View Full Version : Win8TestingAudioPerformanceInComparisonToWin7
branoy
13-12-2012, 09:20 PM
http://www.youtube.com/watch?v=kPix1QK9Hb4
psionic
14-12-2012, 02:11 AM
Haha rekao si da nece tebe win8 da vidi :wink:
Uvek sam se drzao neke teorije da je sve sto je novije, mora da bude i bolje. Do sada je to pravilo vazilo uvek, bar kada je digitalni svet u pitanju. Ljudi jednostavno resavaju optimizuju i prave nove stvari - vremenom, nemoguce je odjednom doci do savrsenstva, a onda ici nizbrdo... To je moje ubedjenje. Moguce je par glitcheva u nekim usputnim verzijama, tako da kriva razvoja nije uvek prava linija, ali u principu ide u uzlaznom pravcu...
Sve u svemu dobra i realna komparacija sa windowsom 7 iz ugla audio softvera. Vredi pogledati.
branoy
14-12-2012, 02:16 AM
jesam i stojim iza tog jos, al slucajno nasao ovaj link, pa reko da okacim i onako slabo ko sta prica u vezi nje, pa nek stoji informacija,
a sto se tice mene nevidim ovde nista da bih presao na nju. win7 its ok zasad ):)
psionic
14-12-2012, 02:26 AM
jesam i stojim iza tog jos, al slucajno nasao ovaj link, pa reko da okacim i onako slabo ko sta prica u vezi nje, pa nek stoji informacija,
a sto se tice mene nevidim ovde nista da bih presao na nju. win7 its ok zasad ):)
Pa kako ne vidis razlog, vidis da manje trosi CPU kad radi sa audiom :) Znam, znam, kome to jos treba, ni 7 nisi u potpunosti iskoristio i tako dalje, ali verovao ili ne, ima onih kojima cpu i te kako zabada sa gomilom plaginova...
Ali onaj start meni... ubija koliko je odvratan.
branoy
14-12-2012, 02:39 AM
e tu i ima istine vidis, kad sam bio na pentium 4 ma svaki dio neceg mi je kao znacio a ono 2 dobra plugina to sve pojedose i CPU je u crvenoj zoni, ovako kad imas masinu jaku ne gledam vise na nekih 10 posto dali cu dobiti vise procesora kad je do sad sve jos ok. 40-60 posto.
start uzas ,znaci isto, folderi nemam pojma gde su itd. al de nek ide svojim tokom pa videcemo sta ce dobro doneti il ce proci dve godine ko vista da niko nije primetio je i vec cemo imati novi sistem od microsofta. tako ovde polako, ajd da smo na XP pa ok (isto ovo zadnje XP mislim na jace masine, mogu pogurati najnoviji sistem ladno, dok na P4 , AMD stari moras ostati na XP, sam ram kad vidis koliko win7 koristi itd.)
branoy
14-12-2012, 02:43 AM
evo i ovo nek stoji ovde, brzina windowsa test
http://www.youtube.com/watch?v=FzFTE_PQ0c0
DADDY Z
14-12-2012, 05:36 AM
http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=40243&page=9
branoy
14-12-2012, 05:46 AM
aa, i ti si nasao haha, nisam ulazio, msm u tu temu, znam je dobro, i isprobana mi je, pa nisam zavirivao. neka neka.
mada, ova sad dodje kao odvojita tema od cubase5 i win 7.
kravadinka
14-12-2012, 09:39 AM
Ali onaj start meni... ubija koliko je odvratan.
Ne znam jesi li instalirao osmicu ili si video na snimcima, jer i meni je bilo ru?no i bezidejno na YT, ali kad sam instalirao to izgleda drugačije, prilično je unificirano i sređeno, skoro pa bez regularnog Windows kičeraja.
E sad, činjenica da postoje dva environment-a je u?asavajuća.
Ne postoji način da se namesti isti walpaper na oba i da se na taj način bar malo pribli?e, time je ?arenilo jo? veće i sam rad jo? te?i, rad sa vi?e aplikacija u isto vreme je katastrofalan, pa bio to samo DAW i Explorer prilično je komplikovano.
Taj Metro ili kako ga sada zovu je dobar, ali da je sve u tom maniru i da nema ?altanja sa jednog na drugi polu-sistem, da je sve full screen, ali ovako je prilično konfuzno.
Postoji shell koji se instalira da se pojavi stari tradicionalni Start Menu i da se automatski sistem startuje na taj način, ipak iako je tako lak?e, vizuelno je to isti stari, kičasti Windows 7.
psionic
14-12-2012, 01:29 PM
Iskreno, samo sam video na YT. Upravo se spremam da instaliram tu osmicu... Iskustvo iz prve ruke je najdragocenije. A sto se tice toga, da li ce ovo biti jos jedna propala vista ili novi milestone u windows fransizi proizvoda - samo ce vreme pokazati. Ocekujem da ce da izbace gomilu hotfixeva i SPova, videcemo...
psionic
14-12-2012, 07:32 PM
Instalirao...
