.ako je nesto za dzabe onda je free..

spartakus
28-12-2012, 09:06 PM
Moja greska free je do 31dec..