View Full Version : savet ali stvarno
spartakus
18-12-2012, 01:18 PM
hej cao pozdravi svima hteo bih da pitam cesto mi se dogadja da odradim ceo projekat ali bas onako kao sto sam zamislio(85% zamisli)i posle toga nemam pojma sta dalje.hocu reci da osecam da to nije posao za jednog coveka.pretpostavljam da treba priprema za mastering,ali ja to nemogu da uradim nije da necu nego stvarno osecam kao da treba da batalim,bolje to nego da upropastim materijal koji sam uradio.verovatno se nece niko sloziti samnom u vezi ovoga ali ja mislim da jedan covek ne moze da izvede sve to.u stanji sam sve sto zamislim da ispunim tokom rada projekta,ali posle renderinga ja nisam pametan,kao sto rekoh osecam da treba neko drugi da nastavi..bas me zanima vas pogled na sve ovo..
LA-2A
18-12-2012, 02:57 PM
i mene zna da uvati taj osecaj i uvek sam se pitao jel to depra?:rotfl:
spartakus
18-12-2012, 03:23 PM
jbg ja mislim da ja bolje da cuvam trake i kad skupim kesa iscimam nekog..ja ostajem pri tome da ista glava nema sanse da odradi i stvaranje i mastering..ustvari to se odnosi samo na mene..
DaBear
18-12-2012, 09:50 PM
hej cao pozdravi svima hteo bih da pitam cesto mi se dogadja da odradim ceo projekat ali bas onako kao sto sam zamislio(85% zamisli)i posle toga nemam pojma sta dalje.hocu reci da osecam da to nije posao za jednog coveka.pretpostavljam da treba priprema za mastering,ali ja to nemogu da uradim nije da necu nego stvarno osecam kao da treba da batalim,bolje to nego da upropastim materijal koji sam uradio.verovatno se nece niko sloziti samnom u vezi ovoga ali ja mislim da jedan covek ne moze da izvede sve to.u stanji sam sve sto zamislim da ispunim tokom rada projekta,ali posle renderinga ja nisam pametan,kao sto rekoh osecam da treba neko drugi da nastavi..bas me zanima vas pogled na sve ovo..
uvek je bolje da vise ljdi radi na projektu - vise ushiju = bolji rezultat!
Pogotovu kad neko svez nastavi (mix ili mastering)
Zato postoje programeri / snimatelji / mikseri / master inzinjeri, itd...
A da ne spominjem kad je rec o komponovanju / pisanju tekstova / aranziranju...
spartakus
19-12-2012, 07:45 AM
tako je dabear takav duh se trazi,a da li si nekad radio back to back(ako sam se lepo izrazio)jedna glava da zapocne a druga da nastavi.ja verujem da je taj timski rad ustvari kljuc za mnoge stvari..
DaBear
19-12-2012, 08:51 PM
tako je dabear takav duh se trazi,a da li si nekad radio back to back(ako sam se lepo izrazio)jedna glava da zapocne a druga da nastavi.ja verujem da je taj timski rad ustvari kljuc za mnoge stvari..
pa dok sam radio remikse (nekad davno) nisam radio nikakav mastering...ono nije ni bilo uslova ni plugova ko danas. Nego se lepo islo u rezacnicu gde je to neko lepo odradjivao na skupoj opremi i ludackim monitorima - tako da sam uvek isao da cujem kako sve zvuci tamo na PMC-ima od 2 metra !!
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.