E ovo me malo potseca na one fore sa windows media edition... Stalno nesto pokusavaju da kompjutere priblize americkim domacicama... Ispod onog start menija (Metro), krije se windows 7 sa iskljucenom AERO temom. Postoje manje razlike u odnosu na sedmicu, ali deluje kao da su u jedan OS pokusali da utrpaju dva nacina rada, kao sto je i Khan rekao - 2 environmenta...
Prakticno je moguce raditi sa kompjuterom bez klasicnog desktopa. Sve se nesto plasim da ce u buducnosti skroz izbaciti taj desktop :(
Sam utisak rada nije los,taj METRO fino radi, mada je tezak bloatware. Windows apps store... Moze, do duse, da se potpuno customizuje... Mnogo sve to lici na neki mobilni telefon :) Jedino sto nigde ne vidim "missed calls" :rotfl:
Siguran sam, a i testovi pokazuju, da su ipak malo optimizovali sam windows kernel i valjda sada to radi malo bolje od sedmice, ali taj deo windowsa koji sluzi za interakciju sa korisnikom mi je totalno bezveze, zato sam se i zahvalio Branoy-u jer je dao odlican YT review - sve je to lepo - slike i muzika na dohvat ruke, browser, najkorisceniji dokumenti i slicno, ali sve to na mobilnom ili PDA uredjaju, koji sluzi za pregled i zabavu. PC je ipak uredjaj na kome se kreiraju svi ti zabavni sadrzaji i ovakav pristup donekle zanemaruje ulogu pravog PC racunara - sa kucistem.
kravadinka
14-12-2012, 07:56 PM
E ba? tako, za domaćice.
I OS X sa svojim aplikacijama postaje sličan, bez Save As nego sve sam automatski snima i to samo na svoju lokaciju na sistemskom disku, sve postaje kao jedan giant mobilni telefon, lo?e.
Istina, OS X mo?e da stoji i po nekoliko godina a da se ne zaprlja, ali opet hoću da biram gde stavljam koje fajlove.
Windows 8 je prilično ?izofreničan, ustvari kao podeljena ličnost, ali lepo je da radi malo bolje od sedmice, iako je malo stra?no izgledao rezultat sa DPC Latency checker-om, gde su latencije na Idle velike, ali čim se krene sa radom on se vrati na normalu.
psionic
15-12-2012, 03:34 PM
Windows 8 je prilično ?izofreničan, ustvari kao podeljena ličnost, ali lepo je da radi malo bolje od sedmice, iako je malo stra?no izgledao rezultat sa DPC Latency checker-om, gde su latencije na Idle velike, ali čim se krene sa radom on se vrati na normalu.
Latency check mi pokazuje 1000 i ne mrda se - vrlo malo oscilira oko 1000 :shock:
U praksi, koristim iste vrednosti latencije za karticu, kao i na windowsu 7...
Sto se licnih iskustava tice, evo par impresija ovde (http://www.rumski.com/forum/showpost.php?p=337439&postcount=80), ostajem pri njima.
A ovo je vredno patentnih prava, ili barem ogromnog grafita preko delta city-ja, ili sl.!!!:D:rotfl:
sve postaje kao jedan giant mobilni telefon
psionic
16-12-2012, 01:44 AM
Ceo taj METRO mi sve vise lici kao neka implementacija windowsa 8 mobile preko normalnog desktop windowsa... Bezveze. Valjda misle da ce tako da povecaju trziste Windows Mobile 8 i prikloniti sebi broj korisnika androida koji apsolutno dominira trzistem. K'o vele, ako mogu da na kompu koriste iste stvari kao i na mobilnom, dobice jedno fino kompatibilno unifikovano resenje za sve digitalne gedzete koje prosecan korisnik ima (laptop, pad, mobilni...) Sve je to lepo za prosecnog korisnika, mozda, ali sto ne naprave jedan ogoljeni windows 8, optimizovan i nabudzen za audio video produkciju ? Pa sto da ne, extreme gaming ? Valjda im je do sada postalo jasno da se izvestan (ne tako mali) broj platformi upravo za ovo koristi... Svaki herc procesora se racuna u bitci 64vs64 na Kharg Islandu :D
Za sada po meni - Metro = bloatware
branoy
18-12-2012, 12:56 AM
instalirao sam win8 i to video toreetn neki sedera na kile, rekoh daj ajde, imam 50gb free particiju!! usao u njeg, ne mogu da verujem kako je lep, sveee, bukvalno, one maps nokia razbise, kakav google maps, slike, gradovi, itd, tam sto ima na start, boje prelazi, zakon, ali jbt ni restart nisam znao gde!! morao na kucistu prvi put restart :D,, nema sanse da cu na ovo DAW, ne znam ni gde su folderi na prvu bukvalno , ni kako podesit, gde device menager, control panel, prvi put ce mi za neki sistem tebati knjiga il video tutor :D.. et to je sve s moje strane
i da ima ljudi koji kazu ma sranje je to, nist nije isto, dok ima nas kojima odmah to prija,. sta znam. ova bar godi. imas ljude koji vole na naviku, kazmem ma pusti njih. mi volimo promene ,, brzi je dosta od sedmice ? zato sto je prazan :D videcemo kasnije
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.