PDA

View Full Version : Tutorijali Mix and Mastering

StevicaNish
13-12-2012, 02:55 AM
Drugovi jel zna neko od vas neke dobre tutorijale za mix i mastering u cubaseu? :grin:

spartakus
15-12-2012, 08:06 AM
e poz pogledaj u sekciji tutoriali forum je prepun tutorijala ali prepun.moja preporuka odgledaj andy waxa i fabfilter tutorial a zatim procitaj bob kaz pdf...

StevicaNish
15-12-2012, 11:33 PM
Pogledao sam skoro celu sekciju i ima dosta korisnih stvari. Pogledao sam i video od fabfiltera, oni imaju najbolje tutorijale a i koristim neke njihove plaginove.. :wink: A ima li nesto na srpskom, tutorijali znam da nema ali nesto u pdf formatu, da procitam nesto, slab mi je engleski. :banghead: :wink:

Filip_
16-12-2012, 03:07 PM
slab mi je engleski. :banghead: :wink:

Ne bih da trolujem, ali bolje savladaj solidno engleski pa onda udri po tutorijalima, bices na dobitku u svakom slucaju. Malo je dobrih tutorijala prevedenih za mix & mastering (mislim da nisam ni na jedan naisao da je uopste preveden za te oblasti).

Pozz :D.

StevicaNish
16-12-2012, 04:44 PM
Vazi Filipe, aj mi preporuci neki dobar tutorijal, pa nek je i na engleski, razumem ja nije da bas neznam... :rotfl:

Everbeatz
16-12-2012, 05:45 PM
nije da sam bezobrazan, ali sve ovo sto naglabasmo na Rumskom svih ovih godina - i to na 'domacem' jeziku - nije dosta da se bar pokupe neke osnove?..pa onda gostovanja gde ima pregrst dobrih i saveta i iskustava, pa mixoff sekcija, pa Bokijev thread 'kanali za vezbanje', itd, itd

Pitanje za tebe - u kojoj meri si precesljao Rumski i pokusao da prakticno primenjujes to sto se pisalo ovde?

Shvati ovo u najboljoj mogucoj nameri...

StevicaNish
16-12-2012, 07:47 PM
U toj meri da nisam umeo vola u dupe da ubodem pre nego sto sam dosao na ovaj forum, shvatate koliko pre nisam znao... :rotfl: A na ta gostovanja i Bokijev thread nisam naleteo, ili ih nisam ni video. posalji mi gde su :wink: Ja bez vas nista ne bih uspeo, zato se uvek vama i obracam kada mi nesto treba, ti tutorijali su mi potrebni ne da bih sad ja savladao neku osnovu, to imam odavno, samo zelim da vidim kako drugi rade i mozda da maznem nesto njihovo, pogledao sam dosta tutorijala i od svakog sam uzeo ono sto mi je najvise odgovaralo. hehe :grin:

Everbeatz
16-12-2012, 08:30 PM
Kreni polako od ovoga za pocetak

http://www.rumski.com/forum/search.php

:D:wink:

StevicaNish
16-12-2012, 09:10 PM
daj ne zezaj... :) jel imas neki tutorijal kako se koristi "search" :D i zasto ovi smajli ne rade.... hehe

Bockie
17-12-2012, 09:08 AM
Stevice, ajd se uozbilji...
Čovek te lepo savetuje, poštovan je član koji ima veliko znanje i iskustvo. Postaje nejasno šta tražiš, izgleda kao da se zabavljaš, a tome mesta ovde nema.

Poz'

StevicaNish
17-12-2012, 02:12 PM
Sta ti je Bockie jel ne sme covek da se nasali, sta sam lose uradio, decko mi je odgovorio i ja sam se samo nasalio, nema tu nista lose. Sve vas cenim i to puno, ali nekad preterujete, zar mi mladji clanovi nemamo prava da se nasalimo?

StevicaNish
17-12-2012, 02:14 PM
Ja sve volim da radim kroz salu, nisam neki mrgud. Ako imate linkove od nekih tutorijala vi posaljite a ako nemate, cao zdravo.

Bockie
17-12-2012, 02:19 PM
Ma ?ala nije na izmet..hehe..ali brate tra?i? ne?to ?to ima? na 3 klika u "produkciji" ili uh...ma gooomili drugih, daj klikći pa nađi...?to ka?e, ceo forum je tutorijal...:wink:

A ovo zvuči, "mrzi me da tra?im"..e pa jbg onda..."nis' ti gladan"..hehe...

:thumbsup:

StevicaNish
17-12-2012, 02:24 PM
Ja brate ponovo me niste razumeli, ceo forum sam prelistao, i sve sto sam naucio mogu da zahvalim samo vama a naucio sam dosta, zelim tutorijale samo da vidim kako drugi rade a ne da bih sada ucio neke osnove, mislimim ceo zivot se ucis, znanja nikad dosta. :) Zelim da vidim kako drugi rade, pa da poredim sa onim kako ja radim, pa mozda da nesto oduzmem ili dodam... :grin: Valjda ste me sad razumeli... :)

Everbeatz
17-12-2012, 05:14 PM
http://www.groove3.com/str/

http://www.puremix.net/

http://kagimedia.com/media-products/mix-it-like-a-record-reviews.html

https://www.youtube.com/user/ThePureMixTutorials?feature=mhee

awacs
17-12-2012, 06:00 PM
naucio sam dosta, zelim tutorijale samo da vidim kako drugi rade a ne da bih sada ucio neke osnove, mislimim ceo zivot se ucis, znanja nikad dosta. :) Zelim da vidim kako drugi rade, pa da poredim sa onim kako ja radim, pa mozda da nesto oduzmem ili dodam... :grin: Valjda ste me sad razumeli... :)

Ja razumeo, ali ne shvatam :confused: Svako radi kako mu se svidi sa onim ?to mu je na raspolaganju. Koja je vajda od toga da gleda? kako neki "car" miksa neku pesmu koju su mu poslali neki "kraljevi"???

Nemam pojma da li miksa? svoju ili tuđu muziku, ali u oba slučaja - miksaj tu muziku onako kako je ti čuje? ili kako se sviđa onome ko te plaća, a ne kako hoće Dave Pensado, Chris Lord Alge ili bilo ko sa Rumskog. I pusti je u medije, pa vidi kako ko reaguje na nju. To ti je jedini način da nauči? da miksa?. Svakako ne sutra ni preksutra, ali desiće se ako bude? uporan.

Pozdrav,

Vasa

Filip_
17-12-2012, 08:26 PM
Okacicu ujutro, na ovom kompu nemam to. Eventualno mail-om da posaljem, imam nesto u Pdf-u mislim. Na engleskom su svi. Moram naci to, mada se bojim da mi to nije na starom ex. hardu koji je otisao u vecne pasnjake do daljnjeg :(. Elem, videcu pa cu javiti.

Pozz.

EDIT: Nazalost, to je na starom ex. hardu koji nije citav, a za popravku mi traze mnogo (cena je veca nego za nov), pa cekam...
Secam se da je clan Frankopanko kacio korisne stvari, a i ostali ljudi, ima zaista dosta toga na forumu, samo search opciju da savladas :D .