View Full Version : Problem sa instalacijom E mu 1212 m na Windovs 7
Framus
09-12-2012, 03:38 PM
Pozdrav,
problem je sledeci, prilikom instalacije kartice, kada se instaliraju driveri i DSP Pach Mix i pokusa da se podigne kartica pojavljuje se; You do not apper to have sufficient E MU hardware to load the session in your sistem. This may because the session expect more E MU hardware than what you have installed in your sistem. You may continue limited editing of this Pach Mix DSP Session but may not hear audio as expected. Napominjem da je komp nov, ima instaliran Windovs 7, skinuti su najnoviji drajveri sa njihovog sajta i skinuta je najnovija aplikacija za Pach Mix DSP. Imam 4 gigabajta rama. Molio bih za hitan odgovor, unapred hvala!!!
diviner
09-12-2012, 06:03 PM
Imas stariju PCI verziju ? Ta verzija je discontinued i podrska za nju je nikakva...mada u principu, po svemu sudeci trebalo bi da rade noviji drajveri od PCI-e verzije...
http://forum.cakewalk.com/tm.aspx?m=2046091
Neki su uspjeli sa starijim drajverima...
A mozda ti patchmix samo pokusava ucitati neke sessione za jace pakete EMU kartica (1820, 1616) pa prijavljuje da ti fali dodatnog hardvera, dodatna karta ili dok).
Framus
09-12-2012, 08:23 PM
Pa kao sto sam rekao, sa neta sam skinuo najnovije drajvere za E MU 1212 m za Windovs 7 i najnoviju aplikaciju za Pach Mix DSP isto za sedmicu. Ne vredi nista, stalno se pojavljuje gore navedeni tekst. Integrisana ksrtica je uredno iskljucena u BIOS-u.
Meni se pojavi Pach Mix na ekrenu ali svi VU metri su zabijeni i ne reaguju ni na sta!!! Sta mi preporucujes da uradim, do sada je ista kartica radila BESPREKORNO na XP-u godinama!
djzolika
10-12-2012, 12:34 AM
Ja takođe imam staru E-MU 1212 PCI karticu, koju sam zamenio sa RME FF UC. Nedavno sam bio prinuđen da na određeno vreme vratim E-MU u PC. Meni je po?lo za rukom, da instaliram 1212M na Win7 64 bit i radio mi je bez problema.
Ako se dobro sećam, prvo sam instalirao neki Beta drajver za win7 64 bit (EmuPMX_PCDrv_US_2_30_00_BETA.exe), a onda PatchMix DSP verziju za Vistu (EmuPMX_PCApp_L6_2_10_00.exe) i kao ?to rekoh, radio je bez problema.
Ako ne uspe? da ih skine?, javi se, pa ću negde da ih uplodujem. Oba su oko 30 MB. (znači 30+30=60 MB)
dadson
10-12-2012, 06:00 PM
Ja takođe imam staru E-MU 1212 PCI karticu, koju sam zamenio sa RME FF UC. Nedavno sam bio prinuđen da na određeno vreme vratim E-MU u PC. Meni je po?lo za rukom, da instaliram 1212M na Win7 64 bit i radio mi je bez problema.
Ako se dobro sećam, prvo sam instalirao neki Beta drajver za win7 64 bit (EmuPMX_PCDrv_US_2_30_00_BETA.exe), a onda PatchMix DSP verziju za Vistu (EmuPMX_PCApp_L6_2_10_00.exe) i kao ?to rekoh, radio je bez problema.
Ako ne uspe? da ih skine?, javi se, pa ću negde da ih uplodujem. Oba su oko 30 MB. (znači 30+30=60 MB)
Nedavno sam kod jednog poznanika sa ovim driverima bez problema instalirao 0404PCI na Win 7/64. Bez gnjava?e. Trebalo bi na 1212 da funkcioni?e takođe bez problema.
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.