PDA

View Full Version : Mali, lagani, fini VSTi

OFF
19-12-2012, 06:12 PM
Zanima me sta od sintija fino zvuci, a ne zdere previse RAM i cpu?

Spremam jednu live vsti varijantu, neke instrumente sam nasao, ali mi treba ju jos neki moog-oliki, prophet-oliki, virus-oliki i slicno.....

da su ok emulacije, a ne srchu previse....

takodje, ako postoji kakav piano koji valja za ovu namenu, super bi bilo (mozda bolje modeling nego sample-based)

Mika Technika
19-12-2012, 06:53 PM
Mozda minimonsta od Moog varijanti

Sent from my Desire HD using Tapatalk 2

vakatt
19-12-2012, 08:11 PM
Kod fizickog modelinga je pinaoteq jako popularan za klavir.

http://www.pianoteq.com/pianoteq4

S obzirom da ne sljaka sa sample-ovima, ne trazi puno RAM i skoro nimalo HDD-a (instalacija je 20-30MB ) , a za CPU bi neki Core2Duo trebalo lagano da radi.

Minimonsta zvuci fantasticno, ali isto trazi pristojan CPU.

OFF
19-12-2012, 08:27 PM
mislim da mi cpu neće biti problem, za razliku od rama, koga nikad dosta. Imam I5 proc, ali mi je za sad ograničenje na 3,2 gb rama, osim ako ne ubacim jbridge u priču, ali mi to za live i nije ba?...

vakatt
19-12-2012, 10:13 PM
Pa to je skroz ok konfiguracija.
Jos bi Zebru preporucio, i uopste U-he proizvode , mada bi ona malo vise RAM uzimala..

http://www.u-he.com/cms/zebra

OFF
19-12-2012, 11:48 PM
a od virus simulacija? probao sam nekad davno disco dsp (tako nesto) - ni blizu.....

psionic
20-12-2012, 12:57 AM
Imam samo jedan vst na umu:
ReFX Nexus 2

branoy
20-12-2012, 01:30 AM
psionic druze nexus je ok nema sta, sam presirok, vecinom van faze, dugo neke boje ucitava sto nije za live bas preporucljivo, prevelika slika mu je, ne znam kako bi se ponasao live,, ja u cubesu na panoramama ga moram suzavat prema centru vecinom,, ja bi mozda preporucio ono bas tako male vsti na jedan klik da je odma boja, vanguard, sylenth1, z3ta +2, nuklear, il massive, otprilike sve se moze u njima za electro produkciju, a ne vuku velike semplove koji zahtevaju ucitavanje neko vreme, poz

psionic
20-12-2012, 02:45 AM
psionic druze nexus je ok nema sta, sam presirok, vecinom van faze, dugo neke boje ucitava sto nije za live bas preporucljivo, prevelika slika mu je, ne znam kako bi se ponasao live,, ja u cubesu na panoramama ga moram suzavat prema centru vecinom,, ja bi mozda preporucio ono bas tako male vsti na jedan klik da je odma boja, vanguard, sylenth1, z3ta +2, nuklear, il massive, otprilike sve se moze u njima za electro produkciju, a ne vuku velike semplove koji zahtevaju ucitavanje neko vreme, poz

ne bih se ja bas slozio... Van faze, sad ga pretera... Pa nece on da pravi mix nego da svira uzivo, a po meni je Neksus full za to. Sve prave klavijature imaju dosta siroke boje... Ima banaka raznih i jednim klikom moze da odabere bilo sta. Ima tih moogolikih banaka, koje imaju male semplove, pa se dosta brzo ucitavaju

Neksus ima i razne arp-ove i razne gate-ove, zvuke vec napravljene sa time ili dodaje po zelji... cak i cele ritmove. Custom pravljene Virus banke mogu takodje da se skinu za njega. A nije toliko zahtevan. ucitaj nesto u njega pa vidi sta ce ti reci task manager... jbg, ne moze bas skroz trenutno da menja boje, ali to nadoknadjuje bogatim zvukom...

Ali ako bas nece nista sample based... Z3ta2 nije los... Massive, naravno (s tim sto massive ume da pojede cpu), a za piano, mozda 4front true piano - i to je sample based, ali ne ucitava dugo - male bankice, mozda su samo pcm semplovi, pa ipak nesto modeluje. A zvuci krajnje pristojno.

spartakus
20-12-2012, 07:46 AM
moja preporuka jupiter ili ni pro 53..

fix3r
20-12-2012, 09:52 AM
Spremam jednu live vsti varijantu, neke instrumente sam nasao, ali mi treba ju jos neki moog-oliki, prophet-oliki, virus-oliki i slicno.....

Windows, pretpostavljam? (Inace bih samo rekao "instaliraj Logic, Mainstage, i nista ne diraj". Logic-ovi sintovi su nesto najefikasnije sto sam dosad video sto se tice CPU zahteva, a svi jako dobro zvuce i pokrivaju kompletan zvucni spektar. OK, svi su 'jeftini' sem Sculpture-a).

Btw, sta bi bila "virus emulacija"?

Mika Technika
20-12-2012, 12:19 PM
Sto se tice najmanje zauzeca rama i cpu-a, tu onda vodi sylenth1.

Sent from my Desire HD using Tapatalk 2

OFF
20-12-2012, 12:36 PM
Btw, sta bi bila "virus emulacija"?

nesto sto lici na Virus c ili virus TI .....imam na powercore i to zvuci jako dobro, ali u native varijanti jos nisam nasao isto

psionic
20-12-2012, 02:09 PM
nesto sto lici na Virus c ili virus TI .....imam na powercore i to zvuci jako dobro, ali u native varijanti jos nisam nasao isto

Nasao sam na Native Instruments Reaktoru, neki ensamble(instrument), koji se zove Virus. Navodno su ga modelovali po pravom modelu... Naravno preseti se trenutno ucitavaju :P

EDIT: evo, pokusaj da ga pronadjes pod nazivom:Suriv A & B access virus emulations for NI Reaktor 5